Menu

 Відповідно до статей 26, 34 та частини шостої статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», сільська рада ВИРІШИЛА:

 

СЕРГІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

МИРГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

(тридцять перша позачергова сесія восьмого скликання)

 

ПРОЄКТ РІШЕННЯ

01.12.2023

 

Про перейменування та внесення змін до Програми підтримки Захисників та Захисниць України та членів їх сімей на 2023 – 2025 роки

 

Відповідно до статей 26, 34 та частини шостої статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», сільська рада ВИРІШИЛА:

 

  1. Перейменувати, внести зміни та викласти в новій редакції  Програму підтримки Захисників та Захисниць України  та членів їх сімей на 2023 – 2025 рокина «Комплексну Програму підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України - які фактично проживають на території Сергіївської громади» (далі – Програма), що додається (додаток 1).
  2. Затвердити Порядок забезпечення послуги зубопротезування ветеранів війни, Захисників та Захисниць України, які фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади (додаток 2). 3. Затвердити Порядок забезпечення санаторно-курортним лікуванням ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України (не більше 1 разу на рік) (додаток 3). 4. Затвердити Порядок надання щорічної разової матеріальної допомоги членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України (додаток 4). 5. Затвердити Порядок організації поховання загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України (транспортні витрати, поминальні обіди, спорудження надгробка на могилі та інше) (додаток 5). 6. Затвердити Порядок Забезпечення одноразової грошової допомоги членам сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України (Додаток 6).
  3. Затвердити Порядок надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг у межах норм, передбачених законодавством для членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни,  Захисників і Захисниць України (додаток 7). 8. Затвердити Порядок надання щорічної разової матеріальної допомоги ветеранам війни, Захисникам та Захисницям України, які фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади та були мобілізовані відповідно до Указу Президента № 69 від 24.02.2022 р. після повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України до Дня Захисника України (1 жовтня)(додаток 8). 9. Затвердити Порядок надання щорічної разової матеріальної допомоги учасникам АТО/ООС та учасникам бойових дій на території інших держав, які фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади до Дня Захисника України (1 жовтня) (додаток 9). 10. Затвердити Порядок надання щорічної разової матеріальної допомоги членам сімей осіб, які перебувають у полоні або пропали безвісти в районі проведення АТО/ООС та в районі проведення бойових дій після повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України (додаток 10). 11. Затвердити Порядок виплати одноразової матеріальної допомоги пораненим (легкий, середній та тяжкий ступінь) Захисникам і Захисницям України, які фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади та мобілізовані відповідно до Указу Президента № 69 від 24.02.2022 року після повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України (додаток 11). 12. Затвердити Порядоквиплати одноразової додаткової допомоги військовослужбовцям, у разі безперервного перебування (не менше 3-х, 6-ти місяців) на лікуванні в закладах охорони здоров’я,  на підставі висновку  закладу охорони здоров’я (військово-лікарської комісії) (додаток 12). 13. Начальнику фінансового відділу виконавчого комітету Сергіївської сільської ради (Лобода В.Г.) передбачити кошти в бюджеті на виконання заходів Програми. 14. Спеціалісту І категорії виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Вербі А.В. оприлюднити це рішення на офіційному Веб-сайті Сергіївської сільської ради в глобальній інформаційній мережі Інтернет - http://sergiyvska-rada.gov.ua/. 15. Контроль за виконання даного рішення покласти на постійну комісію з гуманітарних питань Сергіївської сільської ради.

 

Виконуюча обов’язки сільського голови,

секретар Сергіївської сільської ради                            Надія ІЛЛЯШЕНКО 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішенням тридцять першої позачергової сесії восьмого скликання Сергіївської сільської ради від 01.12.2023

Комплексна Програма підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України - які фактично проживають на території Сергіївської громади  на 2023 – 2025 роки

с. Сергіївка 2023 р.

ВСТУП

 При розробці Програми враховано всі можливі фінансові ресурси для підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України. В умовах ведення в Україні бойових дій за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність виникає необхідність підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України.

 

1.Загальні положення Програми

Комплексна Програма підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України - які фактично проживають на території Сергіївської громади  на 2023 – 2025 роки  (далі – Програма) – це комплекс заходів, що здійснюється на місцевому рівні з метою фінансової, соціальної, психологічної підтримки учасників бойових дій, ветеранів війни, Захисників та Захисниць України, та членів їх сімей, сприяння вирішенню соціально-побутових проблем.

Для цілей Програми під термінами «учасники АТО/ООС» «Захисники та Захисниці України», «ветерани війни», «члени сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України», розуміються особи, яким установлено один із статусів:

учасника бойових дій – відповідно до пунктів 19 –21 частини першої  статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; особи інвалідністю внаслідок війни — відповідно до пунктів 10 – 14 частини другої статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

учасника війни – відповідно до пункту 13 статті 9 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

члена сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни – відповідно до абзаців першого та четвертого пункту 1 статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України – відповідно до статті 10 України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Програма спрямована на забезпечення реалізації законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», «Про поліпшення матеріального становища учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни», «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про основи національного спротиву»,«Про правовий режим воєнного стану», «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин»; Указів Президента України від 14 квітня 2014 року № 405/2014 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 квітня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України», від 24 лютого 2022 року № 64 «Про введення воєнного стану в Україні» від14 березня 2022 року №133/2020 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні»; від 17 травня 2022 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» постанови Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року № 413 «Про затвердження Порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення», від 23 вересня 2015 р. № 740 «Про затвердження Порядку надання статусу особи, на яку поширюється чинність Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, деяким категоріям осіб», від 8 вересня 2015 р. № 685 «Про затвердження Порядку надання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни особам, які отримали інвалідність внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх проведення».

 

2.Визначення проблем, на вирішення яких спрямовано Програму

 Дев’ятий рік Україна протистоїть агресії російської федерації й вже понад півтора роки триває повномасштабна війна. Українські військові та добровольці сміливо та мужньо обороняють нашу країну, героїчно чинять опір російським окупантам, захищають незалежність і суверенітет держави.

Одним із першочергових завдань держави та місцевих органів влади є забезпечення соціального захисту та всебічної підтримки осіб, які стали на захищають держави у складі Збройних Сил України, Національної гвардії України та інших оборонних та правоохоронних органів, та членів їхніх сімей. Крім цього, особливої уваги й підтримки з боку органів влади та суспільства потребують члени сімей загиблих Захисників та Захисниць України.

Програма зумовлена необхідністю забезпечення позитивних зобов'язань держави та органів місцевого самоврядування перед своїми громадянами, які відстоювали конституційні засади демократії, права і свободи людини, активну благодійну, гуманістичну, громадську діяльність в Україні, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час подій, пов'язаних із захистом незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, в тому числі під час Революції Гідності, в ході антитерористичної операції, операції Об'єднаних сил, під час здійснення заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.

Програма передбачає реалізацію низки заходів, скерованих на вирішення нагальних питань соціального захисту і реабілітації учасників бойових дій, ветеранів війни, Захисників та Захисниць України та членів їх сімей, підтримку їхнього належного морально-психологічного стану; а також підвищення ефективності взаємодії місцевих органів влади та створення в суспільстві атмосфери співчуття, підтримки й поважного ставлення до членів сімей загиблих  Захисників й Захисниць України.

Поточна ситуація в Україні зумовлює значне збільшення кількості сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, зниження їх життєвого рівня та погіршення морально-психологічного стану. 

