Menu

 Відповідно до п.22 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Постанови Кабінету Міністрів України від 23.09.2020 № 859 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі» та заслухавши начальника відділу соціального захисту населення виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Білик І.В., сільська рада ВИРІШИЛА:

СЕРГІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

МИРГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

(тридцять четверта сесія восьмого скликання)

 

ПРОЄКТ РІШЕННЯ

18 березня 2024

 

Про перейменування та внесення змін до Програми «Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги» на 2024 рік

 

Відповідно до п.22 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Постанови Кабінету Міністрів України від 23.09.2020 № 859 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі» та заслухавши начальника відділу соціального захисту населення виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Білик І.В., сільська рада ВИРІШИЛА:

 

  1. Перейменувати Програму «Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги» на 2024 рік затвердженої рішенням тридцять другої сесії восьмого скликання від 20.12.2023 року, на Програму «Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі» на 2024 рік.
  2. Внести зміни до Програми «Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі» на 2024 рік (далі -  Програма), що додається та викласти в новій редакції.
  3. Організацію проведення виплати компенсацій фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основіпокластина виконавчий комітет Сергіївської сільської ради.
  4. Спеціалісту І категорії виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Вербі А.В. оприлюднити це рішення на офіційному Веб-сайті Сергіївської сільської ради в глобальній інформаційній мережі Інтернет - http://sergiyvska-rada.gov.ua/.
  5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на комісію з питань планування, фінансів, бюджету та соціально – економічного розвитку.

Сільський голова                                                                             Ігор ЛІДОВИЙ

 

 

              ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішенням тридцять четвертої сесії восьмого скликання Сергіївської сільської ради від 18.03.2024 року

 

Програма 

«Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги

з догляду на непрофесійній основі» на 2024 рік

(нова редакція)

 

с. Сергіївка – 2024рік

  1. Визначення проблеми

  Програма спрямована на покращення якості соціальних послуг та соціального забезпечення на території Сергіївської територіальної громади шляхом призначення і виплати компенсації за догляд фізичній особі, яка надає соціальні послуги з догляду без провадження підприємницької діяльності на непрофесійній основі, без проходження навчання та дотримання державних стандартів соціальних послуг особам із числа членів своєї сім’ї, які спільно з нею проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки та є особами з інвалідністю I групи; дітьми з інвалідністю; громадянами похилого віку з когнітивними порушеннями; невиліковно хворими, які через порушення функцій організму не можуть самостійно пересуватися та самообслуговуватися; дітьми, яким не встановлено інвалідність, але які є хворими на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, дітьми, які отримали тяжку травму, потребують трансплантації органа, потребують паліативної допомоги відповідно до переліку тяжких захворювань, розладів, травм, станів, що дають право на одержання державної допомоги на дитину, якій не встановлено інвалідність, надання такій дитині соціальних послуг (далі - Компенсація).

 

  1. Мета Програми

Метою розробки Програми є забезпечення виконання Закону України "Про соціальні послуги", постанови Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2020 року №859 "Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі", а також підтримка фізичних осіб, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі та покращення якості соціальних послуг на території Сергіївської територіальної громади.

 

  1. Шляхи та засоби виконання Програми

Програма розроблена з урахуванням Закону України "Про соціальні послуги", постанови Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2020 року №859 "Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі", а також статей 89, 91 Бюджетного кодексу України.

Програмою передбачається призначення та виплата Компенсації, розмір якої обчислюється згідно з  Порядком подання та оформлення документів, призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2020 року №859.

 

  1. Фінансове забезпечення

Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів бюджету Сергіївської територіальної громади.

Сума коштів, необхідних на виплату компенсацій фізичним особам, які надають соціальні послуги, збільшується у разі підвищення прожиткового мінімуму відповідним категоріям населення.

Головним розпорядником коштів є Сергіївська сільська рада.

 

  1. Очікувані результати виконання Програми

Виконання Програми забезпечить підтримку фізичних осіб, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі та покращення якості соціальних послуг з догляду особам, зазначеним у п. 1 Порядку подання та оформлення документів, призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2020 року №859 на території Сергіївської територіальної громади.

 

  1. Координація та контроль за ходом виконання Програми

Контроль за виконанням програми покласти на постійну комісію з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку Сергіївської сільської ради.

 

Сільський голова                                                                            Ігор ЛІДОВИЙ

 

 

Паспорт програми «Компенсація фізичним особам,

які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі» на 2024 рік

 

1

Ініціатор розроблення Програми

Відділ соціального захисту населення виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

2

Підстави для розробки Програми

Бюджетний кодекс України, Закон України «Про соціальні послуги» від 17.01.2019р. №2671-VІІІ, Постанова Кабінету Міністрів України від 23.09.2020р. №859 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі»

3

Розробник Програми

Відділ соціального захисту населення виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

4

Відповідальні виконавці

 Відділ соціального захисту населення виконавчого комітету Сергіївської сільської ради, відділ бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

5

Учасники Програми

Виконавчий комітет Сергіївської сільської ради, фізичні особи, які надають соціальні послуги з догляду без провадження підприємницької діяльності на непрофесійній основі, особи які потребують надання соціальних послуг з  догляду на непрофесійній основі

6

Термін реалізації Програми

2024 рік

7

Мета Програми

Забезпечення виконання Закону України "Про соціальні послуги", постанови Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2020 року №859 "Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі", підтримка фізичних осіб, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі та покращення якості соціальних послуг на території Сергіївської територіальної громади.

