Menu

СЕРГІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

МИРГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

(тридцять сьома сесія восьмого скликання)

 

РІШЕННЯ

 

06.09.2024

 

Про надання дозволу на розміщення телекомунікаційного обладнання ТОВ «лайфселл» PICO BTS в приміщенні Сергіївського ліцею

 

Керуючись пунктом 34 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в рамках виконання Указу Президента України від 08.07.2019 №497 «Про деякі заходи з покращення доступу до мобільного Інтернету», «Плану заходів щодо створення умов розвитку мобільного широкосмугового доступу», затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 04.12.2019 №1272-р, та Закону України «Про доступ до об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики, з метою розвитку телекомунікаційних мереж та збільшення зони покриття і покращення якості зв’язку для мешканців с. Сергіївка, сільська рада ВИРІШИЛА:

  1. Дозволити розміщення телекомунікаційного обладнання ТОВ «лайфселл» PICO BTS на території Сергіївської сільської територіальної громади, а саме: в приміщенні Сергіївського ліцею, який знаходиться за адресою: Полтавська обл. Миргородський район, с. Сергіївка, провулок Шкільний, 3.
  2. Доручити сільському голові Лідовому І.Г. укласти Договір про доступ до об’єкта будівництва для розміщення технічних засобів телекомунікацій, згідно проєкту , що додається.(Додаток 1).
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства, комунальної власності, земельних відносин та охорони природи.

 

 

Сільський голова                                                                                Ігор ЛІДОВИЙ

 

Додаток до рішення

37 сесії 8 скликання

Сергіївської сільської ради

від 06.09.2024 р.

 

Договір №POI903

про доступ до об’єкта будівництва

для розміщення технічних засобів телекомунікацій

 c. Сергіївка

 

«___» ___________ 2024 року

 

Сергіївська сільська  рада Миргородського району  Полтавської області  далі – УПРАВИТЕЛЬ, в особі голови Ігоря Лідового, яка діє на підставі Закону України «Проьмісцеве самоврядування в Україні» та  рішення тридцять сьомої сесії восьмого скликання Сергіївської сільської ради Миргородського району Полтавської області  від 06.08.2024 року «Про надання дозволу на розміщення телекомунікаційного обладнання  ТОВ «лайфселл» РІСО ВTS в приміщенні Сергіївського ліцею» , з однієї сторони, та

Товариство з обмеженою відповідальністю „лайфселл” далі – ЗАМОВНИК, в особі Оверко Дмитра Володимировича спільно з Начальником групи впровадження та експлуатації мережі доступу ТОВ «лайфселл» Заворітнім Олександром Дмитровичем, що діють на підставі нотаріально посвідченої довіреності нотаріусом Київського міського нотаріального округу Ревою Н.І. від 22.03.2023р., зареєстрованої в реєстрі за №№337,338, з другої сторони (в подальшому разом іменуються Сторони, а кожна окремо – Сторона), керуючись  принципами вільного волевиявлення та свободою підприємницької діяльності, вимогами законодавства, зокрема, Законом України «Про доступ до об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж», Правилами надання доступу до інфраструктури об’єкта будівництва, затвердженими постановою КМУ від 18.07.2018 р. №610, а також враховуючи результати вивчення попиту на об’єкт доступу, уклали цей Договір про доступ до об’єкта будівництва для розміщення технічних засобів телекомунікацій (далі – Договір) про наступне:

 

  1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ
    • Управитель надає Замовнику доступ до об’єкта доступу- в приміщенні Сергіївського ліцею, який знаходиться за адресою: Полтавська область інфраструктури , Миргородський район, с. Сергіївка, провулок Шкільний 3 , та елементів його, перелік яких визначений у Додатку №2 до Договору, з метою – користування, розміщення, модернізації, експлуатаційного та технічного обслуговування технічних засобів телекомунікацій (обладнання) Замовника, перелік яких визначений у Додатку №1 до Договору, відповідно до законодавства та на підставі цього Договору, згідно Акту готовності  до користування Місцем розташування обладнання  (Додаток №5 до Договору).   
    • Замовник, керуючись технічною необхідністю, самостійно розміщує своє обладнання на об’єкті доступу, що відображається в Схемі розміщення обладнання на об’єкті доступу (Додаток № 6), яка підписується Сторонами та є невід’ємною частиною даного Договору.
    • Обсяг прав та обов’язків Сторін визначається цим Договором, законодавством про доступ до об’єктів будівництва з метою розвитку телекомунікаційних мереж, іншими актами цивільного та господарського законодавства, при цьому законодавство про найм (чи інше орендне володіння) до відносин з доступу не застосовується. Об’єкт доступу передається Замовнику лише  у користування на підставах та об’ємі визначеному цим Договором, право власності та розпорядження об’єктом доступу залишається   за  Управителем.
    • Управитель гарантує, що об’єкт доступу знаходиться на балансі Управителя, а елементи та інфраструктура об’єкта доступу, на яких встановлюється (розміщується, монтується) обладнання Замовника, не знаходяться в орендному чи іншому користуванні та/чи володінні інших осіб та у Управителя наявні усі необхідні повноваження для укладення цього Договору та надання доступу Замовнику. На погодженому Сторонами цього Договору  об’єкті доступу може знаходитись лише обладнання Замовника, якщо інше не було погоджено Сторонами додатково.
    • Сторони, для цілей даного Договору, домовились, що справедлива вартість об’єкту доступу на момент укладення даного Договору, складає 10 000, 00 коп (десять тисяч гривень 00 коп).
    • З дати підписання Акту готовності до Договору Замовнику надається право доступу для розміщення (встановлення, монтажу) та експлуатації на об’єкті доступу протягом строку дії цього Договору технічних засобів телекомунікацій, визначених у Додатку №1 до Договору, а також прокладення територією Управителя інженерних комунікацій, які необхідні для забезпечення їх надійного функціонування (кабель електроживлення, ВОЛЗ тощо).
    • Право доступу, набуте Замовником на підставі цього Договору, не підлягає передачі чи іншому відчуженню третім особам, за виключенням випадків переходу права власності на технічні засоби телекомунікацій від Замовника до інших осіб.

