Menu

СЕРГІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

МИРГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

(двадцять четверта сесія восьмого скликання)

РІШЕННЯ

 

03 березня 2023 року 

Про затвердження Програми «Підтримки військової частини 3052 Національної гвардії України» на 2023 рік

 

Відповідно до Конституції України, Законів України «Про національну безпеку України», «Про оборону України», «Про основи національного спротиву», Указів Президента України від 24.02.2022 № 64/2022, «Про введення воєнного стану в Україні», від 14.03.2022 № 133/2022, від 18.04.2022 № 259/2022, від 17.05.2022 № 341/2022, від 12.08.2022 № 573/2022, від 07.11.2022 № 757/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», постанов Кабінету Міністрів України від 29.12.2021 з метою сприяння у виконанні завдань по захисту держави та підтримання військової частини 3052 Національної гвардії України, керуючись пунктом 22 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Програму «Підтримки військової частини 3052 Національної гвардії України» на 2023 рік(далі – Програма), що додається.
  2. Начальнику фінансового відділу виконавчого комітету Сергіївської сільської ради (Лобода В.Г.) передбачити кошти в бюджеті на виконання заходів Програми.
  3. Спеціалісту І категорії виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Вербі А.В. оприлюднити це рішення на офіційному Веб-сайті Сергіївської сільської ради в глобальній інформаційній мережі Інтернет - http://sergiyvska-rada.gov.ua/.
  4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на комісію з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку Сергіївської сільської ради.

 

Сільський голова                                                                          Ігор ЛІДОВИЙ

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішенням двадцять четвертої сесії восьмого скликання Сергіївської сільської ради від 03.03.2023 року

 

Програма

«Підтримки військової частини 3052 Національної гвардії України»

на 2023 рік

с. Сергіївка - 2023

  1. 1. ЗАГАЛЬНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ПРОГРАМИ

     Ця Програма дає змогу реалізувати основні засади державної політики з національної безпеки і оборони, захисту суспільства і мешканців сільської територіальної громади від загроз, підтримання бойової і мобілізаційної готовності військової частин 3052 Національної гвардії України (далі – НГУ),

Програма розроблена у відповідності із Законами України «Про оборону України», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», «Про місцеве самоврядування в Україні». Прийняття Програми обумовлене необхідністю розв’язання нагальних проблем забезпечення виконання вимог Закону України «Про основи національного спротиву» та ефективного функціонування військової частини 3052 НГУ.

 

  1. Мета Програми

     Метою Програми є сприяння Сергіївській сільській раді, її виконавчих органів у забезпеченні суверенітету і територіальної цілісності України, підвищення її обороноздатності, організація та участь у здійсненні заходів, пов’язаних з підтримкою НГУ.

 

  1. Основні завдання Програми

     Підтримка та забезпечення матеріально-технічними засобами підрозділів військової частини 3052 Національної гвардії України а саме:

- проведенні електромережі до військового стрільбища, технічному обслуговуванні та ремонті транспортних засобів, придбанні запасних частин, акумуляторних батарей, інструментів, шин, дисків та обладнання до автомобільної техніки;

- придбанні засобів зв’язку, телевізійного та аудіовізуального обладнання, БПЛА, приладів спеціального призначення (тепловізорів, приладів нічного бачення, оптичних приладів і інше), електрогенераторів;

- придбанні комп’ютерної та офісної техніки (принтери та МФУ в тому числі формату А3, ноутбуки та переносні комп’ютери з ліцензійним програмним забезпеченням, офіційне устаткування та обладнання (спеціалізовані сейфи), канцелярські товари (папір офісний, швидкозшивачі, реєстратор,  штампи, печатки, бланки і інше);  

- ремонті та обслуговуванні оргтехніки, проведенні  ремонтних та будівельних робіт на території  та  об’єктах військової частини, обладнання фортифікаційних споруд за її межами;    

- придбанні будівельних матеріалів для проведення поточних та капітальних ремонтів приміщень, сантехнічних та електротехнічних матеріалів та обладнання, металевих шаф, дверей металевих та інших металевих виробів, ручного та електричного інструменту та інвентарю, дверей, вікон, матеріалів та обладнання для водовідведення та теплопостачання, меблів, котлів, насосів та станцій, бойлерів та виготовлені відповідної технічної документації;

- придбанні технологічного обладнання, посуду та інвентарю для організації харчування особового складу в стаціонарних та польових умовах; закупівлі матеріалів для обладнання складської бази;

- придбанні медичного обладнання та інвентарю;

- матеріальних цінностей номенклатури речової служби, мережевого обладнання та матеріалів для проведення інтернету, матеріалів та пристроїв для відеонагляду, охоронних та протипожежних систем.

 

  1. ШЛЯХИ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМ

     Комплексне, поетапне вирішення проблемних питань у сфері національного спротиву та підтримки Національної гвардії України.

     Здійснення заходів, які обґрунтовують вибір оптимального варіанту розв’язання проблеми.

     Тісна взаємодія сільської ради та її виконавчих органів з підприємствами, установами і організаціями, які розташовані на території і залучені до територіальної оборони для виконання вимог Закону України «Про основи національного спротиву».

     Фінансова підтримка з бюджету Сергіївської сільської територіальної громади у:

- вирішенні проблемних питань, пов’язаних з підвищенням боєздатності військової частини;

- покращенні її матеріально-технічного стану для забезпечення виконання бойових завдань по захисту територіальної цілісності держави, створенні комфортних необхідних умов для ефективної роботи особового складу підрозділів частини;

- створенні умов для організації всебічного навчання особового складу, бойової та спеціальної підготовки.

