Menu

СЕРГІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ГАДЯЦЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 (третя сесія восьмого скликання)

 

РІШЕННЯ

 

12.02. 2021                                                                                                    

 

Про стан виконання Програм затверджених Сергіївською сільською радою  на 2020 рік

 

       Керуючись пунктом 11 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», заслухавши інформацію начальника відділу економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Панасейко І. М. про стан виконання  Програм затверджених Сергіївською сільською радою на 2020 рік, сільська  рада  ВИРІШИЛА:

 

  1. Звіт начальника відділу економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Панасейко І. М. про стан виконання Програм затверджених Сергіївською сільською радою на 2020 рік, взяти до відома (додаток 1).
  2. Спеціалісту І категорії відділу економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Батурі Я.Д. оприлюднити це рішення на офіційному Веб-сайті Сергіївської сільської ради в глобальній інформаційній мережі Інтернет - http://sergiyvska-rada.gov.ua/.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на комісію з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку.

 

Сільський голова                                                                                                                                                                                     І. Г. Лідовий

            Додаток 1

до рішення 3 сесії восьмого

скликання Сергіївської сільської

ради Гадяцького району Полтавської

області від 12.02.2021

 

Звіт

Про стан виконання  Програм затверджених Сергіївською сільською радою на 2020 рік

    У 2020 році в Сергіївській сільській територіальні громаді працювало 35 Програми та Програма соціально-економічного розвитку Сергіївської сільської територіальної громади на 2020 рік.

          За 2020 рік по програмах були виконані наступні заходи:

 

№ п/п

Назва Програми

Короткий зміст, заходи реалізовані в рамках програми

Затверджена вартість Програми тис. грн.

1.

Програма «Соціальний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на 2020 рік»

Мета Програми надати матеріальну допомогу 2 дітям-сиротам.

Заходи Програми:1. Надання матеріальну допомогу в придбанні шкільної форми та спортивного костюму. 2. Придбання шкільного приладдя.

5,000 тис. грн..

2.

Програма надання безоплатної правової допомоги населенню Сергіївської сільської ради Гадяцького району Полтавської області на 2018-2021 роки

Метою Програми є розроблення та здійснення комплексних заходів правового, організаційного та економічного характеру.

Заходи програми: допомога в фінансуванні центру надання безоплатної правової допомоги в Гадяцькому районі.

Кожного року по 2,500 тис. грн.

3.

Програма протидії та профілактики злочинності, забезпечення публічної безпеки на території Сергіївської об’єднаної територіальної громади на 2018-2020 роки

Метою програми є забезпечення активної наступальної протидії злочинності.

Заходи Програми: Надання фінансової допомоги Гадяцькому ВП ГУНП

Кожного року по 40,000 тис. грн.

4.

Програма «Гроші ходять за дитиною» на 2020 рік

Метою Програми є створення додаткових умов в громаді для соціальної адаптації, соціокультурному розвитку та матеріальної підтримки дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, після досягнення ними  18-річного віку.

Заходи:надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавлених батьківського піклування, після досягнення ними  18-річного віку на території Сергіївської об’єднаної територіальної громади.

 

1,810 тис. грн.

5.

Програма надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг у межах норм, передбачених законодавством для сімей загиблих (померлих) учасників АТО на 2020 рік

Метою Програми є підвищення рівня соціального захисту членів сімей учасників АТО яких загинув під час антитерористичної операції.

Заходи Програми: забезпечити додатковими пільгами на житлово-комунальні послуги в межах норми для сімей загиблих учасників АТО.

10,000 тис. грн.

6.

Програма «Благоустрій» на 2020 рік

Метою Програми є реалізація комплексу заходів, щодо забезпечення утримання в належному санітарно-технічному стані, очищення та озеленення територій, а також соціально-економічних, організаційно-правових і екологічних норм, щодо поліпшення мікроклімату, санітарної очистки, створення оптимальних мов праці, побуту та відпочинку населення

1 503 002 тис. грн.

7.

