Menu

СЕРГІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

МИРГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

(двадцять друга сесія восьмого скликання) 

РІШЕННЯ

 

21 грудня 2022 року

Про затвердження комплексної Програми розвитку освіти на території Сергіївської сільської громади на 2023 рік

Відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту», «Про позашкільну освіту», «Про охорону дитинства» та заслухавши начальника відділ освіти, молоді, спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Івко С. О., сільська рада ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити комплексну Програму розвитку освіти на території Сергіївської сільської громади на 2023 рік (далі – Програма), що додається.
  2. Начальнику фінансового відділу виконавчого комітету Сергіївської сільської ради (Лобода В. Г.) передбачити кошти в бюджеті на виконання заходів Програми.
  3. Спеціалісту І категорії з організаційної роботи виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Вербі А.В. оприлюднити це рішення на офіційному Веб-сайті Сергіївської сільської ради в глобальній інформаційній мережі Інтернет - http://sergiyvska-rada.gov.ua/.
  4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на комісію сільської ради з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку.

 

Сільський голова                                                                             Ігор ЛІДОВИЙ

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішенням двадцять другої сесії восьмого скликання Сергіївської сільської ради від 21.12.2022 року

Комплексна Програма

розвитку освіти на території

Сергіївської сільської громади на 2023 рік

с. Сергіївка -2022 р.

        1.Проблеми, на ров’язання яких спрямована Програма, та обґрунтування необхідності їх ров’язання

Сучасна освіта стає стратегічною основою розвитку особистості. Вона формує, виховує людину, здатну до саморозвитку, до опрацювання різноманітної інформації, використання одержаних знань, які необхідні їй для подальшого життєвого та професійного вибору, допоможуть орієнтуватися в сучасних реаліях, бути підготовленою до життя. Цього потребує сучасне суспільство, ринок праці, що стрімко розвивається.

Провідна роль у реалізації державної політики щодо зміцнення інтелектуального та духовного потенціалу нації, розвитку вітчизняної науки і техніки, збереження і примноження культурної спадщини належить педагогам. Саме тому надзвичайно важливим є якісна підготовка сучасного вчителя, його професійна компетентність та вдосконалення педагогічної майстерності, соціальний статус у суспільстві.

Перехід від індустріального до інформаційно-технологічного суспільства неможливий без впровадження особисті орієнтованих технологій навчання, максимальної індивідуалізації навчального процесу, створення умов для саморозвитку і самонавчання дітей, осмисленого визначення  ними своїх можливостей і життєвих цінностей.

Комплексна Програма розвитку освіти в Сергіївській сільській громаді на 2023 рік (далі – Програма) розроблена з метою забезпечення стабільного розвитку освіти в громаді.

У цій Програмі враховані завдання, визначені законами України, указами Президента України та урядовими документами в галузі освіти.

  1. МЕТА ПРОГРАМИ

Програма розроблена з метою: 

-   забезпечення конституційного права громадян на здобуття дошкільної освіти, повної загальної середньої освіти;

-   створення умов для розвитку доступної та якісної системи освіти Сергіївської об’єднаної територіальної громади: всебічного розвитку людини як особистості та розвитку її талантів, розумових, творчих і фізичних здібностей; виховання відповідальних громадян, здатних до свідомого суспільного вибору;

-   покращення матеріально-технічного та фінансового забезпечення закладів освіти сільської ради;

-   участі дітей та працівників закладів освіти в районних, обласних, всеукраїнських та міжнародних фестивалях, конкурсах, змаганнях, конкурсах, виставках, конференціях тощо;

-   підготовка кваліфікованих фахівців та збагачення на цій основі інтелектуального, економічного, творчого, культурного потенціалу громади задля забезпечення сталого розвитку України та її європейського вибору.

