Menu

СЕРГІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

МИРГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

(двадцять п’ята сесія восьмого скликання)

РІШЕННЯ

 

07.04.2023

Про затвердження Програми створення місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Сергіївської сільської територіальної громади на 2023 рік

 

Відповідно до статті 98 Кодексу цивільного захисту України, постанови Кабінету Міністрів України від 30.09.2015 року № 775 «Про затвердження Порядку створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій», та від 11.03.2022 № 252 «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану», керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України, з метою забезпечення здійснення заходів, спрямованих на запобігання і ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій та надання допомоги постраждалому населенню, сільська рада ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Програму створення місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Сергіївської сільської територіальної громади на 2023 рік (далі – Програма), що додається.
  2. Начальнику фінансового відділу виконавчого комітету Сергіївської сільської ради (Лобода В. Г.) передбачити кошти в бюджеті на виконання заходів Програми.
  3. Спеціалісту І категорії з організаційної роботи виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Вербі А.В.  оприлюднити це рішення на офіційному Веб-сайті Сергіївської сільської ради в глобальній інформаційній мережі Інтернет - http://sergiyvska-rada.gov.ua/.
  4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на комісію з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку.

 

Сільський голова                                                                            Ігор ЛІДОВИЙ

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішенням двадцять п’ятої сесії восьмого скликання Сергіївської сільської ради від 07.04.2023 року

 

Програма створення місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Сергіївської сільської територіальної громади на 2023 рік

с. Сергіївка - 2023 р.

  1. 1. Проблеми, на розв’язання яких спрямована Програма, та обґрунтування необхідності їх розв’язання

Програма створення місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на 2022 – 2025 роки (далі – Програма) розроблена відповідно до вимог Закону України “Про місцеве самоврядування”, статті 98 Кодексу цивільного захисту України,  постанови Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2015 року № 775 “Про затвердження Порядку створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій” (із змінами)     

 

  1. Мета Програми

Основною метою Програми є:

  • забезпечення здійснення заходів, спрямованих на запобігання і ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій та надання термінової допомоги постраждалому населенню;
  • здійснення заходів щодо створення, оновлення запасів матеріальних цінностей у місцевому матеріальному резерві, призначених для невідкладного їх залучення у необхідних (визначених) обсягах у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій.

 

  1. Основні завдання Програми

Основними завданнями щодо реалізації Програми є:

забезпечення формування місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (далі – місцевий матеріальний резерв);

приймання участі у забезпеченні поставки людських і транспортних ресурсів для комплектування військових частин Збройних Сил України, з метою недопущення поширення надзвичайних ситуацій воєнного характеру на території сільської ради;

придбання матеріальних цінностей у відповідності до графіка накопичення матеріальних цінностей до місцевого матеріального резерву;

своєчасне фінансування заходів зі створення місцевого матеріального резерву з бюджету сільської ради.

 

  1. ОБГРУНТУВАННЯ ШЛЯХІВ І ЗАСОБІВ РОЗВ’ЯЗАННЯ ПРОБЛЕМИ, СТРОКИ ТА ЕТАПИ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

Місцевий матеріальний резерв створюється заздалегідь для невідкладного його залучення при здійсненні заходів інженерного, радіаційного, хімічного, медичного, медико-біологічного і протипожежного захисту.

Місцевий матеріальний резерв створюється для здійснення заходів, спрямованих на запобігання і ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій та надання термінової допомоги постраждалому населенню.

Місцевий матеріальний резерв створюється виходячи з прогнозованих для території громади видів та рівнів надзвичайних ситуацій з урахуванням обсягів робіт з ліквідації їх наслідків, розмірів заподіяних збитків, обсягів забезпечення життєдіяльності постраждалого населення.

Матеріальні цінності, що поставляються до місцевого матеріального резерву, повинні мати сертифікат відповідності на весь нормативний строк їх зберігання.

Придбання матеріальних цінностей, що поставляються до місцевого матеріального резерву, здійснюється у встановленому законом порядку.

  1. Обсяги та джерела фінансування програми

Фінансування Програми здійснюється відповідно до законодавства України за рахунок коштів сільського бюджету та інших джерел, не заборонених чинним законодавством

 

  1. Очікувані результати виконання Програми

Реалізація Програми забезпечить формування місцевого матеріального резерву, накопичення матеріальних цінностей до нього та їх ефективне використання для запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій, надання термінової допомоги постраждалому населенню, постійну готовність органів управління та сил цивільного захисту сільської ради до дій за призначенням.

