Menu

СЕРГІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

МИРГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

(тридцять друга сесія восьмого скликання)

РІШЕННЯ

 

20.12.2023

 

Про затвердження Програми «Розвиток фізичної культури і спорту в сільській місцевості» на 2024 рік

 

Відповідно до статті 26, 61 та 64 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  Закону України «Про фізичну культуру і спорт», постанова Верховної Ради України від 19.10.2016 року №1695 «Про забезпечення сталого розвитку сфери фізичної культури і спорту в Україні в умовах децентралізацій влади», заслухавши начальника відділу освіти, молоді, спорту, культури та соціальної роботи виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Івко С.О, сільська рада ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Програму «Розвиток фізичної культури і спорту в  сільській місцевості» на 2024 рік (далі – Програма), що додається.
  2. Начальнику фінансового відділу виконавчого комітету Сергіївської сільської ради (Лобода В. Г.) передбачити кошти в бюджеті на виконання заходів Програми.
  3. Спеціалісту І категорії виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Вербі А.В. оприлюднити це рішення на офіційному Веб-сайті Сергіївської сільської ради в глобальній інформаційній мережі Інтернет - http://sergiyvska-rada.gov.ua/.
  4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на комісію з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку.

 

Сільський голова                                                                                  Ігор ЛІДОВИЙ

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішенням тридцять другої сесії восьмого скликання Сергіївської сільської ради від 20.12.2023 року

 

Програма  «Розвиток фізичної культури і спорту в сільській місцевості»

на 2024 рік

с. Сергіївка - 2023 р.

  1. Проблеми, на розв’язання яких спрямована Програма, та обґрунтування  необхідності їх розв’язання

Стан здоров’я і спосіб життя населення громади потребує окремої уваги виконавчих органів. Демографічна криза негативно впливає на економічний стан та є загрозливим фактором для її майбутнього. Нині кожна п’ята дитина народжується з відхиленням в стані здоров’я. У 90 % школярів діагностуються різні захворювання. Значно зросла частота порушень постави у дітей.

Фізична культура та спорт є ефективним та найбільш економічним засобом профілактики захворюваності, зміцнення генофонду нації та розв’язання різних соціальних проблем. В той же час фізична культура і спорт є складовою частиною виховного процесу підростаючого покоління. Фізичні вправи відіграють важливу роль у зміцненні здоров’я людини, підвищення фізичних і функціональних можливостей її організму, забезпеченні повноцінного дозвілля, збереженні тривалості активного життя населення. 

В селі проводиться певна робота, спрямована на покращення умов розвитку масової фізичної культури і спорту, збереження всіх складових її діяльності. Проте рівень розвитку фізичного виховання, фізичної культури і спорту далеко не відповідає вимогам сьогодення і не може задовольнити потреб населення громади. Практично відсутня система пропаганди масового спорту як невід’ємної і головної складової здорового способу життя. Дуже малий відсоток населення залучено до занять фізичними вправами та розвитку свого спортивно-культурного рівня. Мало уваги приділяється фізичному вихованню в сім’ях.

Звідси випливає гостра потреба у визначенні програмних підходів та пріоритетних напрямів розвитку фізичного виховання, фізичної культури і спорту, та які б забезпечували ефективне функціонування галузі в сучасних умовах розвитку суспільства.

 

  1. Мета Програми

Мета Програми полягає у створенні умов для впровадження здорового способу життя, залучення населення до масового спорту як важливої складової, покращення якості та тривалості активного життя населення громади, забезпечення виховання молоді в дусі олімпізму, пропагування здорового способу життя.

 

3.Основні завдання Програми

Основними завданнями Програми є:

  • удосконалення системи підготовки футбольної та волейбольної команд села,  підвищення  індивідуальних якостей кожного члена команди, відновити функціонування шкільних спортивних  гуртків;
  • підвищення рівня матеріально-технічного, медичного та інформаційного забезпеченняпроведення змагань;
  • проведення фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи з залучення широких верств населення (особливо молоді), за місцем проживаннята відпочинку.

 

  1. Фінансове забезпечення Програми.

