Menu

СЕРГІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

МИРГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

(двадцять друга сесія восьмого скликання)

РІШЕННЯ

 

21 грудня 2022 року

Про затвердження Програми надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг у межах норм, передбачених законодавством для сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України

Відповідно до пункту 22 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 12 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» з метою надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг у межах норм, передбачених законодавством для сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, сільська рада ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Програму надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг у межах норм, передбачених законодавством для сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України на 2023 рік (далі – Програма), що додається.
  2. Начальнику фінансового відділу виконавчого комітету Сергіївської сільської ради (Лобода В. Г.) передбачити кошти в бюджеті на виконання заходів Програми.
  3. Спеціалісту І категорії виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Вербі А.В. оприлюднити це рішення на офіційному Веб-сайті Сергіївської сільської ради в глобальній інформаційній мережі Інтернет - http://sergiyvska-rada.gov.ua/.
  4. Контроль за виконанням даного рішення покласти напостійну комісія з гуманітарних питань.

 

Сільський голова                                                                               Ігор ЛІДОВИЙ

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішенням двадцять другої сесії сьомого скликання  Сергіївської сільської ради від 21.12.2022 року

Програма 

надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг у межах норм, передбачених законодавством для сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України на 2023 рік

с. Сергіївка - 2022

  1. Загальні положення

Програма надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг у межах норм, передбачених законодавством для сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України на 2023 рік (далі – Програма) спрямована на забезпечення реалізації Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», інших законодавчих документів, що гарантують передбачені Конституцією України соціальні права жителів громади.

Заходи здійснюються на місцевому рівні у доповнення до державного соціального забезпечення. При розробці Програми враховано всі можливі фінансові ресурси для  соціальної підтримки сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України. В умовах повномасштабної війни в Україні виникає необхідність надання додаткових соціальних гарантій  членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України зокрема, у частині поліпшення матеріально-побутового умов життя зазначених категорій осіб.

 

  1. Мета Програми

Програма – це комплекс заходів, що здійснюються на місцевому рівні з метою фінансової, соціальної, психологічної підтримки членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, шляхом надання з місцевого бюджету додаткових пільг для сплати житлово-комунальних послуг.

Разом з тим, виконання заходів Програми сприятиме підвищенню рівня довіри до органів місцевого самоврядування та створенню у суспільстві атмосфери співчуття, підтримки та поважного ставлення до даної категорії громадян.

 

  1. ПОРЯДОК ВИПЛАТИ ПІЛЬГ З ОПЛАТИ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ У МЕЖАХ НОРМ, ПЕРЕДБАЧУВАНИХ ЗАКОНОДАВСТВОМ ДЛЯ СІМЕЙ ЗАГИБЛИХ (ПОМЕРЛИХ) ЗАХИСНИКІВ І ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ
  2. Програма реалізується шляхом надання пільг на оплату електроенергії, природного газу, розподілу природного газу, послуг теплопостачання, водопостачання та водовідведення, вивезення твердих побутових  відходів, придбання твердого палива та скрапленого газу у розмірі 50% в межах соціальних норм житла.
  3. Програма поширюється на членів сімей загиблих (померлих)  Захисників і Захисниць України, яким надано статус – «Член сім’ї загиблого», відповідно до 1 статті 101Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та які є жителями Сергіївської сільської територіальної громади Миргородського району Полтавської області.
  4. До членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, належать:

 - батьки;

- один з подружжя, який не одружився вдруге, незалежно від того, виплачується йому пенсія чи ні;

- діти, які не мають (і не мали) своїх сімей;

- діти, які мають свої сім’ї, але стали особами з інвалідністю до досягнення повноліття;

- діти, обоє з батьків яких загинули або пропали безвісти;

- утриманці загиблого (померлого), яким у зв’язку з цим виплачується пенсія;

- діти загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти у закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, до закінчення цих закладів освіти, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.

  1. Нарахування та виплати пільг призначається на підставі заяви, що надається секретарю Сергіївської сільської ради до якої додаються такі документи:
  • Паспорт, ідентифікаційний код;
  • Довідка про склад сім'ї (форма №3);
  • Копія свідоцтва про шлюб (за потреби);
  • Копії свідоцтв про народження дітей (за потреби);
  • Копія свідоцтва про смерть Захисника чи Захисниці України;
  • Інформація про рахунок у банківській установі;
  • Згода на обробку персональних даних.
  1. Пільги перераховується одному із членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України відділом бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради відповідно до рішення сесії сільської ради та розпорядження сільського голови.
  2. Пільги надаються при наявності вільних коштів в бюджеті Виконавчого комітету Сергіївської сільської ради.

