Menu

 Керуючись Бюджетним кодексом України , Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада ВИРІШИЛА:

СЕРГІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

МИРГОРОДСЬКОГО  РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

( двадцять друга  сесія восьмого скликання)

 ПРОЄКТ РІШЕННЯ

20 грудня 2022 року

 Про бюджет Сергіївської сільської територіальної громади на 2023 рік

16518000000

( код бюджету)

 

Керуючись Бюджетним кодексом України , Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада ВИРІШИЛА:

 

  1. Визначити на 2023 рік:

доходи бюджету Сергіївської  сільської територіальної громади у сумі 61 891 900 гривень, у тому числі доходи загального фонду бюджету –  61 691 900 гривень,  доходи спеціального фонду бюджету – 200 000 гривень, згідно з додатком 1 до цього рішення;

видатки бюджету Сергіївської  сільської територіальної громади у сумі   61 891 900  гривень, у тому числі видатки загального фонду бюджету –  61 691 900 гривень, видатки спеціального фонду бюджету – 200 000 гривень згідно з додатком 2 до цього рішення;

оборотний залишок бюджетних коштів бюджету сільської територіальної громади у розмірі 10 000 гривень, що становить 0,02 відсотків видатків загального фонду бюджету, визначених цим пунктом;

резервний фонд бюджету сільської територіальної громади у розмірі 500 000 гривень, що становить 0,8 відсотків видатків загального фонду бюджету, визначених цим пунктом.

  1. Затвердити бюджетні призначенняголовним розпорядникам коштів бюджету Сергіївської  сільської територіальної громади на 2023 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами згідно з додатком 2 до цього рішення.
  2. Затвердити на 2023 рік міжбюджетні трансфертизгідно з додатком 3 до цього рішення.    

        В процесі виконання бюджету Сергіївської сільської територіальної громади, у виняткових випадках,  дозволити сільському голові  Сергіївської сільської ради протягом 2023 року  своїм розпорядженням здійснювати розподіл та перерозподіл  міжбюджетних трансфертів з державного бюджету   та місцевих бюджетів у період між сесіями сільської ради, з подальшим затвердженням на сесії сільської ради , відповідно до частини сьомої статті 108 Бюджетного кодексу України.

  1. Затвердити розподіл витрат бюджету Сергіївської  сільської територіальної громади на реалізацію місцевих/регіональних програм у сумі 48 164 800 гривень, згідно з додатком 4 до цього рішення.
  2. Установити, що у загальному фонді бюджету Сергіївської  сільської територіальної громади на 2023 рік:

1) до доходів загального фонду бюджету Сергіївської сільської територіальної громади належать доходи, визначені статтею 64  Бюджетного кодексу України та трансферти, визначені статтею 97,101 Бюджетного кодексу України ( крім субвенцій, визначених статтею 69 та частиною першою статті 71 Бюджетного кодексу України) ;

2) джерелами формування у частині фінансування є надходження, визначені пунктом 10  частини першої статті 71 Бюджетного кодексу України;

  1. Установити, що джерелами формування спеціального фонду бюджету Сергіївської сільської територіальної громади на 2023 рік:

1) у частині доходів є надходження, визначені статтею 691 Бюджетного кодексу України;

2)  джерелами формування у частині фінансування є надходження, визначені  пунктом 10 частини першої статті 71 Бюджетного кодексу України;

  1. Установити, що  у 2023 році кошти, отримані до спеціального фонду бюджету Сергіївської сільської територіальної громади згідно з відповідними пунктами частини першої статті 69, частини першої статті 71 Бюджетного кодексу України, спрямовуються на реалізацію заходів, визначених відповідними пунктом першим статті 13, частиною другою статті 70 та частиною другою статті 71 Бюджетного кодексу України .
  2. Визначити на 2023 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками бюджету Сергіївської  сільської територіальної громади видатки загального фонду на:

- оплату праці працівників бюджетних установ;

- нарахування на заробітну плату;

- придбання медикаментів та перев'язувальних матеріалів;

- забезпечення продуктами харчування;

- оплату комунальних послуг та енергоносіїв;

- соціальне забезпечення ;

-оплата послуг з охорони комунальних закладів культури;

- програма державних гарантій медичного обслуговування населення;

- поточні трансферти місцевим бюджетам.

