Menu

СЕРГІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

МИРГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

(двадцять третя сесія восьмого скликання)

РІШЕННЯ

 

03 лютого 2023 року

Про внесення змін до комплексної Програми «Турбота» на 2023 рік

 

Відповідно до пункту 22 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Бюджетного кодексу України, Законів України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні»; «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам»; Постанову КМУ від 31.01.07. № 99 «Про затвердження порядку надання допомоги на поховання деяких категорій осіб виконавцю волевиявлення померлого, або осіб, яка зобов’язалася поховати померлого», з метою подальшого соціального захисту окремих категорій малозахищених верств населення Сергіївської ТГ, сільська рада ВИРІШИЛА:

 

  1. Внести зміни до комплексної Програми «Турбота» на 2023 рік (далі – Програма) затвердженої рішенням двадцять другої сесії восьмого скликання Сергіївської сільської ради від 21 грудня 2022 року, а самевикласти в новій редакції (додаток 1).
  2. Внести зміни до ПОЛОЖЕННЯ про надання одноразової грошової допомоги за зверненням громадян (далі – Положення), затвердженої рішенням двадцять другої сесії восьмого скликання Сергіївської сільської ради від 21 грудня 2022 року, а саме викласти в новій редакції (додаток 2).
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на комісію з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку.

 

Сільський голова                                                                                 Ігор ЛІДОВИЙ

 

 

Додаток 1

До рішення двадцять третьої сесії восьмого скликання Сергіївської сільської ради від 03.02.2023 року

Комплексна Програма  «Турбота» на 2023 рік (нова редакція)

с. Сергіївка – 2023 р.

  1. Проблеми, на розв’язання яких спрямована Програма, та обґрунтування  необхідності їх розв’язання

Конституцією  України  гарантовано  соціальний  захист  та  гідний  рівень життя кожному громадянину України. Соціальний захист незахищених верств населення передбачає ряд заходів, направлених на зниження рівня бідності та покращення життя людей, що опинилися в скрутному матеріальному становищі.

Враховуючи  фінансово-економічну  ситуацію  в  країні  виникає необхідність  посилення  соціальної  підтримки  окремих  категорій  громадян. Тому  одним  з  першочергових  завдань  органів  державної  влади  і  місцевого самоврядування  є  розвиток  системи  соціального  захисту  та  соціального обслуговування громадян, які гостро потребують надання допомоги.

Програма спрямована на реалізацію конституційних гарантій права громадян на соціальний захист, забезпечення належного рівня життя, шляхом надання одноразової допомоги найменш соціально-захищеним громадянам громади.

Умови надання одноразової допомоги не поширюються на громадян, які згідно із законодавством отримують за рахунок бюджетних коштів інші види соціальної допомоги. Окремим громадянам, на яких не поширюється дія Програми, одноразова допомога може бути надана в індивідуальному порядку враховуючи конкретні обставини на сесіях Сергіївської сільської ради.

 

  1. Мета ПРОГРАМИ

  Метою Програми є забезпечення додаткових до встановлених законодавством гарантій щодо соціального захисту окремих категорій мешканців територіальної громади;  створення фінансових, організаційно-правових механізмів для досягнення позитивних зрушень щодо рівня та якості життя незахищених верств за рахунок можливостей місцевого самоврядування та у співпраці з громадськістю.

 

  1. ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ ПРОГРАМИ

Основні завдання Програми:

  • надання одноразової допомоги учасникам АТО;
  • надання одноразової допомоги мобілізованим відповідно до Указу Президента №69 від 24.02.2022 р. після повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, та інших військових формувань України;
  • надання одноразової допомоги учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС;
  • надання одноразової допомоги учасникам Великої Вітчизняної Війни;
  • надання одноразової допомоги учасникам бойових дій в Афганістані;
  • надання одноразової допомоги учасникам бойових дій в Чехословакії;
  • надання допомоги дитині з інвалідністю;
  • надання одноразової допомоги людям з інвалідністю І категорії;
  • надання одноразової допомоги жителям з онкологічною патологією та захворюваннями, що потребують постійного вартісного медикаментозного лікування;
  • надання одноразової допомоги на поховання у зв’язку з загибеллю (смертю) особи;
  • одноразова допомога громадянам які постраждали внаслідок пожежі;
  • допомога на поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни;
  • встановлення телефонів особам з інвалідністю І і ІІ груп;
  • надання одноразової допомоги членам ДФТГ;
  • надання одноразової допомоги членам сім’ї загиблого (померлого) Захисника або Захисниці України;

