Menu

СЕРГІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

МИРГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

(тридцять шоста позачергова сесія восьмого скликання)

 

ПРОЄКТ РІШЕННЯ

 

05.07.2024

 

Про створення медичних пунктів тимчасового базування на території Сергіївської сільської територіальної громади

 

        Відповідно до статті 351 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я), Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», статей 25, 26, 59, 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я», розпорядження Кабінету Міністрів України від 30.11.2016 року № 1013-р «Про схвалення Концепції реформи фінансування системи охорони здоров’я», наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.07.2016 року №801 «Про затвердження Положення про центр первинної медичної (медико-санітарної) допомоги та положень про його підрозділи», спільного наказу Міністерства охорони здоров’я та Мінрегіонбуду від 06.02.2018 року №178/24 «Про затвердження порядку формування спроможних мереж надання первинної медичної допомоги», з метою підвищення доступності первинної медичної допомоги та долікарської медичної допомоги для населення віддалених від місця розташування амбулаторії Сергіївської сільської територіальної громади, Сергіївська сільська рада ВИРІШИЛА:

 

1. З 1 вересня 2024 року створити на базі нерухомого майна комунальної власності Сергіївської сільської територіальної громади медичні пункти тимчасового базування (далі – МПТБ) взамін фельдшерсько-акушерських пунктів на території Сергіївської територіальної громади с, а саме:

1.1. МПТБ с. Вечірчине, по вулиці Квітковій, будинок 9-а в селі Вечірчине Миргородського району Полтавської області;

1.2. МПТБ с. Новоселівка, по вулиці Шкільній, будинок 5-а в селі Новоселівка Миргородського району Полтавської області.

2. Затвердити Положення про медичний пункт тимчасового базування, що додається.

3. Встановити, що МПТБ є місцями тимчасового базування медичного персоналу КНП «Гадяцький ЦПМСД», де здійснюються заходи санітарно-просвітницького та профілактичного спрямування, консультації лікарями без проведення лікувально-профілактичних процедур, що потребують додаткового обладнання, а також надання первинної медичної допомоги.

4. Забезпечити утримання МПТБ за рахунок коштів бюджету Сергіївської сільської територіальної громади відповідно до санітарно-гігієнічних норм, створення належних виробничих умов, забезпечити додержання правил внутрішнього трудового розпорядку, охорони праці та протипожежної безпеки, здійснити їх оснащення, забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення, забезпечення проїзду медичних працівників до МПТБ.

5. Доручити Сергіївському сільському голові (Ігор ЛІДОВИЙ) погодити усі організаційні заходи по створенню МПТБ з Комунальним некомерційним підприємством «Гадяцький центр первинної медико-санітарної допомоги» Гадяцької міської ради.

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на гуманітарну комісію Сергіївської сільської ради.

 

Сільський голова                                                                             Ігор ЛІДОВИЙ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

до рішення тридцять шостої

позачергової сесії восьмого скликання від 05.07.2024 року

 

ПОЛОЖЕННЯ

про медичний пункт тимчасового базування

 

  1. Медичний пункт тимчасового базування (далі - МПТБ) організовується, з метою підвищення доступності первинної медичної допомоги (далі - ПМД) та долікарської медичної допомоги для населення віддалених від місць надання первинної медичної допомоги населених пунктів.
  2. МПТБ є місцем тимчасового базування медичного персоналу Комунального некомерційного підприємства «Гадяцький центр первинної медико-санітарної допомоги» Гадяцької міської ради, не входить у його структуру та не має власної структури.
  3. МПТБ створюється за ініціативою органу місцевого самоврядування, за погодженням з Комунальним некомерційним підприємством «Гадяцький центр первинної медико-санітарної допомоги» Гадяцької міської ради, до території обслуговування якого належать ці населені пункти.
  4. МПТБ утримується за рахунок бюджету Сергіївської сільської ради, яка надає приміщення, що відповідає санітарно-гігієнічнім нормам, створює належні виробничі умови, забезпечує додержання правил внутрішнього трудового розпорядку, охорони праці та протипожежної безпеки, здійснює його оснащення, забезпечує проїзд медичного працівника до МПТБ.
  5. У МПТБ медичними працівниками здійснюються заходи санітарно-просвітницького та профілактичного спрямування, консультації лікарями без проведення лікувально-профілактичних процедур, що потребують додаткового обладнання, а також надання первинної медичної допомоги.
  6. Робота медичного персоналу Комунального некомерційного підприємства «Гадяцький центр первинної медико-санітарної допомоги» Гадяцької міської ради у МПТБ здійснюється за графіком, погодженим з Сергіївським сільським головою.

 

Сільський голова                                                                             Ігор ЛІДОВИЙ

 

Карта захисних споруд полтавської області

вгору