 

  1. ПЛАТА ЗА ДОСТУП ТА ПОРЯДОК РОЗРАХУНКІВ
    • Розрахунок розміру щомісячної плати здійснюється відповідно до ставок плати, розрахованих та затверджених Наказом Мінрегіонрозвитку № 247 від 25.09.2018р.  Методикою визначення плати за доступ до елементів інфраструктури об'єктів будівництва, для кожного з елементів об'єктів будівництва з урахуванням кількості таких елементів, якщо інше не погоджено Сторонами додатково.

Розмір щомісячної плати за доступ визначений Сторонами у Додатку №3 до цього Договору та враховує усі витрати Управителя на утримання об’єкту доступу, пов’язаного з наданим доступом.

  • Плата за доступ нараховується з дати підписання Сторонами Акту готовності до користування Місцями розташування обладнання (Додаток №5).
  • Щомісячно до 20 числа місяця, наступного за звітним місяцем оплати, Замовник вносить плату за доступ, шляхом банківського переказу на поточний рахунок Управителя. Підставою для оплати є даний Договір. Сторони  домовились щомісячно протягом строку дії даного Договору , не пізніше 25 числа місяця, наступного за звітним місяцем підписувати Акти наданих послуг, що мають статус невід’ємних частин даного Договору. Обов’язок оформлення таких актів лежить на Управителі.
  • Управитель зобов’язаний надати (надіслати) в термін до10 числа місяця, наступного за звітним місяцем Замовнику Акти   наданих послуг в двох примірниках для підписання Замовником.
  • Факт, що доступ Замовника на умовах цього Договору до об’єкту доступу в кожному та/чи будь-якому з місяців дії Договору мав місце в повному обсязі та Сторони не мають претензій одна до одної, підтверджується шляхом внесення щомісячної плати за доступ Замовником та отриманням такої плати Управителем, а також підписаними Актами наданих послуг.
  • У разі потреби підключення технічних засобів телекомунікацій Замовника до мереж Управителя, до укладення Замовником договорів про про постачання  та розподіл електричної енергії з місцевим постачальником електричної енергії та оператором системи розподілу електричної енергії,у відповідності до законодавства про електроенергетику, Замовник щомісячно зобов’язаний відшкодовувати Управителю витрати за спожиту активну електроенергію, обсяги яких визначаються згідно показників лічильника Управителя, за діючими тарифами постачальника електричної енергії. Підставою для відшкодування таких витрат є належним чином оформлений рахунок Управителя та акт наданих послуг, в якому вказується тариф, поточні та попередні показники лічильника, обсяг спожитої електроенергії згідно з показниками лічильника, вартість за поточними тарифами та інші дані, які підтверджують належне виконання зобов’язань. Дані документи надаються Управителем відповідальним особам Замовника  до 10 числа місяця, наступного за звітним місяцем оплати. У випадку наявності втрат електроенергії в мережах Управителя та/або оплати Управителем за перетікання реактивної енергії постачальнику, Управитель має право вимагати від Замовника компенсації частини даних витрат, на підставі доведеної постачальником методики та розрахунку, пропорційно спожитої Замовником активної електричної енергії. Замовник має право вимагати у Управителя документального обґрунтування вище вказаних розрахунків (у тому числі рахунок постачальника електричної енергії за відповідний період). Відшкодування таких витрат за поточний період оплати сплачується Замовником щомісячно протягом 5 (п’яти) робочих днів з моменту підписання Сторонами Акту наданих послуг за умови підписання Сторонами Акту зняття показників лічильника та надання Замовнику відповідного рахунку.
  • Якщо Замовник отримав розрахункові документи для проведення оплат за цим Договором  пізніше строків, зазначених у підпунктах 2.4 та 2.6 цього Договору, та/або неправильно оформлені, Замовник має право призупинити оплату на строк такої затримки.
  • Відповідальність за правильність оформлення всіх первинних документів несе Управитель. Зазначені документи, які оформлені неправильно, а також зміст яких не відповідає предмету Договору Замовник до оплати не приймає, про що протягом 3 (трьох) робочих днів з моменту отримання повідомляє Управителя.
  • Щомісячна плата за доступ нараховується до дати припинення дії цього Договору включно.

 

 

