Menu

Полтавщина активно впроваджує інноваційні рішення, які покращують доступ місцевого населення до адміністративних послуг. 

Регіональна програма інформатизації на 2024–2026 роки передбачає створення та оновлення системи захисту інформації для кібербезпеки й інформаційної безпеки. Серед важливих ініціатив програми — упровадження системи жестової мови для людей із порушеннями слуху в ЦНАП.

«Маємо на меті за допомогою програми інформатизації забезпечити громадян сучасними технологіями, спростити доступ до послуг та інформації, а також забезпечити стійкий інноваційний розвиток і кіберзахист області», — зазначив CDTO Полтавської області Володимир Когут.

Також Регіональна програма впровадить цифрові технології в ключові сфери життя регіону. Зокрема:

розвиток системи електронного документообігу в органах місцевого самоврядування

цифровізація закладів освіти, медицини, культури та туризму, транспортної сфери

розвиток регіональної цифрової економіки

Серед основних напрямів цифрової трансформації Полтавської області:

забезпечення комп’ютерним обладнанням;

оновлення серверного обладнання; 

оновлення ліцензійних програмних продуктів;

адміністрування інформаційно-комунікаційних систем;

адміністрування, модернізація та доповнення офіційного вебпорталу Полтавської ОВА.

Крім того, програма сприятиме підвищенню рівня цифрової компетентності жителів регіону. А також організацію та проведення навчання для державних службовців, вчителів, учнів з дотримання правил кібергігієни.

«В Україні 16 областей затвердили регіональні програми інформатизації. Усі вони розробляються та затверджуються як складова частина Національної програми інформатизації, яка визначає особливості реалізації державної політики у сфері інформатизації для забезпечення потреб та розвитку інформаційного суспільства, впровадження інформаційно-комунікаційних і цифрових технологій. Затвердження Регіональної програми — ключовий етап у покращенні ефективності та конкурентоспроможності регіону, адже вміщує галузеві програми, соціально-економічний розвиток регіону та особливості виконання проєктів», — зазначив керівник регіональної цифрової трансформації Міністерства цифрової трансформації України Ігор Панченко.

 

 

вгору