 

  1. КАТЕГОРІЇ,  ЯКІ ПОТРЕБУЮТЬ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ

      Право на отримання допомоги визначеною основними завданнями Програми мають наступні категорії населення які прописані та проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади: учасники АТО, мобілізованим відповідно до Указу Президента №69 від 24.02.2022 р. після повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, та інших військових формувань України, учасники ВВВ, жителі з онкологічною патологією та захворюваннями, що потребують постійного вартісного медикаментозного лікування, громадяни які постраждали внаслідок пожежі, учасники бойових дій в Афганістані, учасники бойових дій в Чехословакії, учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, учасникам Великої  Вітчизняної  Війни, громадянам яким потрібна допомога на поховання у зв’язку з загибеллю (смертю) особи, дитині з інвалідністю, людям з інвалідністю І категорії, членам ДФТГ, членам сім’ї загиблого (померлого) Захисника або Захисниці України.

 

  1. ОБСЯГИ ТА ДЖЕРЕЛА ФІНАНСУВАННЯ ПРОГРАМИ

      Фінансування Програми здійснюється відповідно до законодавства України за рахунок коштів сільського бюджету та інших джерел, не заборонених чинним законодавством. Фінансування заходів Програми здійснюється відповідно до положення про надання одноразової грошової допомоги за зверненням громадян (додаток 1).

 

  1. Очікувані результати  виконання Програми

    Виконання Програми дасть змогу забезпечити соціальний захист окремим категоріям громадян, які потребують допомоги та соціальної підтримки, вирішити найбільш гострі та болючі проблеми цих громадян.

 

  1. КОНТРОЛЬ ЗА ВИКОНАННЯМ ПРОГРАМИ

      Контроль за виконанням Програми покладається на постійну комісія з гуманітарних питань Сергіївської сільської ради.

 

        

 

П А С П О Р Т

КОМПЛЕКСНОЇ ПРОГРАМИ

«ТУРБОТА» НА 2023 РІК

 

1

Ініціатори розроблення Програми

«Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради

2

Підстава для прийняття Програми

Пункт 22 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Бюджетного кодексу України, Законів України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні»; «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам»; Постанову КМУ від 31.01.07. № 99 «Про затвердження порядку надання допомоги на поховання деяких категорій осіб виконавцю волевиявлення померлого, або осіб, яка зобов’язалася поховати померлого»

3

Розробники Програми

«Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради

4

Співрозробники Програми

-

5

Відповідальний виконавець

«Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради, відділ бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради, секретар сільської ради

6

Учасники Програми

Учасники АТО, мобілізованим відповідно до Указу Президента №69 від 24.02.2022 р. після повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, та інших військових формувань України, жителі з онкологічною патологією та захворюваннями, що потребують постійного вартісного медикаментозного лікування, громадяни які постраждали внаслідок пожару, учасники бойових дій в Афганістані,  учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, учасники Великої Вітчизняної Війни, громадяни яким потрібна допомога на поховання у зв’язку з загибеллю (смертю) особи, учасники бойових дій Чехословакії, дитині з інвалідністю, людям з інвалідністю І категорії, членам ДФТГ, членам сім’ї загиблого (померлого) Захисника або Захисниці України.

7

Термін реалізації

2023 рік.

8

Мета Програми

Забезпечення додаткових до встановлених законодавством гарантій щодо соціального захисту окремих категорій мешканців територіальної громади;  створення фінансових, організаційно-правових механізмів для досягнення позитивних зрушень щодо рівня та якості життя незахищених верств за рахунок можливостей місцевого самоврядування та у співпраці з громадськістю

9

 

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього, у тому числі:

527,400 тис. грн.

коштів сільського бюджету

524,000 тис. грн.

коштів обласного бюджету

3,400 тис. грн.

коштів державного бюджету

-

коштів інших джерел

-

10

Очікувані результати виконання Програми

Забезпечити соціальний захист окремим категоріям громадян, які потребують допомоги та соціальної підтримки, вирішити найбільш гострі та болючі проблеми цих громадян

11

Ключові показники ефективності

Кількість профінансованих заяв на допомогу вразливих груп населення

 

 

Секретар сільської ради                                                            Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

 

 

ЗАХОДИ КОМПЛЕКСНОЇ ПРОГРАМИ «ТУРБОТА» НА 2023 РІК

 

п/п

Зміст заходів

Термін

Виконання

Відповідальні виконавці

Джерела фінансування

Сума витрат

тис. грн.

Очікувані результати виконання Програми

1.