Соціальний захист ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України – один із пріоритетних напрямків діяльності держави, яка спрямована за встановлення правових і соціальних гарантій, прав та пільг, як для Захисників та Захисниць України, так і членів їх сімей, а також  задоволення матеріальних і духовних потреб Захисників та Захисниць України.

В умовах воєнного стану держава приділяє особливу увагу соціальному забезпеченню ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України, зокрема гарантує достатнє матеріальне, грошове, продовольче, речове та інші види забезпечення.

Питання соціального захисту Захисників та Захисниць України та членів їх сімей, а також ветеранів війни (учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники війни) регулюються Законом України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» від 20 грудня 1991 року № 2011-XII та Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» від 22 жовтня 1993 року № 3551-XII.

Тому, виникає необхідність надання додаткових соціальних гарантій учасникам АТО, учасникам бойових дій, учасникам ООС, Захисникам і Захисницям України, членам їх сімей, а також сім'ям, члени яких загинули або постраждали під час бойових дій, зокрема, у частині поліпшення фінансово-матеріального стану зазначених категорій осіб, забезпечення їх потреб у соціальному обслуговуванні та психологічній підтримці.

 

  1. Мета Програми

      Основною метою Програми є надання комплексної допомоги ветеранам війни та членам їх сімей, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисникам та Захисницям України, підвищення рівня поінформованості з питань соціальної підтримки зазначених категорій осіб, їхніх сімей; поліпшення ефективності взаємодії органів місцевого самоврядування та органів державної влади з регіональними громадськими організаціями та іншими юридичними особами у сфері підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України.

 

  1. ЗАХОДИ ПО ЗАБЕЗПЕЧЕННЮ ВИКОНАННЯ КОМПЛЕКСНОЇ ПРОГРАМИ

Реалізація Програми проводиться шляхом фінансування відповідно до чинного законодавства за рахунок коштів місцевого  бюджету Сергіївської сільської територіальної громади та інших джерел фінансування згідно з заходами, що додаються.

 

  1. 5. ВИКОНАВЦІ ПРОГРАМИ

Відповідальними виконавцями Програми є головний розпорядник коштів – Сергіївська сільська рада.

 

  1. ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ

 

Виконання визначених Програмою заходів підвищить рівень соціального захисту, поліпшить соціально-психологічний мікроклімат в родинах сімей загиблих (постраждалих) учасників АТО, ООС, учасників бойових дій, Захисників та Захисниць України, які беруть(брали) участь в захисті територіальної цілісності та незалежності України, а також дасть можливість сім'ям отримати додаткові соціальні гарантії та адресні допомоги, сприятиме вирішенню інших соціально-побутових питань.

 

  1. ФІНАНСУВАННЯ ЗАХОДІВ КОМПЛЕКСНОЇ ПРОГРАМИ

Фінансування заходів Програми здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету Сергіївської сільської територіальної громади та інших коштів, не заборонених чинним законодавством України.

Орієнтовний обсяг фінансування заходів Програми – 1 007 200 грн.  

Обсяг фінансування Програми визначається щороку, виходячи з конкретних завдань та реальних можливостей.

 

  1. ПОРЯДОК НАДАННЯ ДОПОМОГИ

Грошова  матеріальна допомога (далі - допомога) надається з асигнувань, що передбачаються в місцевому бюджеті на відповідний  бюджетний рік для надання допомоги, а також за рахунок додаткових джерел фінансування, якщо такі виникають в ході виконання місцевого бюджету.

Допомога  надається  учасникам антитерористичної операції, учасникам бойових дій, учасникам ООС, ветеранам війни, Захисникам та Захисницям України, членам їх сімей, а також членам  сімей загиблих Захисників і Захисниць України — жителям Сергіївської територіальної громади.

Грошова матеріальна  допомога надається  не частіше одного разу на рік на сім’ю, згідно передбачених заходів.

До членів сім’ї відносяться особи, які спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки (стаття 3 Сімейного кодексу України).

Допомога призначається згідно рішення виконавчого комітету.

Проєкт рішення виконавчого комітету  про надання допомоги готує керуючий справами (секретар) виконавчого комітету на підставі заяви,  до якої додаються:

а) акт обстеження матеріально-побутових умов заявника;

б) довідка про склад сім’ї заявника;

в) довідка з військової частини про те, що заявник або член його сім’ї бере(брав) участь в захисті територіальної цілісності та суверенітеті України  або копія посвідчення учасника бойових дій, ветерана війни;

г) витяг з наказу про направлення для участі в захисті територіальної цілісності та суверенітеті України;

д) копія паспорта та податкового номера Заявника;

е) довідка про відкриття рахунку в банку.

Для осіб, які отримали поранення додатково подається довідка з госпіталю або іншого лікувального закладу з підтвердженням про отримання поранення.

Члени сім’ї загиблих додатково надають копію свідоцтва про смерть. 

 

  1. КОНТРОЛЬ ЗА ХОДОМ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

     Контроль за ходом виконання програми покладається на постійну гуманітарну комісію Сергіївської сільської ради.

 

ПАСПОРТ

Комплексної Програми підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України - які фактично проживають на території Сергіївської громади  на 2023 – 2025 роки

1

Назва Програми

Комплексна програма підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України — мешканців Сергіївської територіальної громади  на 2023 – 2025 роки

2

Ініціатори розроблення Програми

«Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради

3

Нормативно-правові документи, на основі яких розроблена Програма

Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» від 22.10.1993 №3551-ХІІ, ст.25, 26,  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 №280/97-ВР,  Бюджетний Кодекс України (08.07.2010 № 2456-VІ зі змінами)

4

Розробник Програми

Сергіївська сільська рада

5

Замовник Програми

Сергіївська сільська рада

6

Відповідальний виконавець

Секретар сільської ради, відділ бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради, «Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради

7

Учасники Програми

ветерани війни та члени їх сімей, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України

8

Термін реалізації Програми

2023-2025 роки

9

Мета Програми

Надання комплексної допомоги ветеранам війни та членам їх сімей, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України

10

Джерела фінансування

Місцевий бюджет Сергіївської сільської  територіальної громади, інші кошти не заборонені законодавством України

11

 

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього, у тому числі:

2023 р. – 874 000 грн.

2024 р. –1 271 000 грн.

2025 р. –1 271 000 грн.

коштів сільського бюджету

2023 р. – 874 000 грн.

2024 р. –1 271 000 грн.

2025 р. –1 271 000 грн.

коштів обласного бюджету

-

коштів державного бюджету

-

коштів інших джерел

-

12

Очікувані результати виконання

Забезпечення соціального захисту ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України

 

Секретар сільської ради                                                      Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

ЗАХОДИ

щодо реалізації Комплексної програми Підтримки  ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України — які фактично проживають на території Сергіївської громади  на 2023 – 2025 роки

 

№ з\п

 

 

Назва заходу Програми

 

Строк виконання заходу

 

 

Виконавці

 

Джерела фінансування

Орієнтовні обсяги фінансування (вартість), тис. грн..

В тому числі по роках:

2023

2024

2025

1

2

3

4

5

6

7

8

1.                                                                                                                Медична та психосоціальна реабілітація

1.1.

Забезпечення технічними засобами та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю внаслідок війни

2023-2025 роки

«Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет, інші джерела фінансування не заборонені законодавством

-

 

-

-

1.2.

Проведення семінарів, тренінгів із кваліфікованими психологами для ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України

2024-2025 роки

Відділ економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

інші джерела фінансування не заборонені законодавством

-

 

-

-

1.3.

