Menu

           ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішенням тринадцятої сесії восьмого скликання Сергіївської сільської ради від 23.12.2021 року

 

П Р О Г Р А М А

«Безпечна громада» на 2022-2025 рік

с. Сергіївка

2021 рік

І. Загальні положення

Програма «Безпечна громада» на 2022-2025 рік (далі - Програма) розроблена відповідно до Законів України «Про Національну поліцію», «Про місцеве самоврядування в Україні», інших нормативно – правових актів, прийнятих Президентом та Урядом з метою запобігання та припинення адміністративних правопорушень і злочинів, захисту життя та здоров’я громадян, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань.

В основу реалізації Програми покладено принцип об’єднання зусиль  органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів та громадськості для забезпечення охорони громадського порядку та профілактики злочинності в Сергіївській громаді.

Існує потреба в нових засобах та методах гарантування безпеки мешканцям громади, прогресивних технологіях та заходах для централізованого забезпечення відео охорони, технічної безпеки, контролю важливих, стратегічних та небезпечних об’єктів, можливості оперативного впливу на екстрені ситуації.

Здійснення ряду заходів, передбачених Програмою, дозволить підвищити рівень охорони громадського порядку і безпеки громадян, сприятиме вчасному виявленню та розкриттю злочинів.

 

ІІ. Дослідження та аналіз (аналіз поточної ситуації, визначення потреб)

Забезпечення безпеки мешканців та підтримка нормальної життєдіяльності громади завдяки стабільній роботі її важливих об’єктів є одним з головних завдань влади.

Повсякчас у громаді здійснюється розбудова, зростає рівень суспільно-політичної активності мешканців, участі у різноманітних масових заходах. Така ситуація вимагає створення необхідності підтримки належного забезпечення суспільної безпеки на території громади.

В співробітництві з правоохоронними органами проводиться постійна робота щодо протидії та профілактики правопорушень, забезпеченню суспільного порядку при проведенні публічних та масових заходів, захисту життя та здоров’я громадян.

Для реалізації завдань забезпечення належної безпеки використовуються засоби відео спостереження, зв’язку, оповіщення, контролю, обмеження доступу, пожежної безпеки, системи моніторингу та аналізу.

На сьогоднішній день система відео спостереження громади включає всього12 камер відео нагляду на території сіл Сергіївської громади.

Програма «Безпечна громада» ставить на меті посилення безпеки громадян, захисту важливих об’єктів громади, комунального майна, підтримка нормальної життєдіяльності громади, посилення безпеки дорожнього руху, підвищення рівня розкриття правопорушень.

В рамках розробки програми було здійснено аналіз існуючої системи відео спостереження громади, мереж, які знаходяться на балансі виконавчих органів та підпорядкованих їм комунальних підприємств громади.

Було проведено комплексний аналіз з метою визначення місць та об’єктів громади, які потребують посиленого захисту та контролю над ситуацією. Розглянуто потреби у встановленні камер відео спостереження в потенційно небезпечних, стратегічних та важливих для життєдіяльності об’єктів громади, встановлено їх пріоритетність.

 

 

ІІІ. Мета та завдання Програми

Метою Програми є підвищення рівня громадської безпеки та громадського порядку, забезпечення належного моніторингу ситуації на важливих об’єктах громади, об’єктах благоустрою та комунальної сфери, посилення безпеки дорожнього руху, запобігання злочинності, підвищення оперативності, якості та достовірності інформації, отриманої службами, які забезпечують безпеку громади, для відповідного швидкого реагування, в тому числі забезпеченні на належному організаційному рівні роботи дільничного офіцера поліції у новому форматі, який передбачає постійну його присутність на території громади, більш тісну співпрацю з керівництвом Сергіївської сільської територіальної громади та населенням, підзвітність територіальній громаді та додаткові функції (акцент на попередження правопорушень, забезпечення безпеки дорожнього руху, часткова передача функцій дозвільної системи, проведення право просвітницької роботи з дітьми, робота з сім’ями СЖО).

  Головне завдання Програми - впровадження комплексної системи безпеки на основі сучасних засобів відео спостереження, моніторингу, контролю, керування та оперативного реагування.

