Menu

СЕРГІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

МИРГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

(тринадцята сесія восьмого скликання)

РІШЕННЯ

23 грудня 2021 року

«Про бюджет Сергіївської сільської територіальної громади на 2022 рік»

                                         16518000000

   (код бюджету)

Керуючись Бюджетним кодексом України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада ВИРІШИЛА:

  1. Визначити на 2022 рік:

доходи бюджету сільської територіальної громади у сумі 58 103 502 гривень, у тому числі доходи загального фонду бюджету – 57 303 502 гривень та доходи спеціального фонду бюджету – 800 000 гривень, згідно з додатком 1 до цього рішення;

видатки бюджету сільської територіальної громади у сумі  58 103 502 гривень, у тому числі видатки загального фонду бюджету – 53 943 928 гривень та видатки спеціального фонду бюджету – 4 159 574 гривень, згідно з додатком 3 до цього рішення;

профіцит за загальним фондом бюджету сільської територіальної громади у сумі 3 359 574 гривень , згідно з додатком 2 до цього рішення;

дефіцит за спеціальним фондом бюджету сільської територіальної громади у сумі 3 359 574 гривень, згідно з додатком 2 до цього рішення;

оборотний залишок бюджетних коштів бюджету сільської територіальної громади у розмірі 63 910 гривень, що становить 0,11 відсотків видатків загального фонду бюджету, визначених цим пунктом;

резервний фонд бюджету сільської територіальної громади у розмірі 10 000 гривень, що становить 0,017 відсотків видатків загального фонду бюджету, визначених цим пунктом.

  1. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів бюджету сільської територіальної громади на 2022 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами згідно з додатком 3 до цього рішення.
  2. Затвердити на 2022 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 4 до цього рішення.

Дозволити виконавчому комітету Сергіївської сільської ради протягом 2022 року здійснювати розподіл та перерозподіл обсягів трансфертів з державного бюджету місцевим бюджетам та з інших місцевих бюджетів у період між сесіями сільської ради з наступним внесенням змін до рішення про бюджет сільської територіальної громади відповідно до частини  сьомої статті 108  Бюджетного кодексу України.

  1. Затвердити на 2022 рік обсяги капітальних вкладень у розрізі інвестиційних проектів згідно з додатком 5 до цього рішення.
  2. Затвердити розподіл витрат бюджету сільської територіальної громади на реалізацію місцевих/регіональних програм у сумі 57 903 502 гривні, згідно з додатком 6 до цього рішення.
  3. Установити, що у загальному фонді бюджету сільської територіальної громади на 2022 рік:

1) до доходів загального фонду бюджету сільської територіальної громади належать доходи, визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України та трансферти, визначені статтею 97,101 Бюджетного кодексу України, а також трансферти, передбачені з обласного бюджету;

2) джерелами формування у частині фінансування є надходження, визначені пунктом 10 частини першої статті 71 Бюджетного кодексу України;

  1. Установити, що джерелами формування спеціального фонду бюджету сільської територіальної громади на 2022 рік:

1) у частині доходів є надходження, визначені статтею 691 Бюджетного кодексу України;

2) у частині фінансування є надходження, визначені пунктом 10 частини першої статті 71 Бюджетного кодексу України.

  1. Установити, що у 2022 році кошти, отримані до спеціального фонду бюджету сільської територіальної громади згідно з відповідними пунктами частини першої статті 69, частини першої статті 71 Бюджетного кодексу України, спрямовуються на реалізацію заходів, визначених відповідними пунктами статті 13 та частиною другою статті 71 Бюджетного кодексу України.
  2. Визначити на 2022 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками бюджету сільської територіальної громади видатки загального фонду на:

- оплату праці працівників бюджетних установ;

- нарахування на заробітну плату;

- придбання медикаментів та перев'язувальних матеріалів;

- забезпечення продуктами харчування;

- соціальне забезпечення;

- оплату комунальних послуг та енергоносіїв;

- поточні трансферти місцевим бюджетам ;

- забезпечення осіб  з інвалідністю технічними та іншими засобами  реабілітації, виробами медичного призначення для індивідуального  користування ;

- оплата послуг з охорони комунальних закладів культури ;

- оплата енергосервісу ;

- програма державних гарантій медичного обслуговування населення .

  1. Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України надати право фінансовому відділу Сергіївської сільської ради отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України :

- позики на покриття тимчасових касових розривів бюджету сільської територіальної громади, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов'язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.

