Menu

 Відповідно до пункту 22 частини 1 статті 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", заслухавши начальника відділу освіти, молоді, спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Івко С.О., сільська рада ВИРІШИЛА:

СЕРГІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

МИРГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

(тридцять друга сесія восьмого скликання)

 

ПРОЄКТ РІШЕННЯ

20.12.2023

 

Про затвердження Програми відзначення державних та професійних свят, ювілейних та пам’ятних дат, відзначення осіб, які зробили вагомий внесок у розвиток Сергіївської сільської територіальної громади, здійснення представницьких та інших заходів на 2024 рік

Відповідно до пункту 22 частини 1 статті 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", заслухавши начальника відділу освіти, молоді, спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Івко С.О., сільська рада ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Програму відзначення державних та професійних свят, ювілейних та пам'ятних дат, відзначення осіб, які зробили вагомий внесок у розвиток Сергіївської сільської територіальної громади, здійснення інших представницьких та інших заходів на 2024 рік (далі-Програма), що додається.
  2. Начальнику фінансового відділу виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Лободі В.Г. передбачити кошти з бюджету на реалізацію заходів Програми у межах наявних фінансових ресурсів.
  3. Спеціалісту І категорії виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Вербі А.В. оприлюднити це рішення на офіційному Веб-сайті Сергіївської сільської ради в глобальній інформаційній мережі Інтернет - http://sergiyvska-rada.gov.ua/.
  4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку.

 

 

 Сільський голова                                                                               Ігор ЛІДОВИЙ

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішенням тридцять другої сесії восьмого скликання Сергіївської сільської ради від 20.12.2023 року

ПРОГРАМА

відзначення державних та професійних свят, ювілейних та  пам'ятних дат, відзначення осіб, які зробили вагомий внесок у розвиток  Сергіївської  сільської територіальної громади, здійснення представницьких та інших заходів на 2024 рік

 

с. Сергіївка – 2023 р.

  1. 1. Проблеми, на розв’язання яких спрямована Програма,та обґрунтування необхідності їх розв’язання

Найвищою цінністю кожної держави є людина з її інтелектуальними та фізичними здібностями, які проявляються у щоденній трудовій діяльності. Своєчасне визнання професійної майстерності, особистого внеску у створення матеріальної та духовної культури сьогодення, підтримка активної життєвої позиції, пошана багаторічної сумлінної праці є важливим стимулом для зміцнення духовного та психічного здоров’я, покращення матеріального добробуту, підвищення продуктивності праці, усвідомлення власної причетності до розбудови та зміцнення економічної, соціальної, культурної, громадської та інших сфер життя Сергіївської сільської територіальної громади.

У Сергіївській сільській територіальній громаді активно відбувається розвиток громадянського суспільства, здійснюються заходи, пов'язані із заохоченням, відзначенням та стимулюванням окремих громадян, підприємств, установ та організацій, що мають трудові та інші заслуги перед громадою населених пунктів громади. Це потребує систематизації таких заходів, виділення бюджетних асигнувань відповідному їх розпорядникові.   

Програма відзначення державних та професійних свят, ювілейних та  пам'ятних дат, відзначення осіб, які зробили вагомий внесок у розвиток  Сергіївської  сільської територіальної громади, здійснення представницьких та інших заходів на 2024 рік (далі – Програма) розроблена відповідно до Законів України «Про  місцеве самоврядування в України».

   

  1. Мета Програми

 Метою Програми є забезпечення належної організації відзначення державних та професійних свят, ювілейних та пам’ятних дат, заохочення та стимулюванням окремих працівників, трудових колективів, за заслуги перед громадою, здійснення представницьких та інших заходів.

 

  1. 3. Завдання Програми 

Основними завданнями Програми є:

-  забезпечення моральної та матеріальної підтримки кращих працівників і колективів, установ і організацій Сергіївської сільської територіальної громади за результатами їх трудової, громадської діяльності та з нагоди відзначення державних та професійних  свят, ювілейних та пам’ятних дат.

-  створення організаційних, фінансових і матеріально-технічних умов для виконання мети Програми.

 

  1. 4. Фінансування Програми

Фінансування Програми здійснюється відповідно до законодавства України за рахунок коштів сільського бюджету та інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

 

  1. Заходи щодо реалізації Програми
  2. Відзначення державних свят, визначних подій в історії держави, області та сільської територіальної громади, які  проводяться відповідно  до  актів Президента України, Уряду України, розпоряджень голів обласної, районної державних адміністрацій, подяк, відзнак Сергіївської сільської ради та квітів, грошових винагород, цінних подарунків, відправленням вітальних листівок, покладанням квітів до пам’ятників та пам’ятних знаків.

Виконавець :  виконавчий комітет Сергіївської сільської ради, Сільський голова.

Термін виконання : протягом 2024 року.                          