Соціальний супровід ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України

2024-2025 роки

«Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

-

 

-

-

1.4.

Забезпечення соціальної підтримки та надання соціальних послуг ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України

2024-2025 роки

«Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

-

 

-

-

1.5.

Організація медичного супроводження демобілізованих (звільнених із служби) Захисників і Захисниць України при проходженні медикосоціальних експертних комісій

2024-2025 роки

Секретар сільської ради, «Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради, медичні працівники

Місцевий бюджет

-

 

-

-

1.6.

Забезпечення послугою зубопротезування  ветеранів війни, Захисників та Захисниць України, які фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади

2024-2025 роки

Секретар сільської ради, «Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради , начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Обласний бюджет

 

 

-

-

-

Місцевий бюджет

-

12 000грн.

12 000 грн.

1.7.

Забезпечення компенсації за обстеження ветеранів війни, Захисників і Захисниць України, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України методом МРТ за направленням лікаря

2024-2025 роки

Секретар сільської ради, «Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради , начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради, лікар ЗПСМ Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

-

-

-

2.                                                                                                              Професійна адаптація та зайнятість

2.1.

Сприяння першочерговому працевлаштуванню ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України

2023-2025 роки

Відділ економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

-

 

-

-

2.2.

Проведення семінарів для ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України щодо започаткування та розвитку власного бізнесу

2024-2025 роки

Відділ економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

-

 

-

-

2.3.

Залучення грантової допомоги ветеранам війни та членам їх сімей, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисникам та Захисницям України на відкриття та подальшого розвитку власного бізнесу, у тому числі за рахунок міжнародних організацій

2024-2025 роки

Відділ економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Обласний

-

-

-

2.4.

Проведення інформаційних кампаній для ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України щодо актуальних місцевих, регіональних державних та міжнародних програм підтримки бізнесу

2024-2025 роки

Відділ економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

-

 

-

-

3.                                                                                                         Соціальний захист та соціальні послуги

3.1.

Забезпечення санаторно-курортним лікуванням ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України ( не більше 1 разу на рік)

2023-2025 роки

«Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради

Обласний бюджет

-

-

-

Місцевий бюджет

30 000 грн.

30 000грн.

30 000грн.

3.2.

Забезпечення щорічної разової грошової допомоги членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України

2023-2025 роки

Секретар сільської ради, начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

10 000 грн. (5 000 на кожного члена сім”ї)

10 000грн.

(5 000 на кожного члена сім”ї)

10 000 грн. (5 000 на кожного члена сім”ї)

3.3.

Організація поховання загиблого (померлого) Захисника і Захисниці України (транспортні витрати, поминальні обіди, спорудження надгробка на могилі та інші)

2023-2025 роки

Секретар сільської ради, начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

50 000 грн.

50 000грн.

50 000 грн.

3.4.

Забезпечення одноразової грошової допомоги членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України

2023-2025 роки

Секретар сільської ради, начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

50 000 грн.

50 000грн.

50 000 грн.

3.5.

Надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг у межах норм, передбачених законодавством для членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України

2023-2025 роки

«Центра надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради, відділ бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

10 000 грн. (5 000 на кожного члена сім”ї)

10 000грн. (5 000 на кожного члена сім”ї)

10 000 грн. (5 000 на кожного члена сім”ї)

3.6.

Забезпечення щорічної разової грошової допомоги ветеранам війни, Захисникам та Захисницям України, які фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади та мобілізовані відповідно до Указу Презедента № 69 від 24.02.2022 року після повномаштабного вторгнення російської федерації на територію України до Дня Захисника України (1 жовтня)

2023-2025 роки

Секретар сільської ради, начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

700 000 грн. (по

10 000грн)

1 000 000 грн. (по

10 000 грн)

1 000 000 грн. (по

10 000 грн)

3.7.

Забезпечення щорічної разової грошової допомоги учасникам АТО/ООС та учасникам бойових дій на території інших держав, , які фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади до Дня Захисника України (1 жовтня)

2023-2025 роки

Секретар сільської ради, начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

24 000грн.. (по

1 000 грн)

24 000 грн.. (по

1 000 грн)

24 000грн.. (по

 1 000 грн)

3.8.

Забезпечення щорічної разової грошової допомоги членам сімей осіб, які перебувають у полоні або пропали безвісти в районі проведення АТО/ОСС та в районах проведення бойових дій після повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України

2024-2025 роки

Секретар сільської ради, начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

20 000 грн.

20 000 грн.

20 000 грн.

3.9.

Забезпечення виплати одноразової грошової допомоги пораненим (легкий, середній та тяжкий ступінь) Захисникам та Захисницям України, які фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади та мобілізовані відповідно до Указу Презедента №69 від 24.02.2022 року після повномаштабного вторгнення російської федерації на територію України

2023-2025 роки

Секретар сільської ради, начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

50 000 грн

(легкий ступінь – 15 000 грн., середній ступінь – 30 000 грн., важкий ступінь – 50 000 грн)

 

50 000 грн

(легкий ступінь – 15 000 грн., середній ступінь – 30 000 грн., важкий ступінь – 50 000 грн)

 

50 000 грн

(легкий ступінь – 15 000 грн., середній ступінь – 30 000 грн., важкий ступінь – 50 000 грн)

 

3.10.

Забезпечення виплати одноразової додаткової грошової допомоги пораненим Захисникам та Захисницям України, які , які фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади та мобілізовані відповідно до Указу Презедента №69 від 24.02.2022 року після повномаштабного вторгнення російської федерації на територію України, у разі безперервного перебування (не менше 6-ти місяців) на лікуванні в закладах охорони здоров’я,  на підставі висновку  закладу охорони здоров’я (військово-лікарської комісії)

2024-2025 роки

Секретар сільської ради, начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

15 000грн..

 

15 000 грн..

 

15 000грн..

 

3.11.

Забезпечення безкоштовним харчуванням

вихованців закладів дошкільної освіти та загальної середньої освіти                      Сергіївської сільської ради з числа дітей, батьки яких беруть (брали) участь у захисті територіальної цілісності України, або загинули під час воєнних дій.

2023-2025 роки

Секретар сільської ради, начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

-

-

-

3.12.

Визначення потреб сімей Захисників і Захисниць України, членів їх сімей; членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, ветеранів війни та організація надання їм комплексу соціальних послуг

2023-2025 роки

Секретар сільської ради, «Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

-

-

-

4.                                                                                                                         Забезпечення житлом та земельною ділянкою

4.1.

Забезпечення, відповідно до законодавства,  виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення ветеранам війни, Захисникам та Захисницям України, які захищали незалежність, суверенітет, територіальну цілісність України, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України, які фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади

 

2024-2025 роки

Секретар сільської ради, «Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради, начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Державний бюджет

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

4.2.

Надання земельних ділянок із запасу комунальної власності для всіх потреб ветеранам війни, Захисникам та Захисницям України, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України, які фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади

2024-2025 роки

Секретар сільської ради, відділ земельних ресурсів виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

-

-

-

5.                                                                                                              Культурно-просвітницькі заходи та дозвілля

5.1.

Проведення заходів національно-патріотичного виховання та сприяння залученню ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України до цих заходів

2023-2025 роки

Відділ освіти, молоді, спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

-

-

-

5.2.

Сприяння учнів з наданням волонтерської допомоги

2023-2025 роки

Відділ освіти, молоді, спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

-

-

-

5.3.

