Menu

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

СЕРГІЇВСЬКОЇ  СІЛЬСЬКОЇ  РАДИ

 

РІШЕННЯ

 

19.03.2021                                                                                                                                                                                                   №22

 

Про створення Служби з перевезення осіб з інвалідністю  та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату при комунальній установі  «Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради

 

         Керуючись статтями 25, 26, 34, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до статті 19 Конституції України, Законів України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні», «Про соціальні послуги», указу Президента України «Про додаткові невідкладні заходи щодо створення сприятливих умов для життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями», постановою КМУ №189 від 14.03.2018 «Деякі питання використання  коштів, передбачених у державному бюджеті для придбання спеціально обладнаних автомобілів для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату»,   з метою поліпшення соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями та забезпечення соціальних гарантій, встановлених Конституцією України, виконавчий комітет сільської ради ВИРІШИВ:

 

  1. Створити Службу з перевезення осіб з інвалідністю  та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату при комунальній установі «Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради.
  2. Затвердити Положення про Службу з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату при комунальній установі «Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради (додаток №1).
  3. Спеціалісту І категорії сектору економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Батурі Я.Д. оприлюднити дане рішення на офіційному Веб-сайті Сергіївської сільської ради  в глобальній інформаційній мережі Інтернет - http://sergiyvska-rada.gov.ua/.
  4. Контроль за виконанням рішення покласти на директора «Центру надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради, та на постійну комісію з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку.

 

Сільський голова                                                                                                                                                                         І. Г. Лідовий

 

Додаток №1

До рішення виконавчого комітету

19 03.2021року № 22

 

ПОЛОЖЕННЯ

про Службу з перевезення осіб з інвалідністю  та дітей з інвалідністю,

які мають порушення опорно-рухового апарату при комунальній установі  «Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради

  1. ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА

1.1. Положення про організацію роботи Служби з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового у складі комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради визначає Порядок діяльності Служби з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату (далі - Служба).

1.2. Метою діяльності Служби є надання безкоштовних транспортних послуг для  перевезення осіб з інвалідністю та дітей, які пересуваються на візках, та іншим маломобільним  групам  населення Сергіївської територіальної громади.

1.3. Послуги Служби надаються уповноваженим представникам для супроводу дітей  з інвалідністю, а також  маломобільним групам населення: ветеранам війни, інвалідам, пенсіонерам, іншим громадянам з захворюваннями опорно-рухового апарату, які пересуваються за допомогою палиць, милиць, ходунків, інвалідних візків, а також незрячим.

       1.4. Служба діє при комунальній установі  «Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради (далі- ЦНСП).

        1.5. Спецавтотранспорт обладнується засобами зв’язку.

  1. ПРИЙОМ ЗАЯВОК

 2.1. Заявки на обслуговування приймаються ЦНСП  (за телефоном або письмово) від людей, зазначених у пунктах 1.2.-1.3. цього Положення, або їх законних представників, а також від підприємств, установ та організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням цієї категорії осіб або надання їм послуг, не пізніше, як за один день до дати надання транспортних послуг з перевезення, та реєструються в журналі замовлень (додаток 1).

Невідкладні заявки виконуються у разі наявності вільного часу в графіку надання транспортних послуг з перевезення або співпадіння їх із замовленими маршрутами.

Для того, щоб скористатися послугою необхідно додати при першому зверненні такі документи:

 - заява (додаток 2);

 - ксерокопія паспорта;

 - ксерокопія документа, що надає право на безкоштовне перевезення (пільгове посвідчення, довідка МСЕК, висновок ЛКК, медична довідка тощо).

2.2. При втраті права на безоплатне транспортне обслуговування відповідно до цього Порядку замовники зобов’язані невідкладно повідомити ЦНСП.

2.3. Заявки на безоплатне транспортне обслуговування приймає та реєструє в порядку їх надходження соціальний працівник з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 17.00 год.

2.4. Заявки реєструються в журналі реєстрації заявок, в якому вказується прізвище, ім’я та по-батькові особи згідно пунктів 1.2-1.3. цього Положення, її телефон (за наявності у тому числі номер мобільного телефону) і місце проживання, дата та час подачі спецавтотранспорту, мета, адреса та розрахункова тривалість.