 

  1. ПОРЯДОК ВИКОРИСТАННЯ РЕСУРСІВ

Місцевий матеріальний резерв використовується виключно для:

здійснення запобіжних заходів у разі загрози виникнення надзвичайних ситуацій;

ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій;

проведення невідкладних відновлювальних робіт і заходів;

надання постраждалому населенню необхідної допомоги для забезпечення його життєдіяльності;

розгортання та утримання тимчасових пунктів проживання і харчування постраждалого населення;

забезпечення пально-мастильними та іншими витратними матеріалами транспортних засобів підприємств та громадян, залучених для евакуації постраждалого населення із зони надзвичайної ситуації та можливого ураження, для поставки людських і транспортних ресурсів для комплектування військових частин Збройних Сил України, ліквідації та попередження наслідків надзвичайних ситуацій.

У разі недостатності місцевого матеріального резерву чи його використанні у повному обсязі, залучається матеріальний резерв вищого рівня.

Відпуск матеріальних цінностей з місцевого матеріального резерву може здійснюватися: для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій; у зв’язку з їх освіженням або заміною.

Відпуск, залучення матеріальних цінностей з місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій здійснюється за рішенням виконавчого комітету сільської ради на підставі рішення Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сільської ради.

Відпуск матеріальних цінностей з місцевого матеріального резерву у зв’язку з їх освіженням або заміною здійснюється за рішенням голови сільської ради відповідно до вимог чинного законодавства. Кошти, отримані в результаті реалізації матеріальних цінностей у зв’язку з їх освіженням або заміною, спрямовуються на придбання і закладення до місцевого матеріального резерву аналогічних матеріальних цінностей.

 

П А С П О Р Т

Програми СТВОРЕННЯ МІСЦЕВОГО МАТЕРІАЛЬНОГО РЕЗЕРВУ ДЛЯ ЗАПОБІГАННЯ І ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ НА ТЕРИТОРІЇ СЕРГІЇВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ НА 2023 РІК

1

Ініціатори розроблення Програми

Відділ економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

2

Підстава для прийняття Програми

Стаття 98 Кодексу цивільного захисту України, постанови Кабінету Міністрів України від 30.09.2015 року № 775 «Про затвердження Порядку створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій», та від 11.03.2022 № 252 «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану», керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України, з метою забезпечення здійснення заходів, спрямованих на запобігання і ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій та надання допомоги постраждалому населенню

3

Розробники Програми

Відділ економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

4

Співрозробники Програми

-

5

Відповідальний виконавець

Відділ бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради, спеціаліст з військового обліку

6

Учасники Програми

Населення Сергіївської сільської територіальної громади, виконавчий комітет Сергіївської сільської ради

7

Термін реалізації

2023

8

Мета Програми

Забезпечення здійснення заходів, спрямованих на запобігання і ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій та надання термінової допомоги постраждалому населенню

9

 

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього, у тому числі:

164,000

коштів сільського бюджету

164,000

коштів обласного бюджету

-

коштів державного бюджету

-

коштів інших джерел

-

10

Очікувані результати

Забезпечить формування місцевого матеріального резерву, накопичення матеріальних цінностей до нього та їх ефективне використання для запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій, надання термінової допомоги постраждалому населенню, постійну готовність органів управління та сил цивільного захисту сільської ради до дій за призначенням

11

Показники ефективності

Кількість місцевого матеріального резерву

 

 

Секретар сільської ради                                                       Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

Заходи Програми СТВОРЕННЯ МІСЦЕВОГО МАТЕРІАЛЬНОГО РЕЗЕРВУ ДЛЯ ЗАПОБІГАННЯ І ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ НА ТЕРИТОРІЇ СЕРГІЇВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ НА 2023 РІК

№ п/п

Заходів Програми

Строк виконання заходу

Виконавці

Джерела фінансування

Орієнтовні обсяги фінансування (вартість) тис. гривень

Очікуваний результат

1.

Придбання матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (Протигази ГП-7, обігрівачі електричні, намети малі (3х3.9), ліжко розкладачка, матраци, подушки, білизна постільна, ковдра, термос (24 л), миска нержавіючої сталі (600 мл), відро емальоване, відро пластмасове, ковшики пластмасові, миска пластмасова (10л), распіратор «Росток», бинт широкий (20 мл), бинт(10 мл), бинт (5 мл), мегафон)

2023 рік

Відділ бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

164,000

Забезпечить формування місцевого матеріального резерву, накопичення матеріальних цінностей до нього та їх ефективне використання для запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій, надання термінової допомоги постраждалому населенню, постійну готовність органів управління та сил цивільного захисту сільської ради до дій за призначенням

Разом

164,000

 

Секретар сільської ради                                                                                                                                              Надія ІЛЛЯШЕНКО

Карта захисних споруд полтавської області

вгору