 

  1. Обсяги та джерела фінансування програми

Фінансування Програми здійснюється відповідно до законодавства України за рахунок коштів сільського бюджету та інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

Фінансова підтримка надається не більше одного разу на рік.

 

  1. Очікувані результати виконання Програми

Виконання даної Програми підвищить рівень соціального захисту членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, поліпшить соціально-психологічний мікроклімат в родинах даних сімей, а також дасть можливість сім'ям отримати додаткові соціальні гарантії.

 

  1. Контроль за виконанням Програми

Контроль за виконанням Програми здійснює постійна комісія з гуманітарних питань.

 

П А С П О Р Т

Програми надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг у межах норм, передбачених законодавством для сімей загиблих (померлих) ЗАХИСНИКІВ І ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ на 2023 рік

 1

Ініціатори розроблення Програми

«Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради

2

Підстава для прийняття Програми

Пункту 22 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 12 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»

3

Розробники Програми

«Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради

4

Співрозробники Програми

-

5

Відповідальний виконавець

«Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради, відділ бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

6

Учасники Програми

Члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України

7

Термін реалізації

2023 рік

8

Мета Програми

Фінансова, соціальна, психологічна підтримка членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, шляхом надання з місцевого бюджету додаткових пільг для сплати житлово-комунальних послуг

9

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього, у тому числі:

10, 000 тис. грн.

коштів сільського бюджету

10,000 тис. грн.

коштів обласного бюджету

-

коштів державного бюджету

-

кошти інших джерел

-

10

Очікувані результати виконання

Підвищення рівня соціального захисту членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України

11

Ключові показники ефективності

Підвищення соціального захисту родин

ЗАХОДИ ПРОГРАМИ НАДАННЯ ПІЛЬГ З ОПЛАТИ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ У МЕЖАХ НОРМ, ПЕРЕДБАЧЕНИХ ЗАКОНОДАВСТВОМ ДЛЯ СІМЕЙ ЗАГИБЛИХ (ПОМЕРЛИХ) ЗАХИСНИКІВ І ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ  НА 2023 РІК

 

№ п/п

Заходів Програми

Строк виконання заходу

Виконавці

Джерела фінансування

Орієнтовні обсяги фінансування (вартість) тис. гривень

Очікуваний результат

1.

Забезпечити додатковими пільгами на житлово-комунальні послуги в межах норми для сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

2023 рік

«Центра надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради, відділ бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

10,000

Підвищення рівня соціального захисту членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України

Разом

10,000

 

 

Секретар сільської ради                                                                                                                                                  Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

ПОКАЗНИКИ РЕЗУЛЬТАТИВНОСТІ ПРОГРАМИ НАДАННЯ ПІЛЬГ З ОПЛАТИ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ У МЕЖАХ НОРМ, ПЕРЕДБАЧЕНИХ ЗАКОНОДАВСТВОМ ДЛЯ СІМЕЙ ЗАГИБЛИХ (ПОМЕРЛИХ) ЗАХИСНИКІВ І ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ  НА 2023 РІК

№ з/п

Назва показника

Одиниці виміру

Вихідні дані на початку програми

Виконання програми 2023 рік

І. Показники витрат

1

Обсяг фінансування

Тис. грн

10,000

10,000

ІІ Показники продукту

1

Загальна кількість сімей наданим допомога

Сім’ї

1

1

ІІІ Показник ефективності

1

Забезпечення потреб з оплати житлово-комунальних послуг

%

30

25

IV Показники якості

1

Співвідношення потреб та виплат

%

100

100

 

Секретар сільської ради                                                             Надія ІЛЛЯШЕНКО

       

РЕСУРСНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ  ПРОГРАМИ НАДАННЯ ПІЛЬГ З ОПЛАТИ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ У МЕЖАХ НОРМ, ПЕРЕДБАЧЕНИХ ЗАКОНОДАВСТВОМ ДЛЯ СІМЕЙ ЗАГИБЛИХ (ПОМЕРЛИХ) ЗАХИСНИКІВ І ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ  НА 2023 РІК

Тис. грн.

Обсяги коштів, що пропонується залучити на виконання програми

Етапи виконання програми

Всього витрат на виконання програми в 2023 році

2022 рік

2023 рік

Обсяг ресурсів, всього, у тому числі:

10,000

10,000

10,000

Державного бюджету

-

-

-

Обласного бюджету

-

-

-

Сільського бюджету

10,000

10,000

10,000

Кошти інших джерел

-

-

-

 

Секретар сільської ради                                                             Надія ІЛЛЯШЕНКО

Карта захисних споруд полтавської області

вгору