  1. ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ СТОРІН
    • Права Управителя:
      • контролювати стан та цільове використання об’єкту доступу відповідно до умов цього Договору та Проектної документації з доступу і вимагати негайного усунення виявлених порушень;
      • вимагати від Замовника своєчасної сплати в повному розмірі плати щомісячної плати за доступ, відшкодування вартості спожитої електроенергії (у випадках передбачених Договором) та інших умов Договору;
      • протягом 12 (дванацяти) місяців з дати фактичного встановлення (монтажу) технічних засобів телекомунікацій Замовником, Управитель має право вимагати від Замовника відновлення стану об’єкту доступу, якщо з вини Замовника (його підрядників, персоналу, відповідальних чи уповноважених осіб) було завдано шкоди елементам об’єкту доступу, що призвело до істотного погіршення технічного стану об’єкту доступу та унеможливлює чи унеможливить у подальшому експлуатацію об’єкту доступу, його елементів чи інфраструктури за призначенням. У такому випадку Управитель призначає комісійний огляд та направляє письмову вимогу до Замовника про направлення відповідальної особи Замовника для участі у роботі комісії, огляду та складення відповідного акту. У разі не відновлення технічного стану об’єкту доступу протягом встановленого у Акті строку, Управитель має право відновити технічний стан об’єкту доступу за власні кошти та вимагати відшкодування Замовником понесених витрат.
    • Обов'язки Управителя:
      • забезпечити можливість Замовника для підключення технічних засобів телекомунікацій до електромережі Управителя, що знаходиться в межах об’єкту доступу, з укладенням усіх правочинів, передбачених законодавством про електроенергетику;
      • не перешкоджати Замовнику у доступі до об’єкту доступу, а також не вчиняти дій, що можуть створити загрозу для безпеки експлуатації технічних засобів телекомунікацій, призвести до їх пошкодження та/або перешкоджати його безперебійному функціонуванню, в тому числі шляхом припинення його енергопостачання ;
      • надати відповідальним особам Замовника необхідні допуски, перепустки, ключі тощо відповідно до внутрішніх правил об’єкту доступу та безперешкодного доступу до нього;
      • письмово повідомляти Замовника про неналежне виконання умов цього Договору, якщо це має місце протягом сроку дії Договору;
      • довести Замовнику правила внутрішнього розпорядку що діють на об’єкті доступу та призначити відповідальну особу для взаємодії із Замовником;
      • Повідомити Замовника про зміну власника об’єкту доступу протягом 5 (п’яти)  днів з дати зміни власника об’єкту доступу.  Управитель зобов’язується повернути Замовнику протягом 10 (десяти)  днів з дати зміни власника надмірно отриману плату за час, коли Управитель не мав права власності на об’єкт доступу.
      • Управитель зобов'язаний скласти податкову накладну в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, із накладенням електронного підпису уповноваженої платником особи, та зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН) не пізніше 2 робочих днів після дати її складання. Якщо податкова накладна була складена (заповнена) з помилками, то Управитель зобов’язаний не пізніше 2 робочих днів з дня виявлення помилки виправити помилки, допущені при складанні податкової накладної, скласти до неї розрахунок коригування та зареєструвати такий розрахунок коригування до податкової накладної в ЄРПН.

 

  • Права Замовника:
    • здійснювати поліпшення та перепланування об’єкту доступу, але виключно за згодою Управителя на підставі виданих Управителем технічних умов;
    • вносити зміни та доповнення до переліку відповідальних осіб Замовника шляхом направлення Виконавцю листа за підписом уповноваженої особи;
    • мати цілодобовий доступ до технічних засобів телекомунікацій протягом протягом 24-х годин, 7 (сім) днів на тиждень для виконання ремонтно-експлуатаційних робіт;
    • укладати окремі договори про постачання  та розподіл електричної енергії з ліцензованим постачальником електричної енергії та оператором системи розподілу електричної енергії    відповідно до вимог законодавства про електроенергетику. У разі використання електричних мереж Управителя, до цих відносин Сторін застосовуються відповідні вимоги законодавства про електроенергетику.
  • Обов'язки Замовника:
    • здійснювати роботи із розміщення (встановлення, монтажу) технічних засобів телекомунікацій у відповідності до Проектної документації з доступу, що передана Замовником та затверджена Управителем (Додаток №4 до Договору);
    • забезпечити виконання робіт з отриманням необхідних допусків та інструктажів Управителя;
    • протягом 30 (тридцяти)  робочих днів з дати закінчення строку дії Договору або його дострокового припинення на умовах цього Договору чи законодавства про доступ, демонтувати технінчні засоби телекомунікацій на об’єкті доступу;
    • виконувати внутрішні правила Управителя, що діють на об’єкті доступу, та завчасно доведені до Замовника;
    • здійснювати доступ у суворій відповідності до вимог цього Договору та законодавства про доступ до об’єктів будівництва з метою розвитку телекомунікаційних мереж;
    • своєчасно вносити щомісячну плату за доступ;
    • дотримуватися санітарних норм, правил пожежної безпеки при виконанні робіт та експлуатації технічних засобів телекомунікацій;
    • нести відповідальність за завдані збитки Управителю, якщо вони сталися з вини Замовника;
    • встановити лічильник електроенергії з метою обліку електроенергії, яка використовується Замовником, у разі підключення до мереж Управителя;
    • дотримуватись діючих правил безпечного виконання робіт, діючих норм охорони праці та безпечної експлуатації електроустановок.

 

  1. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН
    • У разі порушення своїх зобов’язань за цим Договором Сторони несуть відповідальність, визначену цим Договором та актами законодавства, що регулює відносини із доступа до об’єктів будівництва з метою розвитку телекомунікаційних мереж. Порушенням зобов’язання є його не виконання або неналежне виконання, тобто виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов’язання.
    • У випадку несвоєчасного внесення плати за доступ з вини Замовника, Управитель має право нараховувати пеню у розмірі подвійної облікової ставки НБУза кожен день прострочення.
    • У разі невиконання обов’язків, передбачених пунктом 3.4.3 цього Договору, Замовник сплачує Управителю штраф у розмірі щомісячної плати за доступ за кожен місяць прострочення.
    • У випадку порушення п. 3.2.2. Договору, Управитель несе повну відповідальність перед Замовником за завдані цим збитки (в тому числі упущену вигоду) та сплачує йому штраф у розмірі подвійної облікової ставки НБУ за кожен день порушення даного пункту.
    • Сторона не несе відповідальність за порушення договору, якщо воно сталося не з її вини (умислу чи необережності). Кожна із сторін несе самостійний ризик випадкової загибелі свого майна.
    • Сторона не несе відповідальності за порушення Договору, якщо вона доведе, що вжила всіх залежних від неї заходів щодо належного виконання цього Договору.
    • Сторони несуть відповідальність за завдані збитки та невиконані зобов’язання за Договором незалежно від закінчення строку дії Договору.
    • У разі порушення п. 3.2.6 Договору, а саме неповідомлення або несвоєчасного повідомлення Замовника про зміну власника об’єкту доступу та/або прострочення повернення Замовнику надмірно сплаченої плати Управитель зобов’язаний додатково сплатити Замовнику штраф у розмірі 200% від надмірно отриманої  плати.
    • Сторони домовились, що, у випадку, коли Управитель порушить строки для реєстрації податкових накладних, які встановлені ПКУ, Замовник має право відстрочити оплату частини вартості послуг за Договором доступу, яка дорівнює сумі ПДВ по незареєстрованих податкових накладних до дати поновлення реєстрації податкових накладних.

