Menu

 

СЕРГІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

МИРГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

(двадцять третя сесія восьмого скликання)

РІШЕННЯ

 

03.02.2023

Про хід реалізації Стратегії розвитку Сергіївської сільської територіальної громади до 2027 року за період 2022 року

 

Керуючись пунктом 11 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», заслухавши інформацію начальника відділу економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Гринь І.І. про хід реалізації Стратегії розвитку Сергіївської сільської територіальної громади до 2027 року за період 2022 року, сільська рада ВИРІШИЛА:

 

  1. Звіт начальника відділу економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Гринь І.І. про хід реалізації Стратегії розвитку Сергіївської сільської територіальної громади до 2027 року за період 2022 року, взяти до відома (додаток 1).
  2. Спеціалісту І категорії з організаційної роботи виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Вербі А.В. оприлюднити це рішення на офіційному Веб-сайті Сергіївської сільської ради в глобальній інформаційній мережі Інтернет - http://sergiyvska-rada.gov.ua/.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на комісію з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку.

 

Сільський голова                                       Ігор ЛІДОВИЙ

 

 

Додаток 1

до рішення двадцять третьої сесії восьмого скликання Сергіївської сільської ради Миргородського району Полтавської області від 03.02.2022 року

 

Звіт про хід реалізації Стратегії розвитку Сергіївської сільської територіальної громади до 2027 року за період 2022 року

 

Стратегічна ціль 1. Висока якість життя, комфортні умови та добробут

Операційна ціль 1.1. Універсальна система соціального захисту населення та безпечні умови життя

Протягом 2022 році згідно Програми «Турбота» здійснювалося підтримка пільгових категорій населення включаючи ВПО – 582 850 грн. В 2022 році проведені поточні ремонти укриття в закладах загальної середньої освіти громади а саме: Качанівська гімназія та Сергіївський ліцей – 1581 958 грн.

Виготовлено проектно-кошторисну документацію на централізовану систему оповіщення громади в разі надзвичайних ситуацій – 76 732 грн.

«Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради спільно із поліцейським офіцером громади здійснюють профілактику домашньому насильству та контроль за сім’ями, що опинилися в важких соціальних умовах. В 2022 році в центрі надання адміністративних послуг почала діяти програма «Розумне село».

Операційна ціль 1.2. Створення умов для дітей та молоді

Програма національно-патріотичного виховання дітей та молоді розроблена відділом освіти, молоді, спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради та рекомендована для використання у практичній діяльності працівникам навчальних закладів  із метою удосконалення системи національно-патріотичного виховання учнів.

На території громади працює Гадяцький будинок дитячої та юнацької спортивної школи. Гуртковою роботою охоплено 142 учні.

Відвідують гуртки при Центрі культури та дозвілля Сергіївської сільської ради 89 учнів (всього 5  гуртків: 1 – хореографічний (2 групи), 1 – вокальний (2 групи),  2 гуртки художньо-естетичного напрямку, 1 гурток туристсько-краєзнавчий). З них:

учні Розбишівської гімназії  - 23 (11 – вихованці гуртка «Талановиті ручки», керівник Ольга Рябоконь, 12 – вихованці туристично-краєзнавчого гуртка «Розбишаки»;

учні Качанівської гімназії – 15 (вихованці гуртка «Креативне рукоділля, керівник Лариса Колесник);

учні Сергіївського ліцею 27 (вихованці гуртка хореографії, керівник Олена Мигаль).

При Центрі культури та дозвілля працюють гуртки сучасної пісні  «Дзвіночок» та  «Співаночки» (керівник Скляр Л.А.), в роботі яких бере участь 21 учень (14 – Розбишівська гімназія, 1 – Качанівська гімназія, 6-Сергіївський ліцей), а також із учнями старших класів проводяться заняття концертно-театральної бригади.

Операційна ціль 1.3. Розвиток спроможностей для громадської активності жителів громади, молоді

      Під час початку повномасштабного вторгнення в Україні громадській організації, що діють на території громади беруть активну участь в організації поселення ВПО, видачі гуманітарної допомоги, підтримці ЗСУ (виготовлення окопних свічок та маскувальних сіток).

 

Стратегічна ціль 2. Підвищення економічної ефективності використання ресурсного потенціалу громади

Операційна ціль 2.1. Ефективна бізнес інфраструктура та інвестиційна привабливість

За 2022 рік було зроблені наступні заходи: 

  • Допомога в оформленні дотації на корів – 153,700 тис. грн;
  • Допомога в оформленні дотацій на оброблювані площі с\г призначення – 79,500 тис. грн.;
  • Отримано посівний матеріал овочевих культур від USAIDагро – 21 набір;
  • Отримано посівний матеріал кукурудзи на зерно і зелену масу для ОСГ, що утримують від 3-х корів від USAIDагро – 13 осіб;
  • Ветзасоби для догляду та лікування ВРХ (від 3-х корів) – 9 ОСГ;
  • 2 фермера отримали полімерні рукава для зберігання зерна через ДАР
  • ФОП Кіріченко О.В. отримали коврики резинові, поїлки, дезинфікуючі засоби від USAIDагро.

Операційна ціль 2.2. Підтримка розвитку МСП

Надання в межах повноважень у разі надходження відповідних законопроектів пропозицій щодо сприяння розвитку механізмів і видів державної допомоги суб’єктами господарювання для забезпечення розвитку в області та підтримки підприємництва, у тому числі запровадження: мікрокредитування для започаткування і ведення власної справи; надання позик на придбання інноваційних технологій.