  1. ОСНОВНІ Завдання ПРОГРАМИ

Для досягнення мети Програми необхідно виконати такі завдання:

  1.  Модернізувати систему освіти з урахуванням сучасних тенденцій розвитку галузі та місцевих потреб. Удосконалювати зміст освіти відповідно до державних стандартів дошкільної, загальної середньої освіти, впроваджувати сучасні педагогічні технології, сприяти підвищенню якості знань учнів.
  2.  Сприяти створенню у навчальних закладах умов, які відповідають сучасним вимогам розвитку освіти та забезпечують якісне проведення навчально-виховного процесу.
  3.  Забезпечити психолого-педагогічний, медичний та методичний супровід у ЗНЗ та ЗДО.
  4.  Сприяти створенню освітнього середовища для освіти дошкільнят і учнів з особливими потребами.
  5.  Розвивати мережу ЗНЗ та ЗДО відповідно до демографічної ситуації.
  6. Сприяти досягненню нової сучасної якості дошкільної, загальної середньої, дошкільної освіти відповідно до запитів та можливостей дошкільнят, учнів, вихованців; максимальне наближення навчання і виховання кожного учня, вихованця до їх здібностей та особливостей.
  7.  Забезпечити підвезення учасників навчально-виховного процесу до місць роботи, навчання і додому.
  8.  Забезпечити участь учнів (вихованців), педагогічних працівників у районних, обласних, всеукраїнських та міжнародних фестивалях, конкурсах, змаганнях, виставках, конференціях тощо.
  9. Забезпечити розвиток сучасного інформаційно-комунікаційного, матеріально-технічного оснащення освітнього процесу в кожному загальноосвітньому навчальному закладі; забезпечення широкого доступу до інформаційних ресурсів Інтернету.
  10. Створювати можливості індивідуального вибору старшокласників відповідно до їх освітніх потреб, нахилів та здібностей через диференціацію навчання у старшій школі, розвиток умов для профільного навчання.
  11. Підвищити рівень організації роботи щодо зміцнення здоров’я учасників освітньо-виховного процесу, забезпечити ефективність фізкультурно-оздоровчої роботи.
  12. Забезпечити якісне надання додаткових освітніх послуг (логопедія, іноземна мова, хореографія, фізкультурно-спортивна спрямованість).
  13. Учасники програми

Виконавчий комітет Сергіївської сільської ради, відділ освіти, молоді, спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради, загальноосвітні навчальні заклади та ЗДО Сергіївської громади.

  1. ОБСЯГИ ТА ДЖЕРЕЛА ФІНАНСУВАННЯ ПРОГРАМИ

Фінансування Програми здійснюватиметься в межах централізованих субвенцій з державного та обласного бюджетів на виконання державних, обласних Програм у галузі освіти, сільського бюджету та інших джерел, не заборонених законодавством.

 

  1. Очікувані результати ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

Виконання Програми дасть можливість забезпечити перехід освітньої галузі на новий якісний рівень, що сприятиме:

- створенню цілісного освітнього середовища, яке надасть широкі можливості кожному учневі реалізувати власні освітні потреби;

- створенню ефективних освітніх систем у кожному окремому закладі з урахуванням вимог сучасного суспільства, надання кожній дитині можливості повноцінного розвитку;

- впровадженню в освітній процес профільного навчання, як економічно доцільної форми підготовки молоді до майбутнього життя;

- формуванню достатньої життєвої компетенції та конкурентної спроможності випускників сільської школи на ринку праці;

- вихованню особистості, здатної самостійно приймати рішення та займати активну громадянську позицію;

- створенню умов для використання новітніх технологій та виявлення творчої складової в діяльності педагога;

- формуванню свідомого ставлення дітей до власного здоров’я та здоров’я інших громадян, як найвищої соціальної цінності; підвищенню рівня фізкультурно-оздоровчої роботи в ЗДО;

- забезпеченню результативності у наданні додаткових освітніх послуг.

  1. СТАН ОСВІТИ В СЕРГІЇВСЬКІЙ ТГ

На сьогоднішній день освітні послуги на території громади надаються шістьма закладами освіти, а саме:

  • Сергіївський ліцей Сергіївської сільської ради;
  • Качанівська гімназія Сергіївської сільської ради;
  • Розбишівська гімназія Сергіївської сільської ради.

ЗДО: заклад дошкільної освіти «Джерельце» Сергіївської сільської ради, заклад дошкільної освіти «Перлинка» Сергіївської сільської ради, заклад дошкільної освіти «Ромашка» Сергіївської сільської ради.