Програма «Підтримка народжуваності» на 2020 рік

Основна мета Програми це стимулювання народжуваності на території Сергіївської ОТГ шляхом надання одноразової матеріальної допомоги в розмірі 10,000 тис. грн.

Заходи Програми надання одноразової виплати при народженні (усиновленні) дитини.

60,000 тис. грн.

8.

Програма «Фінансова підтримка комунального підприємства «Сергіївське» Сергіївської сільської ради та здійснення внесків до його статутного капіталу на 2020 рік»

Метою Програми є забезпечення стабільної роботи комунального підприємства, що діє на території Сергіївської сільської ради відповідно до його функціонального призначення щодо надання мешканцям населених пунктів Сергіївської сільської ради послуг в галузі житлово-комунального господарства.

Заходи: фінансова підтримка КП «Сергіївське» та здійснення внесків до його статутного капіталу

3 157 249 тис. грн.

9.

Програма зайнятості населення Сергіївської сільської ради на 2020 рік

Програма передбачає собою:

-         Забезпечення працевлаштування за допомогою служби зайнятості безробітних громадян на вільні та новостворені робочі місця;

-         З метою зайнятості населення направляти на навчання у ВУЗИ, професійно-технічні училища молодь згідно потреб розвитку територіально громади;

-         Створення умов для мобільності робочої сили, для працевлаштування іноземців;

-         Рекомендувати роботодавцям та профспілкам розробляти й впроваджувати упереджу вальні заходи щодо запобігання масових звільнень;

-         Надавати допомогу суб’єктам підприємницької діяльності (СПД) у вирішенні питань оформлення земельних ділянок на с/г призначення.

73,848 тис. грн.

10.

Програма «Шкільне молоко» на 2020 рік

Мета Програми – забезпечення дітей здоровими та повноцінним харчуванням в школах Сергіїської ОТГ.

Основні заходи: Закупівля хлібобулочних виробів та закупівля молока і проведення виховних заходів по здоровому харчуванню.

66,234 тис. грн.

11.

Програма забезпечення розроблення генеральних планів та іншої земельної документації населених пунктів Сергіївської ОТГ на 2020 рік

Метою Програми є створення містобудівної документації

328,781 тис. грн.

12.

Програма «Обдаровані діти» на 2020 рік

Метою Програми є підвищення результативності олімпіад, конкурсів, турнірів, науково-дослідницьких робіт учнів, членів МАН.

Заходи Програми: Нагородження учнів за отримання призових місць в олімпіадах, конкурсах.

9,000 тис. грн.

13.

Комплексна програма розвитку освіти на території Сергіївської ОТГ на 2020 рік

Метою Програми є створення умов для розвитку доступної та якісної системи освіти Сергіївської об’єднаної територіальної громади, покращення матеріально-технічного та фінансового забезпечення закладів освіти

13 954,549 тис. грн.

14.

Програма розвитку надання соціальних послуг у Сергіївській об’єднаній територіальній громаді на 2020 рік

Метою Програми є вирішення невідкладних питань організаційного, матеріально-технічного, медичного та соціально-побутового обслуговування громадян, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Заходи: формування комплексної системи соціального захисту, підвищення якості соціального обслуговування громадян

1 116,699 тис. грн.

15.

Програма фінансової підтримки закладів охорони здоров’я на 2020 рік

Метою Програми є забезпечення надання населенню медичної допомоги та медичних послуг, спрямованих на збереження, поліпшення та відновлення здоров’я населення, забезпечення фінансового ресурсу для здійснення вказаних цілей

1 118,730 тис. грн.

16.

Програма розвитку культури в Сергіївській громаді на 2020 рік

Метою Програми є реалізація першочергових і перспективних заходів, спрямованих на створення належних умов для підвищення рівня розвитку культурної інфраструктури громади

2 763,160 тис. грн.

17.

Комплексна Програма «Турбота» на 2020 рік

Метою Програми є посилення соціального захисту та фінансової підтримки окремих категорій найменш захищених категорій громадян, вирішення їх найбільш болючих проблем.