Утворення та функціонування Ветеранського хабу (простору)

2024-2025 роки

Секретар сільської ради, «Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

-

-

-

5.4.

Забезпечення проведення заходів із належного вшанування (увічнення) пам’яті Захисників та Захисниць України і відзначення подвигів ветеранів війни, проявлених під час захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості України

2024-2025 роки

Секретар сільської ради, «Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

-

-

-

 

 

 

Секретар сільської ради                                                                                                                          Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

Додаток 2

до рішення тридцять першої

позачергової сесії

 восьмого скликання

Сергіївської сільської ради

від 01.12.2023 року

 

ПОРЯДОК

Забезпечення послугою зубопротезування ветеранів війни, Захисників та Захисниць України, які фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади на 2024-2025 роки

 

  1. Загальні положення.
    • Зубопротезування ветеранів війни, Захисників та Захисниць України, які фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади (за винятком протезування із дорогоцінних металів та прирівняних до них матеріалів) забезпечується в межах бюджетних призначень визначених по «Комплексній програмі підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України – які фактично проживають на території Сергіївської громади на 2024-2025 роки».
    • Підставою для надання матеріальної допомоги є наявність документів:

- Копію паспорта ветеранів війни, Захисників та Захисниць України (сторінки 1, 2, 3-6 (в разі необхідності), сторінку з вказаним місцем реєстрації) або копію ID-карти з Витягом із державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання особи відповідно до додатку 13 Правил реєстрації місця проживання затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02 березня 2016 року №207;

- Реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер) або довідку (штамп у паспорті) органів державної податкової служби про відмову від ідентифікаційного номеру через свої релігійні або інші переконання;

- Документ, який підтверджує участь у бойових діях;

- Заява про забезпечення зубопротезуванням.

  • Собівартість послуг з пільгового зубопротезування не повинна перевищувати затверджені тарифи на платні послуги з медичного обслуговування, що діють на момент надання послуги у Комунальному некомерційному підприємстві «ГАДЯЦЬКА МІСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА ЛІКАРНЯ» ГАДЯЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ.

 

 

Секретар сільської ради                                                        Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

Додаток 3

до рішення тридцять першої

позачергової сесії

 восьмого скликання

Сергіївської сільської ради

від 01.12.2023 року

 

 

ПОРЯДОК

Забезпечення санаторно-курортним лікуванням ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України, які фактично проживають на території Сергіївської громади

 

  1.  Цей  Порядок  визначає  механізм забезпечення ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць Українина 2023-2025 роки санаторно-курортним лікуванням.   

     2.Виконавчий комітет Сергіївської сільської ради забезпечують путівками,  до санаторно-курортних закладів не більше одного разу на рік, осіб таких пільгових категорій: Захисників та Захисниць України, ветеранів війни, учасник бойових дій на території інших держав( Афганістані, Чехословаччині а також постраждалі в Революції гідності, учасники війни та інваліди війни.), членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України - які фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади.

  1. Перелік документів, необхідних для отримання послуги, а також вимоги до них:

            1.Заява.

  1. Паспорт та індентифікаційний номер

            3.Медична довідка закладу охорони здоров’я за формою N 070/о.

            4.Копія відповідного посвідчення.

            5.Копія військового квитка (за наявності).

            6.Копія документа, що підтверджує участь в захисті та цілісності сувернітету України. (довідка з воєнкомата)

Під час подання копій документів особи надають їх оригінали для огляду.

  1. Документи подаються громадянином особисто або законним представником до «Центру надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради  для попереднього замовлення путівки.
  2. Особам даної категорії путівки надаються безкоштовно в межах передбачених Програмою.
  3. Строк надання послуги санаторно-курортного лікування згідно з медичними рекомендаціями та  в порядку черговості подання повного пакету документів особою. Санаторно-курортне лікування надається на період не менше 10 днів але не більше 21 дня. Кількість днів особа вказує у заяві.
  4. Надання санаторно-курортної путівки шляхом відшкодування вартості путівки Виконавчим комітетом Сергіївської сільської ради з обласного чи місцевого бюджету або вмотивована відмова. Оплата проїзду до санаторію не проводиться.
  5. Особа особисто отримує в «Центрі надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради  примірник договору про надання санаторно-курортного лікування і взамін особа надає по закінченню санаторно-курортного лікування акт наданих послуг.
  6. Перелік підстав для відмови у наданні послуги:

           - Подання неповного пакету документів.

           - Неточна або неповна інформація, що міститься в документах.

           - Закінчення строку дії медичної довідки за формою №070/о.

         10.Поділ путівки та передача її іншій особі забороняється. Строк дії довідки за формою N 070/о 1 рік. Особам, які були письмово повідомлені про умову поновлення довідки із закладу охорони здоров’я за формою N 070/о, але протягом шести місяців з дня закінчення її строку дії не виконали цієї умови, санаторно-курортне лікування не надається.

 

Секретар сільської ради                                                        Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

 

Додаток 4

до рішення тридцять першої

позачергової сесії

 восьмого скликання

Сергіївської сільської ради

від 01.12.2023 року

ПОРЯДОК

Забезпечення щорічної разової грошової допомоги членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України, які фактично проживають на території Сергіївської громади

 

  1. Загальні положення.
    • Щорічна разова грошова допомога членам сім’ї загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України надається в межах бюджетних призначень визначених по «Комплексній програмі підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України - які фактично проживають на території Сергіївської громади на 2023-2025 роки».
    • Надання щорічної разової грошової допомоги членам сім’ї загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України становить 10000 грн. (по 5000 грн. на кожного члена сім’ї).
    • Підставою для розгляду питання щодо надання щорічної разової грошової допомоги членам сім’ї загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України є заява одного з членів сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни, Захисника та Захисниці України, що подається секретарю Сергіївської сільської ради.
    • Щорічна разова грошова допомога надається особам, які фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади.
    • Для надання грошової допомоги заявником надаються наступні документи:

- Заява про надання одноразової грошової допомоги від дружини/чоловіка чи одного з батьків загиблого (померлого) ветерана війни, Захисника та Захисниці України;

- Копію паспорта заявника (сторінки 1, 2, 3-6 (в разі необхідності), сторінку з вказаним місцем реєстрації) або копію ID-карти з Витягом із державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання особи відповідно до додатку 13 Правил реєстрації місця проживання затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02 березня 2016 року №207;

- Реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер) або довідку (штамп у паспорті) органів державної податкової служби про відмову від ідентифікаційного номеру через свої релігійні або інші переконання;

- Копію свідоцтва про шлюб/свідоцтва про народження;

- свідоцтва про смерть особи (з пред’явленням оригіналу) та документ, що підтверджує смерть під час захисту Батьківщини у період дії воєнного стану

- Довідка про склад сім’ї;

- Інформація про реквізити карткового рахунку у банківській установі.

