Menu
Сергіївська об'єднана територіальна громада

Сергіївська сільська територіальна громада

Програмний реєстратор розрахункових операцій, або

 ПРРО – це програма, яку можна встановити на смартфон, планшет, комп’ютер чи будь-який інший гаджет, який має операційну систему та підключення до мережі Інтернет.

ДПС надає безкоштовне програмне рішення для використання суб'єктами господарювання програмних РРО, а для встановлення програмних реєстраторів розрахункових операцій суб'єктам господарювання необхідно здійснити такі кроки:  

  1. Отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП) у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг (КНДЕП ІДД ДПС України видає КЕП безкоштовно).
  2. Завантажити та встановити з веб-порталу ДПС України програмне забезпечення на будь-який зручний пристрій, який є в наявності. ПРРО від ДПС можна інстальовувати на різні операційні системи:Windows, Android, iOS або працювати через web-версію.

Посилання для завантаження: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro. 

  1. Подати через Електронний кабінет платника заяви для реєстрації торгової точки,  ПРРО та касирів:

- для реєстрації торгової точки в приватній частині кабінету потрібно створити та заповнити електронний документ Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (форма № 20-ОПП, код форми J/F1312002)

- для реєстрації  ПРРО потрібно заповнити Заяву про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій (форма №1-ПРРО, код форми J/F1316602)  

- для реєстрації касира треба подати Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (для повідомлень щодо сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО) (форма 5-ПРРО, код форми J/F1391801).

Вхід в ПРРО здійснюється за допомогою ключа касира/старшого касира щодо якого суб’єкт господарювання подав Повідомлення за формою 5-ПРРО (J/F1391801) та сертифікату відкритого ключа. Ключ та сертифікат потрібно помістити в одну папку на пристрій з якого буде здійснюватись робота з ПРРО.

  1. Ввести товари в ПРРО. Усі чеки фіскалізуються безпосередньо на сервері ДПС. 

Також платникам надано посилання, за яким на вебпорталі ДПС можна детально ознайомитись з процедурою реєстрації ПРРО: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/kerivnitstvo-koristuvacha 

Порядок реєстрації ПРРО

Карта захисних споруд полтавської області

Запобігання та протидія домашньому насильству

 

 

 

 

вгору