  1. Відзначення ювілейних дат підприємств, установ, організацій, окремих осіб, врученням Почесних грамот, Подяк Сергіївської сільської  ради, квітів, грошових винагород, цінних подарунків, відправленням вітальних листівок.

Виконавець : виконавчий комітет Сергіївської сільської ради.

Термін виконання : протягом 2024 року.                          

  1. Відзначення  професійних свят,  які встановлені відповідно до Указів Президента України, із врученням Почесних грамот, Подяк Сергіївської сільської ради, квітів, грошових винагород, цінних подарунків.

Виконавець : виконавчий комітет Сергіївської сільської ради, Сільський голова.

Термін виконання : протягом 2024 року.                          

  1. Проведення культурно-мистецьких акцій, інформаційно-просвітницьких,  представницьких заходів, офіційних прийомів, зустрічей та відряджень делегацій, із врученням цінних подарунків,  сувенірів,  друкованої продукції, квітів та відповідним транспортним забезпеченням з нагоди державних та професійних свят.

 Виконавець: виконавчий комітет Сергіївської сільської ради.

Термін виконання : протягом 2024 року.         

  1. Виготовлення та придбання нагрудних знаків, бланків спільних Почесних грамот і Подяк Сергіївської  сільської ради, іншої друкованої продукції (запрошень, придбання папок, листівок, вітальних адрес, проспектів, буклетів, оголошень тощо).

Виконавець : виконавчий комітет Сергіївської сільської ради.

Термін виконання : протягом 2024 року.                          

  1. 6. Організація та проведення заходів з нагоди новорічно-різдвяних свят2024 року.

  Виконавець:  виконавчий комітет Сергіївської сільської ради.

Термін виконання : протягом 2024 року.                          

  1. Виготовлення та придбання аудіовізуальної та друкованої продукції, що відтворюють історію краю, його досягнення, туристично привабливі об’єкти.

Виконавець:  виконавчий комітет Сергіївської сільської ради.

Термін виконання : протягом 2024 року.                          

  1. Виготовлення та розміщення білбордів на території Сергіївської  сільської територіальної громади.

 Виконавець: виконавчий комітет Сергіївської сільської ради.

Термін виконання : протягом 2024 року.

  1. Нагородження учасників художньої самодіяльності

             Виконавець: виконавчий комітет Сергіївської сільської ради

             Термін виконання: протягом 2024 року.   

  

  1. Очікувані результати

 Виконання Програми  забезпечить належну  організацію відзначення державних та професійних свят, ювілейних та святкових дат, відзначення осіб, які зробили вагомий внесок у розвиток  громади, проведення інших урочистих заходів, виконання повноважень, щодо представлення територіальної громади у відносинах з державними органами, іншими  органами місцевого самоврядування, об’єднаннями громадян, підприємствам, установами та організаціями незалежно від форм власності та судовий захист  прав територіальної громади, а також сприятиме підвищенню патріотизму, національної свідомості, соціальної активності жителів  громади, покращенню економічного стану та іміджу громади у державі та за кордоном .

 

  1. Координація та контроль за ходом виконання Програми

Координація та контроль за ходом виконання Програми здійснює постійна комісія з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку.

 

П А С П О Р Т

Програми відзначення державних та професійних свят, ювілейних та  пам'ятних дат, відзначення осіб, які зробили вагомий внесок у розвиток  Сергіївської  сільської територіальної громади, здійснення представницьких та інших заходів на 2024 рік

 

1

Ініціатори розроблення Програми

Відділ освіти, молоді, спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

2

Підстава для прийняття Програми

Пункту 22 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»

3

Розробники Програми

Відділ освіти, молоді, спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

4

Співрозробники Програми

-

5

Відповідальний виконавець

Відділ освіти, молоді, спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради, «Центр культури та дозвілля» Сергіївської сільської ради, відділ бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

6

Учасники Програми

Жителі Сергіївської сільської територіальної громади

7

Термін реалізації

2024 рік

8

Мета Програми

Забезпечення належної організації відзначення державних та професійних свят, ювілейних та пам’ятних дат, заохочення та стимулюванням окремих працівників, трудових колективів, за заслуги перед громадою, здійснення представницьких та інших заходів

9

 

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього, у тому числі:

100,000 тис. грн.

коштів сільського бюджету

100,000 тис. грн.

коштів обласного бюджету

-

коштів державного бюджету

-

коштів інших джерел

-

10

Очікувані результати виконання

Забезпечить належну  організацію відзначення державних та професійних свят, ювілейних та святкових дат, відзначення осіб, які зробили вагомий внесок у розвиток  громади

11

Ключові показники ефективності

Кількість проведених свят та нагороджених відзнак

   

Секретар сільської  ради                                                      Надія ІЛЛЯШЕНКО

ЗАХОДИ ПРОГРАМИ ВІДЗНАЧЕННЯ ДЕРЖАВНИХ ТА ПРОФЕСІЙНИХ СВЯТ, ЮВІЙЛЕНИХ ТА ПАМ’ЯТНИХ ДАТ, ВІДЗНАЧЕННЯ ОСІБ, ЯКІ ЗРОБИЛИ ВАГОМИЙ ВНЕСОК У РОЗВИТОК СЕРГІЇВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ, ЗДІЙСНЕННЯ ПРЕДСТАВНИЦЬКИХ ТА ІНШИХ ЗАХОДІВ НА 2024 РІК

№ п/п

Заходів Програми

Строк виконання заходу

Виконавці

Джерела фінансування

Орієнтовні обсяги фінансування (вартість) тис. гривень

Очікуваний результат

1.