8

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, всього:

312,000 тис. грн.

коштів сільського бюджету

312,000 тис. грн.

коштів обласного бюджету

-

коштів державного бюджету

-

коштів інших джерел

-

9

Очікувані результати виконання

Підвищення рівня соціальної захищеності фізичних осіб, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі та покращення якості соціальних послуг з догляду особам, зазначеним у п. 1 Порядку подання та оформлення документів, призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2020 року №859.

10

Ключові показники ефективності

Реалізація законодавчих прав громадян, зокрема  щодо виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на   непрофесійній основі особам, які їх потребують.

 

 

Секретар сільської ради                                                         Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

 

ЗАХоДИ ПРограми «КОМПЕНСАЦІЯ ФІЗИЧНИМ ОСОБАМ, ЯКІ НАДАЮТЬ СОЦІАЛЬНІ ПОСЛУГИ з догляду на непрофесійій основі» НА 2024 РІК

№ п/п

 

Назва напряму

(пріоритетні завдання)

Заходи програми

Строк виконання

Виконавці

Обсяги фінансування, тис. грн.

Джерела фінансу-вання

Очікуваний результат

1

Забезпечення заходів з прийому, оформлення документів та призначення компенсації

1) Здійснення прийому, оформлення документів та призначення компенсації фізичній особі, яка надає соціальні послуги з догляду без провадження підприємницької діяльності на непрофесійній основі, без проходження навчання та дотримання державних стандартів соціальних послуг особам із числа членів своєї сім’ї, які спільно з нею проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки, відповідно до Порядку подання та оформлення документів, призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2020 року №859 

Щомісячно

Відділ соціального захисту населення виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

312,0

Бюджет територіальної громади

Підвищення рівня соціальної захищеності непрацюючих фізичних осіб, забезпечення надання та покращення якості соціальних послуг з догляду

2) Формування на кожну особу, яка надає соціальні послуги з догляду, персональної справи

Постійно

-

3) Систематизація та зберігання інформації про осіб, які надають соціальні послуги з догляду, забезпечення її автоматизованого використання

Постійно

-

2

Забезпечення фінансування заходів Програми

1) Забезпечення своєчасної виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду без провадження підприємницької діяльності на непрофесійній основі

Щомісячно

Відділ бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

*

Забезпечення своєчасного перерахування коштів надавачам соціальних послуг  

 

Щоквартально

-

Всього:

 

 

 

 

Секретар сільської ради                                                                                                                                                Надія ІЛЛЯШЕНКО  

                  

ПОКАЗНИКИ РЕЗУЛЬТАТИВНОСТІ ПРОГРАМИ «КОМПЕНСАЦІЯ ФІЗМЧНИМ ОСОБАМ, ЯКІ НАДАЮТЬ СОЦІАЛЬНІ ПОСЛУГИ з догляду на непрофесійній основі» НА 2024 РІК

 

№ з/п

Назва показника

Одиниці виміру

Вихідні дані на початку програми

Виконання програми 2024 рік

2022 рік

2023 рік

2024 рік

І. Показники витрат

1

Фінансові витрати

Тис. грн

380,000

450,000

312,000

312,000

ІІ Показники продукту

1

Кількість осіб, охоплених соціальною підтримкою

осіб

14

15

12

12

ІІІ Показник ефективності

1

Витрати на 1 особу на календарний рік для надання соціальної підтримки

Грн

27,143

30,000

31,200

31,200

IV Показники якості

1

Відсоток осіб, фактично охоплених соціальною підтримкою відносно кількості запланованих

%

100

100

100

100

 

Секретар сільської ради                                                        Надія ІЛЛЯШЕНКО

                                                                                                                                     

 

РЕСУРСНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ  ПРОГРАМИ «КОМПЕНСАЦІЯ ФІЗМЧНИМ ОСОБАМ, ЯКІ НАДАЮТЬ СОЦІАЛЬНІ ПОСЛУГИ з догляду на непрофесійній основі» НА 2024 РІК

Тис. грн.

Обсяги коштів, що пропонується залучити на виконання програми

Етапи виконання програми

Всього витрат на виконання програми в 2024 році

2022 рік

2023 рік

2024 рік

Обсяг ресурсів, всього, у тому числі:

380,000

450,000

312,000

312,000

Державного бюджету

-

-

-

-

Обласного бюджету

-

-

-

-

Сільського бюджету

380,000

450,000

312,000

312,000

Кошти інших джерел

-

-

-

-

 

Секретар сільської ради                                                        Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

Карта захисних споруд полтавської області

вгору