Обґрунтування
технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
(відповідно до пункту 41 постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 № 710
«Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
Виконавчий комітет Сергіївської сільської ради , ЄДРПОУ 41066102
ДК021:2015: 15540000-5 Сирні продукти (Сир кисломолочний, Сир твердий)
товар має бути свіжим, вирощеним в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, чистим, здоровим, достатньої зрілості, з типовою для ботанічного сорту формою і кольором, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Не допускаються товари, що підморожені, із гниллю та сторонніми запахами. Без ГМО.
Запропонований товар має бути врожаю 2022-2023 рр., відповідати термінам зберігання та повинен відповідати вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97 від 23.12.1997р.,діючим міждержавним, національним стандартам і нормам, технічним умовам виробника, якісним вимогам Замовника і не містити ГМО, шкідливих або небезпечних добавок та підтверджуватись відповідними документами, які підтверджують якість і безпечність товару для здоров’я й життя людини.
Сир кисломолочний, ваговий, має бути з масовою часткою жиру не менше 9%. Сир кисломолочний має бути натуральним, однорідної консистенції, ніжним в міру щільним, однорідним та рівномірним за всією масою, кольору білого або з кремовим відтінком.
Сир твердий не менше 50% жирності повинен мати рівну кірку, тонку, без механічних пошкоджень і без товстого підкіркового шару, покриту парафіновими речовинами або полімерними плівками. Колір – однорідний за всією масою, від слабо жовтого до жовтого.
Смак і запах: виражений сирний, без сторонніх присмаків і запахів.
Форма головки сиру: бруски, циліндри, сфери тощо. Головки сиру пакують у полімерні плівки, пакети багатошарові для вакуумного пакування або покривають парафіновими, полімерними або комбінованими сплавами та іншими пакувальними матеріалами згідно з чинними нормативними документами. Упаковка не пошкоджена. Сирний продукт не пропонувати.
Продукція повинна відповідати діючим стандартам в Україні або ТУ заводу-виробника, дійсними на момент постачання. Продукти харчування не повинні містити синтетичних барвників, ароматизаторів, підсилювачів смаку, консервантів, ГМО.
Пакування:Товар повинен бути наданий в тарі та (або) упакований звичайним для нього способом, що забезпечує зберігання товару під час звичайних умов зберігання та транспортування відповідно нормативно-технічної документації.
Термін придатності: На момент поставки термін придатності до споживання товару повинен складати не менше, ніж 80% до загального терміну придатності до споживання
Супровідна документація :Документи що підтверджують якість та безпечність продукції ( сертифікати, посвідчення та ін.).
Оцінка якості – згідно з ДСТУ 6003:2008 «Сири тверді»..
В заклади освіти забороняється завозити недоброякісний товар або товар з терміном придатності, що минув. На недоброякісний товар складається акт та повертається постачальнику.
1.Якість продукції повинна відповідати діючим державним стандартам. При поставці кожної партії товару за графіком обов’язковою вимогою є дотримання термінів реалізації та умов зберігання продуктів, що швидко та особливо швидко псуються (Додаток 4 до п. 1.15 «Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних закладах», затвердженої Наказом МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 року № 298/227).
Товар повинен відповідати вимогам державних стандартів, а також іншій нормативно-технічній документації.
Розмір бюджетного призначення для предмета закупівлі ДК021:2015:15540000-5 Сирні продукти (Сир кисломолочний, Сир твердий) сформований з урахуванням очікуваної вартості закупівлі.
Очікувана вартість предмета закупівлі визначена методом порівняння ринкових цін на аналогічні за технічними характеристиками товари, шляхом аналізу середньостатистичних цін та відповідає розміру бюджетного призначення.
Відкриті торги з особливостями