Menu

Бригада швидкого реагування Національної гвардії України «Рубіж» сьогодні тримає підступи до Бахмута.

Бахмутський напрямок – один із визначальних на карті бойових дій уже тривалий час. Потужною і невидимою силою української протидії є аеророзвідники, – люди, які мілітаризували «залізних пташок». Те, що у сучасній російсько-українській війні перевага на боці того, хто має потужнішу артилерію, захищений зв´язок та чисельніші засоби корегування і розвідки (БПЛА) – не секрет.

Противник активно працює, щоб ці засоби подавляти та перешкоджати роботі української артилерії й аеророзвідки.

«Сили рф розвиваються шаленими темпами у цьому напрямку. У них з’явилося багато засобів РЕБ окопного варіанту, що перешкоджають розвідці за допомогою БПЛА.

Окрім того, противник на фронті часто використовує безпітолні авіаційні комплекси – Орлани. Вони можуть довгий час «зависати» у небі до 16 годин, спостерігаючи за об’єктом та «ловити» ціль на підході. Не рідкісні на фронті баражуючі боєприпаси «Ланцет»», – каже Богдан.

Раніше ворог застосовував важку бронетехніку, «давив» масованим вогнем і лише після цього здійснював штурмові дії, тепер же на бахмутському напрямку вони пускають у хід, зазвичай, малі тактичні групи живої сили, які є безкінечними і починають діяти під прикриттям щільного мінометного вогню. Завдання аеророзвідки – заздалегідь виявити ці малі тактичні групи та мінометні розрахунки нашими БПЛА і зкоригувати вогонь нашої артилерії, тим самим, знищити та завадити всім їхнім подальшим діям.

«На різних напрямах пріоритетні цілі різні. Якщо ворог давить живою силою – ми знищуємо живу силу, якщо броньованою технікою – відповідно. Найприємніше мені бачити, як горять важкі установки противника, бо це його найефективніша зброя ураження на нашому напрямку. Вогонь від знищеної «Нони» – це взагалі феєрично і особливо приємно», – розповідає Богдан.

Аеророзвідка – це не лише інструмент фізичної війни, а й інформаційної.

«Завдяки відео з БПЛА ми показуємо, як іде війна і як ми «караємо» тих, хто ступає по нашій землі без нашого дозволу», – каже гвардієць.

Аеророзвіднику, каже Богдан, потрібно розуміти тактику противника, щоб завчасно виявляти групи піхоти та броньованої техніки, артилерії противника.

«Людина, яка хоче долучитися до нашої команди має добре знатися на загальновійськових дисциплінах та розумітися у нових технологіях. Нашій бригаді потрібні вмотивовані, безстрашні та інтелектуальні люди. Війна торкнеться кожного рано чи пізно. І поки українці можуть обрати своє місце у війську – я раджу їм почати готуватися до цього. Відповідально та з розумом освоювати напрямки, не гаяти час і приєднуватися до бригади «Рубіж».

Дізнатися інформацію про вступ до штурмової Бригади швидкого реагування «Рубіж»: www.storm.mvs.gov.ua

Гвардія наступу

 

вгору