Menu

СЕРГІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

МИРГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

(дев’ятнадцятої сесія восьмого скликання)

РІШЕННЯ

 

10 жовтня 2022 року 

Про внесення змін до комплексної Програми «Турбота» на 2022 рік

Відповідно до пункту 22 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні, Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», Бюджетного кодексу України, Законів України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам», Постанову КМУ від 31.01.07. № 99 «Про затвердження порядку надання допомоги на поховання деяких категорій осіб виконавцю волевиявлення померлого, або осіб, яка зобов’язалася поховати померлого», з метою подальшого соціального захисту окремих категорій малозахищених верств населення Сергіївської ТГ, сільська рада ВИРІШИЛА:

 

  1. Внести зміни до комплексної Програми «Турбота» на 2022 рік затвердженої рішенням тринадцятої сесії восьмого скликання Сергіївської сільської ради від 23 грудня 2021 року, а саме викласти Програму в наступній редакції:
  2. Проблеми, на розв’язання яких спрямована Програма, та обґрунтування необхідності їх розв’язання

Конституцією України гарантовано соціальний захист та гідний рівень життя кожному громадянину України. Соціальний захист незахищених верств населення передбачає ряд заходів, направлених на зниження рівня бідності та покращення життя людей, що опинилися в скрутному матеріальному становищі.

Враховуючи фінансово-економічну ситуацію в країні виникає необхідність посилення соціальної підтримки окремих категорій громадян. Тому одним з першочергових завдань органів державної влади і місцевого самоврядування є розвиток системи соціального захисту та соціального обслуговування громадян, які гостро потребують надання допомоги.

Програма спрямована на реалізацію конституційних гарантій права громадян на соціальний захист, забезпечення належного рівня життя, шляхом надання одноразової допомоги найменш соціально-захищеним громадянам громади.

Умови надання одноразової допомоги не поширюються на громадян, які згідно із законодавством отримують за рахунок бюджетних коштів інші види соціальної допомоги. Окремим громадянам, на яких не поширюється дія Програми, одноразова допомога може бути надана в індивідуальному порядку враховуючи конкретні обставини на сесіях Сергіївської сільської ради.

 

  1. Мета ПРОГРАМИ

  Метою Програми є забезпечення додаткових до встановлених законодавством гарантій щодо соціального захисту окремих категорій мешканців територіальної громади;  створення фінансових, організаційно-правових механізмів для досягнення позитивних зрушень щодо рівня та якості життя незахищених верств за рахунок можливостей місцевого самоврядування та у співпраці з громадськістю.

 

  1. ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ ПРОГРАМИ

Основні завдання Програми:

  • надання одноразової допомоги учасникам АТО;
  • надання одноразової допомоги учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС;
  • надання одноразової допомоги учасникам Великої Вітчизняної Війни;
  • надання одноразової допомоги учасникам бойових дій в Афганістані;
  • надання одноразової допомоги учасникам бойових дій в Чехословакії;
  • надання допомоги дитині інваліду;
  • надання одноразової допомоги жителям з онкологічною патологією та захворюваннями, що потребують постійного вартісного медикаментозного лікування;
  • надання одноразової допомоги на поховання у зв’язку з загибеллю (смертю) особи;
  • одноразова допомога громадянам які постраждали внаслідок пожежі;
  • допомога на поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни;
  • встановлення телефонів особам з інвалідністю І і ІІ груп;
  • надання одноразової допомоги вимушено переміщеним особам які тимчасово проживають на території Сергіївської ТГ на засоби першої необхідності та оплату житлово-комунальних послуг;
  • надання одноразової допомоги членам добровільного формування Сергіївської ТГ за час який був використаний на виконання службових обов’язків;
  • надання одноразової допомоги інвалідам І групи;
  • надання одноразової допомоги громадянам які зареєстровані та/або фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади та мобілізовані відповідно до Указу Президенту №69 від 24.02.2022 р. після повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, та інших військових формувань України.