  1. Порядок розгляду заяв.
    • Рішення про надання щорічної разової грошової допомоги (або відмові у наданні) приймається гуманітарною комісією Сергіївської сільської ради (далі – Комісія). Склад комісії затверджується рішенням сесії сільської ради.
    • Допомога надається з урахуванням можливостей місцевого бюджету, виконавчий комітет Сергіївської сільської ради має право як збільшити та і зменшити суму одноразової допомоги відповідно до «Комплексної програми підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України - які фактично проживають на території Сергіївської громади на 2023-2025 роки».;
    • Виплата грошової допомоги здійснюється після прийняття рішення Комісії та розпорядження сільського голови на підставі відповідного рішення Комісії.
  2. Порядок виплати.
    • Видатки, пов’язані з наданням допомоги, здійснюються у межах коштів місцевого бюджету, передбачених на цю мету, і відображаються за КПКВК 8220 «Заходи і роботи з мобілізаційної підготовки місцевого значення», КЕКВ «Інші виплати населенню»;
    • Реєстрація зобов’язань, фінансування видатків, пов’язаних з наданням допомоги, та проведення таких виплат громадянам здійснюються у межах асигнування відповідно до помісячного розпису видатків місцевого бюджету.
    • Виплата допомоги здійснюється шляхом перерахування коштів на особисті банківські рахунки заявників.
    • Секретар сільської ради забезпечує повідомлення одержувачів про порядок виплати допомоги.
    • У випадку смерті заявника призначена допомога членам сім’ї та рідним заявника виплачується згідно з чинним законодавством.
    • Фінансова звітність про використання коштів складається і подається в установленому порядку.

 

Секретар сільської ради                                                        Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

 

 

Додаток 5

до рішення тридцять першої

позачергової сесії

 восьмого скликання

Сергіївської сільської ради

від 01.12.2023 року

ПОРЯДОК

Організації поховання загиблого (померлого) Захисника і Захисниці України (транспортні витрати, поминальні обіди, спорудження надгробка та інше) 

  1. Порядок організації поховання загиблого (померлого) Захисника і Захисниці України, добровольців, які загинули внаслідок військової агресії російської федерації проти України, та пов’язаних з цим ритуальних послуг (далі – Порядок) визначає умови відшкодування витрат (вартості ритуальних товарів та послуг) на поховання Захисників та Захисниць, які загинули (померли) під час участі у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, участі у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави в наслідок військової агресії російської федерації проти України.
  2. Поховання осіб, зазначених в пункті 1 Порядку виконується на підставі

Розпорядження сільського голови.

  1. Обсяг необхідних витрат (ритуальних товарів та послуг) визначається робочою групою з організації поховання (далі робоча група).
  2. Протокол робочої групи підписується членами робочої групи та є обов’язковим до виконання.
  3. Поховання осіб, зазначених в пункті 1 Порядку, здійснюється виконавчим комітетом Сергіївської сільської ради.
  4. Відшкодування понесених витрат, здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету, передбачених для реалізації заходів «Комплексної програми підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України - які фактично проживають на території Сергіївської громади на 2023-2025 роки».

Виконавчий комітет Сергіївської сільської ради здійснює відшкодування вартості таких послуг на поховання:

- копання могили ручним або механізованим способом, опускання труни з тілом померлого в могилу, закопування могили, формування намогильного насипу та одноразове прибирання території біля могили;

- надання автокатафалка;

- транспортні послуги;

- музичний супровід обряду поховання;

- поминальний обід;

- труна, подушка, похоронне покривало, надгробний хрест, ритуальний вінок і траурна стрічка для нього, рушники (комплект), квіти, фотографія у форматі А4, державний прапор та інше;

- спорудження надгробка на могилі та інше.

  1. Головним розпорядником коштів місцевого бюджету для відшкодування вартості витрат є виконавчий комітет Сергіївської сільської ради, якому надано право підписанням відповідних фінансових документів, з подальшим відшкодуванням витрат на поховання та пов’язаних з цим ритуальних послуг.
  2. Відшкодування витрат здійснюється на підставі відповідного акту виконаних робіт із зазначенням прізвища, ім’я, по батькові, категорії, адреси загиблого, суми витрат на поховання, в безготівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунок.
  3. Загальна сума витрат на поховання однієї особи не повинна перевищувати 50 тис. грн.
  4. Контроль за здійсненням поховань та пов’язаних з цим ритуальних послуг, обсягами фінансування витрат, покладається на постійну гуманітарну комісію Сергіївської сільської ради.

 

Секретар сільської ради                                                             Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

 

Додаток 6

до рішення тридцять першої

позачергової сесії

 восьмого скликання

Сергіївської сільської ради

від 01.12.2023 року

ПОРЯДОК

Забезпечення одноразової грошової допомоги членам сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України

 

  1. Загальні положення.

1.1. Одноразова грошова допомога для сім’ї загиблого (померлого) Захисника та Захисниці під час дії воєнного стану надається в межах бюджетних призначень визначених по «Комплексній програмі підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України - які фактично проживають на території Сергіївської громади на 2023-2025 роки».

1.2. Надання одноразової грошової допомоги членам сім’ї загиблого (померлого) Захисника та Захисниці під час дії воєнного стану становить 50,000 тис. грн.

1.3. Підставою для розгляду питання щодо надання одноразової грошової допомоги є заява одного з членів сім’ї загиблого (померлого) Захисника та Захисниці під час дії воєнного стану, що подається секретарю Сергіївської сільської ради.

1.4. Одноразова грошова допомога надається особам які фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади.

1.5. Для надання матеріальної допомоги заявником надаються наступні документи:

- Заява про надання одноразової грошової допомоги від дружини/чоловіка чи одного з батьків загиблого (померлого) Захисника та Захисниці України;

- Копію паспорта заявника (сторінки 1, 2, 3-6 (в разі необхідності), сторінку з вказаним місцем реєстрації) або копію ID-карти з Витягом із державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання особи відповідно до додатку 13 Правил реєстрації місця проживання затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02 березня 2016 року №207;

- Реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер) або довідку (штамп у паспорті) органів державної податкової служби про відмову від ідентифікаційного номеру через свої релігійні або інші переконання;

- Копію свідоцтва про шлюб/свідоцтва про народження;

- свідоцтва про смерть особи (з пред’явленням оригіналу) та документ, що підтверджує смерть під час захисту Батьківщини у період дії воєнного стану

- Довідка про склад сім’ї;

- Інформація про реквізити карткового рахунку у банківській установі.

  1. Порядок розгляду заяв.

2.1 Рішення про надання одноразової грошової допомоги (або відмові у наданні) приймається гуманітарною комісією Сергіївської сільської ради (далі – Комісія). Склад комісії затверджується рішенням сесії сільської ради.

2.2. Допомога надається з урахуванням можливостей місцевого бюджету, виконавчий комітет Сергіївської сільської ради має право як збільшити та і зменшити суму одноразової допомоги відповідно до Програми «Підтримка Захисників та Захисниць України та членів їх сімей»;

2.3. Виплата грошової допомоги здійснюється після прийняття рішення Комісії та розпорядження сільського голови на підставі відповідного рішення Комісії.

  1. Порядок виплати.

3.1.  Видатки, пов’язані з наданням допомоги, здійснюються у межах коштів місцевого бюджету, передбачених на цю мету, і відображаються за КПКВК 8220 «Заходи і роботи з мобілізаційної підготовки місцевого значення», КЕКВ «Інші виплати населенню»;

3.2. Реєстрація зобов’язань, фінансування видатків, пов’язаних з наданням допомоги, та проведення таких виплат громадянам здійснюються у межах асигнування відповідно до помісячного розпису видатків місцевого бюджету.

3.3. Виплата допомоги здійснюється шляхом перерахування коштів на особисті банківські рахунки заявників.

3.4. Секретар сільської ради забезпечує повідомлення одержувачів про порядок виплати допомоги.

3.5. У випадку смерті заявника призначена допомога членам сім’ї та рідним заявника виплачується згідно з чинним законодавством.