З метою забезпечення ефективного розвитку малого та середнього підприємництва та створення сприятливих умов для реалізації конституційного права громадян на зайняття підприємницькою діяльністю, створення нових робочих місць, збільшення податкових надходжень до місцевого бюджету виконавчий комітет Сергіївської сільської ради  спільно з  Петрівко-Роменським фондом підтримки підприємництва на постійній основі здійснює фінансову підтримку суб’єктів підприємницької діяльності. Фонд  здійснює фінансову підтримку підприємництва в громаді та пропонує співпрацю, готовий до участі у реалізації нових ідей, задумів та починань, запроваджуючи ефективні механізми фінансування суб'єктів малого та середнього підприємництва, які знаходяться на території ТГ.

Фонд підтримки підприємництва надає на рік 300 тисяч гривень безвідсоткового кредиту.  За умови, що будуть створені нові робочі місця із розрахунку 50 тисяч гривень на одне робоче місце.

В цілому за 2022 рік надано 200 тисяч гривень, релокованому підприємству та створено 2 робочі місця.

        На території Сергіївської громади знаходяться 2 релокованих підприємства. Відділом економічного розвитку та інвестицій завдяки участі в проектах підтримки підприємців вдалося залучити 808 тис. грн і створити 10 додаткових робочих місць.

Операційна ціль 2.3. Ефективне управління просторовим розвитком

       З початку 2022 року проведено 3 аукціони щодо передачі комунального майна в оренду на території села Сергіївка:

  • частину складу на території колишньої тракторної бригади площею 77,8 кв.м переможцем став ФОП Івко Валерій Іванович, орендна плата складає 160,80 грн в місяць на 5 років;
  • колишня олійниця 148,1 кв.м переможець ФОП Кіріченко Олена Валеріївна орендна плата становить 366,42 грн\місяць на 5 років.
  • частина ангару площею 500 кв. м, переможцем став ФГ «Ілляшенко В.О., орендна плата складає 809,95 грн в місяць на 6 місяців.

Операційна ціль 2.4. Розвиток комунальних підприємств

     В 2022 році було придбано погрузчик «МОНІТУ» та екскаватор. Проведено близько 4 км. Водогону а саме:

  • Поточний ремонт водопровідних мереж по вул. Центральна, с. Сергіївка;
  • Поточний ремонт водопровідних мереж по вул. Шевченка, с. Сергіївка;
  • Поточний ремонт водопровідних мереж вул. Шкільна, с. Новоселівка;
  • Поточний ремонт водопровідних мереж в с. Вирішальне;
  • Поточний ремонт водопровідних мереж по вул. Першотравнева в с. Сергіївка;
  • Поточний ремонт водопровідних мереж в с. Розбишівка.

     В 2022 році підприємець ФОП Приступа Дмитро Іванович розпочав виробництво пелетів і планує розпочати виробництво брикетів.

 

Стратегічна ціль 3. Оновлення екологічної та соціальної інфраструктури території

Операційна ціль 3.1. Збереження та відтворення довкілля

     Не виконання даної цілі в 2022 році виникли внаслідок запровадження воєнного стану в державі та введення обмежень в видатках бюджету.

Операційна ціль 3.2. Покращення управління відходами

      Забезпеченео приїзд «Екобуса» для вивезення та утилізації небезпечних відходів.

Операційна ціль 3.3. Поліпшення соціальної інфраструктури

     Не виконання даної цілі в 2022 році виникли внаслідок запровадження воєнного стану в державі та введення обмежень в видатках бюджету.

Операційна ціль 3.4. Оновлення діючої мережі доріг

        В 2022 році значні кошти бюджету громади були направлені на розвиток інфраструктури доріг - 20 347 580 грн а саме:

  • Експлуатаційне утримання автомобільної дороги вул. Першотравнева с. Качанове – 500,000 тис. грн.
  • Експлуатаційне утримання автомобільної дороги вул. Центральна с. Качанове – 2 000,000 тис. грн.
  • Експлуатаційне утримання автомобільної дороги вул. Гагаріна с. Сергіївка – 100,000 тис. грн.
  • Експлуатаційне утримання автомобільної дороги с170206 Лободине – Осняги – Харківці – 600,000 тис. грн.
  • Експлуатаційне утримання автомобільної дороги О 1702016 межа області – Розбишівка - /Т-17-05/ – 5 500,000 тис. грн.
  • Експлуатаційне утримання автомобільної дороги О 1702030 с. Сергіївка – Петрівка-Роменська – Комишня – 2 970,215 тис. грн.
  • Експлуатаційне утримання автомобільної дороги С171217 Погарщина – Качанове – ст. Венеславівка – 3 500,000 тис. грн.
  • Поточний ремонт дороги с. Розбишівка, вул. Сумська – 3 091 704 грн
  • Поточний ремонт дороги с. Качанове, вул. Перемоги – 50 000 грн
  • Поточний ремонт доріг с. Сергіївка, вул. Набережна Хорол – 1 985 662 грн
  • Поточний ремонт дороги с. Качанове, вул. Зоряна – 50 000 грн

 

 

Начальник відділу економічного розвитку

та інвестицій виконавчого комітету

Сергіївської сільської ради                                                                  Ірина ГРИНЬ

 

Карта захисних споруд полтавської області

вгору