Menu

                                                               

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

СЕРГІЇВСЬКОЇ  СІЛЬСЬКОЇ  РАДИ

РІШЕННЯ

 

22.01.2024                                                                                                               №4

Про стан військово-облікової роботи на території  Сергіївської  сільської ради у 2023 році

 

У відповідності до Закону України  «Про військовий обов’язок і військову службу»,  заслухавши доповідь  відповідального за ведення військового обліку Сергіївської сільської ради  Білаш С.М., виконавчий комітет Сергіївської сільської ради ВИРІШИВ:

 

  1. Прийняти доповідь відповідальної за ведення військового обліку в Сергіївській сільській раді без зауважень та доповнень, як таку що відображає реальний стан військово-облікової роботи на території Сергіївської сільської ради у 2023 році, рекомендувати і на далі підтримувати належний стан ведення облікових справ військовозобов’язаних та призовників (додаток 1).
  2. Затвердити графік проведення перевірок стану військового обліку та звірок з облікових даних карток первинного обліку із обліковими даними особових карток П2, подогосподарськими книгами та картками реєстрації у 2024 році. (Додаток 2).
  3. Затвердити перспективний план роботи з військового обліку військовозобов’язаних і призовників на 2024 рік. (Додаток 3).
  4. Зняти з контролю рішення виконавчого комітету від 30.01.2023 року №4 «Про стан військово-облікової роботи на території  Сергіївської  сільської радиу 2022 році».
  5. Контроль за виконанням рішення залишаю за собою.

 

 

Сільський голова                                                                                Ігор ЛІДОВИЙ

 

Додаток 1

До рішення виконавчого комітету Сергіївської сільської ради від 22.01.2024 №4

 

ДОПОВІДЬ

про стан військово-облікової роботи на території

Сергіївської сільської ради у 2023 році.

Відповідального за організацію та ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників на території Сергіївської сільської ради у відповідності до рішення виконавчого комітету Сергіївської сільської ради від 06.02.2017 року №25а призначено БІЛАШ  Світлану Миколаївну, відповідальним за організацію та ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників та за мобілізаційну роботу.

Цим рішенням затверджено посадову інструкцію відповідального за організацію та ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників та за мобілізаційну роботу, відповідального за організацію ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників на території Сергіївської сільської ради у межах якої, я виконую свої обов’язки.

Нормативно-правові акти необхідні для ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників у наявності.

Кабінет військово-облікового персоналу обладнаний у відповідності до вимог. Наглядна агітація уточнена.

У поточному році з метою організації і проведення заходів із військового обліку були розроблені такі документи:

Перспективний план з військового обліку військовозобов’язаних і призовників на 2023 рік та квартальні плани. Усі заплановані заходи виконані у повному обсязі звітні матеріали в наявності.

Рішення виконавчого комітету щодо організації приписки громадян 2003 року до призовної дільниці.

Рішення виконавчого комітету щодо організації та проведення призову громадян на строкову військову службу весною 2023  року.

Рішення виконавчого комітету щодо організації та проведення призову громадян на строкову військову службу восени 2023 року.

Рішення виконавчого комітету щодо стану військового обліку військовозобов’язаних і призовників у 2020 році.

Графіки звірки облікових даних сільської ради з обліковими даними підприємств, установ і організацій, домовласниками та РТЦК та СП.

Всього на військовому обліку у сільраді перебуває  544 чоловік, із них:

Призовників  63 чоловік та   544  чоловік військовозобов’язаних.

1.Стан військового обліку призовників.

 

На території Сергіївської сільської ради перебуває на військовому обліку призовників 63 чоловіки, які проживають у 13  населених пунктах .с.Сергіївка, с.Лободине ,с.Вечірчине, с.Чернече, с.Калинівщина, с.Розбишівка, с.Веселе,                                 с.Крамарщина ,с.Качанове, с.Новоселівка,_с.Дачне, с.Степове, с.Верішальне

 

  • Приписка громадян 2004року народження до призовної дільниці.

