Menu

 

СЕРГІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

МИРГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

(тридцять третя сесія восьмого скликання)

 

РІШЕННЯ

 

26 січня 2024 року

 

Про хід реалізації Стратегії розвитку Сергіївської сільської територіальної громади до 2027 року за період 2023 року

 

       Керуючись пунктом 11 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», заслухавши інформацію начальника відділу економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Гринь І.І. про хід реалізації Стратегії розвитку Сергіївської сільської територіальної громади до 2027 року за період 2023 року, сільська  рада  ВИРІШИЛА:

 

  1. Звіт начальника відділу економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Гринь І.І. про хід реалізації Стратегії розвитку Сергіївської сільської територіальної громади до 2027 року за період 2023 року, взяти до відома (додаток 1).
  2. Спеціалісту І категорії з організаційної роботи виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Вербі А.В. оприлюднити це рішення на офіційному Веб-сайті Сергіївської сільської ради в глобальній інформаційній мережі Інтернет - http://sergiyvska-rada.gov.ua/.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на комісію з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку.

 

Сільський голова                                       Ігор ЛІДОВИЙ

 

 

Додаток 1

до рішення тридцять третьої сесії восьмого скликання Сергіївської сільської ради Миргородського району Полтавської області від 26.01.2024 року

 

Звіт про хід реалізації Стратегії розвитку Сергіївської сільської територіальної громади до 2027 року за період 2023 року

 

Стратегічна ціль 1. Висока якість життя, комфортні умови та добробут

Операційна ціль 1.1. Універсальна система соціального захисту населення та безпечні умови життя

Протягом 2023 році згідно Програми «Турбота» здійснювалося підтримка пільгових категорій населення включаючи ВПО та Захисників та Захисниць України – 1 318 955 грн. В 2023 році проведені поточні ремонти укриття в Розбишівська гімназія та ЗДО «Перлинка»– 599 793 грн.

Виготовлено проектно-кошторисну документацію на централізовану

«Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради спільно із поліцейським офіцером громади здійснюють профілактику домашньому насильству та контроль за сім’ями, що опинилися в важких соціальних умовах.

Операційна ціль 1.2. Створення умов для дітей та молоді

Програма національно-патріотичного виховання дітей та молоді розроблена відділом освіти, молоді, спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради та рекомендована для використання у практичній діяльності працівникам навчальних закладів  із метою удосконалення системи національно-патріотичного виховання учнів.

На території громади працює Гадяцький будинок дитячої та юнацької спортивної школи.

Операційна ціль 1.3. Розвиток спроможностей для громадської активності жителів громади, молоді

      Під час початку повномасштабного вторгнення в Україні громадській організації, що діють на території громади беруть активну участь в організації поселення ВПО, видачі гуманітарної допомоги, підтримці ЗСУ (виготовлення окопних свічок та маскувальних сіток).

      Гуртковою роботою охоплено 125 учні. Відвідують гуртки при Центрі культури та дозвілля Сергіївської сільської ради 67 учнів (всього 4  гуртків: 1 – хореографічний (2 групи), 2 гуртки художньо-естетичного напряму, 1 гурток туристично-краєзнавчого. З них:

учні Розбишівської гімназії  - 26 (14 – вихованці гуртка «Талановиті ручки», керівник Ольга Рябоконь, 12 – вихованці туристично-краєзнавчого гуртка «Розбишаки»;

учні Качанівської гімназії – 17 (вихованці гуртка «Креативне рукоділля, керівник Лариса Колесник);

учні Сергіївського ліцею 24 (вихованці гуртка хореографії, керівник Олена Мигаль).

На бачі «Центру культури та дозвілля» відкриті класи при Гадяцькій музичній школі (58 учнів):

- Клас акордеону – 6 учнів;

- Клас хорового співу – 3 учні;

- Клас сольного співу – 2 учні;

- Клас образотворчого мистецтва – 38 учнів та вихованців;

- Клас вокального співу – 9 учнів.

 

Стратегічна ціль 2. Підвищення економічної ефективності використання ресурсного потенціалу громади

Операційна ціль 2.1. Ефективна бізнес інфраструктура та інвестиційна привабливість

    За 2023 рік було зроблені наступні заходи: 

  • Отримано посівний матеріал овочевих культур для всіх жителів Сергіївської ТГ;
  • 3 фермера отримали міндобрива від ДАР;
  • 2 фермера отримали полімерні рукава для зберігання зерна через ДАР;
  • ФОП Кіріченко О.В. отримали електрозагорожу для випасу ВРХ.

     Загальна сума залучених інвестицій в Сергіївську громаду становлять 5 012 400 грн з них:

  • Соціальні проєкти 2 096,961 тис. грн(поповнення матеріального резерву, придбання техніки, меблів для МКП, створення молодіжного простору, дитячого розвиваючого майданчику, екологічні ініціативи, відкриття фізіотерапевтичного кабінету та інше)
  • Підтримка бізнесу 2 915,439 тис. грнза рахунок яких створено додаткових 7 робочих місць (ФОП Приступа Д.І., ФОП Лобода Ю.В., ФОП Лобода Е.В., ФОП Опришко В.І., ФОП Кіріченко Е.В., ФОП Скороход А.В.).

 

Операційна ціль 2.2. Підтримка розвитку МСП

Надання в межах повноважень у разі надходження відповідних законопроектів пропозицій щодо сприяння розвитку механізмів і видів державної допомоги суб’єктами господарювання для забезпечення розвитку в області та підтримки підприємництва, у тому числі запровадження: мікрокредитування для започаткування і ведення власної справи; надання позик на придбання інноваційних технологій.