 

  1. Обсяги та джерела фінансування програми
  2. Фінансування заходів Програми передбачається здійснювати за рахунок коштів бюджету Сергіївської сільської територіальної громади в межах можливостей його дохідної частини, виходячи з конкретних завдань, а також за рахунок інших джерел, не заборонених чинним законодавством.
  3. Обсяги фінансування Програми можуть змінюватись (коригуватись) в межах наявних фінансових ресурсів.

 

  1. мЕХАНІЗМ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОГРАМИ

     Програма реалізується відповідно до основних заходів та обсягу коштів, які виділені на їх виконання.

     Сергіївська сільська територіальна громада з урахуванням виділених коштів на Програму, уточнює заходи Програми, проміжні строки їх виконання та обсяги фінансування.

     Програма уточнюється та коригується у процесі її виконання з урахуванням загальної економічної ситуації та враховуючи можливості бюджету.

     Заходи Програми здійснюються: шляхом поточних трансфертів органам державного управління інших рівнів.

 

  1. Контроль за виконанням Програми

     Координацію та контроль за виконанням заходів Програми здійснюється фінансовим відділом виконавчого комітету Сергіївської сільської ради.

 

П А С П О Р Т

Програми «Підтримка ВІЙСЬКОВОЇ ЧАСТИНИ 3052 НАЦІОНАЛЬНОЇ ГВАРДІЇ УКРАЇНИ» НА 2023 РІК

 

1

Ініціатори розроблення Програми

Відділ економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

2

Підстава для прийняття Програми

Конституції України, Законів України «Про національну безпеку України», «Про оборону України», «Про основи національного спротиву», Указів Президента України від 24.02.2022 № 64/2022, «Про введення воєнного стану в Україні», від 14.03.2022 № 133/2022, від 18.04.2022 № 259/2022, від 17.05.2022 № 341/2022, від 12.08.2022 № 573/2022, від 07.11.2022 № 757/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», постанов Кабінету Міністрів України від 29.12.2021 з метою сприяння у виконанні завдань по захисту держави та підтримання військової частини 3052 Національної гвардії України, керуючись пунктом 22 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»

3

Розробники Програми

Відділ економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

4

Співрозробники Програми

-

5

Відповідальний виконавець

Фінансовий відділ виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

6

Учасники Програми

Виконавчий комітет Сергіївської сільської ради, військова частина 3052 Національної гвардії України

7

Термін реалізації

2023 рік

8

Мета Програми

Сприяння Сергіївській сільській раді, її виконавчих органів у забезпеченні суверенітету і територіальної цілісності України, підвищення її обороноздатності, організація та участь у здійсненні заходів, пов’язаних з підтримкою НГУ

9

 

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього, у тому числі:

490,000 тис. грн.

коштів сільського бюджету

490,000 тис. грн.

коштів обласного бюджету

-

коштів державного бюджету

-

коштів інших джерел

-

10

Очікувані результати виконання

Покращення матеріально-технічної бази військової частини 3052 Національної гвардії України

11

Ключові показники ефективності

Середні витрати на 1 частину

 

Секретар сільської ради                                                        Надія ІЛЛЯШЕНКО

ЗАХОДИ Програми «Підтримка ВІЙСЬКОВОЇ ЧАСТИНИ 3052 НАЦІОНАЛЬНОЇ ГВАРДІЇ УКРАЇНИ» НА 2023 РІК

 

№ п/п

Заходів Програми

Строк виконання заходу

Виконавці

Джерела фінансування

Орієнтовні обсяги фінансування (вартість) тис. гривень

Очікуваний результат

1.

Поточні трансферти органам державного управління інших рівнів (Підтримка та забезпечення матеріально-технічними засобами підрозділу військової частини 3052 Національної гвардії України)

2023 рік

Фінансовий відділ виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

490,000

Покращання матеріально-технічної бази військової частини 3052 Національної гвардії України

Разом

490,000

 

Секретар сільської ради                                                                                                                          Надія ІЛЛЯШЕНКО

ПОКАЗНИКИ РЕЗУЛЬТАТИВНОСТІ Програми «Підтримка ВІЙСЬКОВОЇ ЧАСТИНИ 3052 НАЦІОНАЛЬНОЇ ГВАРДІЇ УКРАЇНИ» НА 2023 РІК

 

№ з/п

Назва показника

Одиниці виміру

Вихідні дані на початку програми

Виконання програми 2023 рік

І. Показники витрат

1

Обсяг фінансування

Тис. грн

0

490,000

ІІ Показники продукту

1

Загальна кількість військових частин національної гвардії яким планується надати допомогу

Од.

0

1

ІІІ Показник ефективності

1

Середні витрати на одну частину

тис. грн

0

490,000

IV Показники якості

1

Співвідношення потреб та виплат

%

0

100

 

Секретар сільської ради                                                        Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

РЕСУРСНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ  Програми «Підтримка ВІЙСЬКОВОЇ ЧАСТИНИ 3052 НАЦІОНАЛЬНОЇ ГВАРДІЇ УКРАЇНИ» НА 2023 РІК

Тис. грн.

Обсяги коштів, що пропонується залучити на виконання програми

Етапи виконання програми

Всього витрат на виконання програми в 2023 році

2022 рік

2023 рік

Обсяг ресурсів, всього, у тому числі:

0

490,000

490,000

Державного бюджету

-

-

-

Обласного бюджету

-

-

-

Сільського бюджету

0

490,000

490,000

Кошти інших джерел

-

-

-

 

Секретар сільської ради                                                        Надія ІЛЛЯШЕНКО

Карта захисних споруд полтавської області

вгору