Menu

Обґрунтування

технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 № 710
«Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

 

  1. Найменування замовника:

Виконавчий комітет Сергіївської сільської ради , ЄДРПОУ 41066102

  1. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності):  

ДК021:2015: 15540000-5 Сирні продукти (Сир кисломолочний, Сир твердий)

  1. Ідентифікатор закупівлі:UA-2022-12-01-003582-a
  2. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

товар має бути свіжим, вирощеним в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, чистим, здоровим, достатньої зрілості, з типовою для ботанічного сорту формою і кольором, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Не допускаються товари, що підморожені, із гниллю та сторонніми запахами. Без ГМО.

Запропонований товар має бути врожаю 2022-2023 рр., відповідати термінам зберігання та повинен відповідати вимогам Закону України  «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97 від 23.12.1997р.,діючим міждержавним, національним стандартам і нормам, технічним умовам виробника, якісним вимогам Замовника і не містити ГМО, шкідливих або небезпечних добавок та підтверджуватись відповідними документами, які підтверджують якість і безпечність товару для здоров’я й життя людини.

 Сир кисломолочний, ваговий,  має бути з масовою часткою жиру не менше 9%. Сир кисломолочний має бути натуральним, однорідної консистенції, ніжним в міру щільним, однорідним та рівномірним за всією масою,  кольору білого або з кремовим відтінком.

Сир твердий не менше 50% жирності  повинен мати рівну  кірку, тонку, без механічних пошкоджень і без товстого підкіркового шару, покриту парафіновими  речовинами або полімерними плівками. Колір – однорідний за всією масою, від слабо жовтого до жовтого.

Смак і запах: виражений сирний, без сторонніх присмаків і запахів.

Форма головки сиру: бруски, циліндри, сфери тощо. Головки сиру пакують у полімерні плівки, пакети багатошарові для вакуумного пакування або покривають парафіновими, полімерними або комбінованими сплавами та іншими пакувальними матеріалами згідно з чинними нормативними документами. Упаковка не пошкоджена. Сирний продукт не пропонувати.

Продукція повинна відповідати діючим стандартам в Україні або ТУ заводу-виробника, дійсними на момент постачання. Продукти харчування  не повинні містити синтетичних барвників, ароматизаторів, підсилювачів смаку, консервантів, ГМО.

Пакування:Товар повинен бути наданий в тарі та (або) упакований звичайним для нього способом, що забезпечує  зберігання товару під час звичайних умов зберігання  та  транспортування відповідно нормативно-технічної документації.

Термін придатності: На момент поставки термін придатності до споживання товару повинен складати не менше, ніж 80% до загального терміну придатності до споживання

Супровідна документація :Документи що підтверджують якість та безпечність продукції ( сертифікати, посвідчення та ін.).

Оцінка якості – згідно з ДСТУ 6003:2008 «Сири тверді»..

В заклади освіти  забороняється завозити недоброякісний товар або товар з терміном придатності, що минув. На недоброякісний товар складається акт та повертається постачальнику.

1.Якість продукції повинна відповідати діючим державним стандартам. При поставці кожної партії товару за графіком обов’язковою вимогою є дотримання термінів реалізації та умов зберігання продуктів, що швидко та особливо швидко псуються (Додаток 4 до п. 1.15 «Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних закладах», затвердженої Наказом МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 року № 298/227).

Товар повинен відповідати вимогам державних стандартів, а також іншій нормативно-технічній документації.

 

  1. Обґрунтування розміру бюджетного призначення:

Розмір бюджетного призначення для предмета закупівлі ДК021:2015:15540000-5 Сирні продукти (Сир кисломолочний, Сир твердий) сформований з урахуванням очікуваної вартості закупівлі.

 

  1. Очікувана вартість предмета закупівлі: 150291,45 грн., з ПДВ.

 

  1. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

Очікувана вартість предмета закупівлі визначена методом порівняння ринкових цін на аналогічні за технічними характеристиками товари, шляхом аналізу середньостатистичних цін та відповідає розміру бюджетного призначення.

  1. Процедура закупівлі:

Відкриті торги з особливостями

вгору