Menu

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

СЕРГІЇВСЬКОЇ  СІЛЬСЬКОЇ  РАДИ 

РІШЕННЯ

 

18.06.2021                                                                                                                                                                                                  №61

 

Про заходи щодо забезпечення безпеки населення на водних об’єктах, розташованих на території  населених пунктів Сергіївської сільської ради у 2021 році

     

Заслухавши інформацію начальника Сергіївської сільської ради з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Лідового І.Г. «Про заходи щодо забезпечення безпеки населення на водних об’єктах, розташованих на території населених пунктів Сергіївської сільської ради у 2021 році, з метою попередження нещасних випадків та загибелі людей під час відпочинку біля водних об’єктів, розташованих на території населених пунктів Сергіївської сільської ради  у 2021 році, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 06.03.2002  264 «Про затвердження Порядку обліку місць масового відпочинку населення на водних об’єктах», із внесеними до неї змінами, розпорядження Президента України від 14.07.2001 №190/2001-рп «Про невідкладні заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах», Наказу Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 03.12.2001 №272 «Про затвердження Правил охорони життя людей на водних об’єктах України», із внесеними до нього змінами,  виконавчий комітет Сергіївської сільської ради ВИРІШИВ:

  1. Інформацію начальника Сергіївської сільської ради з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Лідового І.Г. «Про заходи щодо забезпечення безпеки населення на водних об’єктах, розташованих на території  населених пунктів Сергіївської сільської ради  у 2021 році»  прийняти до відома.
  2.   Затвердити заходи щодо забезпечення безпеки населення на водних об’єктах, розташованих на території населених пунктів Сергіївської сільської ради  у 2021 році (додається).
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дичка О.Р..

 

Сільський голова                                                                                                                                                                                           І.Г. Лідовий

                                                                                                                                                                    ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                                                                                                           Рішення виконкому Сергіївської сільської ради

                                                                                                                                                                   18.06.2021  №61  

Заходи

щодо забезпечення безпеки населення  біля водних об’єктів, які розташовані на території населених пунктів Сергіївської сільської ради  у 2021 році

       

№ з/п

Найменування заходів

Відповідальний виконавець

Термін виконання

1.    

Розгляд комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Сергіївської сільської ради підсумків роботи щодо попередження загибелі людей на воді за літній період 2021 року.

відділ з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

  до 15 жовтня

2.    

Систематичне проведення аналізу стану води на водних об’єктах, розташованих на території  Сергіївської сільської ради

відділ з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

протягом сезону

3.    

Вжиття заходів щодо доведення до населення заборони купання та вилову риби на водоймищах, які не визначені як місця масового відпочинку. Встановлення попереджувальних знаків про заборону купання та вилов риби на водоймищах.

Виконавчий комітет Сергіївської  сільської ради, власники орендованих водойм

 

протягом року

4.    

Проведення спільних рейдових заходів у вихідні та святкові дні спрямованих на попередження загибелі людей на водних об’єктах в місцях масового вилову риби і відпочинку населення у літній період.

Виконавчий комітет Сергіївської  сільської ради, власники орендованих водойм

протягом сезону

5.    

Організація постійної профілактичної роботи через паперові носії з питань безпеки на водних об’єктах, роз’яснення правил поведінки на воді і під час відпочинку та вилову риби, а також доведення до населення Методики надання невідкладної медичної допомоги при виникненні нещасного випадку на воді.

Інформування населення  про  випадки порушень правил поведінки на воді, що призвели до загибелі людей.

Виконавчий комітет Сергіївської сільської ради

протягом року

 

Секретар виконавчого комітету                                                                                                                      Н.В. Ілляшенко                                                

 

Інформація

«Про заходи щодо забезпечення безпеки населення на водних об’єктах, розташованих на території населених пунктів Сергіївської сільської ради у 2021 році».

 

        На території Сергіївської  сільської ради розташовано 12 водних об’єктів.

Станом на даний час не виконуються в повній мірі заходи по обліку та облаштуванню місць масового відпочинку людей на водних об’єктах, згідно порядку користування водними об’єктами, що встановлений Водним кодексом України та  постанови Кабінету Міністрів України від 06.03.2002 №264 «Про затвердження Порядку обліку місць масового відпочинку населення на водних об’єктах».

       Не всі водоймища зареєстровані в установленому порядку і не мають паспортів та балансоутримувачів  (орендарів), не мають паспортів і їх гідротехнічні споруди. Разом з тим, питання про облаштування місць  масового відпочинку населення на водних об’єктах стоїть давно в черзі актуальних і таким завжди є питання забезпечення безпеки населення на них.

        Виходячи з цього, відділом Сергіївської  сільської ради з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення планується відповідна робота щодо запобігання та попередження трагічних випадків на воді а саме:

   визначити та позначати на місцевості небезпечні ділянки де заборонений вилов риби та масовий відпочинок населення біля водних об’єктів, проводити рейди по виявленню таких місць та попередженню населення про небезпеку відпочинку на них. Планується залучити до проведення таких заходів дільничного інспектора Гадяцького райвідділу поліції, громадські організації.

         Робота щодо забезпечення безпеки населення на водних об’єктах розташованих на території населених пунктів Сергіївської сільської ради у  період 2021 року планується проводитися згідно розпорядження Президента України від 14.07.2001 року №190,2001-рп «Про невідкладні заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах», постанови Кабінету міністрів України від 06.03. 2002 № 264 «Про затвердження Порядку обліку місць масового відпочинку населення на водних об’єктах», листа Міністерства України з надзвичайних ситуацій від 08.10.2009  №01-12767/39 «Про облік місць масового відпочинку».

 

Сільський голова                                                                                                                                                                          І.Г. Лідовий

 

 

Карта захисних споруд полтавської області

вгору