Menu

 

СЕРГІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

МИРГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

(тринадцята сесія восьмого скликання)

РІШЕННЯ

 

23.12.2021   

Про затвердження Програми забезпечення санаторно-курортним лікуванням учасників АТО та учасників бойових дій на території інших держав на 2022 рік

Відповідно до пункту 22 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» з метою подальшого соціального захисту учасників АТО та учасників бойових дій на території інших держав, сільська рада ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Програму забезпечення санаторно-курортним лікуванням учасників АТО та учасників бойових дій на території інших держав на 2022 рік (далі – Програма), що додається.
  2. Начальнику фінансового відділу виконавчого комітету Сергіївської сільської ради (Лобода В.Г.) передбачити кошти в бюджеті на виконання заходів Програми.
  3. Спеціалісту І категорії з організаційної роботи виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Вербі А.В. оприлюднити це рішення на офіційному Веб-сайті Сергіївської сільської ради в глобальній інформаційній мережі Інтернет - http://sergiyvska-rada.gov.ua/.
  4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію Сергіївської сільської ради з гуманітарних питань.

 

Сільський голова                                                                              Ігор ЛІДОВИЙ

 

                                                                                       ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішенням тринадцятої сесії восьмого скликання Сергіївської сільської ради від 23.12.2021 року

Програма

забезпечення санаторно-курортним лікуванням учасників АТО та учасників бойових дій на території інших держав на 2022 рік

с. Сергіївка – 2021 р.

  1. Проблеми, на розв’язання яких спрямована Програма, та обґрунтування необхідності їх розв’язання

Програма забезпечення санаторно-курортним лікуванням учасників АТО та учасників бойових дій на території інших держав на  2022 рік (далі – Програма) покликана сприяти реалізації Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

Дана Програма розроблена в умовах проведення в Україні антитерористичної операції. Тому виникає необхідність надання додаткових соціальних гарантій учасникам АТО та учасникам бойових дій на теритрії інших держав зокрема у частині поліпшення фізичного та психічного стану здоров’я вищезазначених категорій громадян.

Відпочинок завжди був важливою складовою повноцінного життя будь-якої людини. Він дає змогу відновити сили, отримати нові враження, а іноді – навіть цікаві знання. Особливо актуальним на сьогоднішній день це питання є для тих людей, котрі не мають змоги відпочити і віддають свої сили та здоров’я на захист Батьківщини. Саме тому громада намагається як найбільш максимально забезпечити учасників антитерористичної операції та учасників інших бойових дій на території інших держав санаторно-курортним лікуванням.

Нині в громаді 27 демобілізованих військовослужбовців, які приймали участь в АТО та 9 учасників бойових дій на території інших держав. Всі вони потребують санаторно-курортного лікування, а ця Програма спрямована на вирішення проблеми щодо забезпечення безоплатними путівками для санаторно-курортного лікування даної категорії громадян.

Міська Програма забезпечення санаторно-курортним лікуванням учасників АТО та учасників бойових дій на території інших держав на  2022 рік сприятиме зменшенню соціальної напруги у суспільстві та покращенню стану здоров’я  даної категорії громадян.

Дана Програма на сьогоднішній день має пріоритетне значення та потребує залучення як фінансових ресурсів місцевих бюджетів так і інших джерел фінансування, не заборонених законодавством України.

 

  1. Мета ПРОГРАМИ

Головною метою Програми є створення більш сприятливих умов і гарантій для реалізації права учасників антитерористичної операції та учасників бойових дій на території інших держав на санаторно-курортне оздоровлення.

Підвищення рівня соціального захисту даної категорії громадян та створення у суспільстві атмосфери співчуття, підтримки та поважного ставлення.

 

  1. ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ ПРОГРАМИ

     Мету даної Програми передбачається досягнути шляхом:

- виконання державних програм санаторно-курортного лікування учасників антитерористичної операції та учасників бойових дій на території інших держав, в межах фінансування;

- забезпечення учасників антитерористичної операції та учасників бойових дій на території інших держав санаторно-курортними путівками  за рахунок коштів сільського бюджету з метою їх оздоровлення.

Придбання путівок для учасників антитерористичної операції та учасників бойових дій на території інших держав здійснюватиметься Центром надання соціальних послуг Сергіївської сільської ради в рамках діючої Програми за рахунок коштів, передбачених на ці цілі з місцевого та обласного бюджетів.

Санаторно-курортне оздоровлення буде здійснюватиметься згідно порядку забезпечення путівок учасникам АТО та учасникам бойових дій на території інших держав (додаток 1).

