Menu

СЕРГІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

МИРГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

(двадцять третя сесія восьмого скликання)

РІШЕННЯ

03 лютого 2023

 

Про затвердження Програми організації суспільно-корисних робіт для порушників, на яких судом накладено адміністративне стягнення у вигляді виконання суспільно корисних робіт на території Сергіївської сільської територіальної громади на 2023-2025 роки

 

Відповідно до статей 26, 38, 59 України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів», Порядку виконання адміністративних стягнень у вигляді громадських робіт, виправних робіт та суспільно корисних робіт, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 19.03.2013 року №474/05 на виконання статей 31-1, 325-1, 325-4  Кодексу України про адміністративні правопорушення, в інтересах захисту прав дітей на утримання, сільська рада ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Програму організації суспільно корисних робіт для порушників, на яких судом накладено адміністративне стягнення у вигляді виконання суспільно корисних робіт на території Сергіївської сільської територіальної громади на 2023-2025 роки (далі – Програма), що додається.
  2. Начальнику фінансового відділу виконавчого комітету Сергіївської сільської ради (Лобода В.Г.) передбачити кошти в бюджеті на виконання заходів Програми.
  3. Спеціалісту І категорії з організаційної роботи виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Вербі А.В. оприлюднити це рішення на офіційному Веб-сайті Сергіївської сільської ради в глобальній інформаційній мережі Інтернет - http://sergiyvska-rada.gov.ua/.
  4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на комісію з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку.

 

Сільський голова                                                                       Ігор ЛІДОВИЙ

ЗАТВЕРДЖЕНО

 

Рішенням двадцять третьої сесії восьмого скликання Сергіївської сільської ради від 03.02.2023 року

 

 

ПРОГРАМА

організації суспільно корисних робіт для порушників, на яких судом накладено адміністративне стягнення у вигляді виконання суспільно корисних робіт на території Сергіївської сільської територіальної громади на 2023-2025 роки

 

с. Сергіївка – 2023 рік

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Відповідно до  статей 26, 38, 59  України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів», Порядку виконання адміністративних стягнень у вигляді громадських робіт, виправних робіт та суспільно корисних робіт, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 19.03.2013 року №474/05 на виконання статей 31-1, 325-1, 325-4  Кодексу України про адміністративні правопорушення, в інтересах захисту прав дітей на утримання, організовуються оплачувані суспільно корисні роботи для осіб, на яких судом призначено стягнення покарання у вигляді суспільно корисних робіт. Ці роботи є видом оплачуваних суспільно корисних робіт, які організовуються для реалізації державної політики захисту прав та інтересів дітей на належне утримання  та примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів.

За порушення вимог вищезазначених законодавчих актів України передбачено адміністративне стягнення у вигляді виконання  суспільно-корисних робіт особою, яка вчинила адміністративне правопорушення. Фінансування організації оплачуваних суспільно корисних робіт для порушників, на яких судом накладено адміністративне стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, здійснюється за рахунок коштів бюджету Сергіївської сільської територіальної громади . У зв’язку з цим,  є необхідність в прийнятті Програми організації суспільно корисних робіт для порушників, на яких судом накладено адміністративне стягнення у вигляді виконання суспільно корисних робіт, на території Сергіївської сільської територіальної громади на 2020-2023 роки (далі-Програма), в якій затвердити види суспільно корисних робіт та перелік об’єктів, підприємств, установ і організацій, на яких проводитимуться оплачувані суспільно корисні роботи за рахунок фінансування коштів бюджету Сергіївської сільської територіальної громади.

 

ІІ. МЕТА ПРОГРАМИ

     Метою Програми є вирішення пріоритетних завдань державної політики у сфері забезпечення захисту прав дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів, а також забезпечення тимчасової зайнятості громадян та сприяння соціального розвитку громади.

 

ІІІ. ПРОБЛЕМА, НА РОЗВ’ЯЗАННЯ ЯКИХ СПРЯМОВАНА ПРОГРАМА

     З метою реалізації у 2023-2025 роках норм Закону України від 07.12.2017  №2234-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів», необхідно дотримуватися вимог нормативно-правових документів, а саме: статей 31-1, 325-1, 325-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Програма розроблена на забезпечення виконання норм та вимог законодавчих нормативно-правових актів при відпрацюванні порушниками суспільно корисних робіт за направленням Миргородського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області.

 

ІV.ОБГРУНТУВАННЯ ШЛЯХІВ І ЗАСОБІВ РОЗВ’ЯЗАННЯ ПРОБЛЕМ

       Шляхами і способами розв’язання проблем є:

1) організація відпрацювання порушниками адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт та примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів в інтересах захисту прав та інтересів дітей;

2) ведення обліку осіб (порушників) направлених  Миргородським районним відділом філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області на відбування покарання у вигляді суспільно корисних робіт;

3) вивчення питання щодо необхідності забезпечення інвентарем та іншими засобами праці для проведення суспільно корисних робіт.