Якщо Управитель поновить реєстрацію податкових накладних, Замовник має доплатити Управителю відстрочену суму негайно, як тільки зареєстровані податкові будуть доступні для Замовника в державному реєстрі для реєстрації податкових накладних.

У випадку, якщо Управитель не зареєструє в ЄРПН податкову  накладну  протягом 365 днів з дати виникнення ПДВ зобов’язання, щодо якого мала бути складена та зареєстрована ця податкова накладна,  ціною послуг буде вважатися ціна зменшена на відповідну суму ПДВ для всіх звітних періодів, щодо яких  Управитель не зареєстрував податкову  накладну  у зазначений в цьому абзаці строк.

  • Передбачене в п.4.9 цього Договору зменшення ціни наданих послуг відбувається без обов’язкового підписання будь-яких додаткових угод до цього Договору.

Якщо в разі зазначеного зменшення ціни в розрахунках сторін виникне переплата за послуги, Управитель зобов’язаний повернути Замовнику суму такої переплати протягом п’яти робочих днів з моменту отримання ним відповідної вимоги Замовника.

 

  1. ФОРС-МАЖОРНІ ОБСТАВИНИ
    • Жодна із Сторін не несе відповідальності перед іншою Стороною за невиконання або неналежне виконання зобов’язань за цим Договором, що обумовлені обставинами, які виникли поза волею та бажанням Сторін та які неможливо було передбачити або уникнути, включаючи, але не обмежуючись: надзвичайні ситуації техногенного характеру, природного, соціально-політичного та військового характеру, рішення відповідних органів державної влади, що роблять неможливим виконання належним чином Сторонами своїх зобов'язань тощо, що підтверджується документом, виданим Торгово-промисловою палатою України (довідка, сертифікат, тощо).
    • Сторона, яка не виконує свої зобов’язання, повинна сповістити іншу Сторону у письмовому вигляді про  перешкоду та її вплив на виконання зобов’язань за цим Договором не пізніше 5 робочих днів з моменту виникнення цих обставин.

 

  1. СТРОК ДІЇ, УМОВИ ЗМІНИ ТА ПРИПИНЕННЯ ДОГОВОРУ
    • Договір набирає чинності з дати підписання уповноваженими представниками Сторін Акту готовності до користування Місцем розташування обладнання (Додаток №5) та скріплення печатками Сторін (за наявності), та діє протягом 5 (п’яти) років. По завершенню строку дії даного Договору Сторони підписують Акт                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    припинення  надання послуг, який підписується по результатам демонтажу обладнання. Сторони погодили, що Договір вважається розірваним, у разі якщо Замовник направив підписаний зі свого боку Акт припинення надання послуг, а Управитель не відреагував на нього протягом 30 календарних днів з моменту відправки.
    • З дати набрання чинності цим Договором всі попередні переговори за ним, листування, технічні умови, протоколи про наміри та будь-які інші усні або письмові домовленості тощо Сторін з питань, що так чи інакше стосуються цього Договору, втрачають юридичну силу в частині, в якій вони суперечать цьому Договору.
    • Зміни в цей Договір та у його Додатки можуть бути внесені лише за взаємною згодою Сторін. Одностороння зміна умов Договору або відмова від виконання Договору не допускається, крім випадків прямо передбачених цим Договором або законодавством про доступ до об’єктів будівництва.
    • Зміни та доповнення, що пропонуються внести до Договору, розглядаються Сторонами у двадцятиденний строк з дати їх отримання. Всі зміни та доповнення до цього Договору оформляються у вигляді Додаткових угод. Додаткові угоди та додатки до цього Договору є його невід'ємною частиною і мають юридичну силу лише тоді, якщо вони викладені у письмовій формі, підписані уповноваженими представниками Сторін та скріплені їх печатками (за наявності).
    • Замовник має право достроково припинити дію Договору, письмово попередивши про це Управителя не пізніше ніж за 1 (один) місяць до запланованої ним дати припинення Договору.
    • Управитель має право принити дію цього Договору з доступу у разі прострочення Замовником внесення плати за доступ понад трьох місяців підряд та у інших випадках, передбачених законодавством про доступ до об’єктів будівництва. У такому випадку Управитель  не менше ніж за 60 календарних днів направляє Замовнику письмове повідомлення із зазначенням дати припинення дії Договору, яка не може бути раніше дати отримання Замовником зазначеного повідомлення.
    • Реорганізація Сторін та/або перехід права власності на об’єкт доступу чи на технічні засоби телекомунікацій до третіх осіб не є підставою для зміни або припинення чинності цього Договору і він зберігає свою чинність для нового Управителя та чи нового Замовника (їх правонаступників) на тих самих умовах. У разі виникнення таких змін та/або зміні будь-яких реквізитів, статусу платника податків чи будь-яких інших змін однієї із Сторін, така Сторона зобов'язана письмово у двотижневий термін повідомити про це іншу Сторону. В іншому випадку Сторона, яка не була повідомлена про такі зміни, не несе відповідальності за належне виконання умов цього Договору.
    • Дія Договору припиняється у разі:
    • закінчення строку на який його було укладено;
    • дострокового розірвання за згодою Сторін;
    • одностороннього припинення дії Договору однією із Сторін за наявності підстав та у випадках, передбачених цим Договором та/чи законодавством про доступ до об’єктів будівництва.
    • За відсутності заперечень зі сторони Управителя, що вмотивовані систематичним неналежним виконання умов цього Договору Замовником та надіслані Управителем протягом одного місяця до закінчення строку дії Договору, Договір вважається продовженим на той самий строк і на тих самих умовах, які були раніше встановлені цим Договором, причому кількість таких продовжень не обмежується.

