Menu

Обґрунтування

технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 № 710
«Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

 

  1. Найменування замовника:

Виконавчий комітет Сергіївської сільської ради , ЄДРПОУ 41066102

  1. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності):  

ДК021:2015:15330000-0 - Оброблені фрукти та овочі(Родзинки,горошок морожений,капуста квашена,огірок солоний,томатна паста,сухофрукти яблука ,сухофрукти чорнослив,ягоди заморожені)

  1. Ідентифікатор закупівлі:UA-2022-11-30-013764-a
  2. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

товар має бути свіжим, вирощеним в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, чистим, здоровим, достатньої зрілості, з типовою для ботанічного сорту формою і кольором, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Не допускаються товари, що підморожені, із гниллю та сторонніми запахами. Без ГМО.

Запропонований товар має бути врожаю 2022-2023 рр., відповідати термінам зберігання та повинен відповідати вимогам Закону України  «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97 від 23.12.1997р.,діючим міждержавним, національним стандартам і нормам, технічним умовам виробника, якісним вимогам Замовника і не містити ГМО, шкідливих або небезпечних добавок та підтверджуватись відповідними документами, які підтверджують якість і безпечність товару для здоров’я й життя людини.

Родзинки-Плоди винограду без кісточок, янтарного кольору, м’які, не пересушені, не прілі, без комах.

Горошок морожений - Горошок– вищого ґатунку. Повинен бути чистий, цілий, не перезрілий, горошок одного розміру.

Капуста квашена - Капуста приготовлена з пошаткованої капусти середніх і пізніх сортів, які мають високий вміст цукру, білі, не грубі листки, способом молочнокислого бродіння з додаванням невеликої кількості моркви, спецій. Капуста квашена   повинна бути світла, хрумка, без ослизлого соку, приємна на запах. Продукт не повинен  мати видимих ознак мікробіологічного псування (плісняви, гниття). Фасована у пластикові відра. Маркування державною мовою згідно з ДСТУ. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці.

Огірок солоний - Огірки солоні першого сорту, середнього розміру, цілі, без плодоніжок, нем’яті, незморщені, без механічних пошкоджень. Огірки пружні з хрусткою м’якоттю, повністю просочені розсолом. Смак та запах характерний для квашеного продукту. Маркування державною мовою згідно з ДСТУ. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці.

Томатна паста (0,5 бан)- Паста томатна – виготовлена із зрілих якісних томатів. Консистенція однорідна, густа. Повинна мати характерний яскраво-червоний колір та смак без гіркоті та плісняви. Пакування в скляну банку об’ємом 0,5 л.

Сухофрукти яблука- Сухофрукти повинні бути сухі,сипучі без комкувань та пружні на дотик. Після обробки без плодоніжки,сторонніх включень ,плісені,шкідників та не ушкодження шкідниками. Смак солодкий або солодко-кислий, сторонній присмак та запах не допускається. Колір має бути від світло-жовтого до світло-коричневого.

Сухофрукти чорнослив- Чорнослив без кісточок, ваговий, стиглий, без пошкоджень, в'ялений, середннього розміру, без признаків гнилі, не підморожений. Термін придатності повинен складати на момент поставки не менше, ніж 90% до загального терміну придатності до споживання

Ягоди заморожені- Зовнішній вигляд: форма (у замороженому стані) - фрукти стиглі, чисті, одного помологічного сорту, без пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками. Колір: (у замороженому стані) -однорідний, властивий помологічному сорту свіжих фруктів у стиглому стані. Колір: (у розмороженому стані) - однорідний, властивий данній ягоді.

Смак та запах (у розмороженому стані) -властиві даному помологічному сорту свіжих фруктів у стиглому стані, без сторонніх присмаків та запахів. Консистенція: (у замороженому стані) - близька до консистенції свіжих фруктів, злегка пом'якшена, сторонні домішки не допускаються. Без  льоду.

Терміну придатності - не менше 80% від загального терміну придатності на момент постачання.

В заклади освіти  забороняється завозити недоброякісний товар або товар з терміном придатності, що минув. На недоброякісний товар складається акт та повертається постачальнику.

1.Якість продукції повинна відповідати діючим державним стандартам. При поставці кожної партії товару за графіком обов’язковою вимогою є дотримання термінів реалізації та умов зберігання продуктів, що швидко та особливо швидко псуються (Додаток 4 до п. 1.15 «Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних закладах», затвердженої Наказом МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 року № 298/227).

Товар повинен відповідати вимогам державних стандартів, а також іншій нормативно-технічній документації.

 

  1. Обґрунтування розміру бюджетного призначення:

Розмір бюджетного призначення для предмета закупівлі ДК021:2015:15330000-0 - Оброблені фрукти та овочі(Родзинки,горошок морожений,капуста квашена,огірок солоний,томатна паста,сухофрукти яблука ,сухофрукти чорнослив,ягоди заморожені) сформований з урахуванням очікуваної вартості закупівлі.

 

  1. Очікувана вартість предмета закупівлі: 141146,00 грн., з ПДВ.

 

  1. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

Очікувана вартість предмета закупівлі визначена методом порівняння ринкових цін на аналогічні за технічними характеристиками товари, шляхом аналізу середньостатистичних цін та відповідає розміру бюджетного призначення.

  1. Процедура закупівлі:

Відкриті торги з особливостями

вгору