        

  1. ОБСЯГИ ТА ДЖЕРЕЛА ФІНАНСУВАННЯ ПРОГРАМИ

      Фінансування Програми здійснюється відповідно до законодавства України за рахунок коштів сільського бюджету та інших джерел, не заборонених чинним законодавством. Фінансування заходів Програми здійснюється відповідно до положення про порядок забезпечення санаторно-курортним лікуванням учасників АТО та учасників бойових дій на території інших держав на  2022 рік (додаток 1)

 

  1. КОНТРОЛЬ ЗА ВИКОНАННЯМ ПРОГРАМИ

      Контроль за виконанням Програми покладається на комісія з питань прав людини, соціального захисту населення, законності, депутатської діяльності і етики.

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

П А С П О Р Т

ПРОГРАМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ САНІТАРНО-КУРОРТНИМ ЛІКУВАННЯ УЧАСНИКІВ АТО ТА УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ НА 2022 РІК

1

Ініціатори розроблення Програми

Виконавчий комітет Сергіївської сільської ради

2

Підстава для прийняття Програми

Пункт 22 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та з метою соціального захисту учасників АТО та учасників бойових дій на території інших держав

3

Розробники Програми

Відділ економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

4

Співрозробники Програми

Центр надання соціальних послуг Сергіївської сільської ради

5

Відповідальний виконавець

Виконавчий комітет Сергіївської сільської ради

6

Учасники Програми

Учасники АТО, учасники бойових дій на території інших держав

7

Термін реалізації

2022 рік.

8

Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні програми (для комплексних програм)

-

9

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього, у тому числі:

150,960  тис. грн.

10

Коштів сільського бюджету

120,960 тис. грн.

11

Коштів інших джерел

30,000 тис. грн.

 

 

Секретар сільської ради                                                        Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

 

 

ЗАХОДИ ПРОГРАМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ САНІТАРНО-КУРОРТНИМ ЛІКУВАННЯ УЧАСНИКІВ АТО ТА УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ НА 2022 РІК

 

п/п

Зміст заходів

Термін

виконання

Сума витрат тис. грн.

1.

Оплата путівки учасникам АТО 18 днів 4 чол. 19800 грн.

2022 р.

109,200

2.

Оплата путівки учасникам бойових дій на території інших держав 10 днів 4 чол. 10440 грн.

 

2022 р.

41,760

Разом

150,960 тис. грн.

 

Секретар сільської ради                                                        Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Додаток 1  

 ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням тринадцятої сесії восьмого скликання Сергіївської сільської ради від 23.12.2021

 

  1. Цей Порядок  визначає  механізм забезпечення учасників АТО та учасників бойових дій на території інших держав на  2022 рік санаторно-курортним лікуванням.  
  2. Виконавчий комітет Сергіївської сільської ради забезпечують путівками, до санаторно-курортних закладів не більше одного разу на рік, осіб таких пільгових категорій: учасник антитерористичної операції на сході України, учасник бойових дій на території інших держав( Афганістані, Чехословаччині а також постраждалі в Революції гідності, учасники війни та інваліди війни.) які проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади.
  3. Перелік документів, необхідних для отримання послуги, а також вимоги до них:

            1.Заява.

  1. Паспорт та ідентифікаційний номер

            3.Медична довідка закладу охорони здоров’я за формою N 070/о.

            4.Копія відповідного посвідчення.

            5.Копія військового квитка (за наявності).

            6.Копія документа, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення(для осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій, учасників війни).

Під час подання копій документів особи надають їх оригінали для огляду.

  1. Документи подаються громадянином особисто або законним представником до «Центру надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради для попереднього замовлення путівки.
  2. Особам даної категорії путівки надаються безкоштовно в межах передбачених Програмою.
  3. Строк надання послуги санаторно-курортного лікування згідно з медичними рекомендаціями та в порядку черговості подання повного пакету документів особою. Санаторно-курортне лікування надається на період не менше 10 днів але не більше 21 дня. Кількість днів особа вказує у заяві.
  4. Надання санаторно-курортної путівки шляхом відшкодування вартості путівки Виконавчим комітетом Сергіївської сільської ради з обласного чи місцевого бюджету або вмотивована відмова. Оплата проїзду до санаторію не проводиться.
  5. Особа особисто отримує в «Центрі надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради примірник договору про надання санаторно-курортного лікування і взамін особа надає по закінченню санаторно-курортного лікування акт наданих послуг.
  6. Перелік підстав для відмови у наданні послуги:

           - Подання неповного пакету документів.

           - Неточна або неповна інформація, що міститься в документах.

           - Закінчення строку дії медичної довідки за формою №070/о.

         10.Поділ путівки та передача її іншій особі забороняється. Строк дії довідки за формою N 070/о 1 рік. Особам, які були письмово повідомлені про умову поновлення довідки із закладу охорони здоров’я за формою N 070/о, але протягом шести місяців з дня закінчення її строку дії не виконали цієї умови, санаторно-курортне лікування не надається.

 

Секретар сільської ради                                                         Надія ІЛЛЯШЕНКО

Карта захисних споруд полтавської області

вгору