Menu

Обґрунтування

технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 № 710
«Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

 

  1. Найменування замовника:

Виконавчий комітет Сергіївської сільської ради , ЄДРПОУ 41066102

  1. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності):  
  2. ДК 021:2015: 15610000-7 - Продукція борошномельно-круп'яної промисловості (Борошно,булгур,крупа гречана,кус-кус,рис,вівсяна крупа, крупа пшенична,крупа перлова,горох,пшоно,сочевиця,крупа ячна)
  3. Ідентифікатор закупівлі:UA-2022-11-30-013356-a
  4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

товар має бути свіжим, вирощеним в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, чистим, здоровим, достатньої зрілості, з типовою для ботанічного сорту формою і кольором, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Не допускаються товари із сторонніми запахами. Без ГМО.

Запропонований товар має бути врожаю 2022-2023 рр., відповідати термінам зберігання та повинен відповідати вимогам Закону України  «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97 від 23.12.1997р.,діючим міждержавним, національним стандартам і нормам, технічним умовам виробника, якісним вимогам Замовника і не містити ГМО, шкідливих або небезпечних добавок та підтверджуватись відповідними документами, які підтверджують якість і безпечність товару для здоров’я й життя людини.

Борошно - Пшеничне, вищого сорту, сухе, без грудочок, білого кольору. Запах  властивий пшеничному борошну, без сторонніх запахів, не затхлий, не пліснявий, без забруднень та шкідників.

Упаковка товару повинна відповідати діючим державним стандартам  і правилам, забезпечувати захист і зберігання товару від пошкодження під час транспортування від місця завантаження до місця поставки (відвантаження). Термін придатності (зберігання) товару - згідно з терміном, вказаним на упаковці.

Булгур - Якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України . Булгур- сухий, повинен мати типове забарвлення, запах та смак. Без сторонніх домішок, шкідників, не мати присмаку гіркоти, кислоти, плісняви.

Упаковка товару повинна відповідати діючим державним стандартам  і правилам, забезпечувати захист і зберігання товару від пошкодження під час транспортування від місця завантаження до місця поставки (відвантаження). Термін придатності (зберігання) товару - згідно з терміном, вказаним на упаковці.

Крупа гречана  - Якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України. Гречка повинна бути не зіпріла та без теплового пошкодження під час сушіння, мати властивий здоровому зерну, нормальний запах (без затхлого, солодового, пліснявого та інших сторонніх запахів), без стороннього смаку, колір коричневий з відтінками. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Не заражена шкідниками. Товар повинен бути наданий в тарі та/або упакований звичайним для нього способом в упаковку, а в разі їх відсутності - способом, що забезпечує зберігання Товару під час звичайних умов зберігання та транспортування. ). Термін придатності (зберігання) товару - згідно з терміном, вказаним на упаковці.

Кус-кус - Якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України. Крупа не зіпріла, повинна мати властивий здоровому зерну, нормальний запах (без затхлого, солодового, пліснявого та інших сторонніх запахів); нормальний колір. Не заражена шкідниками. Термін придатності (зберігання) товару - згідно з терміном, вказаним на упаковці.

Рис - Рис облущений першого ґатунку повинен бути білого кольору, сухим, не затхлим, без плісняви, смак властивий рисовій крупі, без сторонніх присмаків, не кислий, не гіркий. У рисі не допускається сторонні включення, хруст від мінеральної домішки. Рис повинен відповідати вимогам стандарту ДСТУ 4965:2008. «Рис. Технічні вимоги». Товар повинен бути наданий в тарі та/або упакований звичайним для нього способом в упаковку, а в разі їх відсутності - способом, що забезпечує зберігання Товару під час звичайних умов зберігання та транспортування. ). Термін придатності (зберігання) товару - згідно з терміном, вказаним на упаковці.