На території громади працює філія  Гадяцької музичної школи, зокрема 5 класів образотворчого мистецтва, 1 клас вокалу, 1 клас вокального співу, працює 5 гуртків при Центрі культури та дозвілля Сергіївської сільської ради, а саме: гурток хореографії, вокальний гурток, гурток «Креативне рукоділля», гурток «Талановиті ручки» та туристично-краєзнавчий гурток. На базі ЗДО «Джерельце» функціонує логопедичний пункт, який надає послуги   вихованцям.

Корекційно-розвиткові  послуги дітям віком від 2 до 18 років, а також допомогу батькам та педагогам в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами надає комунальна установа «Гадяцький інклюзивно-ресурсний центр» Гадяцької міської ради, методичні послуги забезпечує Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників Гадяцької міської ради Полтавської області.

Назва ЗО

Проектна потужність

Кількість здобувачів освіти

Кількість

педпрацівників/обслуговуючого

персоналу

2016-2017

2017-2018

2018-2019

2019-2020

2020-2021

2021-2022

2022-2023

2016-2017

2017-2018

2018-2019

2019-2020

2020-2021

2021-2022

2022-2023

Сергіївський ліцей

264

123

116

104

110

111

114

126

20/

13

20/

13

20/

13

21/

13

19/

13

19/

13

17/13

Розбишівська гімназія

200

54

50

50

82

82

86

93

17/

11

13/

11

12/

10

14/

11

14/

10

13/

10

14/10

Качанівська гімназія

132

73

73

64

51

54

51

51

15/

8

15/

8

15/

7

16/

7

15/

8

14/

7

14/7

Всього

596

250

239

218

243

247

251

270

52/

32

48/

32

47/

30

51/

31

48/

31

46/

30

45/30

 

Загальна потужність ЗЗСО становить 596 місць, а фактична кількість учнів 270. Як бачимо, наповнюваність закладів освіти становить близько 50%. Різниця між розрахунковою наповнюваністю класів та фактичною середньою  на даний момент не є позитивною і рівна -1,9.  Це спонукає до проведення оптимізації шкільної мережі.

Всі заклади освіти облаштовані їдальнями, спортивними та актовими залами, бібліотеками, музейними куточками, захисними спорудами.

 

 

Дошкільна освіта.

Назва ЗО

Проектна потужність

Кількість вихованців

2016-2017

2017-2018

2018-2019

2019-2020

2020-2021

2021-2022

2022-2023

ЗДО «Джерельце»

36

35

38

41

36

35

37

42

ЗДО «Перлинка»

25

16

18

18

20

17

13

20

ЗДО «Ромашка»

32

15

16

15

23

20

20

18

Всього

93

66

72

74

79

72

70

80

 

     ІІ. Освіта відносно Закону України «Про повну загальну середню освіту»

     На виконання статті 8 Закону України «Про повну загальну середню освіту» Забезпечення територіальної доступності  100% учнів, які потребують підвезення до закладу освіти і у зворотному напрямку, здійснюється шкільними автобусами за рахунок коштів місцевого бюджету.

     З метою організації безпечного, регулярного і безоплатного перевезення учнів до місць навчання і додому, забезпечення рівного доступу до якісної освіти учнів незалежно від місця проживання у 2019-2020 навчальному році за співфінансування з державним бюджетом для Сергіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів придбано шкільний автобус марки ЕТАЛОН.

    На виконання статті 32. Утворення, реорганізація, ліквідація та перепрофілювання закладу загальної середньої освіти:

     Відповідно до рішення тридцять дев’ятої сесії сьомого скликання Сергіївської сільської ради, з метою приведення шкільної мережі у відповідність до ЗУ «Про повну загальну середню освіту» у 2020 році проведено зміну назви та реорганізацію Розбишівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.. Сергіївської сільської ради на Розбишівську гімназію Сергіївської сільської ради Полтавської області, рішенням сімнадцятої сесії восьмого скликання Сергіївської сільської ради у 2022 році змінено назви закладів освіти:

    Сергіївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Сергіївської сільської ради на Сергіївський ліцей Серіївської сільської ради Полтавської області,

     Качанівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів Сергіївської сільської ради на Качанівську гімназію Серіївської сільської ради Полтавської області.

