Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі ДК021:2015:03220000-9:Овочі, фрукти та горіхи(Капуста,цибуля,морква,буряк,огірок,перець солодкий,помідор,лимони,груша,апельсини,мандарини,банани,яблука,виноград).
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
СЕРГІЇВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ
вул. Центральна, 9, с. Сергіївка, Миргородський р-н, Полтавська обл..37332,
тел., факс (05354) 54-1-31 E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Код ЄДРПОУ 41066102
Обґрунтування
технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
(відповідно до пункту 41 постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 № 710
«Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
Виконавчий комітет Сергіївської сільської ради , ЄДРПОУ 41066102
ДК021:2015:03220000-9:Овочі, фрукти та горіхи(Капуста,цибуля,морква,буряк,огірок,перець солодкий,помідор,лимони,груша,апельсини,мандарини,банани,яблука,виноград).
Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-11-17-015077-a
Товар має бути свіжим, вирощеним в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, чистим, здоровим, достатньої зрілості, з типовою для ботанічного сорту формою і кольором, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Не допускаються товари, що підморожені, із гниллю та сторонніми запахами. Без ГМО.
Запропонований товар має бути врожаю 2022-2023 рр., відповідати термінам зберігання та повинен відповідати вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97 від 23.12.1997р.,діючим міждержавним, національним стандартам і нормам, технічним умовам виробника, якісним вимогам Замовника і не містити ГМО, шкідливих або небезпечних добавок та підтверджуватись відповідними документами, які підтверджують якість і безпечність товару для здоров’я й життя людини.
Апельсин, мандарин – плоди повинні бути свіжі, чисті, без ознак захворювань, без механічних пошкоджень та ушкоджень шкідниками, без сторонніх присмаків, запахів та ознак гнилі. Форма і колір повинні відповідати ботанічному сорту.
Лимони- лимони повинні бути: неушкодженими; цілими; доброякісними; продукт, схильний до гниття або псування, що робить його непридатним до вживання, не допускається; чистими (без будь-яких помітних сторонніх речовин). Лимони повинні бути без ознак внутрішнього зморщення, без дефектів, викликаних низькою температурою або морозом, без будь-якого стороннього запаху і присмаку. Ступінь розвитку і зрілість лимонів повинні бути такими, щоб фрукти могли: витримувати перевезення, навантаження і розвантаження; доставлятися до місця призначення в задовільному стані.
Помідори – плоди червоного, розового чи жовтого забарвлення( залежно від сорту), свіжі, цілі, чисті, здорові не зів`ялі, технічно стиглі, гладкі без пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками і хворобами. Запах і смак властиві даному сорту, без стороннього запаху і присмаку.
Банани – свіжі, чисті, не зів`ялі, без механічних пошкоджень, не пошкоджені хворобами і шкідниками, достатньої зрілості. Запах специфічний спілим бананам, смак солодкий, без зайвого присмаку та аромату. Плоди з зеленувато – жовтим, жовтим забарвленням шкірки, але не перезрілі, щільні, м`якоть кремова. Не допускаються плоди поламані з надривами шкірки у плодоніжки, глибокими порізами, сильними натисками, гнилих, зелених, запарених, підморожених, розчавлених, з сильними пошкодженнями
Цибуля – цибулини повинні бути свіжими, здоровими, визрілими, цілими, з сухими верхніми лусками і висушеною шийкою. Не допускається наявність гнилої, пророслої, пошкодженої шкідниками, ураженої хворобами, в`ялої, підмороженої цибулі.
Капуста – Зовнішній вигляд: головки повинні бути свіжі, цілі, здорові, чисті, цілком сформовані, непророслі, типової для ботанічного сорту форми і забарвлення, без пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками, не зів’ялим, без гнилі, не мороженими. Капуста постачається відповідно до сезону (рання, середня ). Головки середнього розміру приблизно вагою від 1.0 до 2,5 кг кожна головка.
Буряк Буряк має бути салатного сорту, свіжим, вінегретним, вирощеним в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, чистим, здоровим, щільним, достатньої зрілості, з типовою для ботанічного сорту формою і кольором, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Не допускаються коренеплоди, що підморожені, із гниллю та сторонніми запахами. Товар не повинен містити генетично модифікованих організмів (ГМО).Вага буряка не менше 300гр.
Морква Морква має бути свіжою, столовою, вирощеною в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, свіжа, чиста, здорова, щільна, достатньої зрілості, типова для ботанічного сорту за формою і кольором, без ознак гнилі, без сторонніх запахів, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Товар не повинен містити генетично модифікованих організмів (ГМО). Не допускаються коренеплоди, що підморожені, із гниллю та сторонніми запахами.
Яблука – плоди свіжі, стиглі, чисті, без механічних пошкоджень, без пошкоджень шкідниками та хворобами. Запах та смак властиві свіжим яблукам, без стороннього запаху та присмаку. Не допускаються плоди підморожені та гнилі.
Огірки свіжі, перець болгарський – овочі повинні бути свіжі, чисті, без ознак захворювань, без механічних пошкоджень та ушкоджень шкідниками, без сторонніх присмаків, запахів та ознак гнилі. Форма і колір повинні відповідати ботанічному сорту.
Груша плоди свіжі, стиглі, чисті, без механічних пошкоджень, без пошкоджень шкідниками та хворобами. Запах та смак властиві свіжим грушам, без стороннього запаху та присмаку. Не допускаються плоди підморожені та гнилі.
Виноград – має бути свіжий, стиглий, чистий, без механічних пошкоджень, без пошкоджень шкідниками та хворобами. Запах та смак – властиві винограду, смак солодкий, без стороннього запаху та присмаку. Не допускаються-плоди підморожені та гнилі.
В заклади освіти забороняється завозити недоброякісний товар або товар з терміном придатності, що минув. На недоброякісний товар складається акт та повертається постачальнику.
1.Якість продукції повинна відповідати діючим державним стандартам. При поставці кожної партії товару за графіком обов’язковою вимогою є дотримання термінів реалізації та умов зберігання продуктів, що швидко та особливо швидко псуються (Додаток 4 до п. 1.15 «Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних закладах», затвердженої Наказом МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 року № 298/227).
Товар повинен відповідати вимогам державних стандартів, а також іншій нормативно-технічній документації.
Розмір бюджетного призначення для предмета закупівлі ДК021:2015:03220000-9:Овочі, фрукти та горіхи(Капуста,цибуля,морква,буряк,огірок,перець солодкий,помідор,лимони,груша,апельсини,мандарини,банани,яблука,виноград) сформований з урахуванням очікуваної вартості закупівлі.
Очікувана вартість предмета закупівлі визначена методом порівняння ринкових цін на аналогічні за технічними характеристиками товари, шляхом аналізу середньостатистичних цін та відповідає розміру бюджетного призначення.
Відкриті торги з особливостями