 

  1. КАТЕГОРІЇ,  ЯКІ ПОТРЕБУЮТЬ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ

      Право на отримання допомоги визначеною основними завданнями Програми мають наступні категорії населення які прописані та проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади: учасники АТО, учасники ВВВ, жителі з онкологічною патологією та захворюваннями, що потребують постійного вартісного медикаментозного лікування, громадяни які постраждали внаслідок пожежі, учасники бойових дій в Афганістані, учасники бойових дій в Чехословакії, учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, учасникам Великої  Вітчизняної  Війни, громадянам яким потрібна допомога на поховання у зв’язку з загибеллю (смертю) особи, діти інваліди, ВПО, що зареєстровані на території Сергіївської громади, інваліди І групи, громадянам які зареєстровані та/або фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади та мобілізовані відповідно до Указу Президенту №69 від 24.02.2022 р. після повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, та інших військових формувань України.

 

  1. ОБСЯГИ ТА ДЖЕРЕЛА ФІНАНСУВАННЯ ПРОГРАМИ

      Фінансування Програми здійснюється відповідно до законодавства України за рахунок коштів сільського бюджету та інших джерел, не заборонених чинним законодавством. Фінансування заходів Програми здійснюється відповідно до положення про порядок надання одноразової грошової допомоги

за зверненням громадян (додаток 1).

 

  1. Очікувані результати  виконання Програми

    Виконання Програми дасть змогу забезпечити соціальний захист окремим категоріям громадян, які потребують допомоги та соціальної підтримки, вирішити найбільш гострі та болючі проблеми цих громадян.

 

  1. 7. КОНТРОЛЬ ЗА ВИКОНАННЯМ ПРОГРАМИ

      Контроль за виконанням Програми покладається на комісія з питань прав людини, соціального захисту населення, законності, депутатської діяльності і етики.

 

      

ЗАХОДИ КОМПЛЕКСНОЇ ПРОГРАМИ «ТУРБОТА» НА 2022 РІК

 

п/п

Зміст заходів

Термін

Виконання

Сума витрат тис. грн.

1.

Надання одноразової допомоги учасникам АТО (27 чол.*1000 грн.)

2022 р.

27,000

2.

Надання одноразової допомоги учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (23 чол.*1000 грн.)

2022 р.

22,000

3.

Надання одноразової допомоги учасникам Великої Вітчизняної Війни (2 чол.*1000 грн.)

2022 р.

1,000

4.

Надання одноразової допомоги учасникам бойових дій в Афганістані (4 чол.*1000 грн.)

2022 р.

5,000

5.

Надання одноразової допомоги учасникам Чехословакії (4 чол.*1000 грн.)

2022 р.

4,000

6.

Надання одноразової допомоги жителям з онкологічною патологією та захворюваннями, що потребують постійного вартісного медикаментозного лікування. (15 чол.*5000 грн.)

2022 р.

50,000

7.

Надання одноразової допомоги на поховання у зв’язку з загибеллю (смертю) особи (5 чол.*2000 грн.)

2022 р.

10,000

8.

Надання одноразової допомоги громадянам, які постраждали внаслідок пожежі

2022 р.

6,000

10.

Допомога на поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни

2022 р.

2,512

11.

Надання одноразової допомоги дитині інваліду

2022 р.

12,000

12.

Встановлення телефонів особам з інвалідністю І і ІІ груп

2022 р.

100

13.

Надання одноразової допомоги членам добровільного формування Сергіївської ТГ за час який був використаний на виконання службових обов’язків

2022 р.

22,000

14.

Надання одноразової допомоги інвалідам І категорії

2022 р.

4,000

15.

Надання одноразової допомоги громадянам які зареєстровані та/або фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади та мобілізовані відповідно до Указу Президенту №69 від 24.02.2022 р. після повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, та інших військових формувань України

2022 р.

25,000

16.

Надання одноразової допомоги вимушено переміщеним особам які тимчасово проживають на території Сергіївської ТГ на засоби першої необхідності та оплату житлово-комунальних послуг

2022 р.

310,500

Разом

501,112 тис. грн.

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на комісію з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку.

 

Сільський голова                                                                             Ігор ЛІДОВИЙ

Карта захисних споруд полтавської області

вгору