Menu

СЕРГІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

МИРГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

(тридцять шоста позачергова сесія восьмого скликання)

 

ПРОЄКТ РІШЕННЯ

05.07.2024

Про надання дозволу на викуп земельної ділянки у власність для ведення фермерського господарства громадянину Олексенку В.В.

 

Керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пунктом 6-1 розділу X «Перехідні положення» Земельного кодексу України, розглянувши клопотання громадянина Олексенка Валерія Васильовича від 07.05.2024 року про надання дозволу на викуп з розстрочкою платежу земельної ділянки площею 10,00 га (кадастровий номер 5320482600:00:005:0163), враховуючи висновки та рекомендації постійної комісії з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства, комунальної власності, земельних відносин та охорони природи, сільська рада ВИРІШИЛА:

 

  1. Надати дозвіл громадянину Олексенку Валерію Васильовичу на викуп земельної ділянки загальною площею 10,00 га, кадастровий номер 5320482600:00:005:0163, що знаходиться за межами населених пунктів Сергіївської сільської ради, цільове призначення -для ведення фермерського господарства, якому належить право постійного користування землею на підставі Державного акту на право постійного користування землею серія II- ПЛ №002744 виданого Гадяцькою районною Радою народних депутатів, з розстрочкою платежу на 10 років за ціною, яка дорівнює нормативній грошовій оцінці даної земельної ділянки та становить 285332,54 (двісті вісімдесят п’ять тисяч триста тридцять дві грн 54 коп.).
  2. Уповноважити сільського голову Лідового Ігора Григоровича укласти та підписати Договір купівлі-продажу земельної ділянки для ведення фермерського господарства в порядку пункту 6-1 Розділу X «Перехідні положення» Земельного кодексу України з громадянином Олексенком Валерієм Васильовичем.
  3. Визначити істотні умови Договору купівлі-продажу земельної ділянки для ведення фермерського господарства в порядку пункту 6-1 Розділу X Перехідних положень Земельного кодексу України, а саме:

- Договір купівлі-продажу земельної ділянки для ведення фермерського господарства, в порядку пункту 6-1Розділу X Перехідних положень Земельного кодексу України, укладається із розстрочкою платежу на 10 років;

- перший платіж у сумі 28533,25 (двадцять вісім тисяч п’ятсот тридцять три гривень 25 коп.), що складає 1/10 ціни договору, здійснити покупцю у день нотаріального посвідчення Договору купівлі-продажу земельної ділянки;

- розрахунок за придбану земельну ділянку здійснювати щороку, рівними частинами, у місяць, що настає за звітним роком у сумі не меншій 1/10 ціни вказаного Договору, що становить 28533,25 (двадцять вісім тисяч п’ятсот тридцять три гривні 25 коп.),з урахуванням індексу інфляції, починаючи з наступного року після року посвідчення договору, до повного виконання зобов’язання за цим договором, але не пізніше 20 вересня 2034 року;

- у разі порушення строку погашення платежу, покупець сплачує неустойку відповідно закону.

  1. Встановити заборону на продаж або інше відчуження та надання у користування земельної ділянки (крім надання у користування фермерському господарству земельних ділянок, які знаходяться у власності членів такого фермерського господарства, що є покупцями такої земельної ділянки) до повного розрахунку покупця за договором купівлі-продажу.
  2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства, комунальної власності, земельних відносин та охорони природи.

 

 

Сільський голова                                                                             Ігор ЛІДОВИЙ

Карта захисних споруд полтавської області

вгору