Обґрунтування
технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
(відповідно до пункту 41 постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 № 710
«Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
Виконавчий комітет Сергіївської сільської ради , ЄДРПОУ 41066102
ДК021:2015:15330000-0 - Оброблені фрукти та овочі(Родзинки,горошок морожений,капуста квашена,огірок солоний,томатна паста,сухофрукти яблука ,сухофрукти чорнослив,ягоди заморожені)
товар має бути свіжим, вирощеним в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, чистим, здоровим, достатньої зрілості, з типовою для ботанічного сорту формою і кольором, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Не допускаються товари, що підморожені, із гниллю та сторонніми запахами. Без ГМО.
Запропонований товар має бути врожаю 2022-2023 рр., відповідати термінам зберігання та повинен відповідати вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97 від 23.12.1997р.,діючим міждержавним, національним стандартам і нормам, технічним умовам виробника, якісним вимогам Замовника і не містити ГМО, шкідливих або небезпечних добавок та підтверджуватись відповідними документами, які підтверджують якість і безпечність товару для здоров’я й життя людини.
Родзинки-Плоди винограду без кісточок, янтарного кольору, м’які, не пересушені, не прілі, без комах.
Горошок морожений - Горошок– вищого ґатунку. Повинен бути чистий, цілий, не перезрілий, горошок одного розміру.
Капуста квашена - Капуста приготовлена з пошаткованої капусти середніх і пізніх сортів, які мають високий вміст цукру, білі, не грубі листки, способом молочнокислого бродіння з додаванням невеликої кількості моркви, спецій. Капуста квашена повинна бути світла, хрумка, без ослизлого соку, приємна на запах. Продукт не повинен мати видимих ознак мікробіологічного псування (плісняви, гниття). Фасована у пластикові відра. Маркування державною мовою згідно з ДСТУ. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці.
Огірок солоний - Огірки солоні першого сорту, середнього розміру, цілі, без плодоніжок, нем’яті, незморщені, без механічних пошкоджень. Огірки пружні з хрусткою м’якоттю, повністю просочені розсолом. Смак та запах характерний для квашеного продукту. Маркування державною мовою згідно з ДСТУ. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці.
Томатна паста (0,5 бан)- Паста томатна – виготовлена із зрілих якісних томатів. Консистенція однорідна, густа. Повинна мати характерний яскраво-червоний колір та смак без гіркоті та плісняви. Пакування в скляну банку об’ємом 0,5 л.
Сухофрукти яблука- Сухофрукти повинні бути сухі,сипучі без комкувань та пружні на дотик. Після обробки без плодоніжки,сторонніх включень ,плісені,шкідників та не ушкодження шкідниками. Смак солодкий або солодко-кислий, сторонній присмак та запах не допускається. Колір має бути від світло-жовтого до світло-коричневого.
Сухофрукти чорнослив- Чорнослив без кісточок, ваговий, стиглий, без пошкоджень, в'ялений, середннього розміру, без признаків гнилі, не підморожений. Термін придатності повинен складати на момент поставки не менше, ніж 90% до загального терміну придатності до споживання
Ягоди заморожені- Зовнішній вигляд: форма (у замороженому стані) - фрукти стиглі, чисті, одного помологічного сорту, без пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками. Колір: (у замороженому стані) -однорідний, властивий помологічному сорту свіжих фруктів у стиглому стані. Колір: (у розмороженому стані) - однорідний, властивий данній ягоді.
Смак та запах (у розмороженому стані) -властиві даному помологічному сорту свіжих фруктів у стиглому стані, без сторонніх присмаків та запахів. Консистенція: (у замороженому стані) - близька до консистенції свіжих фруктів, злегка пом'якшена, сторонні домішки не допускаються. Без льоду.
Терміну придатності - не менше 80% від загального терміну придатності на момент постачання.
В заклади освіти забороняється завозити недоброякісний товар або товар з терміном придатності, що минув. На недоброякісний товар складається акт та повертається постачальнику.
1.Якість продукції повинна відповідати діючим державним стандартам. При поставці кожної партії товару за графіком обов’язковою вимогою є дотримання термінів реалізації та умов зберігання продуктів, що швидко та особливо швидко псуються (Додаток 4 до п. 1.15 «Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних закладах», затвердженої Наказом МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 року № 298/227).
Товар повинен відповідати вимогам державних стандартів, а також іншій нормативно-технічній документації.
Розмір бюджетного призначення для предмета закупівлі ДК021:2015:15330000-0 - Оброблені фрукти та овочі(Родзинки,горошок морожений,капуста квашена,огірок солоний,томатна паста,сухофрукти яблука ,сухофрукти чорнослив,ягоди заморожені) сформований з урахуванням очікуваної вартості закупівлі.
Очікувана вартість предмета закупівлі визначена методом порівняння ринкових цін на аналогічні за технічними характеристиками товари, шляхом аналізу середньостатистичних цін та відповідає розміру бюджетного призначення.
Відкриті торги з особливостями