З метою забезпечення ефективного розвитку малого та середнього підприємництва та створення сприятливих умов для реалізації конституційного права громадян на зайняття підприємницькою діяльністю, створення нових робочих місць, збільшення податкових надходжень до місцевого бюджету виконавчий комітет Сергіївської сільської ради  спільно з  Петрівко-Роменським фондом підтримки підприємництва на постійній основі здійснює фінансову підтримку суб’єктів підприємницької діяльності. Фонд  здійснює фінансову підтримку підприємництва в громаді та пропонує співпрацю, готовий до участі у реалізації нових ідей, задумів та починань, запроваджуючи ефективні механізми фінансування суб'єктів малого та середнього підприємництва, які знаходяться на території ТГ.

Фонд підтримки підприємництва надає на рік 300 тисяч гривень безвідсоткового кредиту.  За умови, що будуть створені нові робочі місця із розрахунку 100 тисяч гривень на одне робоче місце.

В цілому за 2023 три підприємці громади отримали допомогу від держаної програми «єРобота» і створили 6 додаткових робочих місця.

        Відділом економічного розвитку та інвестицій завдяки участі в проектах підтримки підприємців в 2023 році вдалося залучити 2 915,439 тис. грн і створити 10 додаткових робочих місць. З них по програмі «єРобота» три підприємці (1 ветеран війни) отримали 600,000 тис. грн. і створили 5 робочих місця.

Операційна ціль 2.3. Ефективне управління просторовим розвитком

  • Проведено електронні аукціони та передано в оренду два об’єкти нерухомого майна комунальної власності в с. Сергіївка (олійниця площею 148,1 кв.м. та майстерня площею 333,3 кв.м)
  • Визнана комунальною власністю рішенням суду нежитлова будівля в с. Вечірчине (клуб)
  • Зареєстровано безхозним майном 2 нежитлові виробничі будівлі в с. Качанове (вул. Промислова 2 б і 3 в.)

 

Операційна ціль 2.4. Розвиток комунальних підприємств

     В 2023 році розпочато реконструкція свердловини с. Розбишівка - 1 209,068 тис. Грн.

     В 2023 році підприємець ФОП Приступа Дмитро Іванович розпочав виробництво брикетів.

 

Стратегічна ціль 3. Оновлення екологічної та соціальної інфраструктури території

Операційна ціль 3.1. Збереження та відтворення довкілля

     Отримавши перемогу в «Екологічних ініціативах» Полтавської області проведено озеленення центрального парку в с. Качанове та придбано техніку для ліквідації карантинних рослин на території Сергіївської громади.

 

 

Операційна ціль 3.2. Покращення управління відходами

      Забезпечено приїзд «Екобуса» для вивезення та утилізації небезпечних відходів. Отримавши перемогу в «Екологічних ініціативах» Полтавської області придбано 7 баків для небезпечних відходів та розпочато реалізацію програми «Поводження з ТПВ в Сергіївській громаді» придбано індивідуальні баки в кожне господарство для ТПВ в Качанівському окрузі.

Операційна ціль 3.3. Поліпшення соціальної інфраструктури

     В 2023 році розпочато реалізацію проєкту «Реконструкція нежитлової будівлі (колишньої контори) під АЗПМС з впровадженням енергозберігаючих заходів будівлі по вул. Центральна, 4 в с. Сергіївка Миргородського району Полтавської області» загальна сума проєкту 12 186,028 тис. грн. Проєкт розрахований на виконання заходів протягом 3 років.

Операційна ціль 3.4. Оновлення діючої мережі доріг

     В 2023 році значні кошти бюджету громади були направлені на розвиток інфраструктури доріг – 25 103 597 грн а саме:

  • Експлуатаційне утримання автомобільної дороги с170206 Лободине – Осняги – Харківці –  499 846 тис. грн.
  • Експлуатаційне утримання автомобільної дороги О 1702016 межа області – Розбишівка - /Т-17-05/ –  6 000,000 тис. грн.
  • Експлуатаційне утримання автомобільної дороги О 1702030 с. Сергіївка – Петрівка-Роменська – Комишня –  3 500,000 тис. грн.
  • Експлуатаційне утримання автомобільної дороги С171217 Погарщина – Качанове – ст. Венеславівка –  4 800,000 тис. грн.

         Поточний ремонт доріг:

 с. Розбишівка, вул. Лохвицька – 1 112,698 тис. грн, с. Качанове, вул. Гадяцька – 1 911,414 тис. грн, с. Качанове, вул. Центральна – 2 139,843 тис. грн, пров. Роміна с. Новоселівка – 109,773 тис. грн., вул. Роміна с. Новоселівка – 264,212 тис. грн., вул. Польова с. Вирішальне – 198, 941 тис. грн., вул. Садова с. Вирішальне – 198,941 тис. грн., вул. Зоряна с. Качанове – 191,203 тис. грн., Вул. Квіткова с. Вечірчене – 199,914 тис. грн, Пров. Польовий с. Вечірчене – 146,683 тис. грн, Вул. Гагаріна с. Розбишівка – 121,205 тис. грн., Вул. Садова с. Розбишівка – 109,554 тис. грн., Пров. Першотравневий с. Розбишівка – 191,013 тис. грн., Вул. Першотравнева с. Розбишівка – 183,528 тис. грн., Пров. Молодіжний с. Розбишівка – 185,623 тис. грн., Вул. Вишнева с. Розбишівка – 184,153 тис. грн., Вул. Роменська с. Розбишівка – 184,769 тис. грн., Вул. Лісова с. Розбишівка – 185,093 тис. грн., Вул. Сумська с. Розбишівка – 740,521 тис. грн., Вул. 40-річчя Перемоги с. Сергіївка – 1 744,569 тис. грн

 

Звіт начальника відділу економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Сергіївської сільської ради                                          

                                                                                                          Ірина ГРИНЬ

Карта захисних споруд полтавської області

вгору