3.6. Фінансова звітність про використання коштів складається і подається в установленому порядку.

 

Секретар сільської ради                                                        Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

 

 

Додаток 7

до рішення тридцять першої

позачергової сесії

 восьмого скликання

Сергіївської сільської ради

від 01.12.2023 року

 

ПОРЯДОК

Надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг у межах норм, передбачених законодавством для членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України

 

  1. Порядок передбачає надання пільг на оплату електроенергії, природного газу, розподілу природного газу, послуг теплопостачання, водопостачання та водовідведення, вивезення твердих побутових  відходів, придбання твердого палива та скрапленого газу у розмірі 50% в межах соціальних норм житла для членів сімей загиблих (померлих)  Захисників і Захисниць України, яким надано статус – «Член сім’ї загиблого», відповідно до 1 статті 101Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та які є жителями Сергіївської сільської територіальної громади Миргородського району Полтавської області.
  2. До членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, належать:

 - батьки;

- один з подружжя, який не одружився вдруге, незалежно від того, виплачується йому пенсія чи ні;

- діти, які не мають (і не мали) своїх сімей;

- діти, які мають свої сім’ї, але стали особами з інвалідністю до досягнення повноліття;

- діти, обоє з батьків яких загинули або пропали безвісти;

- утриманці загиблого (померлого), яким у зв’язку з цим виплачується пенсія;

- діти загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти у закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, до закінчення цих закладів освіти, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.

  1. Нарахування та виплати пільг призначається на підставі заяви, що надається секретарю Сергіївської сільської ради до якої додаються такі документи:
  • Паспорт, ідентифікаційний код;
  • Довідка про склад сім'ї (форма №3);
  • Копія свідоцтва про шлюб (за потреби);
  • Копія свідоцтв про народження дітей (за потреби);
  • Копія свідоцтва про смерть Захисника чи Захисниці України;
  • Інформація про рахунок у банківській установі;
  • Згода на обробку персональних даних.
  1. Пільги перераховується одному із членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України відділом бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради відповідно до рішення сесії сільської ради та розпорядження сільського голови.
  2. Пільги надаються при наявності вільних коштів в бюджеті Виконавчого комітету Сергіївської сільської радита не більше одного разу на рік. 6. Контроль за здійсненням виплати покладається на постійну гуманітарну комісію Сергіївської сільської ради.

 

Секретар сільської ради                                                             Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

 

 

Додаток 8

до рішення тридцять першої

позачергової сесії

 восьмого скликання

Сергіївської сільської ради

від 01.12.2023 року

 

ПОРЯДОК

Забезпечення щорічної разової грошової допомоги ветеранам війни, Захисникам та Захисницям України, які фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади та мобілізовані відповідно до Указу Президента № 69 від 24.02.2022 р. після повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України до дня Захисника України (1 жовтня)

  1. Загальні положення.
    • Щорічна разова грошова допомога ветеранам війни, Захисникам та Захисницям Українинадається в межах бюджетних призначень визначених по «Комплексній програмі підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України - які фактично проживають на території Сергіївської громади на 2023-2025 роки».
    • Розмір щорічної разової грошової допомоги для Захисників і Захисниць України становить 10000 грн.
    • Підставою для розгляду питання щодо надання одноразової грошової допомоги є списки військовослужбовців, що подаються секретарем Сергіївської сільської ради.
    • Щорічна разова грошова допомога надається особам, які фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади.
    • Підставою для надання матеріальної допомоги є наявність документів:

1)Копію паспорта ветерана війни, Захисника та Захисниці України (сторінки 1, 2, 3-6 (в разі необхідності), сторінку з вказаним місцем реєстрації) або копію ID-карти з Витягом із державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання особи відповідно до додатку 13 Правил реєстрації місця проживання затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02 березня 2016 року №207;

2)Реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер) або довідку (штамп у паспорті) органів державної податкової служби про відмову від ідентифікаційного номеру через свої релігійні або інші переконання;

3)Довідку з підрозділу територіального центру комплектування та соціальної підтримки, про те, що член сім’ї є дійсно мобілізованим відповідно до указу Президенту України (для мобілізованих);

4)Довідка з військової частини, що засвідчує перебування його в зоні бойових дій (для контрактників);

5) Відповідне посвідчення (посвідчення УБД);

5)Інформація про реквізити карткового рахунку у банківській установі.

  1. Порядок розгляду заяв.
    • Рішення про надання одноразової грошової допомоги (або відмові у наданні) приймається гуманітарною комісією Сергіївської сільської ради (далі – Комісія). Склад комісії затверджується рішенням сесії сільської ради.
    • Допомога надається з урахуванням можливостей місцевого бюджету, виконавчий комітет Сергіївської сільської ради має право як збільшити та і зменшити суму одноразової допомоги відповідно до Програми «Сприяння проведення мобілізації та призову громадян Сергіївської ТГ до лав Збройних Сил України»;
    • Виплата грошової допомоги здійснюється після прийняття рішення Комісії та розпорядження сільського голови на підставі відповідного рішення Комісії.
  2. Порядок виплати.
    • Видатки, пов’язані з наданням допомоги, здійснюються у межах коштів місцевого бюджету, передбачених на цю мету, і відображаються за КПКВК 8220 «Заходи і роботи з мобілізаційної підготовки місцевого значення», КЕКВ «Інші виплати населенню»;
    • Реєстрація зобов’язань, фінансування видатків, пов’язаних з наданням допомоги, та проведення таких виплат громадянам здійснюються у межах асигнування відповідно до помісячного розпису видатків місцевого бюджету.
    • Виплата допомоги здійснюється шляхом перерахування коштів на особисті банківські рахунки.
    • Секретар сільської ради забезпечує повідомлення одержувачів про порядок виплати допомоги.
    • У випадку смерті заявника призначена допомога членам сім’ї та рідним заявника виплачується згідно з чинним законодавством.
    • Фінансова звітність про використання коштів складається і подається в установленому порядку.

 

Секретар сільської ради                                                        Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

 

Додаток 9

до рішення тридцять першої

позачергової сесії

 восьмого скликання

Сергіївської сільської ради

від 01.12.2023 року

 

ПОРЯДОК

Забезпечення щорічної разової грошової допомоги учасникам АТО/ООС та учасникам бойових дій на території інших держав, які фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади до дня Захисника України (1 жовтня)

  1. Загальні положення.

1.1. Щорічна разова грошова допомога учасникам АТО/ООС та учасникам бойових дій на території інших держав надається в межах бюджетних призначень визначених по «Комплексній програмі підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України - які фактично проживають на території Сергіївської громади на 2023-2025 роки».

1.2. Розмір щорічної разової грошової допомоги учасникам АТО/ООС та учасникам бойових дій на території інших держав становить 1000 грн.

1.3. Підставою для розгляду питання щодо надання щорічної разової грошової допомоги є списки учасників АТО/ООС та учасників бойових дій на території інших держав, що подаються секретарем Сергіївської сільської ради.

1.4. Щорічна разова грошова допомога надається особам, які фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади.

1.5. Підставою для надання матеріальної допомоги є наявність документів:

- Копію паспорта ветерана війни, Захисника та Захисниці України (сторінки 1, 2, 3-6 (в разі необхідності), сторінку з вказаним місцем реєстрації) або копію ID-карти з Витягом із державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання особи відповідно до додатку 13 Правил реєстрації місця проживання затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02 березня 2016 року №207;

- Реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер) або довідку (штамп у паспорті) органів державної податкової служби про відмову від ідентифікаційного номеру через свої релігійні або інші переконання;

- Відповідне посвідчення (посвідчення УБД);

- Інформація про реквізити карткового рахунку у банківській установі.

