Menu

Про запровадження додаткових обмежувальних заходів на території Сергіївської сільської ради з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричинену коронавірусом  SARS-CоV-2, зокрема щодо пересування та перебування громадян в громадських місцях у період вихідних і святкових днів

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

СЕРГІЇВСЬКОЇ  СІЛЬСЬКОЇ  РАДИ

вул. Центральна, 9, с. Сергіївка, Гадяцький р-н, Полтавська обл..37332,

тел., факс (05354) 54-1-31 E-mail: vykonkom@sergiyvska-rada.gov.ua  Код ЄДРПОУ 41066102

 

  • П Р О Т О К О Л

     засідання сільської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

 

16 квітня  2020 року

 

                            № 7

 

Головував:

Лідовий І.Г.

 

Сільський голова,  голова сільської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

 

Присутні:

 

Секретар

 

Члени комісії:

 

 

 

 

 

 

 

 

Білаш  С.М.

 

Дичок О.Р.

Кавун А.І.

Галь В.І.

Лобода В.Г.

Нестеренко Т.В.

Батура Я.Д.

Кереченко В.В.

 

 

 

 

 

 

Запрошені:

 Керівники підприємств, установ, організацій.

 

        

                Порядок  денний:

 

1.Про запровадження додаткових обмежувальних заходів на території Сергіївської сільської ради з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби  COVID-19, спричинену коронавірусом  SARS-CоV-2, зокрема щодо пересування та перебування громадян в громадських місцях у період вихідних і святкових днів.

  

  1. СЛУХАЛИ:

      Інформацію Лідового І.Г. – Сергіївського сільського голови,  начальника штабу сільської комісії з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних  ситуацій  про запровадження додаткових обмежувальних заходів на території Сергіївської сільської ради з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби  COVID- 19, спричиненої коронавірусом  SARS-CoV-2,  зокрема щодо пересування та перебування громадян у громадських місцях у період вихідних святкових днів.

 

     ВИРІШИЛИ:

  1. Інформацію Лідового І.Г.- Сергіївського сільського голови,    

          начальника штабу сільської комісії з питань техногенно-екологічної   

          безпеки і надзвичайних ситуацій взяти до відома.

      

  1. З метою вжиття необхідних додаткових заходів для відвернення загрози, забезпечення безпеки і здоров’я громадян та запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненою корона вірусом SARS-CoV-2,  на території Сергіївської сільської ради,   з урахуванням статей 29, 30, 32, Закону України « Про захист населення від інфекційних хвороб», постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року  № 211 « Про запобігання поширення на  території України гострої респіраторної хвороби  COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2»  (зі змінами), запровадити відповідно до законодавства додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи на період карантину, зокрема:

 

3.Рекомендувати  обмеження щодо пересування громадян та їх       

             перебування в  громадських місцях у період вихідних і святкових днів   

            (починаючи з 13 год. 00 хв. суботи 18 квітня 2020 року до 06 год.00 хв.   

     вівторка  21 квітня 2020 року.

 

  1. Спільно з Гадяцьким ВП ГУНП в Полтавській області Гадяцького МРВ УСБУ в Полтавській області, забезпечити неухильне виконання обмежувальних протиепідемічних заходів,встановлених законодавством, у ході проведення Великодніх служб релігійними організаціями, зокрема шляхом:

-   заборони проведення масових релігійних заходів на  території церков та прилеглих до них територій за участі прихожан;

-   обмеження доступу громадян до релігійних споруд та прилеглих до них територій;

-   дотримання санітарних та протиепідемічних заходів церковнослужителів при проведенні богослужінь у церквах, шляхом обмеження їх перебування у приміщенні не більше 10 осіб, та забезпечення їх індивідуальними засобами захисту  дотримання між особами  і унеможливлення фізичного контакту з церковними предметами;

-  сприяння організації трансляції релігійних заходів в режимі реального часу через місцеві електронні засоби інформації і телебачення, та інші телекомунікаційні  мережі.

 

                                      ТЕРМІН: на  період вихідних і святкових днів.

 

  1. Спільно з Гадяцьким ВП ГУНП в Полтавській області, Гадяцьким МРВ УСБУ в Полтавській області обмежити доступ громадян до місць поховань на території сільських кладовищ, відповідно до підпункту 2 пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020року № 211 « Про запобігання поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом  SARS- CoV-2» (зі змінами), а саме переміщення групою осіб у кількості більше ніж дві особи.

 

                                                               ТЕРМІН: на період карантину.

 

  1. Виконавчому комітетові Сергіївської сільської ради, організувати проведення роз’яснювальної роботи серед населення та висвітлення прийнятих рішень щодо запровадження обмежувальних заходів на території Сергіївської сільської ради , зокрема у вихідні та святкові дні. Довести до мешканців громади інформацію про інтернет ресурси, телевізійні канали,  тощо  за допомогою яких можна дистанційно взяти участь у Великодніх службах.

 

                                                                   ТЕРМІН: невідкладно.

 

 

  1. Гадяцькому ВП ГУНП в Полтавській області, Гадяцькому МРВ УСБУ в Полтавській області на виконання постанови Кабінету Міністрів від 11 березня 2020 року №211 « Про запобігання поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2» (зі змінами), забезпечити:

 - контроль за виконанням громадянами обмежувальних закладів;

 - громадський порядок на території населених пунктів  Сергіївської сільської ради, в тому числі у релігійних спорудах та  місцях масового перебування людей, особливо у період вихідних і святкових днів;

          - притягнення винних у порушенні встановлених норм та правил до відповідальності передбаченої діючим законодавством.

 

                                                                          ТЕРМІН: на період карантину

 

        8.Виконавчому комітетові Сергіївської сільської ради  сприяти релігійним організаціям громади, у встановленні   інформаційних табличок щодо проведення служби у закритому режимі без участі прихожан у вихідні та святкові дні і забезпечення трансляції богослужінь через місцеві електронні засоби інформації, соціальні мережі та телебачення.

 

                                                                                 ТЕРМІН: невідкладно.

 

 9. Контроль за виконанням протокольних рішень покласти на сільську комісію з питань ТЕБ і НС 

 

 

         Голова комісії з питань ТНБ і НС                                І.Г. Лідовий

 

         Секретар комісії                                                              С.М. Білаш

Карта захисних споруд полтавської області

вгору