Список громадян 2004 року, які підлягають приписці у 2021  році подано до РТЦК та СП своєчасно. Звірка облікових даних Сергіївської сільської ради з обліковими щодо громадян, які підлягали приписці у поточному році з обліковими даними РТЦК та СП проведена своєчасно. Розбіжностей та зауважень не має. Особові справи призовників сформовані. Рішення комісії з питань приписки виконані у повному обсязі у визначені строки.

В результаті роботи до призовної дільниці було приписано 8  чоловік, що складає ____%.

1.2.Призов громадян на строкову військову службу.

Вимоги розпоряджень Гадяцької райдержадміністрації щодо організації та проведення чергових призовів виконані в повному обсязі.

Весною 2023 року призвано та відправлено до війська _50___ чоловіка.

Восени 2023 року призвано та відправлено до війська  _20_ чоловіка.

 

Втратили право на відстрочу, _4_ чоловіки (не подали до РТЦК та СП довідки про підтвердження права відстрочки для продовження навчання):

Лобода С.В.

Не завершили медичне обстеження,   чоловік, - 0

Всього у 2023 році знято з військового обліку призовників __6___.

Всього у 2023 році прийнято на військовий облік призовників_12__.

Підлягають призову на строкову військову службу весною 2024  року  21 чоловік:

За результатами звірки даних списку призовників, які перебувають на військовому обліку та домовими книгами було встановлено, що не всі домовласники належним чином виконують вимоги Закону України „Про військовий обв’язок і військову службу” та не сповіщають призовників про необхідність прибуття до РТЦК та СП для проходження медичних та призовних комісій чим сприяють в ухиленні призовниками від призову на строкову військову службу, тому в їх діяльності присутні ознаки адміністративного правопорушення передбаченого статтею 211-5 КУПАП. Про виявлені випадки було повідомлено РТЦК та СП та притягнуто винних до адміністративної відповідальності. Це громадяни:  Кузніцов В.С., Гриценко Д.В.

Разом із цим, у ході звірки було встановлено, що призовники, своєчасно не повідомляють  виконавчий комітет Сергіївської  сільської ради про зміни їх облікових даних, що є порушенням правил військового обліку та ознаками адміністративного правопорушення РТЦК та СП та притягнуто винних до адміністративної відповідальності. Це громадяни:

Також було виявлено, що втратив посвідчення про приписку до призовної дільниці, що є ознакою адміністративного правопорушення передбаченого статтею 211 КУПАП. Про виявлений випадок було повідомлено РТЦК та СП., поновлено посвідчення про приписку до призовної дільниці, а винного притягнуто до адміністративної відповідальності.

Доповіді про зміни в облікових даних призовників до РТЦК та СП надавалися своєчасно.

Проблемними питаннями з питань військового обліку призовників залишається неналежне виконання призовниками правил військового обліку, а саме не своєчасне прибуття до РТЦК та СП. для постановки на військовий облік, а також несвоєчасне повідомлення РТЦК та СП  та сільської ради про зміни в облікових даних.

Також можливо зазначити, що не всі призовники належним чином виконують рішення призовної комісії щодо проходження додаткового медичного обстеження.

Загальний стан військового обліку призовників оцінюється „задовільно”.

2.Стан військового обліку військовозобов’язаних.

Всього, перебуває на військовому обліку  544  чоловік військовозобов’язаних.

у тому числі:

Офіцерів:  24 чоловік;

Солдатів сержантів:  586  чоловіка.

Призначено у команди, всього:  39  чоловік військовозобов’язаних.

у тому числі:

Офіцерів – ___1___ чоловіки;

Солдат сержантів – __39___ чоловік.

Всього перебуває на спеціальному обліку - __17____ чоловік військовозобов’язаних рядового складу.

Картки первинного обліку заведені на усіх військовозобов’язаних. Картотека карток первинного обліку побудована у відповідності до вимог Інструкції з військового обліку військовозобов’язаних і призовників в органах місцевого самоврядування, затвердженої наказом МО України №660-2010 року.