  1. Головним розпорядникам коштів бюджету сільської територіальної громади забезпечити виконання норм Бюджетного кодексу України стосовно:

1) затвердження паспортів бюджетних програм протягом 45 календарних днів з дня набрання чинності цим рішенням;

2) здійснення управління бюджетними коштами у межах встановлених бюджетних призначень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;

3) забезпечення доступності інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:

- здійснення публічного представлення та публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2023 року;

- оприлюднення паспортів бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів;

4) забезпечення у повному обсязі проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ, інші енергоносії, комунальні послуги та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом відповідних послуг у межах бюджетних асигнувань, затверджених у кошторисі.

  1. У межах загального обсягу бюджетних призначень за бюджетною програмою окремо за загальним та спеціальним фондами бюджету фінансовий відділ виконавчого комітету Сергіївської сільської ради за обґрунтованим поданням головного розпорядника коштів здійснює перерозподіл бюджетних асигнувань, затверджених у розписі бюджету та кошторисі, в розрізі економічної класифікації видатків бюджету .

У винятковому випадку за обґрунтованим поданням головного розпорядника бюджетних коштів перерозподіл видатків в межах їх загального обсягу за бюджетними програмами, а також збільшення видатків розвитку за рахунок зменшення інших видатків (окремо за загальним та спеціальним фондом бюджету) здійснюється за рішенням виконавчого комітету Сергіївської сільської ради, погодженим з постійною комісією сільської ради з питань планування , фінансів, бюджету та  соціально - економічного розвитку.

  1. Здійснювати з 1 січня 2022 року з бюджету Сергіївської сільської територіальної громади видатки на забезпечення діяльності бюджетних установ, закладів, визначених у додатку 7 до цього рішення, відповідно до розмежування видатків між бюджетами, визначеного Бюджетним кодексом України.
  2. Рішення набирає чинності з 01 січня 2022 року.
  3. Додатки (1 – 7 ) цього рішення є невід’ємною його частиною.
  4. Спеціалісту І категорії виконавчого комітету Сергіївської сільської ради А. Вербі забезпечити опублікування цього рішення в десятиденний строк з дня його прийняття у газеті «Гадяцький вісник», на офіційному Веб-сайті Сергіївської сільської ради в глобальній інформаційній мережі Інтернет - http://sergiyvska-rada.gov.ua/ відповідно до частини четвертої статті 28 Бюджетного кодексу України
  5. Організацію виконання цього рішення покласти на начальника фінансового відділу виконавчого комітету сільської ради (В. Лободу), контроль за його виконанням - на постійну комісію сільської ради з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку (М. Смаль).

 

Сільський голова                                                                             Ігор ЛІДОВИЙ

 

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до бюджету Сергіївської сільської територіальної громади на 2022 рік

 

        Формування показників бюджету Сергіївської сільської територіальної громади на 2022 рік сформовано з врахуванням вимог Податкового та Бюджетного кодексів України, основних напрямків бюджетної політики на 2022 рік та інших законодавчих і нормативних актів, що стосуються місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин .

 

ДОХОДИ

        Доходна частина бюджету Сергіївської сільської територіальної громади на 2022 рік сформована відповідно до статті 64 Бюджетного кодексу України, якими визначено перелік доходів, що зараховуються до бюджету, та з врахуванням Податкового кодексу України.

        При плануванні доходної частини бюджету Сергіївської сільської територіальної громади на 2022 рік було враховано фактичне виконання дохідної частини бюджету за результатами 10 місяців 2021 року.

        Доходи бюджету на 2022 рік заплановані в сумі 58 103 502 грн., в тому числі доходи загального фонду бюджету сільської територіальної громади – 57 303 502 грн., з них: освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам заплановано в сумі 11 000 800 грн., інша субвенція з місцевого бюджету 668 812 грн.

        Податок на доходи фізичних осіб є одним з основних джерел наповнення дохідної частини бюджету Сергіївської сільської територіальної громади, прогнозні надходження податку – 13 955740 грн. при плануванні податку на доходи фізичних осіб враховано встановлення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2022 року у розмірі 6500 грн. на місяць, з 1 жовтня 2022 року - 6700 грн., підвищення з 2022 року рівня прожиткового мінімуму (з 1 січня – 2481 гривні, з 1 липня -2600 гривень, з 1 грудня -2684 гривні.

        Надходження рентної плати за використання інших природних ресурсів -11 095 500 грн. зокрема по: рентна плата за користування надрами для видобування нафти – 1949 400 грн., рентна плата за користування надрами для видобування природного газу – 7 592 000 грн., рентна плата за користування надрами для видобування газового конденсату – 1 547 500 грн. Акцизний податок з реалізації об’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 29 600 грн.. 

