Menu

30 територіальних громад Полтавщини ввели на своїй території суттєві та незначні додаткові протиепідемічні обмеження.

Зокрема, на проведення масових заходів, вимоги щодо перевезення громадян виключно за наявності ПЛР-тесту або сертифіката про проведення вакцинації запровадили 22 тергромади. Інші 8 ввели обмеження переважно в освітньому процесі.

Про це поінформував на нараді в голови облдержадміністрації Олега Синєгубова тимчасово виконувач обов’язків директора Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОДА Віктор Стеблянко.

«Не ввели жодних додаткових протиепідемічних обмежень 30 громад. Серед них Полтавська і Щербанівська, хоч ситуація за показниками захворюваності на COVID-19 у них залишається складною. Миргородській та Диканській громадам надходили листи від Ради національної безпеки і оборони України, але не зважаючи на них і рекомендації Регіональної комісії з питань ТЕБ і НС рішення не прийняті», – зазначив Віктор Стеблянко.

Не прийняли додаткових протиепідемічних обмежень Полтавська, Миргородська, Кобеляцька, Решетилівська, Глобинська, Козельщинська, Оболонська, Омельницька, Новооржицька, Оржицька, Чорнухинська, Великобагачанська, Гоголівська, Краснолуцька, Лютенська, Петрівсько-Роменська, Ромоданівська, Шишацька, Великорублівська, Диканська, Коломацька, Котелевська, Ланівська, Мачухівська, Михайлівська, Щербанівська, Нехворощанська, Опішнянська, Терешківська та Чутівська громади.

Віктор Стеблянко поінформував, що кількість перевірок щодо дотримання протиепідемічних вимог в області збільшилася, як і кількість виписаних постанов і приписів. Протягом тижня провели 951 перевірку. На 308 об’єктах встановлені порушення протиепідемічних заходів. Складені 74 протоколи, виписані 273 постанови й надані 308 приписів.

Перший заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби у Полтавській області Сергій Павлов нагадав, що відповідно до рішення Регіональної комісії з питань ТЕБ і НС у кожній громаді мають бути створені робочі групи з проведення комісійних перевірок дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог. Повідомив, що наразі діють 59 мобільних груп, до складу яких увійшли представники Держпродспоживслужби, поліції, органів місцевого самоврядування. 

«Не створені робочі групи в Опішнянській, Білицькій, Михайлівській, Омельницькій, Кам’янопотоківській, Оболонській, Новогалещинській громадах. Відсутня інформація від Коломацької, Мачухівської, Новоселівської, Терешківської та Щербанівської громад», – зазначив Сергій Павлов.

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов наголосив, що до середи в кожній тергромаді мають бути проведені засідання місцевих комісій із питань ТЕБ і НС та створені робочі групи.

«Як показала практика, такі робочі групи дуже ефективні. Крім того, потрібно не знижувати на вихідних активність проведення перевірок, – сказав очільник Полтавщини. – Виявлення хворих і темпи вакцинації – це відповідальність органів місцевого самоврядування. Місцеві комісії  з питань ТЕБ і НС, які ще не провели засідання, мають їх організувати й розглянути питання впровадження додаткових обмежувальних заходів на своїй території».

вгору