Menu

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

             СЕРГІЇВСЬКОЇ  СІЛЬСЬКОЇ  РАДИ

                        вул. Центральна, 9, с. Сергіївка, Гадяцький р-н, Полтавська обл..37332,

           тел., факс (05354) 54-1-31 E-mail: vykonkom@sergiyvska-rada.gov.ua  Код ЄДРПОУ 41066102

 

 

РІШЕННЯ

 

26.04.2021                                                                                                                                                                     №38

 

Про  номенклатуру та обсяги місцевого  матеріального резерву  Сергіївської сільської територіальної громади для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій

 

Керуючись ст. 36 п. 3 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2015 р. № 775 «Про затвердження Порядку створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій», з метою організації належної роботи щодо створення та використання місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків, виконавчий комітет Сергіївської сільської ради ВИРІШИВ:

 

  1. Затвердити номенклатуру та обсяги місцевого матеріального резерву Сергіївської сільської територіальної громади для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, згідно додатку (додається).
  2. Затвердити Порядок створення та використання місцевого матеріального резерву Сергіївської сільської територіальної громади для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, згідно додатку (додається).
  3. Рекомендувати керівникам підприємств та організацій громади до кінця 2021 року:

         3.1. Розробити та затвердити об’єктову номенклатуру матеріальних засобів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та порядки створення і використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території громади.

         3.2. Під час створення резервів дотримуватись вимог постанови Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2015 р. № 775 «Про затвердження Порядку створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій».

         3.3. Інформацію про проведену роботу та завірені копії створеної номенклатури матеріальних засобів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій надіслати до Виконавчого комітету Сергіївської сільської ради у до 25 грудня 2021 року.

  1. Спеціалісту І категорії сектору містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Білаш С.М:

         4.1.Проаналізувати номенклатуру, норми накопичення місцевого матеріального резерву Сергіївської сільської територіальної громади для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, що забезпечать проведення невідкладних робіт пов'язаних з ліквідацією можливих надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру на території громади.

         4.2. Щокварталу до 20 числа останнього місяця поточного кварталу надавати в Департамент з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації звіт про стан накопичення, зберігання та використання місцевого матеріального резерву за встановленою формою 10/1 резерв.

  1. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дичка О.Р.

 

 

Сергіївський сільський голова                                                                                                                                              І.Г. Лідовий

Рішення підготовлено :

 

спеціаліст І категорії сектору містобудування, архітектури, будівництва та житлово- комунального господарства виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

 

С. Білаш

Погоджено:

 

 

 

 

заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради                                                                                             

 

О. Дичок

                                                                                                              

 

 

 

 

 

юрист виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Л.Литвиновська

Додаток 1

до рішення виконавчого

комітету Сергіївської сільської ради

  1. 04.2021 № 38

 

П О Р Я Д О К

створення та використання місцевого  матеріального  резерву Сергіївської сільської  територіальної громади  для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій

І. Загальні положення.

  1. Цей Порядок розроблено відповідно до вимог статті 98 Кодексу цивільного захисту, постанови Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2015 року № 775 «Про затвердження Порядку створення та використання матеріальних  резервів для запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій», з метою організації належної роботи щодо створення та використання місцевого  матеріального  резерву  Сергіївської  сільської  територіальної громади  для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, здійснення контролю за його наявністю.
  2. Порядок визначає основні напрямки створення і використання місцевого матеріального  резерву  Сергіївської  сільської  територіальної громади  для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у сільській ланці територіальної  підсистеми Єдиної державної системи  цивільного захисту (далі ЄДСЦЗ).
  3. Матеріальним резервом є будівельні матеріали, пальне, продовольство, та інші матеріально-технічні цінності,  призначені для проведення невідкладних відновних робіт і заходів, спрямованих на запобігання,  ліквідацію надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків.
  4. Спеціаліст І категорії сектору містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства виконавчого комітету Сергіївської сільської ради забезпечує створення, збереження, розподіл місцевого матеріального резерву для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій і ліквідації їх наслідків, а також проведення заходів з життєзабезпечення постраждалого населення і надання йому матеріальної та фінансової допомоги.

ІІ. Створення матеріальних резервів

  1. Матеріальний резерв громади (далі – матеріальний резерв) створюється виконавчим комітетом сільської ради для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.
  2. Створення, утримання та поновлення матеріального резерву здійснюється за рахунок коштів бюджету Сергіївської сільської теритіальної громади за встановленими нормами та відповідно до місцевої програми, затвердженої у встановленому порядку рішенням сільської ради.