  1. Порядок розгляду заяв.

2.1.Рішення про надання одноразової грошової допомоги (або відмові у наданні) приймається гуманітарною комісією Сергіївської сільської ради (далі – Комісія). Склад комісії затверджується рішенням сесії сільської ради.

2.2. Допомога надається з урахуванням можливостей місцевого бюджету, виконавчий комітет Сергіївської сільської ради має право як збільшити та і зменшити суму одноразової допомоги відповідно до Програми «Сприяння проведення мобілізації та призову громадян Сергіївської ТГ до лав Збройних Сил України»;

2.3. Виплата грошової допомоги здійснюється після прийняття рішення Комісії та розпорядження сільського голови на підставі відповідного рішення Комісії.

  1. Порядок виплати.

3.1. Видатки, пов’язані з наданням допомоги, здійснюються у межах коштів місцевого бюджету, передбачених на цю мету, і відображаються за КПКВК 8220 «Заходи і роботи з мобілізаційної підготовки місцевого значення», КЕКВ «Інші виплати населенню»;

3.2. Реєстрація зобов’язань, фінансування видатків, пов’язаних з наданням допомоги, та проведення таких виплат громадянам здійснюються у межах асигнування відповідно до помісячного розпису видатків місцевого бюджету.

3.3. Виплата допомоги здійснюється шляхом перерахування коштів на особисті банківські рахунки.

3.4. Секретар сільської ради забезпечує повідомлення одержувачів про порядок виплати допомоги.

3.5. У випадку смерті заявника призначена допомога членам сім’ї та рідним заявника виплачується згідно з чинним законодавством.

3.6. Фінансова звітність про використання коштів складається і подається в установленому порядку.

 

Секретар сільської ради                                                        Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

 

Додаток 10

до рішення тридцять першої

позачергової сесії

 восьмого скликання

Сергіївської сільської ради

від 01.12.2023 року

ПОРЯДОК

Забезпечення щорічної разової грошової допомоги членам сімей осіб, які перебувають у полоні або пропали безвісти в районі проведення АТО/ООС та в районах проведення бойових дій після повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України

 

  1. Загальні положення.

1.1. Щорічна разова грошова допомога членам сімей осіб, які перебувають у полоні або пропали безвісти в районі проведення АТО/ООС та в районах проведення бойових дій після повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України надається в межах бюджетних призначень визначених по «Комплексній програмі підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України - які фактично проживають на території Сергіївської громади на 2023-2025 роки».

1.2. Надання щорічної разової грошової допомоги членам сімей осіб, які перебувають у полоні або пропали безвісти в районі проведення АТО/ООС та в районах проведення бойових дій після повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України становить 20 000 грн.

1.3. Підставою для розгляду питання щодо надання щорічної разової грошової допомоги є заява одного з членів сім’ї особи, яка перебуває у полоні або пропала безвісти в районі проведення АТО/ООС та в районах проведення бойових дій після повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, що подається секретарю Сергіївської сільської ради.

1.4. Щорічна разова грошова допомога надається сім’ї особи, яка перебуває у полоні або пропала безвісти в районі проведення АТО/ООС та в районах проведення бойових дій після повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, які фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади.

1.5. Для надання матеріальної допомоги заявником надаються наступні документи:

- Заява про надання щорічної разової грошової допомоги від дружини/чоловіка чи одного з батьків особи, яка перебуває у полоні або пропала безвісти в районі проведення АТО/ООС та в районах проведення бойових дій після повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України;

- Копію паспорта заявника (сторінки 1, 2, 3-6 (в разі необхідності), сторінку з вказаним місцем реєстрації) або копію ID-карти з Витягом із державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання особи відповідно до додатку 13 Правил реєстрації місця проживання затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02 березня 2016 року №207;

- Реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер) або довідку (штамп у паспорті) органів державної податкової служби про відмову від ідентифікаційного номеру через свої релігійні або інші переконання;

- Копію свідоцтва про шлюб/свідоцтва про народження;

- Документ, що підтверджує підстави для надання допомоги (Довідка про те, що особа перебуває у полоні чи пропала безвісти та інше);

- Довідка про склад сім’ї;

- Інформація про реквізити карткового рахунку у банківській установі.

  1. Порядок розгляду заяв.

2.1. Рішення про надання одноразової грошової допомоги (або відмові у наданні) приймається гуманітарною комісією Сергіївської сільської ради (далі – Комісія). Склад комісії затверджується рішенням сесії сільської ради.

2.2. Допомога надається з урахуванням можливостей місцевого бюджету, виконавчий комітет Сергіївської сільської ради має право як збільшити та і зменшити суму одноразової допомоги відповідно до Програми «Підтримка Захисників та Захисниць України та членів їх сімей»;

2.3. Виплата грошової допомоги здійснюється після прийняття рішення Комісії та розпорядження сільського голови на підставі відповідного рішення Комісії.

3.Порядок виплати.

3.1. Видатки, пов’язані з наданням допомоги, здійснюються у межах коштів місцевого бюджету, передбачених на цю мету, і відображаються за КПКВК 8220 «Заходи і роботи з мобілізаційної підготовки місцевого значення», КЕКВ «Інші виплати населенню»;

3.2. Реєстрація зобов’язань, фінансування видатків, пов’язаних з наданням допомоги, та проведення таких виплат громадянам здійснюються у межах асигнування відповідно до помісячного розпису видатків місцевого бюджету.

3.3. Виплата допомоги здійснюється шляхом перерахування коштів на особисті банківські рахунки заявників.

3.4. Секретар сільської ради забезпечує повідомлення одержувачів про порядок виплати допомоги.

3.5. У випадку смерті заявника призначена допомога членам сім’ї та рідним заявника виплачується згідно з чинним законодавством.

3.6. Фінансова звітність про використання коштів складається і подається в установленому порядку.

 

Секретар сільської ради                                                        Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

 

Додаток 11

до рішення тридцять першої

позачергової сесії

 восьмого скликання

Сергіївської сільської ради

від 01.12.2023 року

 

ПОРЯДОК

Забезпечення виплати одноразової грошової допомоги пораненим (легкий, середній та тяжкий ступінь) Захисникам та Захисницям України, які фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади та мобілізовані відповідно до Указу Президента № 69 від 24.02.2022 р. після повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України

  1. Загальні положення.
    • Одноразова грошова допомога для  пораненого в зоні бойових дій військовослужбовця надається в межах бюджетних призначень визначених по «Комплексній програмі підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України - які фактично проживають на території Сергіївської громади на 2023-2025 роки».
    • Розмір одноразової грошової допомоги поранених в зоні бойових дій військовослужбовців становить:

Поранення легкого ступеня - 15,000 тис. грн.;

Поранення середнього ступеня – 30,000 тис. грн.;

Поранення важкого ступеня – 50,000 тис. грн.