Надання одноразової допомоги учасникам АТО 

 

2023 р.

«Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради, відділ бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради, секретар сільської ради

Місцевий бюджет

28,000

Забезпечити соціальний захист окремим категоріям громадян, які потребують допомоги та соціальної підтримки, вирішити найбільш гострі та болючі проблеми цих громадян

2.

Надання одноразової допомоги мобілізованим відповідно до Указу Президента №69 від 24.02.2022 р. після повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, та інших військових формувань України

2023 р.

Місцевий бюджет

215,000

2.

Надання одноразової допомоги учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

2023 р.

Місцевий бюджет

19,000

3.

Надання одноразової допомоги учасникам Великої Вітчизняної Війни

2023 р.

Місцевий бюджет

1,000

4.

Надання одноразової допомоги учасникам бойових дій в Афганістані

2023 р.

Місцевий бюджет

5,000

5.

Надання одноразової допомоги учасникам Чехословакії

2023 р.

Місцевий бюджет

3,000

6.

Надання одноразової допомоги жителям з онкологічною патологією та захворюваннями, що потребують постійного вартісного медикаментозного лікування.

2023 р.

Місцевий бюджет

75,000

7.

Надання одноразової допомоги на поховання у зв’язку з загибеллю (смертю) особи (5 чол.*2000 грн.)

2023 р.

Місцевий бюджет

10,000

8.

Надання одноразової допомоги громадянам, які постраждали внаслідок пожежі

2023 р.

Місцевий бюджет

6,000

10.

Допомога на поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни

2023 р.

Обласний бюджет

3,300

11.

Надання одноразової допомоги дитині інваліду

2023 р.

Місцевий бюджет

12,000

12.

 

Надання одноразової допомоги людям з інвалідністю І групи

2023 р.

Місцевий бюджет

10,000

13.

Встановлення телефонів особам з інвалідністю І і ІІ груп

2023 р.

Обласний бюджет

0,100

14.

Надання одноразової допомоги членам

ДФТГ

2023 р.

Місцевий бюджет

130,000

 

15.

Надання одноразової допомоги членам сім’ї загиблого (померлого) Захисника або Захисниці України

2023 р.

Місцевий бюджет

10,000

 

Разом

527,400 тис. грн.

 

Секретар сільської ради                                                                                                                                                Надія ІЛЛЯШЕНКО

ПОКАЗНИКИ РЕЗУЛЬТАТИВНОСТІ КОМПЛЕКСНОЇ ПРОГРАМИ «ТУРБОТА» НА 2023 РІК

 

№ з/п

Назва показника

Одиниці виміру

Вихідні дані на початку програми

Виконання програми 2023 рік

І. Показники витрат

1

Обсяг фінансування

Тис. грн

165,612

527,400

ІІ Показники продукту

1

Кількість учасників АТО наданим допомога

Осіб

27

28

2

Кількість учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС наданим допомога

осіб

23

19

3

Кількість учасників Великої Вітчизняної Війни наданим допомога

осіб

2

1

4

Кількість учасників бойових дій в Афганістані наданим допомога

осіб

 

4

 

5

5

Кількість учасників бойових дій в Чехословакії наданим допомога

осіб

3

4

6

Кількість жителів з онкологічною патологією та захворюваннями, що потребують постійного вартісного медикаментозного лікування наданим допомога

осіб

10

15

7

Кількість наданої допомоги на поховання у зв’язку з загибеллю (смертю) особи

осіб

3

5

8

Кількість наданої допомоги громадянам, які постраждали внаслідок пожежі

осіб

1

3

9

Кількість допомоги наданої на поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни

осіб

0

1

10

Кількість наданої одноразової допомоги дитині з інвалідністю

осіб

1

1

11

Кількість встановлених телефонів особам з інвалідністю І і ІІ груп

осіб

0

1

12

Кількість наданої допомоги людям з інвалідністю І групи

осіб

1

10

13

Кількість наданої допомоги мобілізованим відповідно до Указу Президента №69 від 24.02.2022 р. після повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України

осіб

0

36

14

Кількість учасників ДФТГ наданим допомога

осіб

26

26

15

Кількість сімей загиблого (померлого) Захисника або Захисниці України наданим допомога

осіб

1

1

ІІІ Показник ефективності

1

Кількість профінансованих заяв

шт

75

156

2

Кількість заяв відмовлених в фінансуванні

шт

4

4

IV Показники якості

1

Співвідношення потреб та виплат

%

100

100

 

Секретар сільської ради                                                        Надія ІЛЛЯШЕНКО

                

 

РЕСУРСНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ  КОМПЛЕКСНОЇ ПРОГРАМИ «ТУРБОТА» НА 2023 РІК

Тис. грн.

