Спеціалісти Кременчуцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області продовжують позапланові та комісійні перевірки пов’язані з попередженням поширення коронавірусної хвороби.
З 02.01.2022р. по 13.01. 2022р. – перевірили і провели розˋяснювальну роботу з питань дотримання вимог постанов №17,13,20 Головного державного санітарного лікаря України, щодо карантинних заходів на 28 об`єктах, а саме:
Позапланових перевірок – 2 (заклади торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, заклади громадського харчування).
Під час позапланових перевірок були виявлені порушення: відсутня розмітка для дотримання дистанції між покупцями, неякісне вологе прибирання в приміщеннях.
Комісійних обстежень –37
Спільно з представниками органів місцевого самоврядування проведені перевірки закладів громадського харчування, торгівлі, перукарні.
Під час перевірок були виявлені порушення: відсутній термометр, відсутня розмітка для дотримання дистанції між покупцями, недостатня кількість ЗІЗ (маски), відсутні дезінфікуючі засоби, відвідувачі обслуговувались без наявного ковід – сертифікату, в санвузлі відсутні рідке мило, паперовий рушник та антисептик, відсутній безконтактний термометр для вимірювання температури тіла відвідувачам.
Фахівцями Кременчуцького районного управління за виявлені порушення складено та вручено керівникам закладів 7 протоколів про адміністративне правопорушення та 1 припис щодо усунення порушень вимог санітарного законодавства. З працівниками 28 закладів проведена роз’яснювальна робота по дотриманню протиепідемічних заходів, запроваджених на час карантину.
Також фахівці Кременчуцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області для освітян Глобинської ОТГ провели навчання. Розглянули актуальні на сьогодні питання організації харчування в школах.
Нагадаємо, в Україні завершиться перехідний період з впровадження нових стандартів шкільного харчування. Тож, з 1 січня 2022 року школи перейшли на нове меню для учнів. А це значить, що ковбаси, паштети та сосиски повинні замінити стравами з риби та м’яса. Буде більше овочів, зокрема бобових, більше фруктів, кисломолочної продукції. Водночас “швидкі перекуси” замінять, до прикладу, на горіхи, сухофрукти та злакові батончики, які не міститимуть багато цукру.
За матеріалами Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області