2.5. У випадку, коли   автотранспорт буде використовуватись за   межами Сергіївської територіальної громади, маршрут затверджується директором ЦНСП, за погодженням із сільським головою (заступником). В даному випадку термін від реєстрації звернення громадян, зазначених в п.1.2-1.3 цього Положення чи особи, яка представляє їх інтереси, до погодження із сільським головою (заступником) та затвердження маршруту директором ЦНСП не може перевищувати 1 доби.

III.  НАДАННЯ ТРАНСПОРТНИХ  ПОСЛУГ  З  ПЕРЕВЕЗЕННЯ

3.1. Надання безкоштовних транспортних послуг з перевезення людей, зазначених у пунктах 1.2.-1.3. цього Положення, здійснюється з урахуванням дати та часу звернення у порядку черговості, враховуючи, що позачергове право мають люди з інвалідністю, які пересуваються на візках, та в межах кошторисних призначень на цей напрямок.

3.2. У випадку, коли кількість заявок перевищує можливість їх виконання, першочергове право на надання таких послуг надається людям з інвалідністю, яким необхідно потрапити до лікарні або відвідати лікувально-профілактичний заклад.  Інші замовлення виконуються протягом найближчих днів або тижня.

3.3. Водій прибувши за місцем адреси для виконання заявки повинен повідомити заявника про своє прибуття за телефоном, а у випадку його відсутності – особисто.

3.4. За відсутності можливості для виконання заявки (зламався спецавтотранспорт) водій зобов’язаний повідомити керівництво ЦНСП.

3.5. Влаштування (висадка) та розміщення людей з інвалідністю до спецавтотранспорту здійснюється за допомогою супроводжуючої особи, а у випадку її відсутності – водія, згідно вимог техніки безпеки.

3.6. За виконану заявку особа з інвалідністю,  або уповноважений представник дитини з інвалідністю, або супроводжуючий особи з інвалідністю розписується в графіку роботи спецавтотранспорту Служби (додаток 3), де вказано маршрут, дату (час) прибуття в обидві адреси, який водій повертає в ЦНСП.

3.7. Час очікування водієм людини, яка знаходиться в лікарні, водій має узгодити з лікарем. Якщо орієнтовний час очікування водієм людини, яка знаходиться в лікарні чи іншому закладі, перевищуватиме 1 годину, водій має виконувати інші замовлення, які заплановані на цей час. Після виконання інших замовлень, водій зобов’язаний доставити особу, яка скористалася послугою спецтранспорту, за сказаною в маршруті адресою.

  1. УМОВИ ВИКОРИСТАННЯ СПЕЦАВТОТРАНСПОРТУ

4.1.Спецавтотранспорт використовується для перевезення людей, зазначених у пунктах  1.2.-1.3. цього Положення до підприємств, установ та організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням даної категорії осіб або наданням їй послуг (медичних, реабілітаційних, житлово-комунальних установ), а також на відвідування культурних, фізкультурно-спортивних  заходів в межах Сергіївської територіальної громади. У випадку, коли при наданні безкоштовних транспортних послуг громадянам, зазначеним у п.1.2-1.3 цього Положення, є потреба у використанні автотранспорту за межами громади, такі послуги надаються в порядку, передбаченому п.2.5.

4.2. Під час надання транспортних послуг з перевезення людей, зазначених у пунктах 1.2.-1.3. цього Положення, при необхідності  їх можуть супроводжувати члени їх сімей (законні представники), соціальні працівники або соціальні робітники, або інші особи, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням цієї категорії осіб або наданням їй послуг. Супроводжуючі особи також перевозяться безкоштовно.

4.3. У виняткових випадках спецавтотранспорт може бути використаний в межах України для перевезення громадян, не зазначених у п.1.2-1.3 цього Положення, для вирішення важливих питань за розпорядженням сільського  голови. Такі перевезення можуть бути здійсненні за рахунок благодійних пожертвувань паливно-мастильних матеріалів від підприємств, установ, організацій, релігійних об’єднань і окремих громадян та додаткових призначень з місцевого бюджету .

4.4. Використання транспортного засобу ЦНСП Сергіївської сільської  ради можливе в позаробочий час ЦНСП для перевезення батьків з дітьми з інвалідністю та молоді з інвалідністю з метою їх участі у запланованих заходах згідно заявки громадських організацій та інших можливих звернень із подальшим врегулюванням праці залученого водія згідно діючого законодавства України.