 

  1. УМОВИ ДОСТУПУ ДО ТЕХНІЧНИХ ЗАСОБІВ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ
    • Замовник виконує усі внутрішні правила, що встановлені на об’єкті та завчасно письмово доведені Управителем до Замовника. У разі, якщо внутрішні правила Управителя суперечать умовам Договору, то до внесення змін до Договору або до таких правил, застосовуються умови цього Договору.
    • Доступ до технічних засобів телекомунікацій відповідальних осіб Замовника здійснюється на підставі документів, що посвідчують особу.

 

  1. ОСОБЛИВІ УМОВИ
    • Сторони зобов'язуються дотримуватися вимог антикорупційного законодавства і не вживати ніяких дій, які можуть порушувати норми антикорупційного законодавства, у зв'язку з виконанням своїх прав або обов'язків згідно з цим договором, у тому числі, але не обмежуючись, не робити пропозицію, не санкціонувати, не обіцяти та не надавати неправомірну вигоду в грошовій або будь-якій іншій формі, фізичним або юридичним особам (включаючи, але не обмежуючись, приватним підприємствам, організаціям, органам державної влади та самоврядування, установам, державним службовцям) або їх представникам. У випадку порушення однією із Сторін зобов'язань за даним пунктом, інша Сторона має право в односторонньому позасудовому порядку відмовитися від виконання даного договору та розірвати договір, шляхом направлення відповідного повідомлення Стороні, що порушила. У випадку розірвання договору відповідно до даного пункту, збитки Стороні, що порушила, не відшкодовуються.
    • Сторони, у разі отримання персональних даних від іншої Сторони, зобов'язуються виконувати вимоги законодавства про захист персональних даних, гарантують їх збереження та зобов'язуються не допускати їх розголошення у будь-якій формі.
    • Сторони зобов’язуються дотримуватись норм чинного законодавства, застосовуваного до цього Договору. Сторони зобов’язуються повідомляти одна одну у випадку порушення вимог чинного законодавства або зміни статусу відносно застосування санкцій та торгівельного (в тому числі, експортного) контролю. При настанні зазначених обставин, кожна зі Сторін має право розірвати Договір  негайно, повідомивши про це іншу Сторону, при цьому відповідальність за таке призупинення або розірвання не застосовується.

 

  1. ПРИКІНЦЕВІ, ІНШІ ПОЛОЖЕННЯ
    • Управитель  засвідчує, що він є резидентом України та не є прибутковою організацією.
    • Замовник засвідчує, що він є резидентом України та платником податку на прибуток на загальних умовах та платником ПДВ.
    • Сторони гарантують, що особи, які уклали даний Договір як уповноважені представники Сторін мають для цього всі необхідні правові підстави і діють у межах наданих їм повноважень.
    • Всі спірні питання, які виникають між Сторонами з цього Договору або у зв’язку з ним, вирішуються шляхом переговорів. Спори, які не вдалося вирішити в порядку досудового врегулювання, передаються на розгляд суду.
    • Усі повідомлення, документи направлені Сторонами одна одній, вважаються надісланими належним чином, якщо вони відправлені рекомендованим листом або вручені під розписку уповноваженій особі.
    • Цей Договір укладений при повному розумінні Сторонами його умов та термінології українською мовою у двох автентичних примірниках, які мають однакову юридичну силу, - по одному для кожної із Сторін.
    • Управитель повинен письмово узгоджувати з Замовником можливість розміщення телекомунікаційного обладнання третіх осіб як на об’єкті доступу, так і на прилеглих до цього об’єкта територіях. Замовник має право аргументовано відмовити в погодженні розміщення телекомунікаційного обладнання третіх осіб.
    • Додатки до цього Договору є його невід’ємною складовою частиною. До цього Договору додаються:

Додаток №1. Перелік технічних засобів телекомунікацій, для розміщення яких надається доступ.

Додаток №2. Перелік елементів інфраструктури та елементів об’єкту доступу, до яких надається доступ.

Додаток №3. Протокол погодження розміру щомісячної плати за доступ.

Додаток №4. Протокол погодження та передачі проектної документації з доступу.

Додаток №5. Акт готовності до користування Місцями розташування обладнання.

Додаток №6 . Схема  розміщення обладнання на об’єкті доступу.

Додаток №7 - МІЖНАРОДНІ САНКЦІЇ ТА АНТИКОРУПЦІЙНЕ ЗАСТЕРЕЖЕННЯ

 

 