      На виконання статті 9. Забезпечення рівного доступу до здобуття повної загальної середньої освіти, статті 26 Інклюзивне навчання у закладах освіти організовано інклюзивне навчання (у ЗЗСО: 5 інклюзивних класів (5 осіб з особливими освітніми потребами); у ЗДО (у ЗДО «Джерельце») – 1 інклюзивна група, 3 дитини), введено 3 ставки асистента вчителя та 1 ставку асистента вихователя, проводяться корекційно-розвиткові години, у закладах загальної середньої освіти облаштовано ресурсні кімнати, а входи до Розбишівської гімназії та ЗДО «Ромашка» облаштовано пандусами, що відповідають ДБН.

     Структура і тривалість навчального року, навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу визначаються педагогічною радою закладу освіти у межах часу, передбаченого освітньою програмою, відповідно до обсягу навчального навантаження, встановленого відповідним навчальним планом.

      Організовано навчальне та кадрове забезпечення  закладів освіти Сергіївської громади. Педагогічним працівникам забезпечено своєчасне підвищення  кваліфікації при ПОІППО ім. М.В. Остроградського. Протягом 2021-2022 років 1 педагогічному працівнику  присвоєно звання «Учитель-методист», 1 – «Старший учитель». З метою вдосконалення своєї професійної майстерності учителі закладів загальної середньої освіти громади беруть участь у Всеукраїнському конкурсі «Учитель року». Чотири  працівники пенсійного віку працюють за строковими трудовими договорами.

     Відповідно до пункту 3 Прикінцевих та Перехідних положень Закону з директорами закладів загальної середньої освіти припинено безстрокові трудові договори та одночасно укладено з ними трудові договори строком на шість років без проведення конкурсу.

     В період  карантину та у військовий час (2021-2022 н.р.), відповідно до управлінських рішень щодо організації освітнього процесу, освітні послуги здобувачам освіти  надавалися з використанням дистанційних технологій.  На  заклади загальної середньої освіти було розроблено  пропозиції та рекомендації  щодо організації навчальних занять із застосуванням дистанційних форм та платформ. 100% педагогічних працівників опанували освітні платформи для проведення онлайн-конференцій та відео уроків: Zoom, Google Meet, ClassRoom тощо. Для зворотнього зв’язку з батьками та здобувачами освітніх послуг використовувалися Viber, Skipe, Messenger. Також з метою ефективного надання освітніх послуг за дистанційної форми навчання вчителі закладів загальної середньої освіти громади у листопаді 2022 року в межах реалізації проекту Міністерства цифрової трансформації «Ноутбук кожному вчителю» та за співфінансування з місцевого бюджету отримали 25 ноутбуків.

      З 1 вересня 2022 року навчання в закладах освіти організовано за очною формою, оскільки за кошти місцевого бюджету облаштовано укриття, які дозволяють забезпечити безпеку всім учасникам освітнього процесу.

      За особливі успіхи у навчанні, дослідницькій, пошуковій, науковій діяльності, культурних заходах, спортивних змаганнях тощо до учнів застосовується матеріальне заохочення у вигляді премії відповідно до Положення «Про преміювання обдарованих дітей та учнівської молоді Сергіївської сільської територіальної громади».

      Працівники та здобувачі освіти громади є переможцями різноманітних конкурсів. Розбишівська гімназія Сергіївської сільської ради Полтавської області: перемога в конкурсі «Громадотворець», оголошеному компанією АГРОТРЕЙД: 2019 рік – реалізація проекту «Перетворення шкільного фойє в зону комфорту»; 2020 рік – проект «Їдальня моєї мрії», перемога в обласному конкурсі «Бюджет участі-2019»(проект «Встановлення спортивного майданчика на шкільному подвір’ї»). У  2021 році  на території Розбишівської  гімназії  було облаштовано та встановлено спортивний майданчик,  перемога в конкурсі екологічних громадських ініціатив Полтавської області (проект «Зелена школа»).

      З метою покращення якості питної води здобувачі освіти Розбишівської гімназії та Сергіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на конкурс подали проекти «Питна вода учням Сергіївської загальноосвітньої школи» та «Очищена вода учням Розбишівської гімназії» та стали переможцями обласного конкурсу «Шкільний громадський  бюджет участі-2020». У  серпні  2021 року   проведено   встановлення  очисних фільтрів для води у трьох закладах загальної середньої освіти (Сергіївська ЗОШ І-ІІІ ст.., Розбишівська гімназія, Качанівська ЗОШ І-ІІ ст.)