Створення, утримання та поновлення матеріальних резервів може здійснюватися також за рахунок добровільних пожертвувань фізичних і  юридичних осіб,  благодійних організацій та об’єднань громадян, інших, не заборонених законодавством джерел.

  1. Матеріальний резерв створюється заздалегідь, з метою використання його у разі загрози виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру, ліквідації цих надзвичайних ситуацій та їх наслідків.

Номенклатура та обсяги матеріального резерву та місця розміщення накопиченого резерву визначається та затверджується рішенням сільської ради.

Матеріальні резерви створюються, виходячи з максимальної гіпотетичної (прогнозованої) надзвичайної ситуації, характерної для громади, а також  передбаченого обсягу  робіт з ліквідації її наслідків.

  1. Матеріальні резерви розміщуються на складах, базах приватних підприємців з якими укладені угоди.
  2. Матеріальні цінності, що закладені до матеріального резерву громади, повинні мати сертифікат відповідності на весь нормативний термін їх зберігання.
  3. Поновлення резерву, який був використаний під час ліквідації надзвичайних ситуацій, здійснюється за рахунок коштів, передбачених у резервному фонді бюджету Сергіївської сільської теритіаьної громади.

ІІІ. Використання матеріального резерву.

  1. Матеріальний резерв Сергіївської сільської теритіаьної громади використовується тільки для:

1) здійснення запобіжних заходів у разі загрози виникнення надзвичайних ситуацій;

2) ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій;

3) проведення невідкладних відновних робіт і заходів;

4) надання громадянам, постраждалим від наслідків надзвичайних ситуацій, одноразової матеріальної допомоги для забезпечення їх життєдіяльності;

5) розгортання та утримання тимчасових пунктів проживання та харчування постраждалих громадян;

6) забезпечення пально-мастильними та іншими витратними матеріалами транспортних засобів підприємств та громадян, залучених для евакуації постраждалого населення із зони надзвичайної ситуації та можливого ураження.

  1. Матеріальні резерви залучаються для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації місцевого рівня, а також у разі недостатньої наявності місцевого чи об’єктового матеріального резерву, чи повного його використання, залучається матеріальний резерв за зверненням керівника сільської ланки територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ.

Залучення матеріального резерву для проведення заходів, пов'язаних із запобіганням виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, здійснюється на основі даних моніторингу, експертизи, досліджень та прогнозів щодо можливого перебігу подій з метою недопущення їх переростання у надзвичайну ситуацію техногенного та природного характеру або пом'якшення її можливих наслідків.

  1. Використання матеріального резерву здійснюється на підставі рішення виконавчого комітету сільської ради з подальшим затвердженням на сесії.
  2. Видача, використання, списання цінностей або повернення майна довготривалого використання здійснюється на підставі рішення сільської ради з подальшим оформленням необхідних документів (актів, накладних, нарядів, звітів тощо) згідно з вимогами законодавства з питань фінансово-господарської діяльності.

 

ІV. Звітність, контроль та відповідальність.

 

  1. Спеціаліст І категорії сектору містобудування, архітектури, будівництва та житлово- комунального господарства виконавчого комітету сільської ради:

1) здійснює постійний моніторинг стану матеріального резерву та інформує щокварталу Департамент з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації у відповідності до форми 10/1резерв;

2) несе відповідальність за створення матеріального резерву та цільове його використання;

3) контролює та здійснює збір даних щодо створення, накопичення, збереження та розподіл об’єктових матеріальних резервів.

  1. Керівники суб’єктів господарювання, на складах яких перебувають матеріальні резерви, повинні щороку проводити перевірку наявності, якості, умов зберігання, готовності до використання матеріальних цінностей.
  2. Посадові особи за надання недостовірної або неправдивої інформації стосовно стихійного лиха, аварій, катастроф, несуть відповідальність, встановлену чинним законодавством.

 

 

                                               

     Спеціаліст І категорії сектору містобудування,

     архітектури, будівництва  та житлово-комунального

     господарства виконавчого комітету

     Сергіївської сільської ради                                                                                                                                                                              С. Білаш

 

 

       Додаток  2

до рішення виконавчого

комітету Сергіївської  сільської ради

  1. 04.2021 № 38

 

Номенклатура  та обсяги місцевого  матеріального  резерву  Сергіївської  сільської  територіальної громади  для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій

№ з/п

Найменування

Од.виміру

Норма накопичення

Орієнтована ціна, грн

Сума, тис.  грн

  1. Засоби радіаційного, хімічного та біологічного захисту

1

Засоби захисту органів дихання:

-протигази ГП-7;

-протигази ППФ (маски ПМ-88);

- фільтруючі коробки (типу «А», «Г», «В», «КД», «СО», універсальні);

- респіратори типу РУ -60

 

шт

шт

шт

шт

шт

 

50

30

125

 

60

 

 

450

800

200

 

80,5

 

22,5

24,0

25,0

 

4,8

2

Засоби захисту шкіри типу Л-1

к-т

10

700

7,0

3

Прилади спец.контролю:

-радіометр –дозиметр МКС-05

 

шт

 

 

1

 

 

1100

 

 

1,1

 

  1. Засоби енергопостачання

1.