4.5. У разі відсутності  заявок на отримання послуги, автомобіль Служби може використовуватися для потреб ЦНСП, зокрема для доставки засобів технічної реабілітації та повернення їх до закладу, доставки продуктів харчування та гуманітарної допомоги або для перевезення працівників ЦНСП для виконання службових  обов’язків.

  1. ОРГАНІЗАЦІЯ ТА ФІНАНСУВАННЯ СЛУЖБИ

5.1. Соціальний працівник веде облік використання спецавтотранспорту, раціонально формує замовлені маршрути поїздок і контролює доцільність використання спецавтотранспорту за його призначенням.

5.2. Водій несе відповідальність за ефективну експлуатацію спецавтотранспорту, економію паливно-мастильних матеріалів, виконання службових обов’язків і дотримання виробничої дисципліни.

5.3. Фінансування утримання Служби здійснюється за рахунок коштів, передбачених у місцевому  бюджеті та коштів, що надійшли на рахунок ЦНСП у вигляді надходжень від держави, коштів обласного  бюджету, добровільних пожертвувань підприємств, установ, організацій, релігійних об'єднань і внесків окремих громадян.

5.4. Положення про Службу затверджується рішенням Сергіївської сільської  ради.

5.5. Безпосередній контроль, моніторинг якості та ефективності  наданих послуг здійснюється директором ЦНСП. Щоквартальний звіт за результатами моніторингу публікується на сайті Сергіївської сільської ради  через 10 днів з моменту закінчення звітного періоду.

 

               

Секретар                                                                                                                                                                                     Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

Інформація

про кількість осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату по Сергіївській сільській територіальній громаді, яка подається відповідно до пункту 5 Порядку.

 

  1. Чисельність осіб, які проживають в Сергіївській сільській територіальній громаді – 2780,  у тому числі осіб з інвалідністю – 50.
  2. Загальна чисельність осіб з інвалідністю – 25, які мають порушення опорно-рухового апарату, у тому числі дітей з інвалідністю – 2, які мають порушення опорно-рухового апарату.

 

   №

Прізвище, ім’я,

по батькові

Зазначити групу інвалідності (для
повнолітніх осіб), категорію „дитина з інвалідністю” (для дітей)

Адреса проживання

Відомості про наявність в особистому користуванні та в користуванні законних представників автомобілів (у тому числі таких, що отримані через структурні підрозділи з питань соціального захисту населення)

1

Талюпа Сергій Іванович

М

Сегіївка

відсутні

2

Лобода Клавдія Іванівна

М

Новоселівка

відсутні

3

Коновал Микола Іванович

М

Вирішальне

відсутні

4

Крохмальний Василь Миколайович

М

Новоселівка

відсутні

5

Івасів Марія Іванівна 

М

Чернече

відсутні

6

Сметана Тетяна Іванівна

М

Новоселівка

відсутні

7

Заколодяжна Валентина Олексіївна

М

Сегіївка

відсутні

8

Лук’яненко Леся Павлівна

М

Вирішальне

відсутні

9

Соловйова Раїса Олексіївна

М

Лободине

відсутні

10

Кладов Андрій Віталієвич

М

Сергіївка

відсутні

11

Дичок Олег Романович

М

Розбишівка

відсутні

12

Гуйтин Олена Іванівна

М

Сергіївка

відсутні

13

Тарасенко Наталія Павлівна

М

Вирішальне

відсутні

14

Дорогань Віктор Володимирович

М

Сергіївка

відсутні

15

Вертелецький  Богдан Юрійович

Дитина з інвалідністю

Сергіївка

відсутні

16

Храпаль Віталій Валерійович

М

Сергіївка

відсутні

17

Моорний Микола Григорович

М

Розбишівка

відсутні

18

Чайка Василь Микитович

М

Розбишівка

відсутні

19

Шугай Григорій Якович

М

Розбишівка

відсутні

20

Чирвон Ірина Іванівна

М

Качанове

відсутні

21

Лобода Олександр Григорович

М

Качанове

відсутні

22

Голуб Валентина Кирилівна

М

Качанове

відсутні

23

Козуб Микола Григорович

М

Качанове

відсутні

24

Лобода Іван Прокопович

М

Качанове

відсутні

25

Петров Ростислав Русланович

Дитина з інвалідністю

Розбишівка

відсутні

ВСЬОГО

25 ОСІБ

 

Директор комунальної установи  «Центр надання соціальних послуг»

Сергіївської сільської ради                                      Олександра МОСКАЛЕНКО

Карта захисних споруд полтавської області

вгору