За результатами звірки даних карток первинного обліку із картками реєстрації та домовими книгами було встановлено, що не всі домовласники належним чином виконують вимоги Закону України „Про військовий обв’язок і військову службу” та не подають необхідних документів для оформлення взяття або зняття з військового обліку, а також не сповіщають військовозобов’язаних про їх виклик у військовий комісаріат.

Разом із цим встановлено, що втратив військовий квиток., що є ознакою адміністративного правопорушення передбаченого статтею 211 КУПАП. Про виявлений випадок було повідомлено РТЦК та СП, поновлено військовий квиток, а винного притягнуто до адміністративної відповідальності.

Проблемним питанням залишається неналежне виконання військовозобов’язаними правил військового обліку, а саме не своєчасне прибуття до РТЦК та СП для постановки на військовий облік, а також несвоєчасне повідомлення РТЦК та СП та сільської ради про зміни в облікових даних.

Висновок: Стан військового обліку військовозобов’язаних оцінено „задовільно”.

3.Результати перевірок стану військового обліку військовозобов’язаних і призовників.

За звітний період виконавчим комітетом було перевірено стан військового обліку у листопаді 2023 року. За результатами перевірки встановлено, що військовий облік військовозобов’язаних і призовників організований у відповідності до вимог Інструкції з військового обліку військовозобов’язаних і призовників на підприємствах, установах,  організаціях і навчальних закладах. У результаті звірки облікових даних були виявлені розбіжності.

Разом з тим, виконавчий комітет було перевірено комісією РТЦК та СП. За результатами перевірки стан військового обліку військовозобов’язаних і призовників на території Сергіївської сільської ради оцінено, як задовільно. Недоліки, які виявлені у ході перевірки усунуті у ході роботи. Одним із зауважень було відмічено не своєчасне  листування з РТЦК та СП щодо повідомлень  про зміни облікових даних військовозобов’язаних по Сергіївській сільській раді.  

4.Стан утримання військових поховань на території сільради.

Всього на території Сергіївської сільської ради знаходиться 5 військових поховань. Облікові картки складені у наявності. Утримуються поховання у належному вигляді. У звітному періоді проведено прибирання поховань із залученням молоді. Пофарбовано пам’ятники та огорожа.

Висновок:

Стан утримання військових поховань на території Сергіївської сільської ради оцінено як  „добре”

З огляду на вищевикладене можливо дійти до висновку, що стан військового обліку на території Сергіївської сільської ради ведеться у відповідності до чинних нормативно – правових актів та оцінюється « задовільно.»

Пропозиції:

1.Прийняти доповідь від відповідального за організацію та ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників та за мобілізаційну роботу військово-облікову роботу.

2.За результатами доповіді прийняти рішення виконавчого комітету щодо організації та стану військового обліку у 2023 році та завдання на 2024 рік .

3.Затвердити графіки перевірок та звірок облікових даних.

 

Відповідального за організацію

та ведення військового обліку військовозобов’язаних

 і призовників та за мобілізаційну роботу

Сергіївської сільської ради                                                                               Світлана БІЛАШ

 

 

 

Додаток 2

До рішення виконавчого комітету Сергіївської сільської ради від 22.01.2024 №4

          Затверджую

Сергіївський сільський голова

_______________Ігор Лідовий

« 22» січня  2024 року

                                               П   Л  А  Н

Звірки карток первинного обліку з  господарськими книгами по

                   Сергіївській сільській  раді  на  2024  рік.

 

№ п\п

        Назва

населеного пункту

Кількість

Погоспо

дарських книг

Дата

виконання

Хто виконує

Відмітка про виконання

1

с. Сергіївка

 

     6

26.01.2024

відповідальний     

      за в/о.

 

2

с. Лободине

 

     1

02.02.2024

відповідальний   

     за в/о.

 

3

с. Чернече

 

     1

02.02.2024

відповідальний

     за в/о.

 

4

с. Вечірчине

 

     1

02.02.2024

відповідальний

     за в/о.

 

5

с. Калинівщина

     1

 

02.02.2024

відповідальний

     за в/о.

 

6.

с. Розбишівка

     7

07.02.2024

відповідальний

    за в/о.

 

7.

с. Веселе

      1

09.02.2024

відповідальний

    за в/о.