  1. ВИЗНАННЯ ЕЛЕКТРОННИХ ДОКУМЕНТІВ ТА ВСТАНОВЛЕННЯ КВАЛІФІКОВАНОГО ЕЛЕКТРОННОГО ПІДПИСУ
    • Враховуючи наміри Сторін запровадити електронний документообіг під час своїх господарських взаємовідносин та  підписання електронних документів  кваліфікованими електронними підписами (КЕП) уповноважених представників Сторін, а також - встановити умови щодо надання чинності електронним документам та обміну останніми Сторони погодилинаступне:
  • Створення електронних документів Сторонами та обмін електронними документами між Сторонами здійснюється з дотриманням вимог чинного законодавства, зокрема, в сфері електронного документообігу та електронної комерції в Україні.
  • При виконанні умов, передбачених цією Угодою, кожна Сторона може виступати як відправником (автором), так і отримувачем (адресатом) електронних документів, з використанням при цьому обома Сторонами однакового сервісу електронного документообігу.
  • визнання Сторонами електронних документів та використання кваліфікованого електронного підпису (КЕП) при їх підписані, які  будуть створені та підписані, за умови технічної та організаційної готовності Сторін до впровадження електронного документообігу.
  • Кваліфікований електронний підпис (КЕП) визнається Сторонами як такий, що надає юридичної сили електронним документам, сформованим та направленим з використанням КЕП, за умови відповідності такого КЕП вимогам чинного законодавства. При цьому Сторони погоджуються з тим, що електронні документи, підписані КЕП та належним чином направлені відповідній Стороні, мають повну юридичну силу в розумінні чинного законодавства, є оригінальними та прирівнюються до оригінальних примірників документів на паперових носіях, підписаних власноручно уповноваженими представниками Сторін. Сторони погоджують, що електронні печатки Сторін не є обов’язковими реквізитами електронного документа, за умови накладення КЕП згідно з чинним законодавством.
  • кожна із Сторін самостійно визначає порядок зберігання, оброблення, використання, знищення електронних документів, електронних повідомлень, іншої інформації в електронній формі, умови доступу до них, а також умови відображення електронних документів у візуальній формі, в т. ч. виготовлення паперових копій електронних документів.
  • Сторони погодили, що визнання електронних документів та їх підписання з використанням КЕП  відповідно до цієї Угоди не виключає можливості створення, підписання Сторонами та обмін між ними письмовими документами на паперових носіях протягом строку дії цього Договору.
    • Якщо Сторонами не буде окремо обумовлено інше у відповідному двосторонньому електронному документі (договір, угода, акт тощо), Сторони погодили наступне:
      • Електронний документ вважається укладеним Сторонами та підписаним всіма необхідними повноважними підписантами з обох Сторін у дату, зазначену в тексті  такого електронного документа як дата його складання. Ця умова застосовується, в т. ч., у разі,  якщо фактична дата накладання КЕП будь-яким з підписантом будь-якої Сторони буде раніше або пізніше дати електронного документа, зазначеної в тексті останнього;

  10.2.2.     У разі, якщо КЕП останнього необхідного підписанта будь-якої Сторони буде накладено пізніше дати, зазначеної в електронному документі як дата його складання, умови електронного документа будуть застосовуватися, у всякому разі, до правовідносин Сторін, що виникли, починаючи з дати, зазначеної у тексті такого електронного документа як дата його складання;

           10.2.3.     У разі, якщо КЕП останнього необхідного підписанта будь-якої Сторони буде накладено раніше дати, зазначеної в тексті електронного документа як дата його складання, умови електронного документа набудуть чинності та будуть застосовуватися, у всякому разі,  до правовідносин Сторін, що виникнуть починаючи  з дати, зазначеної у тексті такого електронного документа як дата його складання

10.3. Сторони не несуть відповідальності внаслідок порушення порядку обміну електронними документами та їх непідписання/несвоєчасного їх підписання з використанням КЕП, що сталося з причин несправності будь-яких засобів телекомунікаційного зв’язку, відключення та перебоїв у мережах живлення, на що Сторони об’єктивно не могли впливати з метою усунення відповідних несправностей, або у разі настання обставин непереборної сили (форс-мажорних обставин), підтверджених у порядку, передбаченому законодавством.

10.4. Сторони гарантують одна одній, що самостійно вживатимуть всіх необхідних заходів забезпечення схоронності та захисту особистих ключів КЕП від незаконного заволодіння чи пошкодження.

10.5. Сторони підтверджують, що підписанти будуть належним чином уповноважені на підписання електронних документів шляхом накладання КЕП та на вимогу іншої Сторони зобов’язані негайно передати копії документів, які підтверджують такі повноваження. У випадку порушення буд-якою Стороною положень цього пункту, така Сторона зобов’язана відшкодувати іншій Стороні всі збитки, пов’язані із таким порушенням.

 

 

 

  1. ЮРИДИЧНІ АДРЕСИ, РЕКВІЗИТИ ТА ПІДПИСИ СТОРІН:

УПРАВИТЕЛЬ:

ЗАМОВНИК:

Сергіївська сільська рада Миргородського району Полтавської області.

Товариство з обмеженою відповідальністю “лайфселл”.

Україна, 03110, місто Київ, вулиця Солом'янська, 11 літера «A».

Ідентифікаційний код юридичної особи: 22859846

IBAN: UA623510050000026001600652801

Назва банку: АТ «УкрСиббанк»

Індивідуальний податковий номер юридичної особи: 228598426584

Поштова адреса для листування:

 

 

 

 

 

_____________________Ігор Лідовий

 

 

 

______________________Оверко Д.В.

 

______________________Заворітній О.Д.

 

 

 

Додаток №1

до Договору №POІ903  від _________.2024р.  про доступ до об’єкта будівництва для розміщення технічних засобів телекомунікацій

 

 

 

 

Перелік

технічних засобів телекомунікацій, для розміщення яких надається доступ

 

Найменування засобів телекомунікацій

Од.виміру

Кількість

1

BTS3911B 2100M+2600M LTE Антена вбуд

2102311DUU10J2000127

Шт

1

 

 

 

 

_____________________Ігор Лідовий

 

 

 

______________________Оверко Д.В.

 

______________________Заворітній О.Д.

 

 

 

Додаток №2

до Договору № POІ903 від ________.2024р.

  про доступ до об’єкта будівництва для розміщення технічних засобів телекомунікацій

 

 

Перелік

елементів інфраструктури та елементів об’єкту доступу, до яких надається доступ

 

Елемент об’єкту доступу

Од.виміру

Загальна площа

1

 в приміщенні Сергіївського ліцею

кв.м

1

 

 

 

 

 

_____________________Ігор Лідовий

 

 

 

______________________Оверко Д.В.

 

______________________Заворітній О.Д.

 

 

Додаток №3

до Договору № POІ903  від _______.2024р.   