        Обсяг надходжень податку на майно заплановано у сумі – 17 944 850 грн., зокрема по:

- податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, сплачений юридичними особами, які є власниками об’єктів житлової нерухомості – 94 250 грн.

- податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки сплачений юридичними особами, які є власниками об’єктів нежитлової нерухомості – 930 800 грн.

- земельний податок з юридичних осіб –5 827 600 грн.;

- орендна плата з юридичних осіб - 9 905 200 грн.;

- орендна плата з фізичних осіб – 541 100 грн.

При розрахунку орендної плати за землю враховано укладання угод до договорів земельних ділянок на 12 % від нормативно-грошової оцінки землі.

        Прогнозна сума єдиного податку на 2022 рік визначена в розмірі 3089500 грн. з них :

- юридичних осіб 140 800 грн. ;

- фізичних осіб 691 600 грн.;

- єдиний податок з сільськогосподарських товаровиробників 2 257 100 грн.

Плата за надання адміністративних послуг – 75 300 грн., інші неподаткові надходження прогнозується в сумі 26 100 грн.

Доходи спеціального фонду Сергіївської сільської територіальної громади (без врахування міжбюджетних трансфертів) прогнозуються в сумі 200 000 грн. власні надходження бюджетних коштів. Інші субвенції з місцевого бюджету заплановані в сумі 600 000 грн.

 

                                                ВИДАТКИ

                

Видатки по галузях бюджетної сфери заплановані на підставі вимог Бюджетного кодексу України, з урахуванням основних прогнозних макропоказників економічного та соціального розвитку, що впливають на видаткову частину місцевого бюджету, та динаміки соціальних стандартів:

в  бюджеті Сергіївської сільської територіальної громади враховано підвищення розмірів соціальних стандартів з 1 січня наступного року:

        Мінімальна заробітна плата (грн.)    темпи приросту

(%)  Посадовий оклад працівника

 І тарифного розряду ЄТС     темпи приросту

(%)

з 01 січня 2022 року     6 500          2 893

з 01 жовтня 2022 року  6 700 3,1    2 982 3,1

 

Обсяг освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам відповідає обсягам, передбачених в Законі України «Про Державний бюджет України на 2022 рік».

Під час складання видаткової частини бюджету громади видатки розраховані, виходячи з фінансових можливостей бюджету громади, та в першочерговому порядку врахована потреба в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати, на проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, з урахуванням нині діючих цін, на природний газ, відповідно до заключних договорів з постачальником, які споживаються бюджетними установами.

В  рішення про бюджет Сергіївської сільської територіальної громади на 2022 рік видаткова частина становить 58 103 502 гривень, в тому числі видатки загального фонду складають 53 943 928 гривень, або 92,8 відсотки, загального обсягу бюджету, спеціального фонду складають 4 159 574 гривень, або 7,2 відсотків.

        Із загальної суми видатків загального фонду видатки на оплату праці становлять 32 411 883гривень, на оплату комунальних послуг і енергоносіїв – 3 406 640 гривень, продукти харчування 1 862 744 грн.

 

                                    Державне управління

 

В бюджеті громади на 2022 рік на забезпечення роботи апарату сільської ради, структурних підрозділів та фінансового відділу Сергіївської сільської ради передбачені видатки в сумі 11 650 005 гривень, з них на оплату праці і нарахування на заробітну плату 10 616 095 грн., енергоносії 369 220 гривень, на використання товарів і послуг 604 690 гривень.

 

                                     Галузь освіти

 

        Видатки на утримання закладів освіти та виконання галузевих програм на 2022 рік передбачені в сумі 24 462 474 гривень, в тому числі видатки загального фонду 23 967 724 гривень, спеціального фонду 494 750 гривень (власні надходження установ).

        Видатки розподілені наступним чином:

- видатки установ, які утримуються за рахунок освітньої субвенції – 11 000 800 гривень. (проти передбаченої у 2021 році більше на 467 400 гривень). Вказана субвенція спрямовується виключно на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів. Освітня субвенція розрахована на основі формули, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 №1088 (зі змінами),

- видатки установ, які утримуються за рахунок коштів бюджету громади –  13 461 674 гривень із них спрямовується на:

- дошкільні заклади освіти –  4 571 439 гривень,

- заклади загальної середньої освіти – 8 890 235 гривень,

        Видатки на оплату праці обраховані в сумі 17 782 060 гривень, що складає 72,7 % видатків галузі, на оплату комунальних послуг та енергоносії видатки обраховані у сумі 1 440 000 гривень та складає 5,9 %  в структурі видатків по галузі.

