Menu

СЕРГІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

МИРГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

(дев’ятнадцята сесія восьмого скликання)

РІШЕННЯ

 

10.10.2022

Про внесення змін до рішення одинадцятої сесії восьмого скликання від 05.11.2021 року «Про надання дозволу на викуп земельної ділянки у власність для ведення фермерського господарства громадянину Пащенку П.М.»

Керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,пунктом 6-1 розділу X «Перехідні положення» Земельного кодексу України, беручи до уваги Лист Держгеокадастру від 11.01.2022 р. № 6-28-0.222-275/2-22 «Про індексацію нормативної грошової оцінки земель за 2021 рік», враховуючи висновки та рекомендації постійної комісії з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства, комунальної власності, земельних відносин та охорони природи, сільська рада ВИРІШИЛА:

 

  1. Внести зміни до рішення одинадцятої сесії восьмого скликання Сергіївської сільської радивід 05.11.2021 року «Про надання дозволу на викуп земельної ділянки у власність для ведення фермерського господарства громадянину Пащенку П.М.», а саме пункт 4 та підпункти: 4.1, 4.2, 4.3 рішення викласти в наступній редакції:

- «4. Надати дозвіл громадянину Пащенку Павлу Михайловичу на викуп земельної ділянки площею 1,8399 га, кадастровий номер 5320482600:00:008:0045, що знаходиться за межами села Вирішальне, цільове призначення для ведення фермерського господарства, яка належить на праві постійного користування (Державний акт на право постійного користування ПЛ№40 виданого Гадяцькою районною Радою народних депутатів, 10.10.1998 року) для ведення фермерського господарства з розстрочкою платежу на 9 років за ціною, яка дорівнює нормативній грошовій оцінці даної земельної ділянки та становить 55989,7 грн (п’ятдесят п’ять тисяч дев’ятсот вісімдесят дев’ять грн. 70 коп.).

- «4.1. Доручити сільському голові Лідовому Ігорю Григоровичу укласти та підписати Договір купівлі-продажу земельної ділянки для ведення фермерського господарства в порядку пункту 6-1 Розділу X «Перехідні положення» Земельного кодексу України з громадянином Пащенком Павлом Михайловичем.»

- «4.2. Визначити істотні умови Договору купівлі-продажу земельної ділянки для ведення фермерського господарства в порядку пункту 6-1 Розділу X Перехідних положень Земельного кодексу України, а саме:

- термін дії Договору купівлі-продажу земельної ділянки для ведення фермерського господарства в порядку пункту 6-1 Розділу X Перехідних положень Земельного кодексу України становить 9 років;

 - забороняється відчуження викупленої ділянки до моменту повної виплати її вартості;.

- щорічний платіж здійснювати до 31 грудня поточного року у сумі не меншою 1/9 ціни вказаного Договору, що становить 5598,97 грн (п’ять тисяч п’ятсот дев’яносто вісім грн. 97 коп.) з обов’язковим урахуванням коефіцієнту індексації нормативної грошової оцінки земельної ділянки на момент платежу;

- у разі порушення строку погашення частини платежу, покупець сплачує неустойку відповідно закону.

- «4.3. Громадянину Пащенку Павлу Михайловичу здійснити перший платіж у сумі 5598,97 грн (п’ять тисяч п’ятсот дев’яносто вісім грн. 97 коп.) у день нотаріального посвідчення Договору купівлі-продажу земельної ділянки для ведення фермерського господарства в порядку пункту 6-1 Розділу X «Перехідні положення» Земельного кодексу України».

  1. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на постійну комісію з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства, комунальної власності, земельних відносин та охорони природи.

 

Сільський голова                                                                          Ігор ЛІДОВИЙ

Карта захисних споруд полтавської області

вгору