Menu

 

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

СЕРГІЇВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

 

 

РІШЕННЯ

 

29.05.2023                                                                                                           №40

 

Про створення Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Сергіївській сільській раді

 

Відповідно до ст. 23 ч.1 Закону України «Про соціальні послуги», та Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» виконавчий комітет сільської ради ВИРІШИВ:  

  

  1. Створити Координаційну раду з питань внутрішньо переміщених осіб при Сергіївській сільській раді.
  2. Затвердити Положення про Координаційну раду з питань внутрішньо переміщених осіб при Сергіївській сільській раді (Додаток 1).
  3. Затвердити персональний склад Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Сергіївській сільській ради (Додаток 2).
  4. Дане рішення набирає свою чинність з часу його прийняття.
  5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дичка Олега Романовича.  

 

Сільський голова                                                                             Ігор ЛІДОВИЙ

 

 

                  Додаток 1

до рішення виконавчого комітету

Сергіївської сільської ради

від 29.05.2023 року №40

 

Персональний склад Координаційної ради з питань

внутрішньо переміщених осіб при Сергіївській сільській ради

 

Прізвище ім’я по батькові

 

Посада, назва установи

 

Дичок Олег Романович

-

заступник сільського голови Сергіївської сільської ради з питань діяльності виконавчих органів ради, голова координаційної ради;

Ілляшенко Надія Василівна

-

секретар виконавчого комітету Сергіївської сільської ради, заступник голови координаційної ради;

Москаленко Олександра Іванівна

-

директор «Центру надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради, секретар координаційної ради;

Члени координаційної ради:

Івко Світлана Олександрівна

-

начальник відділу освіти, молоді, спорту культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради;

Білик Інна Володимирівна

-

соціальний працівник «Центру надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради;

Гринь Ірина Ігорівна

-

начальник відділу економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Сергіївської сільської ради;

Литвиновська Людмила Іванівна

-

юрист  виконавчого комітету Сергіївської сільської ради.

 

Секретар виконавчого комітету                                            Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

                  Додаток 2

до рішення виконавчого комітету

Сергіївської сільської ради

від 29.05.2023 року №40

 

ПОЛОЖЕННЯ

про Координаційну раду з питань внутрішньо переміщених осіб

при Сергіївській сільській раді

 

  1. Загальні положення

1.1. Координаційна рада з питань внутрішньо переміщених осіб при Сергіївській сільській раді (далі − Координаційна рада) є консультативно-дорадчим органом, утвореним з метою вирішення питань, пов’язаних із реалізацією державної політики у сфері захисту прав внутрішньо переміщених осіб на території Сергіївської територіальної громади.

1.2. У своїй діяльності Координаційна рада керується Конституцією і законами України, указами та розпорядженнями Президента України, постановами Верховної Ради України, постановами та розпорядженнями Кабінету Міністрів України, рішеннями Сергіївської сільської ради, її виконавчого комітету, розпорядженнями селищного голови, цим Положенням та іншими нормативно правовими актами.

 1.3. Діяльність Координаційної ради ґрунтується на принципах верховенства права, законності, гласності, прозорості, колегіальності, інклюзивності та рівності.

  1. Мета та завдання Координаційної ради

 2.1. Метою діяльності Координаційної ради є сприяння вирішенню питань, пов’язаних із реалізацією державної політики у сфері захисту прав внутрішньо переміщених осіб Сергіївської сільської ради.

 2.2. До завдань Координаційної ради належать:

2.2.1. Налагодження співпраці Сергіївської сільської ради, її виконавчого комітету та інших виконавчих органів селищної ради з органами виконавчої влади, підприємствами, установами, організаціями, громадськими об’єднаннями, міжнародними та науковими організаціями, засобами масової інформації, іншими інститутами громадянського суспільства з питань захисту прав внутрішньо переміщених осіб.

 2.2.2. Залучення внутрішньо переміщених осіб, зокрема представників вразливих груп із числа внутрішньо переміщених осіб, до вирішення проблемних питань у сфері захисту їхніх прав та законних інтересів.

 2.2.3. Сприяння залученню внутрішньо переміщених осіб до участі у робочих групах, комісіях тощо для розробки та виконання місцевих програм у  сфері соціального захисту, зайнятості населення, забезпечення їхніх житлових та майнових прав.