Видатки на продукти харчування заплановані в сумі 1 862 744 гривень на харчування дітей дошкільного віку та учнів пільгових категорій закладів загальної середньої освіти що становить 7,6% видатків галузі .

         

        Соціальний захист та соціальне забезпечення

 

 Обсяг видатків бюджету  Сергіївської  сільської територіальної громади на 2022 рік по соціальному захисту та соціальному забезпеченню передбачений по загальному фонду  в сумі  3 559 120 гривень.

        На утримання «Центр надання соціальних послуг» передбачено 1806348 гривень, що більше від показників 2021 року на 21,1 %.  

        Видатки загального фонду на оплату праці заплановані в сумі 1 771 348  гривень, що становить 98% видатків установи.

        На компенсаційні виплати на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям громадян – 710 000 гривень.

        На забезпечення пільгового медичного обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи 9 забезпечення безоплатним зубопротезуванням та безоплатними ліками за рецептами лікарів) місцевий бюджет 12 000 грн., обласний бюджет 6200 грн.;

        Видатки на  поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни 2512 грн. кошти обласного бюджету .

        На надання соціальних гарантій фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги заплановано в сумі 396 000 гривень

        Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення заплановано  445 960 грн. з них :

- оплата путівок учасникам АТО, учасникам Афганістану на суму 150 960 грн.;

 - на виплату матеріальної допомоги при народженні  – 60 000 гривень;

 - на виплату одноразової матеріальної допомоги  жителям населених пунктів сільської ради на лікування 75 000 гривень;

 - матеріальна допомога на відшкодування витрат нанесених внаслідок  пожежі 10 000 грн.;

- надання одноразової  допомога  учасникам  бойових дій в Афганістані 4 000 грн.;

-  надання одноразової  допомога  учасникам АТО 27 000 грн.;

- надання допомоги на поховання   10 000 грн.;

-  надання одноразової допомога  учасникам  Чехословакії  4000 грн.;

-  надання одноразової допомога  учасникам ліквідації на ЧАЕС 23000 грн.;

-  надання одноразової допомога  учасникам ВВВ 2000 грн.

- надання додаткової пільги на комунальні послуги батькам загиблих воїнів АТО 10 000 грн.

- надання допомоги  інвалідам дитинства 8 000 грн. ;

- надання допомоги обдарованим дітям в сумі 12 000 грн

Оздоровлення та відпочинок дітей 181 000 грн. з місцевого бюджету 150 000 грн., обласний бюджет 31 000 грн.

Встановлення телефонів особам з інвалідністю 1-11 груп кошти обласного бюджету 100 грн.

 

                            Культура і мистецтво

 

        Видатки бюджету по галузі «Культура і мистецтво» на 2022 рік передбачені в сумі  4 470 660 гривень, на заробітну плату передбачено в сумі 2 232 380 гривень, що становить 49 9% видатків галузі, видатки на оплату комунальних послуг та енергоносіїв передбачені в сумі 527 270 гривень, що становить 11,8%, окремі заходи по реалізації державних (регіональних) програм, не віднесені до заходів розвитку в сумі 287 000 грн., що становить 6,4 %  видатків галузі.

 

Житлово-комунальне господарство

 

На галузь житлово - комунального господарства спрямовано 8 238 308 гривень, з них :

- на виконання програми фінансової підтримки  комунального підприємства «Сергіївське» Сергіївської  сільської ради та здійснення внесків до його статутного капіталу на 2022 рік – 6 563 649 гривень, - на розрахунки за спожиті енергоносії, а саме оплата вуличного освітлення   –

1 070 150 гривень, оплата послуг та реконструкція вуличного освітлення - 604 509 грн.

 

Економічна діяльність

 

        На здійснення  заходів із землеустрою  передбачено 93 100 грн.

На утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету  передбачено кошти в сумі 1 224 615 грн.

 На заходи та роботи з мобілізаційної підготовки місцевого значення передбачено кошти в сумі 26 000 грн.

        На членські внески до асоціацій органів місцевого самоврядування спрямовується 17 827  гривень.

        Бюджетом Сергіївської сільської територіальної громади установлено обсяг резервного фонду бюджету в сумі 10 000 гривень.

