Menu

Виконавчий комітет Сергіївської сільської ради повідомляє про реалізацію першої в історії України програми розвитку цифрових навичок громадян

Відповідно до Програми діяльності Кабінету міністрів України, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 29.09.2019 року № 849, маємо забезпечити виконання цілі: «Українець, який хоче мати цифрові навички, може їх вільно набути». Показниками ефективності виконання зазначеної цілі визначено: понад 6 мільйонів українців охоплені програмою розвитку цифрових навичок; 70% громадян, які пройшли програму, володіють навичками на базовому рівні.

Для досягнення вказаної цілі Мінцифри запускає національну онлайн-платформу з цифрової грамотності, яка буде доступною в мережі Інтернет за посиланням: osvita.diia.gov.ua.

На онлайн-платформі кожен громадянин зможе безкоштовно опанувати цифрові навички. Вже найближчим часом на платформі будуть доступні серіали: базовий серіал із цифрової грамотності, цифрова грамотність для вчителів і освітній серіал для батьків «Онлайн-безпека для дітей». Протягом 2020 року на онлайн-платформі  з’являтимуться нові серіали.

вгору