  • Підставою для розгляду питання щодо надання одноразової грошової допомоги є заява пораненого військовослужбовця в зоні бойових дій, що подається секретарю Сергіївської сільської ради.
  • Одноразова грошова допомога надається особам, які фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади.
  • Для надання матеріальної допомоги заявником надаються наступні документи:
  • Заява про надання одноразової грошової допомоги від пораненого Захисника та Захисниці;
  • Копію паспорта заявника (сторінки 1, 2, 3-6 (в разі необхідності), сторінку з вказаним місцем реєстрації) або копію ID-карти з Витягом із державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання особи відповідно до додатку 13 Правил реєстрації місця проживання затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02 березня 2016 року №207;
  • Реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер) або довідку (штамп у паспорті) органів державної податкової служби про відмову від ідентифікаційного номеру через свої релігійні або інші переконання;
  • Довідку з підрозділу територіального центру комплектування та соціальної підтримки, про те, що член сім’ї є дійсно мобілізованим відповідно до указу Президенту України (для мобілізованих);
  • Документ, що підтверджує підстави для надання допомоги (належним чином оформленої медичної довідки про лікування в медичних закладах внаслідок поранення, контузії, каліцтва, травми,  отриманих у ході проведення ООС чи висновок медико-соціальної експертизи про встановлення інвалідності та ступеню втрати працездатності з зазначенням причини втрати працездатності або витяг з наказу з викладенням обставин поранення та військовий квиток з відповідними відмітками про поранення, контузію, каліцтво, травму);
  • Інформація про реквізити карткового рахунку у банківській установі.
  1. Порядок розгляду заяв.
    • . Рішення про надання одноразової грошової допомоги (або відмові у наданні) приймається гуманітарною комісією Сергіївської сільської ради (далі – Комісія). Склад комісії затверджується рішенням сесії сільської ради.
    • . Допомога надається з урахуванням можливостей місцевого бюджету, виконавчий комітет Сергіївської сільської ради має право як збільшити та і зменшити суму одноразової допомоги відповідно до Програми «Підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України - які фактично проживають на території Сергіївської громади»;
    • . Виплата грошової допомоги здійснюється після прийняття рішення Комісії та розпорядження сільського голови на підставі відповідного рішення Комісії.
  2. Порядок виплати.
    • Видатки, пов’язані з наданням допомоги, здійснюються у межах коштів місцевого бюджету, передбачених на цю мету, і відображаються за КПКВК 8220 «Заходи і роботи з мобілізаційної підготовки місцевого значення», КЕКВ «Інші виплати населенню»;
    • Реєстрація зобов’язань, фінансування видатків, пов’язаних з наданням допомоги, та проведення таких виплат громадянам здійснюються у межах асигнування відповідно до помісячного розпису видатків місцевого бюджету.
    • Виплата допомоги здійснюється шляхом перерахування коштів на особисті банківські рахунки заявників.
    • Секретар сільської ради забезпечує повідомлення одержувачів про порядок виплати допомоги.
    • У випадку смерті заявника призначена допомога членам сім’ї та рідним заявника виплачується згідно з чинним законодавством.
    • Фінансова звітність про використання коштів складається і подається в установленому порядку.

 

Секретар сільської ради                                                             Надія ІЛЛЯШЕНКО

Додаток 12

до рішення тридцять першої

позачергової сесії

 восьмого скликання

Сергіївської сільської ради

від 01.12.2023 року

 

ПОРЯДОК

Забезпечення виплати одноразової додаткової грошової допомоги пораненим Захисникам та Захисницям України, які фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади та мобілізовані відповідно до Указу Президента № 69 від 24.02.2022 р. після повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, у разі безперервного перебування (не менше 6-ти місяців) на лікуванні в закладах охорони здоров’я,  на підставі висновку  закладу охорони здоров’я (військово-лікарської комісії)

  1. Загальні положення.

1.1. Одноразова грошова допомога пораненим Захисникам та Захисницям України, які фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади та мобілізовані відповідно до Указу Президента № 69 від 24.02.2022 р. після повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, у разі безперервного перебування (не менше 6-ти місяців) на лікуванні в закладах охорони здоров’я,  на підставі висновку  закладу охорони здоров’я (військово-лікарської комісії) надається в межах бюджетних призначень визначених по «Комплексній програмі підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України - які фактично проживають на території Сергіївської громади на 2023-2025 роки». 1.2. Розмір одноразової грошової допомоги Захисникам та Захисницям України, у разі безперервного перебування (не менше 6-ти місяців) на лікуванні в закладах охорони здоров’я становить – 15 000  грн. 1.3. Підставою для розгляду питання щодо надання одноразової грошової допомоги є заява пораненого Захисника та Захисниці в зоні бойових дій, що подається секретарю Сергіївської сільської ради. 1.4. Одноразова грошова допомога надається особам які фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади. 1.5. Для надання матеріальної допомоги заявником надаються наступні документи:

1) Заява про надання одноразової грошової допомоги від пораненого Захисника та Захисниці;    2) Копію паспорта заявника (сторінки 1, 2, 3-6 (в разі необхідності), сторінку з вказаним місцем реєстрації) або копію ID-карти з Витягом із державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання особи відповідно до додатку 13 Правил реєстрації місця проживання затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02 березня 2016 року №207;

3) Реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер) або довідку (штамп у паспорті) органів державної податкової служби про відмову від ідентифікаційного номеру через свої релігійні або інші переконання;

4) Довідку з підрозділу територіального центру комплектування та соціальної підтримки, про те, що член сім’ї є дійсно мобілізованим відповідно до указу Президенту України (для мобілізованих);

5) Документ, що підтверджує підстави для надання допомоги (належним чином оформленої медичної довідки про лікування в медичних закладах внаслідок поранення, контузії, каліцтва, травми,  отриманих у ході проведення ООС із вказаним періодом лікування чи висновок медико-соціальної експертизи про встановлення інвалідності та ступеню втрати працездатності з зазначенням причини втрати працездатності або витяг з наказу з викладенням обставин поранення та військовий квиток з відповідними відмітками про поранення, контузію, каліцтво, травму);

6) Інформація про реквізити карткового рахунку у банківській установі.

  1. Порядок розгляду заяв.
    • . Рішення про надання одноразової грошової допомоги (або відмові у наданні) приймається гуманітарною комісією Сергіївської сільської ради (далі – Комісія). Склад комісії затверджується рішенням сесії сільської ради.
    • . Допомога надається з урахуванням можливостей місцевого бюджету, виконавчий комітет Сергіївської сільської ради має право як збільшити та і зменшити суму одноразової допомоги відповідно до «Комплексної програми підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України - які фактично проживають на території Сергіївської громади на 2023-2025 роки»;
    • . Виплата грошової допомоги здійснюється після прийняття рішення Комісії та розпорядження сільського голови на підставі відповідного рішення Комісії.
  2. Порядок виплати.
    • Видатки, пов’язані з наданням допомоги, здійснюються у межах коштів місцевого бюджету, передбачених на цю мету, і відображаються за КПКВК 8220 «Заходи і роботи з мобілізаційної підготовки місцевого значення», КЕКВ «Інші виплати населенню»;
    • Реєстрація зобов’язань, фінансування видатків, пов’язаних з наданням допомоги, та проведення таких виплат громадянам здійснюються у межах асигнування відповідно до помісячного розпису видатків місцевого бюджету.
    • Виплата допомоги здійснюється шляхом перерахування коштів на особисті банківські рахунки заявників.
    • Секретар сільської ради забезпечує повідомлення одержувачів про порядок виплати допомоги.
    • У випадку смерті заявника призначена допомога членам сім’ї та рідним заявника виплачується згідно з чинним законодавством.
    • Фінансова звітність про використання коштів складається і подається в установленому порядку.

 

Секретар сільської ради                                                             Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

Карта захисних споруд полтавської області

вгору