Отже, для реалізації вищезазначеної мети, завдання Програми полягають в наступному:

  • розвиток системи відео спостереження: поступове забезпечення відео нагляду за всіма місцями та об’єктами, які потребують посиленого захисту та контролю над ситуацією – встановити 40 камер відео спостереження в населених пунктах громади;

2)      забезпечення можливості відтворення ходу подій завдяки їх фіксації та зберіганню відповідної відеоінформації – встановлення серверу;

         3)      придбання квадрокоптера для швидкого реагування на ситуації.

 

  1. IV. Розробник та цільові групи

Розробником даної Програми є виконавчий комітет Сергіївської сільської ради.

Цільові групи Програми:

  • виконавчі органи Сергіївської сільської ради;
  • поліцейський Офіцер громади;
  • підприємства, організації, заклади та установи громади;
  • мешканці та гості Сергіївської ТГ.

 

  1. V. Фінансове забезпечення Програми

Фінансування заходів Програми здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету в межах коштів, передбачених на відповідний бюджетний рік, а також інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством.

Обсяг фінансування заходів Програми за рахунок коштів місцевого бюджету затверджується сільською радою щорічно в складі видатків місцевого бюджету відповідно на 2022, 2023, 2024, 2025 рік.

 

  1. VI. Очікувані результати виконання Програми

Результати та досягнення успішного виконання заходів Програми будуть наступними:

  1. Посилити взаємодію правоохоронних органів, сільської ради, виконавчого комітету та населення щодо охорони громадського порядку та боротьби зі злочинністю на території громади;
  2. Забезпечити належну матеріально-технічну і фінансову підтримку роботи у новому форматі дільничного офіцеру поліції;
  3. Збереження життя та здоров’я громадян на вулицях та дорогах громади, в громадських місцях та під час проведення масових заходів;
  4. Зменшення кількості та усунення причин виникнення дорожньо-транспортних пригод, зростання дисциплінованості учасників дорожнього руху;
  5. Зниження кількості правопорушень, забезпечення можливості відновлення ходу подій на основі записаних відеоматеріалів;
  6. Отримання своєчасної та достовірної інформації про подію, небезпечну або надзвичайну ситуацію, можливість впливу на її перебіг та успішне подолання;
  7. Забезпечення взаємодії місцевої влади та правоохоронних органів при проведенні заходів посилення безпеки громадян.
  8. Ключові індикатори реалізації Програми

Успішність реалізації заходів Програми відображатиметься наступними ключовими індикаторами:

  • кількість встановлених камер відео спостереження та інших елементів системи «Безпечна громада»;
  • створення та належна робота серверу для комплексного контролю та моніторингу подій на території громади ;
  • побудова єдиної локальної мережі системи «Безпечна громада».
  1. Впровадження, моніторинг та перегляд Програми

Виконавчі органи сільської ради, старостинські округи, організації та підприємства, відповідальні за здійснення запланованих Програмою заходів, забезпечують їх реалізацію в повному обсязі та у визначені терміни.

За необхідності, заходи Програми можуть бути скориговані з урахуванням соціально-економічної та соціально-політичної ситуації, результатів моніторингу, в залежності від потреб та виходячи з реальних фінансових можливостей бюджету.

 

Секретар сільської ради                                                             Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

ПАСПОРТ

програми надання безоплатної правової допомоги населенню

Сергіївської сільської територіальної громади  на 2022-2026 роки

 

1

Розробники програми

Сергіївська сільська рада Миргородського району Полтавської області

2

Відповідальні виконавці

програми

Сергіївська сільська рада Миргородського району Полтавської області, Виконавчий комітет Сергіївської сільської ради,

3

Мета

підвищення рівня громадської безпеки та громадського порядку, забезпечення належного моніторингу ситуації на важливих об’єктах громади, об’єктах благоустрою та комунальної сфери, посилення безпеки дорожнього руху, запобігання злочинності, підвищення оперативності, якості та достовірності інформації, отриманої службами, які забезпечують безпеку громади, для відповідного швидкого реагування

4

Термін реалізації програми

початок: січень 2022 року,

закінчення: грудень 2025 року.

5

Контроль за виконанням програми

Сергіївська сільська рада Миргородського району Полтавської області

 

           Заходи Програми «Безпечна громада» на 2022-2025 рік

 

Зміст заходу

Термін виконання

Сума коштів тис.грн

Камери відео спостереження

2022-2025

320,000

Сервер

2022-2025

40,000

Квадрокоптер

2022-2025

165,000

Всього

525,000

 

 

Карта захисних споруд полтавської області

вгору