 

8.

с. Крамарщина

      1

09.21.2024

відповідальний    

     за в/о.

 

9.

с. Качанове

      3

11.02.2024

відповідальний   

     за в/о.

 

10.

с. Дачне

      1

11.02.2024

відповідальний

     за в/о.

 

11.

с. Новоселівка

      2

11.02.2024

відповідальний

     за в/о.

 

12.

с. Степове

      1

14.02.2024

відповідальний  

      за в/о.

 

13.

с. Вирішальне

      1

14.02.2024

відповідальний

      за в/о.

 

 

 Відповідальна за ведення

 військового обліку                                                                       Світлана  БІЛАШ

Додаток 3

До рішення виконавчого комітету Сергіївської сільської ради від 22.01.2024 №4

 

ПОГОДЖЕНО

Начальником Першого відділу

Миргородського районного

територіального центру комплектування

та соціальної підтримки, підполковником

 Микола ОВЧАРЕНКО_____________

«      »    січня 2024 року

 

                                           ЗАТВЕРДЖЕНО

                                Рішенням виконавчого

                                комітету     Сергіївської

                                сільської ради від «22»  

                                січня 2024 року №4

                                Сільський голова

                                 ______Ігор ЛІДОВИЙ

 

Перспективний план

Сергіївської сільської територіальної громади, щодо роботи з військового обліку військовозобов’язаних і призовників на 2024 рік.

 

пп

Назва  заходів

Термін виконання

Хто виконує

Відмітка про виконання

1.Планування

1.

Складання перспективного плану  роботи з військового обліку та військовозобов’язаних і призовників на території Сергіївської сільської ради на 2024 рік

до 25 грудня щорічно

відпов.за ведення військ.обл.

Білаш С.М.

 

2

Складання графіку проведення перевірок стану військового обліку та звірок з облікових даних карток первинного обліку із обліковими даними особових карток П2, подомовими книгами та картками реєстрації на території Сергіївської сільської ради у 2024 році.

до 25 грудня щорічно

відпов.за

ведення

військ. обл.

Білаш С.М.

 

3

Підготовка доповіді про стан військово-облікової роботи на території Сергіївської сільської ради у 2024 році.

до 25 грудня щорічно

відпов.за

ведення

військ. обл.

Білаш С.М..

 

2. Організація та проведення приписки громадян 2007 року до призовної дільниці

1

Підготовка проекту рішення виконавчого комітету щодо проведення приписки громадян 2007 року народження до призовної дільниці які зареєстровані на території Сергіївської сільської ради.

до 25 грудня щорічно

відпов.за

ведення

військ.обл.

Білаш С.М.

 

2

Складання та подання списку призовників, які зареєстровані та проживають на території Сергіївської сільської ради

до 01 грудня

відпов.за

ведення

військ.обл.

Білаш С.М.

 

3

Підготовка документів та формування особових справ призовників

до 31 грудня

відпов.за ведення

військ.обл.

Білаш С.М.

 

4

Контороль за виконаннням рішень комісії з питань приписки

постійно

відпов.за ведення військ.обл.

 

5

Охоплення військовим обліком громадян, які не приписані до призовної дільниці, як такі, що знову виявлені.

постійно протягом року

відпов.за ведення військ.обл..

 

6

Агитаційна робота серед учнів 11 - х класів щодо вступу до вищіх військових навчальних закладів

січень-березень

відпов.за

ведення

військ.обл.

 

7

Контроль за проходженням підготовки до строкової військової служби всіма юнаками допризовного і призовного віку, які працюють на підприємстві (відвідування допризовниками і призовниками шкіл, учбових пунктів, учбових організацій Товариства сприяння обороні України (ТСОУ) і медичних установ), вживати заходи до забезпечення повного відвідування і якісного проведення цієї підготовки;

постійно

 

 

відпов.за ведення

військ.обл.

 

3.Організація і проведення призову громадян на строкову військову службу, військовий облік призовників

1

Підготовка проекту рішення виконавчого комітету про організацію та проведення призову громадян на строкову військову службу у 2024 році весною, восени.