 

  1. V. ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОГРАМИ

      Фінансування Програми здійснюється в межах видатків передбачених в  бюджеті Сергіївської сільської територіальної громади на відповідний бюджетний рік.

      Проведення на території Сергіївської сільської територіальної громади оплачуваних суспільно корисних робіт передбачається видатками з бюджету Сергіївської сільської територіальної громади для нарахування заробітної плати погодинно за фактично відпрацьований час, у розмірі не меншому, ніж встановлений законом мінімальний розмір оплати праці. Фінансування Програми здійснюється в межах асигнувань, передбачених в бюджеті Сергіївської сільської територіальної громади на зазначену мету.

      Необхідні матеріально-технічні ресурси, витратні матеріали, що використовуються в ході проведення суспільно корисних робіт, забезпечують роботодавці  відповідно до визначених обсягів.

 

  1. VI. ПЕРЕЛІК ЗАМОВНИКІВ (ПІДПРИЄМСТВ, УСТАНОВ, ОРГАНІЗАЦІЙ) СУСПІЛЬНО КОРИСНИХ РОБІТ, ДЕ ПРАЦЮВАТИМУТЬ ПРАЦЕЗДАТНІ ОСОБИ НА ТЕРИТОРІЇ СЕРГІЇВСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
  2. Комунальне підприємство «Сергіївське» Сергіївської сільської ради.
  3. Спеціалізоване комунальне підприємство «ДОБРОБУТ» Сергіївської сільської ради.
  4. Виконавчий комітет Сергіївської сільської ради.

 

VIІ. ПЕРЕЛІК ВИДІВ ГРОМАДСЬКИХ РОБІТ

  1. Ремонтно-відновлювальні роботи, насамперед роботи, що виконуються на об’єктах забезпечення життєдіяльності.
  2. Розбір завалів, розчищення залізничних колій та автомобільних доріг.
  3. Роботи з підтримання у готовності захисних споруд цивільного захисту, до використання за призначенням та їх експлуатації, пристосування існуючих наземних або підземних приміщень під найпростіші укриття.
  4. Плетіння захисних сіток.
  5. Заготівля дров для військових.
  6. Ремонтно-відновлювальні роботи у приміщеннях соціальної сфери, тощо.
  7. Ремонт і будівництво житлових приміщень.
  8. Вантажно-розвантажувальні роботи гуманітарної допомоги та дров, що виконуються з різних типів транспорту, зокрема на залізницях, тощо.
  9. Заготівля дров для населення.
  10. Надання допомоги населенню, насамперед особам з інвалідністю, дітям, громадянам похилого віку, хворим та іншим особам, які не мають можливості самостійно протидіяти несприятливим факторам техногенного, природного та воєнного характеру.
  11. Організація забезпечення життєдіяльності громадян, що постраждали внаслідок бойових дій, внутрішньо переміщених осіб.
  12. Роботи із забезпечення сталого функціонування об’єктів підвищеної безпеки на випадок надзвичайних ситуацій.
  13. Упорядкування, відновлення та благоустрій прибережних смуг, природних джерел та водоймищ, русел річок, укріплення дамб, мостових споруд.

 

VIIІ. ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

Забезпечення виконання вимог Законодавчих актів України, щодо виконання порушниками адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, в інтересах захисту прав та інтересів дітей та примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів боржниками.

 

 

П А С П О Р Т

Програми ОРГАНІЗАЦІЇ СУСПІЛЬНО КОРИСНИХ РОБІТ ДЛЯ ПОРУШНИКІВ, НА ЯКИХ СУДОМ НАКЛАДЕНО АДМІНІСТРАТИВНЕ СТЯГНЕННЯ У ВИГЛЯДІ ВИКОНАННЯ СУСПІЛЬНО КОРИСНИХ РОБІТ НА ТЕРИТОРІЇ СЕРГІЇВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ НА 2023-2025 РОКИ

1

Ініціатори розроблення Програми

«Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської територіальної громади

2

Підстава для прийняття Програми

Відповідно до  статей 26, 38, 59  України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів», Порядку виконання адміністративних стягнень у вигляді громадських робіт, виправних робіт та суспільно корисних робіт, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 19.03.2013 року №474/05 на виконання статей 31-1, 325-1, 325-4  Кодексу України про адміністративні правопорушення, в інтересах захисту прав дітей на утримання

3

Розробники Програми

«Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської територіальної громади

4

Співрозробники Програми

-

5

Відповідальний виконавець

«Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської територіальної громади, відділ бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

6

Учасники Програми

Виконавчий комітет Сергіївської сільської ради, «Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради

7

Термін реалізації

2023-2025 роки

8

Мета Програми

     Метою Програми є вирішення пріоритетних завдань державної політики у сфері забезпечення захисту прав дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів, а також забезпечення тимчасової зайнятості громадян та сприяння соціального розвитку громади

9

 

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього, у тому числі:

2023 р.-24,530 тис. грн.

