Menu

22 січня 2017 року в приміщені Сергіївського СБК відбулися збори власників майнових паїв КСП «Дзержинського». На зборах присутні обрали голову зборів Білика Володимира Григоровича та секретаря Вертелецьку Ірину Василівну. Перед власниками паїв виступив сільський голова Лідовий І.Г. , який розповів, що на сьогоднішній день існує проблема невизначеності з власником залишків майна бувшого колгоспу. Тому є два шляхи вирішення даної проблеми;

1. Розпаювати майно відповідно до кількості власників майнових паїв. Для цього необхідно обрати організаційний комітет, провести інвентаризацію майна, провести не менше двох зборів пайовиків, провести процедуру розпаювання, оформити колективну позовну заяву до суду, отримати позитивне рішення суду, зареєструвати кожен сертифікат в державного реєстратора. Після цього кожен хто отримає частку майна, матиме право ним розпоряджатися (здати в оренду, продати, користуватися)

2. Не проводити розпаювання. В такому випадку сільська рада відповідно до постанови кабінету міністрів України від 23.08.16 за №553 та Порядку виявлення взяття на облік збереження та використання безхазяйного майна та відумерлої спадщини на території Сергіївської сільської ради оголошує майно КСП «Дзержинського» безхозним майном , виготовляє технічні паспорти, реєструє майно в державного реєстратора, дає оголошення в газету і через рік, якщо не зявляються власники майна, стає власником залишків майна КСП «Дзержинського»

Виступив також директор СТОВ «Стандарт-Агро» Степанович Р.О., який розповів, що його товариство на сьогодні користується 60 обєктами майна бувшого КСП «Дзержинського», охороняє його та зберігає відповідно до угоди з ТОВ «Хорол». ТОВ «Хорол» припинив своє існування тому виникає проблема з правонаступництвом майна КСП «Дзержинського». Роман Олексійович запевнив що його товариство і надалі охоронятиме майно до появи законного власника.

Далі розпочалася жвава дискусія в ході якої власники паїв задавали питання, ділилися думками, вносили пропозиції. Після обговорення головою зборів було винесено на голосування дві пропозиції

1. Не розпочинати процес розпаювання, дати можливість Сергіївській сільській раді провести процедуру визнання майна КСП «Дзержинського» безхозним та отримати його у власність громади.

2. Розпочати процедуру розпаювання, обрати організаційний комітет та обговорити механізм розпаювання.

Більшістю голосів збори власників майнових паїв колишнього КСП «Дзержинського» вирішили  не розпочинати процес розпаювання, а дати можливість Сергіївській сільській раді, пройшовши всі процедури, через рік оформити залишки майна у власність громади.

вгору