2.2.4. Сприяння у забезпеченні прав внутрішньо переміщених осіб на свободу зборів, участі на рівних засадах у справах громади.

2.2.5. Сприяння співпраці органів місцевого самоврядування, представників громадських організацій та їх об’єднань, міжнародних та наукових організацій, засобів масової інформації, інших інститутів громадянського суспільства з питань реалізації державної політики у сфері захисту прав внутрішньо переміщених осіб.

 2.2.6. Сприяння залученню вразливих груп внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок військової агресії російської федерації проти України (жінок, національних меншин, осіб з інвалідністю тощо), до процесу ухвалення рішень.

 2.2.7. Застосування принципів конфліктної та гендерної чутливості в процесі розробки та реалізації політики на місцевому рівні задля розвитку соціальної згуртованості, зменшення напруги та ризиків виникнення конфліктів між приймаючою громадою та внутрішньо переміщеними особами.

 2.2.8. Підготовка експертних пропозицій, висновків, аналітичних матеріалів з питань формування та реалізації державної, регіональної та місцевої політики у сфері захисту прав внутрішньо переміщених осіб. Проведення моніторингу за реалізацією вищевказаних питань на території Сергіївської територіальної громади.

  1. Повноваження Координаційної ради

3.1. Розроблення пропозицій, рекомендацій щодо вирішення проблемних питань, пов’язаних із реалізацією державної політики у сфері захисту прав внутрішньо переміщених осіб на території Сергіївської сільської ради.

 3.2.Координаційна рада інформує в засобах масової інформації про свою діяльність.

3.3. Сприяння налагодженню ефективної взаємодії внутрішньо переміщених осіб з Сергіївською сільською радою, її виконавчими органами.

3.4. Сприяння соціально-економічній інтеграції внутрішньо переміщених осіб. 3.5. Сприяння залученню фінансування на виконання програм та заходів, що містять компонент допомоги внутрішньо переміщеним особам.

3.6. Розгляд пропозиції органів місцевого самоврядування, органів державної влади, правоохоронних органів, підприємств, установ, організацій, громадських організацій з питань, пов’язаних із реалізацією державної політики у сфері захисту прав внутрішньо переміщених осіб.

4 3.7. Сприяння, в межах своїх повноважень, реалізації прав внутрішньо переміщених осіб на забезпечення житлом, працевлаштування, освіту, медичне обслуговування тощо.

 3.8. Співпраця з благодійними та громадськими організаціями щодо захисту прав внутрішньо переміщених осіб.

 3.9. Залучення (за згодою) в разі потреби до роботи Координаційної ради представників центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, представників підприємств, установ, організацій, а також окремих фахівців.

3.10. Отримання, в установленому порядку, від органів місцевого самоврядування, органів державної влади, правоохоронних органів, підприємств, установ, організацій інформації, що стосується мети та завдань Координаційної ради.

3.11. Створює, у разі потреби, постійні та тимчасові робочі групи.

3.12. Організовує публічні заходи (конференції, наради, семінари, тощо).

3.13. . Здійснює інші заходи, спрямовані на досягнення своєї мети та виконання завдань.

  1. Утворення та склад Координаційної ради

4.1. Координаційна рада діє на підставі Положення про Координаційну раду з питань внутрішньо переміщених осіб при Сергіївській сільській раді.

 4.2. Склад Координаційної ради, та зміни до неї затверджується рішенням виконавчого комітету Сергіївської ради.

4.3. До складу Координаційної ради можуть входити громадяни України, яким виповнилось 18 років і які проживають на території Сергіївської  громади (в тому числі громадяни, які зареєстровані як внутрішньо переміщені особи на території Сергіївської сільської ради, та/або є представниками місцевих, регіональних чи національних громадських організацій, які реалізують проєкти у сфері захисту прав внутрішньо переміщених осіб. До складу Координаційної ради можуть входити сільський голова, його заступник, депутати сільської ради та інші посадові особи виконавчих органів селищної ради, яких делеговано до її складу. 4.4. Чисельність внутрішньо переміщених осіб у складі Ради повинно становити не менше як 25 відсотків від затвердженого кількісного складу членів Ради.