про доступ до об’єкта будівництва для розміщення технічних засобів телекомунікацій

 

 

Протокол

погодження розміру щомісячної плати за доступ

Сторони погодили наступне:

Розрахунок розміру щомісячної плати здійснюється відповідно до ставок плати, розрахованих та затверджених Наказом Мінрегіонрозвитку № 247 від 25.09.2018р.  Методикою визначення плати за доступ до елементів інфраструктури об'єктів будівництва (надалі – Методика), для кожного з елементів об'єктів будівництва з урахуванням кількості таких елементів.

 

  1. До складу щомісячної плати за доступ підлягають включенню:
    • технічний нагляд Управителем за суб’єктами господарської діяльності, що виконують роботи з розміщення технічних засобів телекомунікацій на об’єкті доступу та елементах його інфраструктури;
    • виїзд спеціалістів до місця проведення робіт;
    • технічний нагляд;
    • утримання Управителем об’єкту доступу та його інфраструктури;
    • перевірка та оцінювання технічного стану об’єкту доступу та елементів його інфраструктури;
    • аварійне відновлення об’єкта доступу та/чи елементів його інфраструктури;
    • технічне обслуговування об’єкту доступу та елементів його інфраструктури;

 

  1. До складу щомісячної плати за доступ не підлягають включенню:
    • суми безнадійної дебіторської заборгованості та відрахування до резерву сумнівних боргів;
    • суми неустойки (штраф, пеня);
    • суми нестачі та втрат від псування цінностей, у тому числі за рішенням суду;
    • витрати, пов’язані з купівлею-продажем іноземної валюти;
    • суми спонсорської та благодійної допомоги;
    • втрати від знецінення запасів;
    • витрати на добровільне страхування майна та працівників;
    • витрати від списання недоамортизованих основних засобів;
    • вартість реалізованих виробничих запасів;
    • витрати, пов’язані із зменшенням власного капіталу;
    • премії та заохочення;
    • додаткова заробітна плата;
    • витрати на оперативну оренду основних засобів, інших необоротних активів загальновиробничого призначення;
    • витрати на вдосконалення технології й організації виробництва;
    • витрати на службові відрядження;
  2. З урахуванням викладеного, та враховуючи результати попиту на об’єкт доступу, та на вимогу Управителя відсупити від вартості визначеної Методикою,   Сторони погодили, що  щомісячна вартість плати за доступ на дату набрання чинності цим Договором становить 50 грн. 00 коп. (пятьдесят  гривень 00 коп.), ПДВ не передбачено та сплачується з дати  підписання Акту готовності (Додаток №5) .

 

 

 

 

 

_____________________Ігор Лідовий

 

 

 

______________________Оверко Д.В.

 

______________________Заворітній О.Д.

 

 

 

Додаток №4

до Договору №POІ903 від _______2024р.  

про доступ до об’єкта будівництва для розміщення технічних засобів телекомунікацій

 

 

 

Протокол

погодження та передачі проектної документації з доступу

 

 

Сергіївська сільська рада Миргородського району  Полтавської області  далі – УПРАВИТЕЛЬ, в особі голови  Ігоря Лідового, з однієї сторони, та

Товариство з обмеженою відповідальністю „лайфселл” далі – ЗАМОВНИК, в особі Оверко Дмитра Володимировича спільно з Начальником групи впровадження та експлуатації мережі доступу ТОВ «лайфселл» Заворітнім Олександром Дмитровичем, що діють на підставі нотаріально посвідченої довіреності нотаріусом Київського міського нотаріального округу Ревою Н.І. від 22.03.2023р., зареєстрованої в реєстрі за №№337,338, з другої сторони, дійсним підтверджують наступне.

 

 

  1. Замовник передав, а Управитель прийняв комплект проектної документації з доступу до об’єкту, зазначеному у пункті 1.1 цього Договору.
  2. Зауваження до проектної документації з доступу у Управителя відсутні.
  3. Управитель погоджує проектну документацію та надає доступ на умовах цього Договору та законодавства України про доступ, зазначеного у преамбулі цього Договору.

 

 

 

 

_____________________Ігор Лідовий

 

 

 

______________________Оверко Д.В.

 

______________________Заворітній О.Д.

 

 

Додаток №5

до Договору№ POІ903 від _______.2024р.

про доступ до об’єкта будівництва для розміщення технічних засобів телекомунікацій

 

 

 

Акт

 готовності до користування Місцями розташування обладнання

 

c. Сергіївка

«____» _______ 2024 року

 

 

Ми, що нижче підписалися, представники:

Управитель  Сергіївська сільська рада Миргородського району  Полтавської області  далі – УПРАВИТЕЛЬ, в особі голови Ігоря Лідового з однієї сторони, та

Замовника  ТОВ «лайфселл», в особі в особі Оверко Дмитра Володимировича спільно з Начальником групи впровадження та експлуатації мережі доступу ТОВ «лайфселл» Заворітнім Олександром Дмитровичем, що діють на підставі нотаріально посвідченої довіреності нотаріусом Київського міського нотаріального округу Ревою Н.І. від 22.03.2023р., зареєстрованої в реєстрі за №№337,338, з другої сторони

склали та підписали цей Акт про наступне:

 

1.Відповідно до п.1.1. даного Договору, Управитель надає Замовнику доступ до об’єкта доступу – в приміщенні Сергіївського ліцею який знаходиться за адресо.: Полтавська область, Миргородський район, с. Сергіївка, провулок Шкільний 3. , з метою розміщення Замовником обладнання мобільного зв’язку в погодженому Сторонами місці за адресою:

 

п/п

Місце розташування обладнання

1.