                                                                         

два рази на рік:

лютий

серпень

відпов.за ведення

військ.обл.

 

2

Проведення звірки облікових даних списку призовників, які перебувають на військовому обліку з обліковими даними РТЦК та СП весною та восени.

два рази на рік:

лютий

серпень

відпов.за

Ведення військ.обл.

 

3

Доведення до населення наказу військового комісара про черговий призов громадян на строкову військову службу

два рази на рік:

лютий

серпень

відпов.за ведення

військ.обл.

 

4

Оповіщення громадян, які підлягають черговому призову на строкову військову службу про їх явку для проходження медичної та призовної комісії персональними повістками.

два рази на рік:

лютий

серпень

відпов. за.

ведення

військ.обл.члени виконкому, депутати сільради

 

5

Підготовка та подання підсумкового звіту про заходи, які проводились у ході призову громадян на строкову військову службу

два рази на рік у терміни визначені РДА

відпов.за

ведення

військ.обл.

 

6

Підготовка документів та формування особових справ призовників

два рази на рік:

лютий

серпень

відпов.за

ведення

військ.обл.

 

7

Контроль за виконанням рішень призовної комісії

постійно

відпов.за

ведення

військ. обл.

 

8

Контроль за дотриманням призовниками правил військового обліку

постійно

відпов.за

ведення

військ.обл.

 

9

Проведення заходів розшуку призовників, які ухиляються від призову на строкову війсьокову службу, складання та подання до військового комісаріату актів невручення повісток

постійно

відпов.за ведення

військ.обл.члени виконкому, депутати Сергіївсь  кої сільської ради, офіцер піліції громади.

 

10

Підготовка та подання донесення до військового комісаріату про зміни в облікових даних призовників

щомісячно при наявності

 

 

4.Заходи військового з військового обліку  військовозобов’язаних

1

Перевірка у військовозобов’язаних наявності військово-облікових документів

постійно при прийомі на військовий облік

відпов.за

ведення

військ обл.

 

2

Проведення перевірок стану військового обліку та звірок з облікових даних карток первинного обліку із обліковими даними особових карток П2, подомовими книгами та картками реєстрації у 2024 році

згідно із графіком

відпов.за

ведення

військ.обл.

 

3

Облік змін у військовозобов’язаних сімейного стану, адреси місця проживання, службового стану, технічної підготовки, освіти і у п’ятиденний строк вносить ці зміни до їх карток первинного обліку та повідомлення про них у відповідні РТЦК таСП.

постійно один раз на місяць

відпов.за

ведення

військ.обл.

 

4

Забезпечення оповіщення військовозобов’язаних на вимогу РТЦК та СП і сприяти їх своєчасній явці за цим викликом.

за наявності розпоряд ження  військо  вого комісаріату

відпов.за

ведення

військ.обл.

 

5

Облік та повідомлення до РТЦК та СП про військовозобов’язаних і призовників, які заявили про зміни в стані здоров’я.

один раз на місяць

відпов.за

ведення

військ.обл.

 

6

Проведення роз’яснювальної роботи серед військовозобов’язаних про неухильне дотримання вимог Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” щодо військового обліку, забезпечення суворого контролю за виконанням цього Закону;

проводить систематич

відпов за

ведення

військ.обл.

 

7

Облік, зберігання та ведення карток первинного обліку військовозобов’язаних.

постійно

відпов.за

ведення військ.обл.

 

8

Виключення з військового обліку  військовозобов’язаних , які  досягли граничного віку перебування в запасі.

січень

відпов.за

ведення

військ.обл.

 

9

Знищення (зі складанням акту) карток первинного обліку військовозобов’язаних які виключені із військового обліку

січень

відпов.за

ведення

військ.обл.

 

10

Взаємодія з підрозділами військового комісаріату, надання йому допомогу у проведенні мобілізаційних та оборонних заходів

Постійно

відпов.за

ведення.

військ.обл.

 

 

Відповідальна за ведення

військового обліку

Сергіївської сільської ради                                                                                    Світлана БІЛАШ

Карта захисних споруд полтавської області

вгору