4.5. Громадяни України, які проживають на території Сергіївської сільської ради  (в тому числі громадяни, які зареєстровані як внутрішньо переміщені особи на) беруть участь у засіданні  Координаційної ради за згодою. Громадські організації, суб’єкти господарювання делегують своїх представників до складу Координаційної ради. Посадові особи сільської ради її виконавчих органів, депутати селищної ради за їх згодою, можуть бути внесені до складу Координаційної ради в порядку, передбаченому пунктом 4.3. цього Положення. 4.6.  Строк повноважень складу Координаційної ради становить один рік.

4.7.Свою діяльність Координаційна рада оформляє протоколом.

4.8. Дострокове припинення діяльності Координаційної ради здійснюється у разі прийняття рішення про дострокове припинення діяльності Координаційної ради виконавчим комітетом Сергіївської сільської  ради.

 4.9. Голова Координаційної ради:

4.9.1. Організовує діяльність Координаційної ради.

4.9.2. Організовує підготовку і проведення її засідань, головує під час їх проведення.

4.9.3. Підписує документи від імені Координаційної ради.

4.9.4. Представляє Координаційну раду у відносинах із центральними та місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, об’єднаннями громадян, засобами масової інформації.

 4.9.5. Вносить пропозиції щодо створення тимчасових органів Координаційної ради.

 4.10. Секретарем Координаційної ради є посадова особа.

 4.11. Секретар Координаційної ради забезпечує ведення діловодства, розв’язує питання матеріально-технічного та інформаційного забезпечення її роботи.

 4.12. Секретар, Координаційної ради:

4.12.1. Забезпечує підготовку порядку денного засідань Координаційної ради з урахуванням пропозицій її членів.

4.12.2. Забезпечує ведення протоколів засідання Координаційної ради, у триденний строк подає їх на підпис голови.

 4.12.3. Контролює підготовку питань на засідання Координаційної ради відповідно до проєкту порядку денного.

4.12.4. Забезпечує оприлюднення рішень Координаційної ради та направлення їх виконавцям.

 4.12.5. Опрацьовує внесені в установленому порядку пропозиції з розв’язання кадрових питань, зокрема, щодо припинення членства у Координаційній раді. 4.12.6. За погодженням з головою Координаційної ради залучає до виконання окремих робіт і завдань членів громадських організацій та інших осіб.

 4.12.7. Забезпечує інформування про діяльність Координаційної ради, створює умови для доступу громадськості до інформації про діяльність ради, виконання її рішень.

 4.12.8. Забезпечує ведення діловодства.

 4.12.9. Забезпечує взаємодію та листування Координаційної ради з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями.

 4.12.10. Виконує інші функції по забезпеченню діяльності Координаційної ради. 4.13. Робочі групи (у разі їх створення) опікуються вирішенням конкретних питань за для яких їх було створено. Голови робочих груп доповідають головуючому на засіданні Координаційної ради про свою поточну діяльність на кожному її засіданні. У складі Координаційної ради обов’язково створюється робоча група з питань захисту та підтримки внутрішньо переміщених осіб.

4.14. Особи, що входять до складу Координаційної ради виконують свої обов’язки на громадських засадах.

  1. Організація роботи Координаційної ради

5.1. Основною організаційною формою роботи Координаційної ради є її засідання, які проводяться у разі потреби.

5.2. Пропозиції щодо розгляду питань на засіданні Координаційної ради можуть бути внесені головою Координаційної ради, його заступниками та членами Координаційної ради.

 5.3. Засідання Координаційної ради вважається правомочним, якщо на ньому присутні не менше половини її загального складу.

5.4. Рішення Координаційної ради приймається більшістю голосів її складу присутніх на засіданні. Якщо при вирішенні питання голоси членів Координаційної ради розділились порівну, голос головуючого на засіданні є вирішальним.

 5.5. Координаційна рада приймає рішення, які мають рекомендаційний характер. 5.6. Рішення Координаційної ради оформлюються протоколом, який підписується головуючим на засіданні та секретарем.

5.7. Документи, протоколи та витяги з протоколів зберігаються у секретаря Координаційної ради

 5.8. Організаційно-технічне забезпечення діяльності Координаційної ради здійснює Сергіївська сільська  рада.

  1. Прикінцеві положення

 6.1. Припинення діяльності Координаційної ради здійснюється на підставі розпорядження сільського голови, відповідно до вимог чинного законодавства

України.

6.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться в установленому

для його прийняття порядку.

 

Секретар виконавчого комітету                                                                                                                                                                               Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

Карта захисних споруд полтавської області

вгору