Організація свята Дня молоді

2024 рік

«Центр культури та дозвілля» Сергіївської сільської ради, відділ бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

15,000

Належна  організація відзначення державних та професійних свят, ювілейних та святкових дат, відзначення осіб, які зробили вагомий внесок у розвиток  громади, проведення інших урочистих заходів

2.

Організація свята Дня захисту дітей

2024 рік

«Центр культури та дозвілля» Сергіївської сільської ради, відділ бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

20,000

3.

Організація новорічних свят (Святого Миколая, Нового року)

2024 рік

Відділ освіти, молоді, спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради, відділ бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

40,000

4.

Придбання квітів до пам’ятників в с. Сергіївка, с. Розбишівка, с. Качаново, с. Новоселівка

2024 рік

Відділ освіти, молоді, спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради, відділ бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

10,000

5.

Нагородження учасників художньої самодіяльності

2024 рік

«Центр культури та дозвілля» Сергіївської сільської ради, відділ бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

15,000

Разом

100,000

 

    Секретар  сільської  ради                                                                                                                                        Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішенням тридцять другої сесії восьмого скликання Сергіївської сільської ради від 20.12.2023

 

 

Порядок використання коштів виконавчого комітету  Сергіївської сільської ради на представницькі витрати на 2024 рік

 

  1.   ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1 Порядок розроблений з метою забезпечення повноважень виконавчого комітету Сергіївської сільської ради щодо  представлення спільних інтересів територіальної громади, взаємодії і зв’язків з територіальними громадами, місцевими органами виконавчої  влади та місцевого самоврядування, трудовими колективами, об’єднаннями громадян, а також участі у зовнішніх відносинах відповідно до законодавства.

1.2 Порядок визначає напрями і умови спрямування коштів,  передбачених в сільському бюджеті на зазначені цілі, а також порядок звітування про їх використання.

1.3 За напрямами видатки спрямовуються на представницькі витрати виконавчого комітету Сергіївської  сільської ради  в частині проведення прийому і обслуговування представників і делегацій  та представників інших міст, областей, підприємств, організацій, установ, які прибули для проведення переговорів з метою налагодження партнерських зв’язків, встановлення взаємовигідного співробітництва та вирішення питань, віднесених  до компетенції органів місцевого самоврядування.

  1. ПРЕДСТАВНИЦЬКІ ВИТРАТИ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ   СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

        2.1 Представницькі витрати здійснюються в межах коштів, передбачених на зазначені цілі в Програму заходів з відзначення державних та професійних свят, ювілейних та пам’ятних дат, відзначення осіб, які зробили вагомий внесок у розвиток Сергіївської сільської територіальної громади, здійснення представницьких та інших заходів на 2024 рік

2.2. До представницьких витрат належать витрати :

2.2.1 Пов’язані з обслуговуванням представників і делегацій, а також керівників органів місцевого самоврядування, які прибули для проведення переговорів, нарад чи семінарів з метою налагодження ділових зв’язків встановлення та розвиток взаємовигідного співробітництва. Це зокрема:

- проведення офіційного прийому (сніданок, обід, вечеря) представників;

- транспортне забезпечення представників;

- заходи культурної програми;

- буфетне  обслуговування під час переговорів;

- оплата послуг перекладача (в необхідних випадках);

- оплата проживання у готелях;

2.2.2 Витрати, пов’язані з відзначенням державних, історичних, професійних свят та ювілейних дат.

2.3 Для належного оформлення представницьких витрат необхідні такі документи:

1) розпорядження про проведення офіційного прийому або презентації, відзначення державних, історичних, професійних свят та ювілейних дат;

2) програма офіційного прийому або презентації, відзначення державних, історичних, професійних свят та ювілейних дат;

3) плановий кошторис витрат;

4) звіт  (акт) про фактичні витрати .

2.4 Розпорядчим документом ради  визначається коло осіб, які мають відношення до прийому представників, делегацій. При цьому чисельність учасників зі сторони, що проводить офіційний прийом, не повинна перевищувати чисельність запрошених.

  1. ВЕДЕННЯ  ОБЛІКУ ТА ЗВІТНОСТІ

Бухгалтерський облік фінансово-господарських операцій та звітність  про використання коштів здійснюється відділом бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради .

Секретар сільської ради                                                             Надія ІЛЛЯШЕНКО

Карта захисних споруд полтавської області

вгору