Електростанції:

- освітлювальні (до 8 кВт)

 

к-т

 

2

 

15000

 

30,0

  1. Засоби обігріву

1

Обігрівачі твердопаливні

к-т

7

600

4,2

2

Обігрівачі на рідкому паливі

к-т

1

3350

3,35

3

Обігрівачі електричні

к-т

1

4000

4,0

  1. Речове  майно

1

Намети великі (10м*6м)

к-т

1

40000

40,0

2

Намети малі (5м*5м та менше)

к-т

1

20000

20,0

3

Ліжко-розкладачка

шт

7

500

3,5

4

Матраци, подушки

к-т

7

160

1,12

5

Костюм бавовняний

к-т

8

500

4,0

6

Білизна натільна

к-т

8

100

0,8

7

Білизна постільна

к-т

8

120

0,96

8

Ковдра

шт

7

120

0,84

9

Лампи гасові

шт

5

96

0,48

  1. Засоби для організації харчування

1

Кухня польова

к-т

1

20000

20,0

2

Термоса

шт

5

1500

7,5

3

Побутовий посуд

к-т

50

34

1,7

4

Відра

шт

10

16

0,16

5

Одноразовий посуд

к-т

500

10

5,0

  1. Паливно – мастильні матеріали

1

Автобензин

т

1

19000

19,0

2

Дизельне паливо

т

1

19000

19,0

  1. Засоби загальногосподарського призначення

1

Кабель освітлювальний

м

100

5,1

0,51

2

Кабель силовий

м

50

18,4

0,92

3

Листи асбесто – цементні

шт

10

33,3

0,33

4

Мішки

шт

100

6

0,6

5

Скло

кв.м

10

105

1,05

6

Плівка поліетиленова

кв.м

10

31

0,31

7

Кущорізи

шт

1

8500

8,5

8

Лопати

шт

25

42

1,05

9

Сірники (10 пач. в упаковці)

уп

10

5

0,05

10

Мило

шт

15

4

0,06

11

Євроруберойд (бікроеласт, склоеласт)

шт

40

50

2,0

12

Лампи електричні LED

 

 

 

 

  1. Засоби пожежогасіння

1

Мотопомпи

од

1

12200

12,2

2

Пожежні рукави (Д -51-77)

м

60

60

3,6

3

Костюм термостійкий 

к-т

3

7700

23,1

4

Шолом ШПМ

шт

3

2000

6,0

  1. Засоби рятування на воді

1

Човни надувні (без моторів)

шт

1

25000

25,0

2

Рятувальні жилети

шт

3

360

1,08

3

Рятувальні круги

шт

2

350

0,7

  1. Засоби медичного забезпечення

1

Респіратор типу «Росток 3-2»

шт

25

36

0,9

2

Маска гігієнічна

шт

150

2

0,3

3

Оприскувач ручний

шт

3

91

0,273

4

Медичні засоби

- бинт

- пакет для перев’язки

-шприц

-захисний робочий комбінезон

-рукавички нітрилові

-бахіли

- окуляри захисні

-респіратори типу FFP2

-респіратори типу FFP3

 

 

шт

шт

шт

шт

шт

шт

шт

шт

шт

 

 

100

5

50

25

500

50

50

100

100

 

6

7

5

300

3

6

180

150

180

 

0,6

0,035

0,25

7,5

1,5

0,03

9,0

15,0

18,0

5

Захисна одежа, костюм полівінілхлорид

шт

10

50

0,5

6

Комплект одягу протиепідемічний № 1

к-т

10

150

1,5

7

Дезінфікуючі засоби (формалін, натрій гіпохлоріт, інші)

літ

50

20

1,0

  1. Засоби забезпечення аварійних робіт

1

Бензопила

шт

1

4200

4,2

2

Зварювальний апарат

шт

1

8000

8,0

3

Мегафон

шт

1

500

0,5

5

Перфоратор

шт.

1

2400

2,4

Всього

                                                                        428,558

 

                                                                                                                  Спеціаліст І категорії сектору містобудування,

архітектури, будівництва та житлово- комунального

 господарства виконавчого комітету

Сергіївської сільської ради

                                                                                                                 С.

Карта захисних споруд полтавської області

вгору