 

Субвенції на утримання об’єктів спільного користування чи ліквідацію негативних наслідків діяльності об’єктів спільного користування

 

        З бюджету Сергіївської сільської територіальної громади на 2022 рік планується передати міжбюджетні трансферти на утримання об’єктів спільного користування в бюджет Гадяцької міської територіальної громади в сумі 2 115 961 гривень, а саме:

        Гадяцький трудовий архів   22 072 грн.

Гадяцький центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю  57 700 грн.

Комунальний заклад «Гадяцька дитяча мистецька школа» 581 771 грн.

Комунальна установа «Гадяцький інклюзивно-ресурсний центр»10 634 грн.

Комунальне некомерційне підприємство «Гадяцький центр первинної медико - санітарної допомоги» 1 104 500 грн.

Комунальне некомерційне підприємство «Гадяцька міська центральна лікарня» 261 315 грн.

Комунальна установа «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників»  82 913 грн.

Передати в бюджет Петрівсько-Роменської сільської територіальної громади в сумі 945 832 грн.:

фонду підтримки підприємництва 40 925 грн.;

Петрівсько - Роменська місцева пожежна охорона  904 907 грн.

Передати субвенцію міжбюджетні трансферти на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах на експлуатаційне утримання автомобільних доріг с. Сергіївка в сумі 683 600 грн.

 

Начальник фінансового відділу                                           Валентина ЛОБОДА

 

        КПКВК 0210150 Організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності обласної ради, районної ради, районної у місті ради(у т разі її створення),міської селищної, сільської рад

        На утримання апарату органів місцевого самоврядування у 2021 році заплановано кошти в сумі - 7651610 грн., в т.ч. видатки загального фонду  7651610 грн. з них на заробітну плату - 5729480 грн. нарахування на заробітну плату  1260480 грн., оплата комунальних послуг та енергоносіїв 94470 грн.,   штатна чисельністю 35,0 шт. одиниць .

        КПКВК 0210180 Інша діяльність у сфері державного управління

заплановані асигнування в сумі 5000 грн.     

        КПКВК 0211010 Надання дошкільної освіти

На утримання Дошкільних закладів освіти у бюджеті загального фонду на 2021 рік заплановано асигнувань в сумі 3471970 грн. в т. ч. на заробітну плату 2314270 грн.,  нарахування на оплату праці 532270 грн., на продукти харчування – 333300 грн., медикаменти 3000 грн., оплата комунальних послуг та енергоносіїв 71130 грн.

По спеціального фонду бюджету заплановано кошти на установи дошкільних закладів освіти на суму 80000 грн.

        КПКВК 0211021 Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти .

На утримання загальноосвітніх навчальних закладів шкіл на 2021 рік

 заплановані асигнування загального фонду бюджету в сумі 4862165 грн. з них на виплату заробітної плати – 2050820 грн., нарахування на оплату праці 566560 грн., на харчування дітей – 443600грн., оплата комунальних послуг та енергоносіїв 656585 грн.,

По Спеціальному фонду по загальноосвітніх навчальних закладах заплановано  на суму 130000 грн., а саме на  продукти харчування .

        КПКВК  0211031 Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти – 10533400 грн. ,на виплату заробітної плати -8634400 грн., нарахування на  оплату праці 1899000 грн.,

        КПКВК 0211200 Надання  освіти за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими  освітніми потребами – 116842 грн. заробітна плата 85476 грн., нарахування на оплату праці 18806 грн., придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентар 12560 грн.

        КПКВК 0213033 Компенсаційні виплати на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям громадян заплановані асигнування в сумі 500800 грн.

        КПКВК 0213050  Пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи  заплановано в сумі 6000 грн.,

        КПКВК 0213104 Забезпечення соціальними послугами за місцем проживання громадян, які не здатні до самообслуговування у зв’язку з похилим віком, хворобою, інвалідністю 1331895 грн., з них на виплату заробітної плати  1025170 грн., нарахування на заробітну плату 277225 грн.

        КПКВК 0213140 Оздоровлення та відпочинок дітей крім заходів з оздоровлення дітей, що здійснюються за рахунок коштів на оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи) заплановані асигнування в сумі 112000 грн.