     З метою освоєння інтерактивних технологій та підвищення якості навчання у початковій школі: за активної підтримки держави, органів місцевого самоврядування протягом 2018-2021 років у початкових класах усіх закладах ЗСО громади створено новий  освітній простір: нове навчальне обладнання, одномісні парти та стільці; сучасні технічні засоби навчання: копіювальна техніка (12 комплектів), інтерактивні комплекси (проектор, дошка, ноутбук) – 12 штук;  обладнано 6  старших класів  інтерактивними  комплектами  (біології, історії, української мови)  закладів загальної середньої освіти Сергіївської громади.

     Протягом 2018-2020  н. р. учні  1-4 класів працювали за програмним забезпеченням «Розумники», у 2021 році придбано електронні  засоби  навчального призначення «Дидактичний мультимедійний контент для початкових класів KM MEDIA EdProfi» для закладів загальної середньої освіти (мультимедійний веб-ресурс до 7-ми освітніх галузей для 1-3 х класів Нової Української Школи.

     Протягом 2018-2021 років  чотири заклади освіти Сергіївської ТГ підключено до швидкісного оптоволоконного інтернету.

     У ЗЗСО організовано харчування учнів. Діти пільгових категорій харчуються за кошти місцевого бюджету, всі інші за рахунок батьківських коштів та коштів м/б (50/50).

      У 2021 році у Сергіївській ЗОШ  проведений ремонт харчоблоку, закуплено  столи та стільці для їдальні.

      У 2021 році з метою реалізації заходів протипожежної безпеки у закладах освіти проведено вогнезахисну  обробку дерев’яних будівельних конструкцій, горищ, будівель (82.500 грн Розбишівська гімназія, Дошкільний навчальний заклад «Перлинка), перевірку опору ізоляції  22.000 тис. грн (Сергіївська ЗОШ І-ІІІ ст., Качанівська ЗОШ І-ІІ ст., Розбишівська гімназія), будівлі Розбишівської  гімназії та ДНЗ «Перлинка» облаштовано системою пожежної сигналізації (200 тис. грн).

      Протягом 2021-2022 року приміщення Сергіївського ліцею та ЗДО «Джерельце» обладнано протипожежною сигналізацією, розроблено проект протипожежної сигналізації для Качанівської гімназії.

      На початок 2022-2023 навчального року на території громади зареєстровано 48 осіб шкільного віку та 25 осіб дошкільного віку, з них у закладах загальної середньої освіти громади навчається 29 учнів, а в закладах дошкільної освіти – 16 вихованців. Всі внутрішньо переміщені діти харчуються за кошти місцевого бюджету, учні забезпечені підручниками.

 

  1. КОНТРОЛЬ ЗА ВИКОНАННЯМ ПРОГРАМИ

Контроль за виконанням Програми покласти на постійну комісію з гуманітарних питань.

 


П А С П О Р Т

КОМПЛЕКСНОЇ ПРОГРАМИ РОЗВИТКУ ОСВІТИ НА ТЕРИТОРІЇ СЕРГІЇВСЬКОЇ сільської громади НА 2023 РІК

1

Ініціатори розроблення Програми

Відділ освіти, молоді,  спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

2

Підстава для прийняття Програми

Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту», «Про позашкільну освіту», «Про охорону дитинства»

3

Розробники Програми

Відділ освіти, молоді,  спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

4

Співрозробники Програми

-

5

Відповідальний виконавець

Відділ освіти, молоді,  спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

6

Учасники Програми

Відділ освіти, молоді,  спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради, бухгалтерський відділ виконавчого комітету Сергіївської сільської ради, загальноосвітні навчальні заклади та ЗДО Сергіївської громади

7

Термін реалізації

2023 рік

8

Мета Програми

Забезпечення конституційного права громадян на здобуття дошкільної освіти, повної загальної середньої освіти

9

 

 

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього, у тому числі:

22 786,507 тис. грн.

коштів сільського бюджету

12 350,907 тис. грн.

коштів обласного бюджету

-

коштів державного бюджету

10 435,600 тис. грн.