     Фінансування Програми здійснюється відповідно до законодавства України за рахунок коштів місцевого бюджету та інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

 

  1. ПОРЯДОК ВИПЛАТИ ВИНАГОРОД УЧАСНИКАМ СПОРТИВНИХ ЗМАГАНЬ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ВИСТУПІВ
  2. Рішення про надання матеріальної допомоги учасникам спортивних змагань за результатами виступів приймається відділом освіти, молоді, спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради.
  3. Розмір допомоги визначається, виходячи із суми коштів, затверджених в місцевому бюджеті на реалізацію заходів Програми «Розвиток фізичної культури і спорту в сільській місцевості» на 2024 рік з урахуванням можливостей місцевого бюджету.
  4. Для нарахування та виплати матеріальної винагороди за підсумками участі у змаганнях відділу освіти, молоді, спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради у термін до 30 календарних днів з дня завершення змагань надаються:

- заява спортсмена на ім`я начальника відділу освіти, молоді,  спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради щодо отримання матеріальної винагороди;

- паспорт спортсмена;

- копії ідентифікаційного коду спортсмена;

- банківські реквізити;

- протоколи (копії протоколів) змагань, за підсумками яких встановлюється винагорода;

- копію грамоти (диплому) спортсмена за зайняте місце;

- згоду на обробку персональних даних.

    У разі здобуття спортсменом на одних змаганнях декількох призових місць у різних категоріях, розділах, в особистому заліку та командному заліку тощо, винагорода встановлюється за кожне призове місце. В ігрових командних видах спорту винагорода встановлюється кожному гравцю команди.

  1. При наявності зазначених документів та відповідності їх умовам виплат винагород, відділом освіти, молоді,  спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради у термін до 30 календарних днів з дня надання документів, зазначених у пункті 3 цього порядку, пишеться відношення на ім’я сільського голови про виплату винагороди учасникам спортивних змагань за результатами виступу.
  2. Відношення відділу освіти, молоді,  спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради є підставою для видачі розпорядження сільського голови про виплату винагороди спортсмену.
  3. Матеріальну винагороду отримує особисто спортсмен на банківську картку. 

 

 

  1. Очікувані результати виконання Програми, визначення її ефективності.

Реалізація заходів, передбачених Програмою за час її дії дасть змогу:

  • підвищити рівень охоплення громадян фізкультурно-оздоровчою та спортивно-масовою роботою;
  • поліпшити результати виступу сільськихкоманд   в чемпіонатах різних рівнів;
  • сформувати систему підготовки резерву для футбольної та волейбольної команди села, забезпечивши охоплення школярів заняттями спортом.

 

6.Контроль за виконанням  Програми

   Контроль за виконанням Програми покладається на відділ освіти, молоді, спорту, культури та соціальної роботи виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

 

П А С П О Р Т

Програми «розвиткок фізичної культури і спорту в  сільській місцевості» на 2023 рік

1.

Ініціатори розроблення Програми

Відділ освіти, молоді,  спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

2.

Підстава для прийняття Програми

Закон України  «Про місцеве самоврядування в Україні», Закон України «Про фізичну культуру і спорт», постанова Верховної Ради України від 19.10.2016 року №1695 «Про забезпечення сталого розвитку сфери фізичної культури і спорту в Україні в умовах децентралізацій влади»

3.

Розробники Програми

Відділ освіти, молоді,  спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

4.

Співрозробники Програми

-

5.

Відповідальний виконавець

Відділ освіти, молоді,  спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

6.

Учасники Програми

Учасники футбольної команди, учасники навчально-тренувальних зборів і змагань

7.

Термін реалізації

2024 рік

8.

Мета Програми

Створення умов для впровадження здорового способу життя, залучення населення до масового спорту як важливої складової, покращення якості та тривалості активного життя населення громади, забезпечення виховання молоді в дусі олімпізму, пропагування здорового способу життя

9.

 

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього, у тому числі:

-

коштів сільського бюджету

-

коштів обласного бюджету

-

коштів державного бюджету

-

кошти інших джерел

-

10.