        КПКВК  0213242 Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення заплановані асигнування в сумі 283000 грн., на: забезпечення путівками на відпочинок демобілізованих військовослужбовців та членів їх сімей, які проходили службу в районах проведення антитерористичних операції 59000  грн., поховання померлих одиноких громадян – 3000 грн., матеріальна допомога потребуючим верствам населення –48000 грн., матеріальна допомога ліквідаторам ЧАЕС – 11000 грн., матеріальна допомога 

учасникам футбольної команди -30000 грн. матеріальна допомога учасникам ВВВ-2000 грн., матеріальна допомога учасникам бойових дій Авганістана, Чехословакія- 4000 грн. Учасникам АТО- 24000 грн., обдарованим дітям 12000 грн. ,одноразова адресна грошова допомога при народженні дитини 60000 грн.,додаткова пільга на комунальні послуги сім» ям загиблих учасників антитерористичної операції – 10000 грн.

        КПКВК 0214060 Забезпечення діяльності палаців і будинків культури, клубів, центрів дозвілля  та інші закладів

По загальному фонду на утримання закладів культури на 2021 рік

 заплановані асигнування складають 2747370 грн., з них на виплату заробітної плати – 1760500грн., нарахування  на  оплату праці 387320 грн., оплата комунальних послуг та енергоносіїв 273630 грн.

По Спеціальному фонду по закладах культури заплановано асигнувань на суму 72750 грн., а саме, придбання обладнання і предметів довгострокового користування  22750 грн., капітальний ремонт інших об’єктів 50000 грн.

        КПКВК 0214082 Інші заходи в галузі культури і мистецтва 5000 грн.

По загальному фонду заплановано асигнувань  в сумі 5000 грн.

        КПКВК  021603Організація благоустрою населених пунктів

По загальному фонду заплановано асигнувань на суму 3405898 грн.

Субсидії та поточні трансферти підприємствам(установам, організаціям) передача коштів комунальним підприємствам на суму 2733635 грн., оплата комунальних послуг та енергоносіїв в сумі 306930 грн..

        КПКВК 0217130 Здійснення заходів із землеустрою за плановано кошти загального фонду на  оплату послуг в сумі 45800 грн.

        КПКВК 0217350 Розроблення схем планування та забудови територій(містобудівної документації)

заплановано кошти спеціального фонду в сумі 65301 грн. на виготовлення технічної документації по інвентаризації по господарських дворів 40000 грн., складання розділу «Охорона навколишнього природного середовища, звіт про стратегічну екологічну оцінку» проекту Генерального плану села Новоселівка 25301 грн.

        КПКВК 0217461 Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету

По загальному фонду заплановано асигнувань на суму 199990 грн. ,а саме на поточний ремонт доріг .

        КПКВК 0217670 Внески до статутного капіталу суб’єктів господарювання По спеціальному  фонду заплановано асигнувань на суму

49500 грн. Капітальні трансферти підприємствам(установам, організаціям) передача коштів комунальним підприємствам

КПКВК 0217680 Членські внески до асоціації органів місцевого самоврядування заплановані кошти на 2021р. в сумі 17827 грн.

        КПКВК 3710160 Керівництво і управління у відповідній сфері у містах (місті Києві), селищах, селах, територіальних громадах за заплановано кошти в сумі - 641460 грн., в т.ч. видатки загального фонду 641460 грн. з них на заробітну плату - 499350 грн. нарахування на заробітну плату  109850 грн.,

        КПКВК 3718710 Резервний фонд місцевого бюджету заплановано асигнувань на суму 10000 грн.

        КПКВК  3719710 Субвенція з місцевого бюджету на утримання об'єктів спільного користування чи ліквідацію негативних наслідків діяльності об'єктів спільного користування

По загальному фонду видатки заплановано на суму 1485094 грн., а саме:

- субвенція районному бюджету  на  утримання Гадяцького  трудового архіву в сумі 11758грн.

- субвенція районному бюджету на утримання Гадяцького Будинку дитячо-юнацької творчості в сумі 166867 грн.

- субвенція Петрівсько-Роменському сільському бюджету на утримання Петрівсько-Роменської пожежної охорони в сумі 436260грн.

- субвенція Петрівсько-Роменському сільському бюджету на утримання фонду підтримки підприємництва   – 9540 грн.

- субвенція КНП Гадяцький  центр первинної медико-санітарної допомоги – 479700 грн.

- субвенція Гадяцький інклюзивно-ресурсний центр –  8714 грн.

- субвенція районному бюджету на утримання дитячої музичної школи –297774грн.

- субвенція на утримання комунальної установи Гадяцького центру професійного розвитку педагогічних працівників - 45484 грн.

- субвенція Гадяцькому центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю – 28997 грн.

Начальник фінансового відділу                                           Валентина ЛОБОДА

Карта захисних споруд полтавської області

вгору