 Заходи Програми:

-         Надання одноразової допомоги учасникам АТО, учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, учасникам ВВВ, учасникам бойових дій в Афганістані, учасникам бойових дій в Чехословаччині, жителям з онкологічною патологією;

-         Надання безкоштовної путівки на оздоровлення учасникам АТО;

-         Надання одноразової допомоги у зв’язку з загибеллю (смертю) особи.

123,000 тис. грн.

18.

Програма оздоровлення та відпочинок дітей на 2020 рік

Метою Програми є організація повноцінного оздоровлення та відпочинку дітей, зміцнення здоров’я дитячого населення Сергіївської ОТГ.

Заходи Програми: забезпечення оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги, сприяння оздоровленню дітей через механізм часткової оплати вартості путівки до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку.

128,307 тис. грн.

19.

Програма «Організація харчування в загальноосвітніх школах І-ІІІ ступенів та загальноосвітній школі І-ІІ ступенів розташованих на території населених пунктів Сергіївської сільської ради в 2020 році»

Основна мета Програми – це створення умов для збереження здоров’я дітей, підвищення рівня організації харчування, забезпечення школярів безкоштовним, раціональним і якісним харчуванням. Забезпечення безкоштовним харчуванням дітей які потребують особливої уваги,часткове фінансування харчування дітей 1-9 і 1-11 класів.

514,403 тис. грн.

20.

Програма утримання та розвиток інфраструктури доріг на 2020 рік

Метою Програми є покращення життя жителів Сергіївської громади шляхом проведення капітальних та поточних ремонтів доріг.

Заходи програми проведення капітальних і поточних ремонтів доріг.

3 022,521 тис. грн.

21.

Програма розвитку фізичної культури і спорту в сільській місцевості на 2020 рік

Метою Програми є створення необхідних соціально-економічних, нормативно-правових, організаційно-технічних умов та здійснення заходів для розвитку фізичної культури та спорту. Заходи Програми: матеріальне забезпечення виїзних матчів сільської футбольної команди в чемпіонаті району, придбання спортивного інвентарю, одноразова премія учасника футбольної команди.

30,000 тис. грн.

22.

Програма компенсаційні виплати на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям населення на 2020 рік

Метою Програми є надання громадянам, які проживають на території Сергіївської ОТГ належних їм згідно чинним законодавством пільг та здійснення компенсаційних виплат перевізнику за пільгове перевезення окремим категоріям населення. Заходи: надання послуг з перевезення пасажирів на маршрутах з метою забезпечення соціального захисту пільгової категорії громадян.

572,400 тис. грн.

23.

Програма «Поводження з твердими побутовими відходами на території Сергіївської ОТГ» на 2018-2020 рік

Мета Програми полягає в покращенню стану довкілля та життєвого рівня мешканців Сергіївської громади завдяки запровадження системи роздільного збирання твердих побутових відходів, сортування, транспортування, а також в зміні світогляду жителів громади про правильне сортування відходів і чим це важливо для майбутнього громади. Заходи Програми: розробка схеми санітарної розчистки території, придбання спец автомобіля, встановлення майданчиків для роздільного збору ТПВ, придбання баків, придбання пакетів для роздільного збору сміття, придбання спеціальних контейнерів для збирання особливо небезпечних відходів, проведення роз’яснювальної роботи серед населення.

На 2018 р – 344,500 тис. грн..,

2019 р. – 2602,000 тис. грн..,

2020 р. – 204,000 тис. грн..

24.

Програма місцевих стимулів для медичних працівників на 2017 – 2020 роки

Метою Програми є забезпечення зниження рівня захворюваності, інвалідності та смертності населення шляхом налагодження ефективного функціонування системи надання населенню доступної і високоякісної медичної допомоги.

На 2018 р. – 140,000 тис. грн.,

2019 р. – 140,000 тис. грн.,

2020 р. – 140,000 тис. грн.

25.

