Menu

СЕРГІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ГАДЯЦЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

(друга сесія восьмого скликання)

 

ПРОЄКТ РІШЕННЯ

 

18.12.2020

Про затвердження Програми забезпечення розроблення генеральних планів та іншої земельної документації населених пунктів Сергіївської сільської територіальної громади на 2021 рік

Відповідно ст.16, ст.17  Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», керуючись п. 22 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та заслухавши начальника відділу земельних відносин, комунальної власності та житлово-комунального господарства Галь В. І., сільська рада ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити Програму забезпечення розроблення генеральних планів та іншої земельної документації населених пунктів Сергіївської сільської територіальної громади на 2021 рік (далі – Програма), що додається.
  2. Начальнику фінансового відділу виконавчого комітету Сергіївської сільської ради (Лобода В.Г.) передбачити кошти в бюджеті на виконання заходів Програми.
  3. Спеціалісту І категорії сектору економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Батурі Я. Д. оприлюднити це рішення на офіційному Веб-сайті Сергіївської сільської ради в глобальній інформаційній мережі Інтернет - http://sergiyvska-rada.gov.ua/.
  4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань містобудування, будівництва, житлово–комунального господарства, комунальної власності, земельних відносин та охорони природи.

 

Сільський голова                                                                                                                                                                                                   І. Г. Лідовий

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішенням другої сесії восьмого скликання  Сергіївської сільської ради від 18.12.2020 року

 

 

Програма

забезпечення розроблення генеральних

планів та іншої земельної документації населених

пунктів Сергіївської сільської територіальної громади на 2021 рік

 

 

с. Сергіївка - 2020

  1. Загальні положення

В сучасних умовах зростає роль планування територій як ефективного засобу державного регулювання її використання, яке забезпечує взаємоузгодження в цій сфері інтересів особистості, суспільства та держави, центру і регіонів, галузей і адміністративно-територіальних одиниць.

Планування територій на місцевому рівні здійснюється шляхом розроблення та затвердження генеральних планів населених пунктів, планів зонування територій і детальних планів території, їх оновлення та внесення змін до них.

Генеральний план населеного пункту є основним видом містобудівної документації на місцевому рівні, призначеної для обґрунтування довгострокової стратегії планування та забудови території населеного пункту.

Програма покликана вирішити проблемні питання стимулювання і розвитку, раціонального використання ресурсів та встановлення відповідного режиму забудови територій населених пунктів Сергіївської  сільської ради.

Програму складено відповідно до Законів України «Про основи містобудування», «Про регулювання містобудівної діяльності» та  «Про Генеральну схему планування території України».

 

  1. МЕТА ТА ЗАВДАННЯ ПРОГРАМИ

         Мета Програми: програма спрямована на створення містобудівної документації, яка є інструментом державного регулювання планування території і передбачає:

- прогнозування розвитку території;

- забезпечення раціонального розселення і визначення напрямів сталого розвитку територій;

- обґрунтування розподілу земель за цільовим призначенням;

- визначення і раціональне взаємне розташування зон житлової та громадської забудови, виробничих, рекреаційних, природоохоронних, оздоровчих, історико-культурних та інших зон і об’єктів;

- встановлення режиму забудови територій, на яких передбачено провадження містобудівної діяльності;

- збереження, створення та відновлення рекреаційних, природоохоронних, оздоровчих територій та об’єктів, ландшафтів, парків, скверів, окремих зелених насаджень;

- створення та розвиток інженерно-транспортної інфраструктури;

- проведення моніторингу забудови.

                Головною метою Програми є розроблення містобудівної документації сучасного рівня населених пунктів для забезпечення сталого соціально-економічного розвитку території.

         Програма спрямована на забезпечення цілеспрямованої діяльності органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, громадян, об'єднань громадян по створенню повноцінного життєвого середовища, яка включає прогнозування розвитку і планування територій, проектування, будівництво і реконструкцію об'єктів житлово-цивільного, виробничого призначення, спорудження інших об'єктів, створення інженерної і транспортної інфраструктури.

         Розроблення генеральних планів населених пунктів буде сприяти реалізації плану соціально-економічного розвитку, поєднаний з детальними планами території сільської ради, визначить потреби в територіях для забудови та іншого її використання; потреби у зміні меж населених пунктів, черговість і пріоритетність забудови та іншого використання територій; межі функціональних зон, пріоритетні та допустимі види використання та забудови територій, сприятиме залученню інвестицій.

