Menu

10 жовтня 2022р. відбулася дев’ятнадцята сесія восьмого скликання Сергіївської сільської ради.

В порядку денному налічувалось 30 питань. Депутати заслухали та взяли до відома звіт “Про виконання бюджету Сергіївської сільської територіальної громади за 9 місяців 2022 року” (ознайомитись можна на сайті: http://sergiyvska-rada.gov.ua/vlada/zvity/3001-zvit-pro-vykonannia-biudzhetu-serhiivskoi-silskoi-terytorialnoi-hromady-za-9-misiatsiv-2022-r

Затвердили рішення виконавчого комітету про придбання генераторів (2 шт - по 12 кВт, 1 шт - 30 кВт) для забезпечення безперебійної роботи твердопаливних котелень, освітлення укриттів, водонапірних систем. Також проголосували за погодження рішення виконкому про заміну твердопаливного котла в Розбишівській гімназії.

Сесія сільської ради затвердила Програму “Самозабезпечення Сергіївської сільської територіальної громади харчовими продуктами на 2022-2024 роки “Сади Перемоги” – це ініціатива проекту SURGe «Супровід урядових реформ в Україні», що фінансується урядом Канади та впроваджується компанією Alinea International. Головний приз - 250 тис. грн., що можуть бути використані на придбання техніки для обробки землі, на необхідні засоби для вирощування, зберігання і переробки сільськогосподарської продукції, впровадження новітніх технологій та інші заходи, що сприяють підвищенню продовольчої безпеки. Якщо в когось є бажання взяти участь в даному конкурсі звертайтеся до економічного відділу сільської ради.

Депутати проголосували за внесення змін до ряду програм та відповідно до бюджету громади, а саме:

- включити до Програми компенсаційних виплат на пільговий проїзд автомобільним транспортом пільгові категорії (пенсіонери, особи з інвалідністю, багатодітні та ін.) із числа внутрішньо переміщених осіб;

- виділити 328 тис. грн. Для облаштування бруківкою центрального входу в Сергіївський ліцей;

- виділити на виконання Програми утримання та розвитку інфраструктури доріг на 2022 рік 5,6 млн. грн. для ремонту доріг:

     * Межа області - Розбишівка - Т-17-05 - 3 млн. грн.;

     * вул. Центральна с.Качанове - 2 млн. грн.;

     * вул. Першотравнева с.Сергіївка - 500 тис. грн. (щебенева);

     * вул. Гагаріна с.Сергіївка - 100 тис. грн.

- затвердили зміни в вартості харчування у загальноосвітніх закладах ( вартість одного дітодня: 1-5 класи - 26 грн, 6-9 класи - 30 грн, 10-11 класи - 35 грн., 50% оплачує громада, 50% батьківська плата).

На сесії також вирішили створити добровільну пожежну охорону, затвердили її Положення. Прийняли рішення про надання одноразових матеріальних допомог. Розглянули ряд земельних питань.

вгору