Провулок Шкільний, 3, с. Сергіївка, Миргородського району, Полтавської області

 

  1. Даний Акт складено у двох оригінальних примірниках, що мають однакову юридичну силу, по одному для кожної із Сторін.
  2. Даний Акт з моменту його підписання Сторонами є невід'ємною частиною Договор

 

 

 

_____________________Ігор Лідовий

 

 

______________________Оверко Д.В

______________________Заворітній О.Д

 

 

Додаток №6

до Договору № POІ903 від _______.2024р.

про доступ до об’єкта будівництва для розміщення технічних засобів телекомунікацій

 

 

 

Схема розміщення обладнання на об’єкті доступу

c. Сергіївка

«____» ______________ 2024 року

 

 

 

 

 

_____________________Ігор Лідовий

 

 

____________________ Оверко Д.В.

 

____________________Заворітній О.Д.

 

 

Додаток №7 МІЖНАРОДНІ САНКЦІЇ ТА АНТИКОРУПЦІЙНЕ ЗАСТЕРЕЖЕННЯ

до Договору № POІ903 від _______.2024р.

про доступ до об’єкта будівництва для розміщення технічних засобів телекомунікацій

 

 Сергіївська сільська рада Миргородського району  Полтавської області   далі – УПРАВИТЕЛЬ, в особі голови Ігоря Лідового, з однієї сторони, та

Товариство з обмеженою відповідальністю „лайфселл” далі – ЗАМОВНИК, в особі Оверко Дмитра Володимировича спільно з Начальником групи впровадження та експлуатації мережі доступу ТОВ «лайфселл» Заворітнім Олександром Дмитровичем, що діють на підставі нотаріально посвідченої довіреності нотаріусом Київського міського нотаріального округу Ревою Н.І. від 22.03.2023р., зареєстрованої в реєстрі за №№337,338, з іншої сторони ‚ які надалі разом іменуються «Сторони», а окремо – «Сторона», на виконання статті 650-1 Цивільного кодексу України уклали даний Додаток №7- Міжнародні санкції та антикорупційне застереження до  Договору  про доступ до обєкта будівництва для розміщення технічних засобів телекомунікацій  № РОІ903 від _____________р. (надалі – «Договір») про наступне:

  1. Сторони цим запевняють та гарантують одна одній, (як на момент підписання Сторонами цього Договору, так і на майбутнє):
    • що в розумінні Постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення захисту національних інтересів за майбутніми позовами держави Україна у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації»  №187 від 03.03.2022 року зі змінами (надалі – «Постанова №187») Сторони  не підпадають під дію мораторію на виконання грошових та інших зобов’язань, так як ні Управитель, ні Замовник не є юридичною особою, кінцевим бенефіціарним власником, членом або учасником (акціонером), що має частку в статутному капіталі 10 і більше відсотків якої є Російська Федерація, громадяни Російської Федерації або юридична особа, створена та зареєстрована відповідно до законодавства Російської Федерації;
    • що співпраця за цим Договором між Управителем та Замовником не порушує жодних санкцій, накладених в тому числі, але не виключно відповідно до Закону України «Про санкції» та міжнародних санкцій, накладених Організацією Об’єднаних Націй, Сполученими Штатами Америки, Європейським Союзом, Великобританією чи будь-якою іншою країною (надалі разом – «Санкції»), та що є законним для Замовника продовжувати свою діяльність з Управителем;
    • Управитель не співпрацює та не пов’язаний відносинами контролю з особами, на яких поширюється дія Санкцій;
    • Сторона здійснює свою господарську діяльність із дотриманням вимог Антикорупційного законодавства.

Під Антикорупційним законодавством слід розуміти:

- будь-який закон або інший нормативно-правовий акт, який вводить в дію або відповідно до якого застосовуються положення Конвенції по боротьбі з підкупом посадових осіб іноземних держав при здійсненні міжнародних ділових операцій Організації Економічного Співробітництва та Розвитку (OECD Convention on Combating Bribery of Foreign Public Officials in International Business Transactions); або

- будь-які застосовані до Сторін положення Закону США про боротьбу з практикою корупції закордоном 1977р. зі змінами і доповненнями (the U.S. Foreign Corrupt Practices Act of 1977), Закону Великобританії про боротьбу з корупцією (U.K. Bribery Act 2010); або

- будь-який аналогічний закон або інший нормативно-правовий акт юрисдикцій (країн), в яких Сторони зареєстровані або здійснюють свою господарську діяльність або дія якого (або окремих його положень) розповсюджується на Сторони в інших випадках;

1.5. У випадку порушення Стороною вищезазначених запевнень та гарантій така Сторона зобов’язується відшкодувати іншій Стороні усі збитки, спричинені таким порушенням.

  1. У разі необхідності, Замовник має право запросити у Управителя, а Управитель зобов’язується  надати письмові підтвердження, викладеного в п. 1. цього Додатку №7 до Договору, протягом 5 (п’яти) робочих днів з дати направлення такого запиту.
  2. При настанні випадків щодо порушення п. 1. цього Додатку №7 до Договору, Управитель зобов’язується негайно письмово повідомити Замовника про це, у тому числі, якщо на афілійованих осіб, директорів, кінцевих бенефіціарних власників, учасників (акціонерів) Управителя були накладені Санкції та якщо діяльність Управителя стане незаконною, обмеженою або забороненою в рамках накладених Санкцій та Постанови №187.
  3. При настанні випадків щодо порушення  п. 1. цього Додатку №7 до  Договору, Замовник вправінегайно припинити дію цього Договору та Додаткових угод до нього в односторонньому порядку без настання будь-яких негативних наслідків для Замовника шляхом відправлення Управителю письмового повідомлення, підписаного електронно-цифровим підписом, з використанням системи електронного документообігу  (у разі наявності) або електронною поштою, з моменту відправлення такого повідомлення.

 

 

 

 

_____________________Ігор Лідовий

 

 

____________________ Оверко Д.В.

 

____________________Заворітній О.Д.

 

 

Карта захисних споруд полтавської області

вгору