         Матеріали генеральних планів населених пунктів використовуються як вихідні дані при розробленні іншої планувальної документації та проектів забудови, інвестиційних програм і проектів, програм соціально-економічного розвитку, схем визначення земель населених пунктів для приватизації, планів земельно-господарського устрою населених пунктів, спеціальних проектів, схем іпрограм охорони навколишнього природного середовища та здоров'я населення, пам'яток історії і культури, інженерного захисту і підготовки території, комплексних схем транспорту, проектів та схем організації дорожнього руху, систем управління дорожнім рухом, схем розвитку систем інженерного обладнання і галузей сільського господарства, виконанні грошової оцінки земель, створенні містобудівного та земельного кадастрів, тощо.

         При здійсненні планування і забудови територій на місцевому рівні, обов'язковою умовою є врахування громадських інтересів, що полягає у визначенні потреби територіальної громади в територіях, необхідних для розташування, утримання об'єктів житлово-комунального господарства, соціальної, інженерно-транспортної інфраструктури, вирішення інших завдань забезпечення сталого розвитку населених пунктів, та врахування приватних інтересів, що полягає у забезпеченні фізичним та юридичним особам рівних можливостей набуття у власність або у користування земельних ділянок, захист майнових прав, а також безпечного функціонування об'єктів нерухомості.

  1. ОЧІКУВАНА ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

          Розроблення містобудівної документації населених пунктів сільської ради спрямоване на вирішення проблемних питань щодо розвитку території населених пунктів, раціонального використання ресурсів та встановлення відповідного режиму забудови їх території.

         Реалізація Програми буде сприяти додержанню норм містобудівного та земельного законодавства при регулюванні використання територій шляхом забезпечення дотримання рішення затвердженої містобудівної документації. Це дасть можливість розташовувати та проектувати нове будівництво, здійснювати реконструкцію, реставрацію, капітальний ремонт об'єктів містобудування, упорядкувати території, проводити вибір, вилучення (викуп), надання у власність чи користування земель для містобудівних потреб.

 

  1. 5. Обсяги та джерела фінансування програми

         Фінансування Програми здійснюється відповідно до законодавства України за рахунок коштів бюджету ОТГ та інших джерел, не заборонених чинним законодавством

  1. 6. Контроль за виконанням Програми

        Контроль за виконанням Програми здійснює постійна комісіяз питань містобудування, будівництва, житлово–комунального господарства, комунальної власності, земельних відносин та охорони природи.

 

 

П А С П О Р Т

Програми «забезпечення розроблення генеральних планів та іншої земельної документації населених пунктів Сергіївської сільської територіальної громади на 2021 рік»

1

Ініціатори розроблення Програми

Виконавчий комітет Сергіївської сільської ради.

2

Підстава для прийняття Програми

Ст.16, ст.17  Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», керуючись п. 22 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

3

Розробники Програми

Сектор економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

4

Співрозробники Програми

-

5

Відповідальний виконавець

Відділу земельних відносин, комунальної власності та житлово-комунального господарства.

6

Учасники Програми

Виконавчий комітет  Сергіївської сільської ради

7

Термін реалізації

2021 рік

8

Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні програми (для комплексних програм)

-

9

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього, у тому числі:

111,101 тис. грн.

10

Коштів бюджету ОТГ

111,101 тис. грн.

11

Коштів інших джерел

-

ЗАХОДИ ПРОГРАМИ «забезпечення розроблення генеральних планів та іншої земельної документації населених пунктів Сергіївської сільської територіальної громади  на 2021 рік»

Зміст заходу

Виконавці

Термін виконання

Сума коштівтис. грн.

Відшкодування витрат на підготовку до земельного аукціону ПП Імако

Виконавчий комітет  Сергіївської сільської ради

2021 рік

34,000

Складання розділу «Охорона навколишнього природного середовища «Звіт про стратегічну екологічну оцінку» проекту генерального плану с. Новоселівка

Виконавчий комітет  Сергіївської сільської ради

2021 рік

25,301

Проект землеустрою щодо відводу земельної ділянки для артезіанської свердловини с. Новоселівка

Виконавчий комітет  Сергіївської сільської ради

2021 рік

11,800

Виготовлення технічної документації по інвентаризації по господарських дворів

Виконавчий комітет  Сергіївської сільської ради

2021 рік

40,000

Всього:

 

 

111,101 тис.грн

 

Секретар сільської ради                                                                                                                                                              Н. В. Ілляшенко

 

 

Карта захисних споруд полтавської області

вгору