Програма «розвиток та удосконалення цивільного захисту населення об’єднаної сільської територіальної громади» на 2017-2021 роки.

Метою Програми є послідовне зниження ризику виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та грн.даного характеру, підвищення рівня безпеки населення і захищеності територій від наслідків таких ситуацій, вдосконалення та розвитку системи централізованого оповіщення і зв’язку, приведення існуючого фонду захисних споруд у відповідну готовність.

Заходи: надання субвенції місцевій пожежній охороні, співфінансування обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад Полтавської області на тему: «Будівництво будівлі «Центр громадської безпеки» по вул. Качанівська,10 в с. Петрівка-Роменська, Гадяцького району, Полтавської області»

 848,291 тис. грн.

26.

Програма боротьби з амброзією полинолистою в Сергіївській сільській раді на 2019-2020 роки.

Метою Програми є впровадження комплексу ефективних заходів з виявленням та ліквідацією вогнищ розповсюдження наявних карантинних організмів у т. ч. амброзії полинолистої, на території Сергіївської сільської ради, в тому числі сільгоспугіддя та землях лісового фонду.

20,000 тис. грн.

27.

Програма «Утримання об’єктів спільного користування чи ліквідації негативних наслідків діяльності об’єктів спільного користування на 2020 рік»

Метою Програми є припинення негативних процесів у забезпеченні функціонування об’єктів соціально-культурної сфери села, забезпечення належної якості надання освітніх та медичних послуг

719,623 тис. грн.

28.

Програма охорони та раціонального використання природних ресурсів на 2020 рік

Метою Програми є забезпечення екологічної безпеки, захисту життя і здоров’я мешканців населених пунктів.

Заходи : покращення санітарно-екологічного стану водойм, покращення якості питної води, озеленення, благоустрій населених пунктів.

27,040 тис. грн.

29.

Програма відзначення державних та професійних свят, ювілейних та пам’ятних дат, відзначення осіб, які зробили вагомий внесок у розвиток  Сергіївської об’єднаної територіальної громади, здійснення представницьких та інших заходів на 2019 рік

 

Метою програми є забезпечення належної організації відзначення державних та професійних свят, ювілейних та пам’ятних дат, заохочення та стимулюванням окремих працівників, трудових колективів, за заслуги перед громадою, здійснення представницьких та інших заходів.

Основними завданнями Програми є:

-  забезпечення моральної та матеріальної підтримки кращих працівників і колективів, установ і організацій Сергіївської ОТГ  за результатами їх трудової, громадської діяльності та з нагоди відзначення державних та професійних  свят, ювілейних та пам’ятних дат.

-  створення організаційних, фінансових і матеріально-технічних умов для виконання мети Програми.

 

 

5,000 тис. грн.

30.

Програма безоплатного та пільгового забезпечення лікарськими засобами у разі амбулаторного лікування окремих груп населення на 2019-2021 роки

Метою програми є вирішення питань щодо:

- створення умов для реалізації конституційного права найбільш вразливих          верств населення на соціальний захист та здоров’я шляхом забезпечення доступності гарантованих  обсягів життєво необхідних лікарських засобів для збереження їх життя та здоров’я;

 - покращення надання медичної допомоги хворим пільгових категорій, що знаходяться на амбулаторному лікуванні;

 - профілактика і зниження рівня захворюваності, інвалідності і передчасної смертності населення району;

 - підвищення якості та вдосконалення системи надання первинної медичної допомоги;

 - забезпечення раціонального використання бюджетних коштів.

Основним завданням Програми є:

-         забезпечення пільгових категорій населення, що потребують амбулаторного медичного лікування, безоплатним чи пільговим відпуском лікарських засобів за рецептом лікаря ЗПСМ та педіатра;

-         поліпшення стану здоров’я пільгових категорій населення.

 

13,800 тис. грн.

31.