коштів інших джерел

-

10

Очікувані результати виконання

Створенню цілісного освітнього середовища, яке наддасть широкі можливості кожному учневі реалізувати власні освітні потреби

11

Ключові показники ефективності

Збільшення кількості дітей в загальноосвітніх та дошкільних закладах громади

Секретар сільської ради                                                        Надія ІЛЛЯШЕНКО

Заходи КОМПЛЕКСНОЇ Програми РОЗВИТКУ ОСВІТИ НА ТЕРИТОРІЇ СЕРГІЇВСЬКОЇ сільської громади НА 2023 РІК

№ п/п

Зміст заходів

Строк виконання заходу

Виконавці

Джерела фінансування

Сума витрат,

тис. грн.

Очікувані результати

Надання дошкільної освіти

1

Заробітна плата

2023 рік

Відділ освіти, молоді,  спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради, бухгалтерський відділ виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

2 834,580

Створенню цілісного освітнього середовища, яке наддасть широкі можливості кожному учневі реалізувати власні освітні потреби

2

Нарахування на оплату праці

2023 рік

680,295

3

Предмети, матеріали, обладнання та інвентар

2023 рік

96,640

4

Медикаменти та перев’язувальні матеріали

2023 рік

4,500

5

Оплата послуг (крім комунальних)

2023 рік

56,684

6

Оплата електроенергії

2023 рік

347,250

7

Оплата природнього газу

2023 рік

131,450

Всього

4 151, 399

Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти

1

Заробітна плата

2023 рік

Відділ освіти, молоді,  спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради, бухгалтерський відділ виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий та державний бюджет

11 291,695

Створенню цілісного освітнього середовища, яке наддасть широкі можливості кожному учневі реалізувати власні освітні потреби

2

Нарахування на оплату праці

2023 рік

Місцевий та державний бюджет

2 546,790

3

Предмети, матеріали, обладнання та інвентар

2023 рік

Місцевий бюджет

1 130,731

4

Медикаменти та перев’язувальні матеріали

2023 рік

4,500

5

Оплата послуг (крім комунальних)

2023 рік

1 582,902

6

Видатки на відрядження

2023 рік

12,000

7

Оплата теплопостачання

2023 рік

870,000

8

Оплата електроенергії

2023 рік

715,580

9

Оплата природного газу

2023 рік

1,510

10

Оплата інших енергоносіїв та інших комунальних послуг

2023 рік

Державний бюджет

479,400

Всього

18 635,108

Разом

22 786,507

 

Секретар сільської ради                                                                                                                                    Надія ІЛЛЯШЕНКО

ПОКАЗНИКИ РЕЗУЛЬТАТИВНОСТІ КОМПЛЕКСНОЇ Програми РОЗВИТКУ ОСВІТИ НА ТЕРИТОРІЇ СЕРГІЇВСЬКОЇ сільської громади НА 2023 РІК

№ з/п

Назва показника

Одиниці виміру

Вихідні дані на початку програми

Виконання програми 2023 рік

І. Показники витрат

1

Обсяг фінансування

Тис. грн

22 599,730

22 786,507

ІІ Показники продукту

1

Загальна кількість дітей вихованців ЗДО

осіб

70

80

2

Загальна кількість учнів загальноосвітніх навчальних закладів

осіб

251

270

ІІІ Показник ефективності

1

Відсоток збільшення кількості дітей в ЗДО

%

97

114

2

Відсоток збільшення кількості дітей в загальноосвітніх навчальних закладів

%

101

107

IV Показники якості

1

Співвідношення потреб до виплат

%

100

100

 

Секретар сільської ради                                                         Надія ІЛЛЯШЕНКО

                                                                                                                                     

РЕСУРСНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ  КОМПЛЕКСНОЇ Програми РОЗВИТКУ ОСВІТИ НА ТЕРИТОРІЇ СЕРГІЇВСЬКОЇ сільської громади НА 2023 РІК

Тис. грн.

Обсяги коштів, що пропонується залучити на виконання програми

Етапи виконання програми

Всього витрат на виконання програми в 2023 році

2022 рік

2023 рік

Обсяг ресурсів, всього, у тому числі:

22 599,730

22 786,507

22 786,507

Державного бюджету

11 000,800

10 435,600

10 435,600

Обласного бюджету

-

-

-

Сільського бюджету

11 598, 930

12 350,907

12 350,907

Кошти інших джерел

-

-

-

 

Секретар сільської ради                                                         Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

Карта захисних споруд полтавської області

вгору