Menu
Сергіївська об'єднана територіальна громада

Сергіївська сільська територіальна громада

У період з 25 листопада до 10 грудня традиційно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» з метою збільшення розуміння та обізнаності про всі форми насильства та створення соціального простору, вільного від насильства. Особливо актуальними є ці дні в період війни, коли наша країна щоденно потерпає від насильства російського загарбника та окупанта, який чинить насильство не лише над військовими, але й цивільними людьми і дітьми.

27 листопада у приміщенні Центру надання адміністративних послуг Сергіївської сільської ради відбулась робоча зустріч щодо проведення заходів у рамках акції. У зустрічі взяли участь поліцейський офіцер громади капітан поліції Пасько Андрій Олександрович, представники Центру надання соціальних послуг, відділу освіти та служби у справах дітей виконавчого комітету.

Обговорили питання доступу до послуг та допомоги постраждалим від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Під час розгляду даного питання зроблено акцент на активізації інформаційно-просвітницької діяльності всіх суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, з метою підвищення рівня поінформованості населення про форми, прояви, причини, наслідки насильства та правові методи захисту постраждалих осіб, а також інформуванні населення про соціальну, психологічну, правову допомогу, якими воно може скористатися, можливість вимагати відшкодування кривдником завданих матеріальних збитків і шкоди, заподіяної фізичному та психічному здоров’ю, а також вжиті до кривдника заходи.

Карта захисних споруд полтавської області

Запобігання та протидія домашньому насильству

 

 

 

 

вгору