Menu

СЕРГІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

МИРГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

(тридцять сьома сесія восьмого скликання)

 

РІШЕННЯ

 

06.09.2024

 

Про внесення доповнень до Положення про постійні комісії Сергіївської сільської ради

 

Відповідно до підпункту 1 пункту 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування», сільська рада ВИРІШИЛА:

 

  1. Внести наступні доповнення до Положення про постійні комісії Сергіївської сільської ради, затвердженого рішенням Сергіївської сільської ради від 13.11.2020 «Про створення постійних комісій Сергіївської сільської ради»(далі – Положення):

Пункт 1.13. викласти у такій редакції «Засідання постійної комісії скликаються в міру необхідності і є повноважним, якщо в ньому бере участь більше половини депутатів від загального складу комісії.

Засідання постійної комісії транслюється у мережі Інтернет у режимі реального часу та підлягає відео фіксації з подальшим зберіганням відеозапису засідання не менше п’яти років. Відеозапис пленарного засідання ради оприлюднюється в частині, що транслюється відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», невідкладно після закінчення засідання, але не пізніше наступного дня після проведення засідання, на офіційному веб-сайті ради чи в інший спосіб із забезпеченням відкритого доступу до відеозапису»;

Пункт 2.6. викласти у такій редакції «За результатами вивчення і розгляду питань постійні комісії готують висновки і рекомендації. Висновки і рекомендації постійної комісії приймаються відкритим поіменним голосуванням більшістю голосів від загального складу комісії і підписуються головою комісії, а в разі його відсутності - заступником голови або секретарем комісії. Протоколи засідань комісії, в яких зазначаються результати поіменного голосування, підписуються головою і секретарем комісії. Проєкти порядку денного засідань постійної комісії ради, висновки і рекомендації постійної комісії, протоколи її засідань є відкритими та оприлюднюються і надаються на запит відповідно до Закону України «Про доступ публічної інформації».

  1. Рішення в частині проведення трансляції набирає чинності через 30 днів з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні.
  2. Рішення в частині здійснення відео фіксації, зберігання та оприлюднення відеозаписів набирає чинності із 06 вересня 2024 року.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії Сергіївської сільської ради з гуманітарних питань та з питань запобігання та виявлення корупції при Сергіївській сільській раді.

 

 

Сільський голова                                                                             Ігор ЛІДОВИЙ

Карта захисних споруд полтавської області

вгору