Вівсяна крупа - Крупа повинна мати типове забарвлення, запах та смак. Без сторонніх домішок, шкідників, не мати присмаку гіркоти, кислоти, плісняви. Упаковка товару повинна відповідати діючим державним стандартам і правилам, забезпечувати захист і зберігання товару від пошкодження під час транспортування від місця завантаження до місця поставки (відвантаження). На упаковці (тарі) обов’язково повинно бути вказано дата виготовлення, термін придатності, умови зберігання, дані про виробника. Крупа повинна відповідати умовам ГОСТ, ДСТУ або ТУ. Дефекти упаковки недопустимі. Товар має бути якісним.

Крупа пшенична - Якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України . Частки дробленого ядра пшениці різної величини та форми, колір жовтий , не зіпріла. Частки крупи зашліфовані. Не заражена шкідниками.

Смак: без стороннього присмаку, не кислий, не гіркий. Термін придатності (зберігання) товару - згідно з терміном, вказаним на упаковці.

Крупа перлова - Крупа перлова повинна мати ядро звільнене від квіткових плівок, добре відшліфоване, чиста, без сміття. Повинна мати подовжену форму ядра із закругленими кінцями або шароподібну. Крупа перлова повинна бути білого кольору з жовтуватим відтінком, не зіпрілою, мати запах, властивий здоровому зерну (без затхлого, пліснявого  та інших сторонніх запахів). Смак, характерний перловій крупі, без сторонніх присмаків, не кислий, не гіркий. Не допускається зараження та пошкодження шкідниками. Термін придатності (зберігання) товару - згідно з терміном, вказаним на упаковці.

Горох- Якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України. Горох повинен бути у здоровому стані, не зіпрілий та без теплового пошкодження під час сушіння; Повинен мати нормальний запах, властивий здоровому зерну (без затхлого, пліснявого, стороннього запаху). Колір, властивий здоровому зерну відповідного типу.  Смак – нормальний, властивий гороху. Термін придатності (зберігання) товару - згідно з терміном, вказаним на упаковці.

Пшоно - Якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України. Пшоно повинно бути розсипчастою масою, характерною для цього виду крупів, шліфоване, жовтого кольору різних відтінків. Крупа повинна бути чистою, без сміття. Не допускається зараження шкідниками зерна. Запах має бути властивим пшону, без затхлого, пліснявого та іншого стороннього запаху. Смак має бути властивим пшону, без сторонніх присмаків, не кислий, не гіркий. Термін придатності (зберігання) товару - згідно з терміном, вказаним на упаковці.

Сочевиця - Зовнішній вигляд: розсипчаста, суха, чиста, однорідного розміру та кольору, без грудочок. Без ГМО.  Якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України. Смак – нормальний, властивий сочевиці. Термін придатності (зберігання) товару - згідно з терміном, вказаним на упаковці.

Крупа ячна  - Крупа ячна повинна мати колір та смак відповідно крупі ячній,без стороннього смаку та запаху, не заражене шкідниками .

Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України .

В заклади освіти  забороняється завозити недоброякісний товар або товар з терміном придатності, що минув. На недоброякісний товар складається акт та повертається постачальнику.

1.Якість продукції повинна відповідати діючим державним стандартам. При поставці кожної партії товару за графіком обов’язковою вимогою є дотримання термінів реалізації та умов зберігання продуктів, що швидко та особливо швидко псуються (Додаток 4 до п. 1.15 «Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних закладах», затвердженої Наказом МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 року № 298/227).

Товар повинен відповідати вимогам державних стандартів, а також іншій нормативно-технічній документації.

 

  1. Обґрунтування розміру бюджетного призначення:
  2. Розмір бюджетного призначення для предмета закупівлі ДК 021:2015: 15610000-7 - Продукція борошномельно-круп'яної промисловості (Борошно,булгур,крупа гречана,кус-кус,рис,вівсяна крупа, крупа пшенична,крупа перлова,горох,пшоно,сочевиця,крупа ячна)сформований з урахуванням очікуваної вартості закупівлі.

 

  1. Очікувана вартість предмета закупівлі: 131632,40грн., з ПДВ.

 

  1. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

Очікувана вартість предмета закупівлі визначена методом порівняння ринкових цін на аналогічні за технічними характеристиками товари, шляхом аналізу середньостатистичних цін та відповідає розміру бюджетного призначення.

  1. Процедура закупівлі:

Відкриті торги з особливостями

вгору