Menu

Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що останній день подання податкової декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік (далі – декларація) платниками податків, які відповідно до норм Податкового кодексу України  (далі – Кодекс) зобов’язані її подати, – 30 квітня 2024 року.

Платник податків, який зобов’язаний подавати декларацію, надає її до контролюючого органу за податковою адресою, тобто за місцем реєстрації згідно                              з паспортними даними.

Внутрішньо переміщена особа подає декларацію до контролюючого органу за місцем фактичного проживання/перебування, якщо до цього контролюючого органу подано заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків за формою               № 5ДР та пред’явлено при цьому довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. Якщо такі дії не здійснено, то декларація подається платником податку за адресою (місцезнаходженням) контролюючого органу, який переміщено з тимчасово окупованої території.

Декларація подається  одним із способів:

-  особисто або уповноваженою на це особою;

- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, але не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання декларації;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі із дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

Просимо звернути увагу, що для платників  – фізичних осіб, які подали декларацію та визначили свої податкові зобов’язання – граничний термін їх сплати, встановлений Кодексом, -  до 1 серпня 2024 року.

Податкові зобов’язання  сплачуються за кодами бюджетної класифікації:

«11010500» – «податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування»;

«11011001» – «військовий збір, що сплачується за результатами декларування». 

Інформація про реквізити банківських рахунків для сплати податків відповідно до адміністративно-територіального устрою України оприлюднена на субсайті Головного управління ДПС у Полтавській області вебпорталу ДПС у рубриці «Бюджетні рахунки» за посиланням https://poltava.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv .

Громадяни, які мають право на податкову знижку за результатами 2023 року, – можуть подати декларацію до 31 грудня 2024 року включно.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області

 

вгору