9.Надати право фінансовому відділу виконавчого  комітету Сергіївської сільської ради  в межах поточного бюджетного періоду здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів бюджету Сергіївської  сільської територіальної громади на депозитах в установах банків з подальшим поверненням таких коштів до кінця поточного бюджетного періоду  відповідно до статті 16 Бюджетного кодексу України. .

  1. Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України надати право фінансовому відділу Сергіївської сільської ради отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України:

- позики на покриття тимчасових касових розривів бюджету сільської територіальної громади, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов'язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.

  1. Головним розпорядникам коштів бюджету Сергіївської сільської територіальної громади забезпечити виконання норм Бюджетного кодексу України стосовно:

1) затвердження паспортів бюджетних програм протягом 45 календарних днів з дня набрання чинності цим рішенням;

2) здійснення управління бюджетними коштами у межах встановлених бюджетних призначень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;

          3)забезпечення доступності інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:

- здійснення публічного представлення та публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2024 року;

- оприлюднення паспортів бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів;

4) забезпечення у повному обсязі проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ, інші енергоносії, комунальні послуги та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом відповідних послуг у межах бюджетних асигнувань, затверджених у кошторисі.

12.У межах загального обсягу бюджетних призначень за  бюджетною програмою окремо за загальним та спеціальним фондами бюджету  Сергіївської сільської територіальної громади  фінансовий відділ виконавчого комітету Сергіївської сільської ради  за обґрунтованим поданням  головного розпорядника коштів здійснює  перерозподіл  бюджетних асигнувань, затверджених у розписі бюджету та кошторисі, в розрізі  економічної класифікації видатків.

У винятковому випадку за обґрунтованим поданням головного розпорядника коштів, погодженим з постійною комісією сільської ради з питань планування  фінансів , бюджету  та  соціально-економічного розвитку перерозподіл видатків в межах їх загального обсягу за бюджетними програмами, а також збільшення видатків розвитку за рахунок зменшення інших видатків(окремо за загальним та спеціальним фондами  бюджету) здійснюються за  рішенням виконавчого комітету  Сергіївської сільської ради.

Якщо після прийняття рішення про сільський бюджет повноваження на виконання функцій, завдань або  надання послуг, на яке надано  бюджетне призначення, передається відповідно до законодавства від одного головного розпорядника бюджетних коштів до іншого головного розпорядника бюджетних коштів, дія бюджетного призначення не припиняється і застосовується для виконання тих самих функцій чи послуг іншим головним розпорядникам бюджетних коштів, якому це доручено. У цьому випадку за поданням  головних розпорядників бюджетних коштів, погодженим з постійною комісією сільської ради з питань планування, фінансів , бюджету та  соціально - економічного розвитку, передача бюджетних призначень між головними  розпорядниками здійснюється за розпорядженням голови сільської ради.

  1. Здійснювати з 01 січня 2023 року з бюджету  Сергіївської сільської територіальної громади видатки на  забезпечення діяльності бюджетних установ, закладів, визначених у додатку 5 до цього рішення, відповідно до  розмежування видатків між бюджетами визначеного Бюджетним  кодексом України.
  2. Рішення набирає чинності з 01 січня 2023 року.
  3.  Додатки: 1, 2, 3, 4, 5 до цього рішення є його невід’ємною частиною.
  4. Відповідно до частини четвертої статті 28 Бюджетного кодексу України  виконавчому комітету   забезпечити опублікування (оприлюднення) цього рішення в десятиденний строк з дня його прийняття на офіційному Веб-сайті Сергіївської сільської ради в глобальній інформаційній мережі Інтернет - http://sergiyvska-rada.gov.ua/.
  5. Організацію виконання даного рішення  покласти на фінансовий відділ виконавчого комітету Сергіївської  сільської ради , контроль за його виконанням  покласти на постійну комісію сільської ради з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку.

                 

 

                 Сільський голова                                     Ігор   ЛІДОВИЙ

 

 

Карта захисних споруд полтавської області

вгору