Menu

СЕРГІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ГАДЯЦЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

(дев’ята сесія восьмого скликання)

 

РІШЕННЯ

10.09. 2021

Про результати проведення внутрішнього аудиту фінансово-господарської діяльності СКП «Добробут» Сергіївської сільської ради за період роботи з 20.08.2020 по 20.08.2021 року

         Керуючись статтею 26, 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 114 Бюджетного Кодексу України, відповідно до розпорядження  сільського  голови   від  12.08.2021 №42 о.д.,  сільська рада ВИРІШИЛА:

 

  1. Інформацію начальника фінансового відділу виконавчого комітету Сергіївської сільської ради (Лободи В.Г.) про результати проведення внутрішнього аудиту фінансово-господарської діяльності СКП «Добробут» Сергіївської сільської ради за період роботи з 20.08.2020 по 20.08.2021 року взяти до відома (додається).
  2. Зобов’язати директора СКП «Добробут» Сергіївської сільської ради (Ілляшенка А.О.), який допустив порушення:

- вжити невідкладних заходів щодо повного усунення порушень та недоліків, виявлених під час проведення внутрішнього аудиту фінансово-господарської діяльності СКП «Добробут» Сергіївської сільської ради до 10.11.2021 року;

- забезпечити якісну організацію внутрішнього контролю і аудиту в бюджетному процесі, систематичний моніторинг ефективності використання бюджетних коштів.

  1. Фінансовому відділу виконавчого комітету Сергіївської сільської ради (Лободі В.Г.) на всіх стадіях бюджетного процесу в комунальних підприємствах та установах Сергіївської сільської ради забезпечити відповідно до вимог Бюджетного Кодексу України контроль за дотриманням бюджетного законодавства, спрямований на забезпечення ефективного і результативного управління коштами бюджету Сергіївської сільської територіальної громади з боку головних розпорядників комунальних підприємств та установ Сергіївської сільської ради.
  2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на сільського голову.

Сільський голова                                                                                   І.Г. Лідовий

 

Інформація

про  результати   позапланової   перевірки   Спеціалізованого комунального підприємства «Добробут» Сергіївської сільської ради.

 

На підставі розпорядження сільського голови проведено позапланову перевірку в  спеціалізованому комунальному підприємстві «Добробут» Сергіївської сільської ради за надходженням, ефективним, цільовим використанням бюджетних коштів та станом збереження комунального майна, з окремих питань фінансово-господарської діяльності за період з 20.08.2020 по 20.08.2021р.

Неодноразово згідно актів перевірки були вказані порушення, але були невиправлені.

За результатами проведеної перевірки за період 2020 - 2021 року, була повторно порушена, не належна організація ведення бухгалтерського обліку, внесення недостовірних даних до фінансової звітності неефективне та не цільове використання коштів та інші порушення.

Невчасно ведеться списання запасних частин до бензопил та запасних частин до автомобіля. На балансі знаходяться запасні частини на суму 19 978 грн. 90 коп., а в наявності відсутні запчастини та акти на списання.

На період перевірки відсутні шляхові листи, списання бензину А- 92 заборгованість складає 5,327 л. Відсутнє масло для бензопил в кількості 60 л та акти на списання.

Проведено інвнтарізацію матеріальних цінностей, що знаходяться у складському приміщенні, за результатами якої виявлено недостача дерева 11 028 куб. та лишки дерево - обзелки, які необліковані в загальній кількості 12 000 куб. За словами директора придбанні для працівників комунального підприємства.

Перевіркою встановлено, що на поточних банківських рахунках залишок коштів склав 11797 грн. 22 коп. Невчасно вносяться кошти на банківські рахунки. Згідно перевірки видно, що по чіпах проведено оплату, а гроші в касу невнесені. Відслідковується постійне зростання заборгованості перед постачальниками.

Частково заключні договора на вивіз твердих  побутових  відходів.

 

Начальник фінансового відділу                                                        В.Г. Лобода

 

Карта захисних споруд полтавської області

вгору