Очікувані результати виконання

Підвищити рівень охоплення громадян фізкультурно-оздоровчою та спортивно-масовою роботою

11.

Ключові показники ефективності

Кількість отриманих перемог на спортивних змаганнях

Секретар сільської ради                                                            Надія ІЛЛЯШЕНКО

Заходи

програми  «розвиток фізичної культури і спорту в сільській місцевості на» 2024 рік

 

№ п/п

Зміст заходів

Строк виконання

Виконавці

Джерела фінансування

Обсяги фінансування, тис. грн.

Очікуваний результат

1

Винагорода учасникам спортивних змагань

Протягом 2024 р.

Відділ бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

-

Поліпшити результати виступу сільських команд   в чемпіонатах різних рівнів

2

Проведення фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи з залучення широких верств населення (особливо молоді), за місцем проживання та відпочинку

Протягом 2024 р.

Відділ освіти, молоді, спорту, культури та соціального захисту населення виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Фінансування не потребує

Фінансування не потребує

Підвищити рівень охоплення громадян фізкультурно-оздоровчою та спортивно-масовою роботою

3

Проведення місцевих змагань, турнірів, спортивних конкурсів

Протягом 2024 р.

Відділ освіти, молоді, спорту, культури та соціального захисту населення виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Фінансування не потребує

Фінансування не потребує

Підвищити рівень охоплення громадян фізкультурно-оздоровчою та спортивно-масовою роботою

4

Висвітлення спортивних досягнень в засобах масової інформації

Протягом 2024 р.

Загальний відділ виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Фінансування не потребує

Фінансування не потребує

Підняти спортивний дух команд

5

Сприяти перепідготовці та підвищенню кваліфікації тренерів, фахівців у сфері фізичної культури і спорту

Протягом 2024 р.

Відділ освіти, молоді, спорту, культури та соціального захисту населення виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Фінансування не потребує

Фінансування не потребує

Поліпшити результати виступу сільських команд   в чемпіонатах різних рівнів

6

Сприяти проведенню науково-практичних конференцій, семінарів з проблем розвитку фізичної культури і спорту у сільській місцевості

Протягом 2024 р.

Відділ освіти, молоді, спорту, культури та соціального захисту населення виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Фінансування не потребує

Фінансування не потребує

Сформувати систему підготовки резерву для футбольної та волейбольної команди села, забезпечивши охоплення школярів заняттями спортом

Всього

-

 

Секретар сільської ради                                                                                                                                            Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

 

 

ПОКАЗНИКИ РЕЗУЛЬТАТИВНОСТІ ПРОГРАМИ «розвиток фізичної культури і спорту в сільській місцевості на» 2024 рік

 

№ з/п

Назва показника

Одиниці виміру

Вихідні дані на початку програми (за 2022 рік)

Виконання програми 2024 рік

2022 рік

2023 рік

2024 рік

І. Показники витрат

1

Обсяг фінансових виплат учасникам спортивних змагань

Тис. грн

3,800

10,000

0

0

ІІ Показники продукту

1

Загальна кількість спортсменів, що приймають участь у спортивних змаганнях

осіб

27

32

32

32

ІІІ Показник ефективності

1

Кількість спортивних змагань в яких приймали участь команди громади

шт

12

14

14

14

IV Показники якості

1

Кількість отриманих перемог

%

60

70

70

70

 

Секретар сільської ради                                                             Надія ІЛЛЯШЕНКО

                                                                                                                                     

                          

 

РЕСУРСНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ  ПРОГРАМИ «розвиток фізичної культури і спорту в сільській місцевості на» 2024 рік

Тис. грн.

Обсяги коштів, що пропонується залучити на виконання програми

Етапи виконання програми

Всього витрат на виконання програми в 2023 році

2022 рік

2023 рік

2024 рік

Обсяг ресурсів, всього, у тому числі:

50,000

10,000

0

0

Державного бюджету

-

-

-

-

Обласного бюджету

-

-

-

-

Сільського бюджету

50,000

10,000

0

0

Кошти інших джерел

-

-

-

-

 

Секретар сільської ради                                                             Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

 

 

Карта захисних споруд полтавської області

вгору