Menu

Учора ми розповідали про ботулізм та як його уникнути, а сьогодні хочемо нагадати основні правила профілактики харчових отруєнь, адже неналежна якість їжі та води може стати причиною серйозних захворювань.

Через воду передається багато різних вірусів та бактерій:

— гепатит А (так звана “хвороба Боткіна”);

— різноманітні кишкові віруси;

— холера.

Якщо можливості набирати воду в перевірених місцях з очищенням немає, необхідно:

— кип’ятити її мінімум 5–7 хвилин;

— частково очистити воду від домішок за допомогою додавання кількох таблеток активованого вугілля.

Їжу потрібно піддавати значній термічній обробці, а ще слідкувати за її зберіганням у відповідних умовах.

Недосмажене м’ясо та напівсирі яйця можуть бути інфіковані збудниками.

Також слід уважно оглядати консерви:

— термін придатності;

— цілісність пакування;

— відсутність здуття.

Умови війни та окупації далеко не завжди дають змогу дотримуватися цих порад. Вибір їжі часом неможливий, і в таких випадках бажання зберегти життя буде на першому місці. Втім, краще не нехтувати будь-якою нагодою убезпечити себе — це може врятувати твоє здоров’я.

вгору