2024 р.-24,530 тис. грн.

2025 р.-24,530 тис. грн.

Коштів сільського бюджету

2023 р.-24,530 тис. грн.

2024 р.-24,530 тис. грн.

2025 р.-24,530 тис. грн.

Коштів обласного бюджету

-

Коштів державного бюджету

-

Коштів інших джерел

-

10

Очікувані результати Програми

Забезпечення виконання вимог Законодавчих актів України, щодо виконання порушниками адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, в інтересах захисту прав та інтересів дітей та примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів боржниками

11

Ключові показники ефективності

Кількість проведених суспільно корисних робіт

 

Секретар сільської ради                                                        Надія ІЛЛЯШЕНКО

Заходи Програми ОРГАНІЗАЦІЇ СУСПІЛЬНО КОРИСНИХ РОБІТ ДЛЯ ПОРУШНИКІВ, НА ЯКИХ СУДОМ НАКЛАДЕНО АДМІНІСТРАТИВНЕ СТЯГНЕННЯ У ВИГЛЯДІ ВИКОНАННЯ СУСПІЛЬНО КОРИСНИХ РОБІТ НА ТЕРИТОРІЇ СЕРГІЇВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ НА 2023-2025 РОКИ

 

№ п/п

Заходів Програми

Строк виконання заходу

Виконавці

Джерела фінансування

Орієнтовні обсяги фінансування (вартість) тис. гривень

Очікуваний результат

1.

Визначення обсягу робіт та об’єктів, на яких буде організовано громадські роботи

2023-2025 роки

«Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради, відділ бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

Фінансування не потребує

Забезпечення виконання вимог Законодавчих актів України, щодо виконання порушниками адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, в інтересах захисту прав та інтересів дітей та примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів боржниками

2.

Забезпечення при необхідності доставки безробітних до місця проведення робіт автотранспортом

2023-2025 роки

Місцевий бюджет

Фінансування не потребує

3.

Забезпечення безробітних необхідним інвентарем та матеріалами

2023-2025 роки

Місцевий бюджет

Фінансування не потребує

4.

Оплата суспільно корисних робіт

2023-2025 роки

Місцевий бюджет

2023 р.-24,530 тис. грн.

2024 р.-24,530 тис. грн.

2025 р.-24,530 тис. грн.

Разом

73, 590 тис. грн

 

Секретар сільської ради                                                                                                                                        Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

ПОКАЗНИКИ РЕЗУЛЬТАТИВНОСТІ Програми ОРГАНІЗАЦІЇ СУСПІЛЬНО КОРИСНИХ РОБІТ ДЛЯ ПОРУШНИКІВ, НА ЯКИХ СУДОМ НАКЛАДЕНО АДМІНІСТРАТИВНЕ СТЯГНЕННЯ У ВИГЛЯДІ ВИКОНАННЯ СУСПІЛЬНО КОРИСНИХ РОБІТ НА ТЕРИТОРІЇ СЕРГІЇВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ НА 2023-2025 РОКИ

 

№ з/п

Назва показника

Одиниці виміру

Вихідні дані на початку програми

Виконання програми 2023 рік

І. Показники витрат

1

Обсяг фінансування

Тис. грн

73, 590

24,530

ІІ Показники продукту

1

Кількість проведених суспільно корисних робіт

шт

9

3

ІІІ Показник ефективності

1

Середня заробітна плата

Тис. грн

6,700

6,700

IV Показники якості

1

Співвідношення потреб та виплат

%

100

100

 

Секретар сільської ради                                                        Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

РЕСУРСНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ  Програми ОРГАНІЗАЦІЇ СУСПІЛЬНО КОРИСНИХ РОБІТ ДЛЯ ПОРУШНИКІВ, НА ЯКИХ СУДОМ НАКЛАДЕНО АДМІНІСТРАТИВНЕ СТЯГНЕННЯ У ВИГЛЯДІ ВИКОНАННЯ СУСПІЛЬНО КОРИСНИХ РОБІТ НА ТЕРИТОРІЇ СЕРГІЇВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ НА 2023-2025 РОКИ

 

Тис. грн.

Обсяги коштів, що пропонується залучити на виконання програми

Етапи виконання програми

Всього витрат на виконання Програми

2022 рік

2023 рік

Обсяг ресурсів, всього, у тому числі:

0

24,530

73,590

Державного бюджету

-

-

-

Обласного бюджету

-

-

-

Сільського бюджету

0

24,530

73,590

Кошти інших джерел

-

-

-

 

Секретар сільської ради                                                                 Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

 

Карта захисних споруд полтавської області

вгору