Menu

В умовах повномасштабної війни сервісні центри МВС продовжують працювати та надавати державні послуги, зокрема однією з найпопулярніших залишається видача посвідчення водія.

Начальник сервісного центру МВС у Гадячі Анатолій Танчик нагадав, що торік змінився алгоритм навчання кандидатів у водії:

  • Щоб отримати посвідчення водія, особа спочатку проходить теоретичний курс навчання в автошколі та успішно складає тестування в сервісному центрі МВС. Протягом року після цього вона може пройти практичний курс навчання та скласти іспит в навчальному закладі. У разі успішного складення – особа отримує відповідне свідоцтво, що діятиме два роки. За цей час необхідно скласти практичний іспит в сервісному центрі та отримати посвідчення водія.

Завдяки цьому, майбутні водії можуть проходити теоретичне та практичне навчання в різних навчальних закладах та навіть різних регіонах країни, що зручно, з огляду на те, що багатьом громадянам довелося покинути домівки та змінити місце проживання.

Анатолій Танчик розповів, що на сайті сервісного центру МВС можна переглянути перелік всіх навчальних закладів та інформацію про їхніх спеціалістів і транспортні засоби. Також у вільному доступі є мапи маршрутів для перевірки навичок керування транспортними засобами.

Крім того, майбутні водії можуть використовувати для підготовки до іспитів онлайн-тренажер тестів. Це офіційні тести з Правил дорожнього руху, затверджені Головним сервісним центром МВС. Тренажером можна користуватися як на сайті сервісного центру, так і завантажити мобільний додаток на телефон.     

 

Карта захисних споруд полтавської області

вгору