Обсяги коштів, що пропонується залучити на виконання програми

Етапи виконання програми

Всього витрат на виконання програми в 2023 році

2022 рік

2023 рік

Обсяг ресурсів, всього, у тому числі:

165,612

208,400

527,400

Державного бюджету

-

-

-

Обласного бюджету

2,612

3,400

3,400

Сільського бюджету

163,000

205,000

524,000

Кошти інших джерел

-

-

-

 

Секретар сільської ради                                                        Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

Додаток 2

Рішенням двадцять третьої сесії восьмого скликання Сергіївської сільської ради від 03.02.2023 року

 

ПОЛОЖЕННЯ

Про надання одноразової грошової допомоги

за зверненням громадян (зі змінами)

 

  1. Загальні положення.

1.1. Одноразова грошова допомога для найбільш вразливих груп малозабезпечених верств населення та інших категорій населення, що потребують соціального захисту надається в межах бюджетних призначень визначених на відповідний рік по Програмі «Турбота» по поліпшенню соціального захисту громадян.

1.2.Розмір  одноразової грошової  допомоги  визначається постійно діючою комісією гуманітарних з питань Сергіївської сільської ради.

1.3. Підставою для розгляду питання щодо надання одноразової грошової допомоги є заява громадянина про надання йому (його сім’ї) грошової допомоги.

1.4. Одноразова грошова допомога надається особам які зареєстровані та фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади не частіше одного разу на рік.

1.5. Якщо заявник належить до двох категорії і більше визначених комплексною Програмою «Турбота» на 2023 рік то сума допомоги сумується відповідно до сум, що передбачені Програмою.

1.5.Для надання матеріальної допомоги заявником надаються наступні документи:

1) особиста заява, або заява від члена сім’ї, в якій вказується прізвище, ім’я, по батькові особи, яка потребує матеріальної допомоги, його адреса та обґрунтовані мотиви звернення;

2) копія паспорту заявника;

3) копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру;

4) згода на обробку персональних даних;

5) банківські реквізити особистого карткового рахунку заявника або на іншого члена сім’ї (в разі тяжкого перебігу захворювання), на який будуть перераховані кошти;

6) довідки з лікарні, виписка з історії хвороби, якщо допомога надається на лікування, за потреби;

7) копія посвідчення учасника бойових дій, за потреби;

8) копія свідоцтва про смерть, за потреби;

9) довідка про пожежу, за потреби;

10) довідка про мобілізацію до лав ЗСУ, за потреби;

11) посвідчення особи з інвалідністю, за потреби;

12) посвідчення учасника ДФТГ, за потреби;

13) копія свідоцтва про смерть Захисника чи Захисниці України.

  1. Порядок розгляду заяв.
  2. Рішення про надання грошової допомоги (або відмови у наданні) приймається Комісією з  гуманітарних питань Сергіївської сільської ради (далі-Комісія). Склад Комісії затверджується рішенням сесії сільської ради.
  3. Розмір допомоги визначається, виходячи із суми коштів, затверджених в місцевому бюджеті на реалізацію заходів Програми зурахуванням можливостей місцевого бюджету, виконавчий комітет сільської ради має право збільшити суми одноразових грошових допомог відповідно до комплексної програми «Турбота».
  4. Виплата грошової допомоги здійснюється після прийняття рішення Комісією та розпорядження сільського голови на підставі відповідного рішення Комісії.
  5. Порядок виплати.
  6. Видатки, пов’язані з наданням допомоги, здійснюються у межах коштів місцевого бюджету, передбачених на цю мету, і відображаються за                        КТКВК 0213242 «Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення».
  7. Реєстрація зобов’язань, фінансування видатків, пов’язаних з наданням допомоги, та проведення таких виплат громадянам здійснюються у межах асигнувань відповідно до помісячного розпису видатків місцевого бюджету.
  8. Виплата допомоги здійснюється шляхом перерахуванням коштів на особисті банківські рахунки заявників.
  9. Секретар сільської ради забезпечує повідомлення одержувачів про порядок виплати допомоги.
  10. У випадку смерті заявника призначена допомогачленам сім’ї та рідним заявника виплачується згідно з чинним законодавством.
  11. Фінансова звітність про використання коштів складається і подається в установленому порядку.

 

 

Секретар сільської ради                                                             Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

 

 

Карта захисних споруд полтавської області

вгору