Програма підтримки аграрного сектору та розвитку сільських територій Сергіївської об’єднаної територіальної громади за пріоритетними напрямками на період до 2020 року

Метою програми є:

·        створення умов для зміцнення потенціалу громади на основі ефективного функціонування реального сектору економіки та розвитку підприємництва ;

·        забезпечення ефективного використання земельних ресурсів;

·        створення умов для економічного зростання шляхом сприяння залученню інвестицій та впровадженню підприємствами інноваційних і інвестиційних проектів, спрямованих на виробництво конкурентоспроможної продукції із застосуванням ресурсозберігаючих технологій;

·        підвищення ефективності фінансово-бюджетної політики , зміцнення та збільшення дохідної частини бюджету, оптимізації раціонального використання бюджетних коштів;

·        підвищення рівня добробуту населення, збереження історико-культурної спадщини, співпрацю між громадськістю, бізнесом і владою, покращення екологічної безпеки території громади.

Заходи

1.  Організація інформаційно-роз’яснювальної роботи серед членів ОСГ, фермерських господарств та фізичних осіб – виробників сільськогосподарської продукції про конкурентні переваги провадження їх діяльності у складі сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів;

2.   Участь у співфінансуванні в обласній  «Програмі розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямкам на період до 2020 року» при формуванні матеріально-технічної бази  при створенні сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів в ОТГ;

3.  Забезпечення фінансування  наданих в ОТГ соціально-спрямованих дорадчих послуг.

4.  Організація місцевих виставкових заходів та фінансування участі ОТГ у регіональних, всеукраїнських та міжнародних виставкових заходах.

280,750 тис. грн.

32.

Програма «Фінансова підтримка спеціалізованого комунального підприємства «Добробут» Сергіївської сільської ради та здійснення внесків до його статутного капіталу на 2019 рік»

Метою Програми є створення необхідних умов для утримання, збереження та раціонального використання переданих комунальному підприємству у постійне користування земельних ділянок під полезахисними лісовими смугами, які обмежують масив земель сільськогосподарського призначення.

Заходи: фінансова підтримка СКП «Добробут» та здійснення внесків до його статутного капіталу

483,031 тис. грн.

33.

Програми розвитку та підтримки сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Ягоди Сергіївки» на 2019-2021 роки

 

Метою Програми є створення стійкої системи підтримки кооперативу «Ягоди Сергіївки», забезпечення безпосереднього доступу до організованого аграрного ринку особистим селянським, фермерським господарствам, підвищення рівня зайнятості та добробуту сільського населення.

Завдання Програми:

- надання організаційної та матеріальної підтримки сільськогосподарському обслуговуючому кооперативу «Ягоди Сергіївки»;

- поліпшення матеріально-технічної бази сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Ягоди Сергіївки»;

- стимулювання жителів Сергіївської громади до самозайнятості.

 

104,000 тис. грн.

34

Програма протидії та профілактики злочинності, забезпечення публічної безпеки на території Сергіївської об’єднаної територіальної громади на 2018-2020 роки

Метою Програми є забезпечення активної наступальної протидії злочинності та досягнення її зниження на основі чітко визначених пріоритетів, об’єднання зусиль органів державної влади, правоохоронних і контролюючих органів, громадськості у напрямку профілактики та протидії злочинності, корупції, порушення громадського порядку.

120,000 тис.грн

35

Програма національно-патріотичного виховання дітей та молоді Сергіївської сільської ради на 2019-2020 рік

Формування свідомого громадянина-патріота Української держави,  представника української національної еліти через набуття молодим  поколінням національної свідомості, активної громадянської позиції,  високих моральних якостей та духовних цінностей, виховання конкурентоспроможної особистості, здатної успішно самореалізуватися в соціумі як громадянин, професіонал, носій української національної культури.

Захист національних інтересів держави, утвердження  патріотизму, моральності та формування загальнолюдських цінностей молоді.

 

8,200 тис.грн

 

 

Начальник відділу економічного                                                                                                                               

розвитку та інвестицій виконавчого

комітету Сергіївської сільської ради                                                                                                                                                           І.М. Панасейко          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Карта захисних споруд полтавської області

вгору