Menu

СЕРГІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

МИРГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

(двадцять четверта сесія восьмого скликання)

РІШЕННЯ

 

03.03.2023

 

Про погодження одержання права власності на земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства у комунальну власність Сергіївської територіальної громади

 

 

Відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 12, частини другої статті 19, пункту «г» частини 5 статті 83, пункту «а» статті 140, частин першої та другої статті 142 Земельного кодексу України, розглянувши заяву громадянки Литвин Ніни Григорівни про добровільну відмову від права власності на земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства на користь Сергіївської сільської громади, для ефективного і раціонального використання і розпорядження земельною ділянкою, сільська рада ВИРІШИЛА:

 

  1. Погодити одержання права власності на земельну ділянку площею 0,2915 га (кадастровий номер 5320485900:00:006:0132) для ведення особистого селянського господарства за межами с. Розбишівка, що перебуває у приватній власності громадянки Литвин Ніни Григорівни у комунальну власність Сергіївської територіальної громади в особі Сергіївської сільської ради.
  2. Укласти договір про передачу права власності на земельну ділянку, зазначену у п.1 цього рішення, згідно з проєктом договору про передачу права власності на земельну ділянку, що додається.
  3. Уповноважити сільського голову Лілового І.Г. на укладання (підписання) договору про передачу права власності та акта приймання - передачі земельної ділянки, зазначеної у пункті 1 цього рішення та на забезпечення дій щодо нотаріального посвідчення цього договору.
  4. Сільському голові Лідовому І.Г. забезпечити реєстрацію права комунальної власності Сергіївської територіальної громади на земельну ділянку, зазначену в пункті 1 цього рішення.
  5. Зарахувати земельну ділянку, зазначену в пункті 1 цього рішення до земель запасу відповідної категорії.
  6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства, комунальної власності, земельних відносин та охорони природи.

 

Сільський голова                                                                             Ігор ЛІДОВИЙ

 

 

Додаток 1

до рішення 24 сесії 8 скликання

Сергіївської сільської  ради

  від 03.03.2023 року

 

ДОГОВІР (УГОДА)

ПРО  ПЕРЕДАЧУ ПРАВА ВЛАСНОСТІ НА ЗЕМЕЛЬНУ ДІЛЯНКУ

с. Сергіївка      2023 року

 

Ми, що нижче підписалися: громадянка Литвин Ніна Григорівна, реєстраційний номер облікової картки платника податків 1800308829, що проживає за адресою с. Розбишівка Миргородського району вул.Гагаріна,6, надалі іменована – «Сторона1», з однієї сторони,

та Сергіївська сільська рада, що діє в інтересах Сергіївської територіальної громади , код платника податків згідно з Єдиним державним реєстром підприємств та організацій України  21051094, місцезнаходження: с. Сергіївка Миргородського району вул. Центральна,9, надалі іменована - «Сторона 2», в особі сільського голови Лідового Ігоря Григоровича, що діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в  Україні» Постанови Сергіївської сільської територіальної виборчої комісії №33 від 02.11.2020  – з другої сторони, діючи вільно, цілеспрямовано, свідомо і добровільно, розумно та на власний розсуд, без будь-якого примусу як фізичного так і психічного, не порушуючи прав третіх осіб, бажаючи реального настання правових наслідків обумовлених нижче, перебуваючи при здоровому розумі, ясній пам'яті та у повній цивільній правоздатності та дієздатності, усвідомлюючи значення своїх дій та керуючи ними, не помиляючись щодо обставин обумовлених нижче, діючи без впливу обману, попередньо ознайомлені нотаріусом з правовими наслідками недодержання при вчиненні правочину вимог закону, усвідомлюючи природу цього правочину та значення своїх дій (у тому числі, з вимогами щодо недійсності договору), уклали цей договір про таке:

  1. Сторона 1, керуючись п. а) ст. 140, п.п. 1, 2 ст. 142 Земельного кодексу України, відмовляється та передає у власність, а Сергіївська сільська рада, що діє від імені та в інтересах Сергіївської територіальної громади  приймає у власність земельну ділянку, що розташована за межами с. Розбишівка, кадастровий номер 5320485900:00:006:0132, площею 0,2915 га – далі «Предмет договору». Цільове призначення земельної ділянки-для ведення особистого селянського господарства. Зазначена земельна ділянка належить на праві приватної власності Стороні 1 на підставі Витягу з Державного реєстру речових прав (індексний номер витягу -323847553) від 23.02.2023 року.
  2. Передача вищевказаної земельної ділянки Стороні 2 здійснюється згідно заяви Сторони 1 від 27.02.2023 року  та рішення 24 сесії 8 скликання Сергіївської сільської ради від 03.03.2023 року «Про надання згоди на одержання права власності на земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства у комунальну власність Сергіївської територіальної громади»
  3. Нормативна грошова оцінка вищезгаданої земельної ділянки, згідно Витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки № НВ-9913722492023  складеної 01.03.2023 року складає – 2265,34 гривень.
  4. Державна реєстрація земельних сервітутів та обмежень прав на земельну ділянку, що є Предметом цього договору, відповідно до вимог ч. 2 ст. 100 та ч. 2 ст. 111 Земельного кодексу України, відсутня, що підтверджено Витягом з Державного земельного кадастру про земельну ділянку НВ-6800055402023
  5. Сторона 1 свідчить, що:

-згадана земельна ділянка, яка є предметом цього договору, на момент його укладання, боргом не обтяжена;

-під забороною та заставою (в тому числі податковою) не перебуває;

-як внесок до статутного капіталу юридичних осіб не передана;

-що до неї не ведуться судові спори;

-в оренду та найм не здана;

-права, претензії третіх осіб (за шлюбним договором, договором про сумісну діяльність та інш.) - відсутні;

-самовільного будівництва на земельній ділянці немає та вона вільна від забудови;

-на день укладення договору відсутні заборони на продаж або інше відчуження певним особам протягом установленого строку, заборони на передачу в оренду (суборенду) земельної ділянки, права на переважну купівлю у разі її продажу, умови прийняття спадщини тільки визначеним спадкоємцем, умови розпочати і завершити забудову або освоєння земельної ділянки протягом встановлених строків, заборони на провадження окремих видів діяльності, заборони на зміну цільового призначення земельної ділянки, умови здійснити будівництво, ремонт або утримання дороги, умови додержання природоохоронних вимог або виконання визначених робіт;

-раніше нікому іншому не продана, не подарована;

- рішення органу місцевого самоврядування про примусовий  викуп зазначеної земельної ділянки не приймалося;

-внаслідок переоформлення вищевказаної земельної ділянки не буде порушено прав та законних інтересів неповнолітніх, малолітніх дітей, в тому числі не порушується їх прав на користування вищевказаною земельною ділянкою.

  1. Сторони підтверджують, що цей договір вчиняється за відсутністю впливу тяжких обставин, що спонукають вчинити даний договір на вкрай невигідних умовах та він не є фіктивним та удаваним і відповідає дійсним намірам сторін створити для себе юридичні наслідки.
  2. Права та обов'язки Сторін:

7.1. Сторона 1 зобов'язана:

-передати за цим Договором земельну ділянку, вільну від будь-яких майнових прав і претензій третіх осіб;

-попередити Сторону 2 про всі відомі йому недоліки земельної ділянки, яка є предметом цього Договору, попередити про всі права третіх осіб на земельну ділянку, що передається (права наймача, право застави, право довічного користування тощо);

-одночасно з передачею земельної ділянки передати Стороні 2 документи, що стосуються земельної ділянки та підлягають переданню разом із земельною ділянкою відповідно до Договору або актів цивільного законодавства.

  1. Права та обов'язки Сторони 2:

8.1. Сторона 2 зобов'язана:

- прийняти земельну ділянку у стані, що відповідає умовам цього Договору;

Чинним законодавством України Сторонам може бути надано й інші права, а також на них може бути покладено інші обов'язки.

  1. Сторони підтверджують, що:

- передача права власності за цим Договором здійснюється безоплатно;

-вони не визнані недієздатними та не обмежені у дієздатності;

-укладення Договору відповідає їх інтересам;

-волевиявлення є вільним і усвідомленим і відповідає їх внутрішній волі;

-умови Договору зрозумілі і відповідають реальній домовленості Сторін;

-Договір не приховує іншого правочину і спрямований на реальне настання наслідків, які обумовлені в ньому.

  1. Всі витрати за посвідчення цього договору сплачує Сторона 1.
  2. Всі спори, які можуть виникнути з даного договору вирішуються шляхом переговорів між сторонами, а у разі неможливості - у судовому порядку.
  3. Право власності на земельну ділянку Сторони 1 припиняється відповідно до положень ч. 1 ст. 142 Земельного кодексу України, частини 3 ст. 347 Цивільного кодексу України з моменту внесення відповідного запису до державного реєстру після укладання цього договору та підписання Сторонами акту приймання-передачі.Відповідно до ч. 2 ст. 19 Земельного кодексу України земельна ділянка переходить до земель запасу Сергіївської сільської ради.
  4. Зміст ст. 20 Земельного кодексу України (щодо цільового призначення земель); ст. 90-91 Земельного кодексу України (щодо прав та обов'язків власників земельних ділянок); ст. 98-100 Земельного кодексу України (щодо змісту, видів та порядку встановлення земельних сервітутів); ст. 103-109 Земельного кодексу України (щодо добросусідства); ст. 110-111 Земельного кодексу України (щодо обмежень прав на земельну ділянку); ст. 120 Земельного кодексу України (щодо переходу права власності на земельну ділянку); ст. 125-126 Земельного кодексу України (щодо виникнення права власності на земельну ділянку); ст. 131 Земельного кодексу України (щодо набуття права власності на земельну ділянку на підставі інших цивільно-правових угод), ст. 132 Земельного кодексу України (щодо змісту угод про перехід права власності на земельну ділянку), ст. 142 Земельного кодексу України (щодо добровільної відмови від права власності або права постійного користування земельною ділянкою), ст. 210-211 Земельного кодексу України (щодо недійсності угод та відповідальності за порушення земельного законодавства); ст. 229 Цивільного кодексу України (щодо правових наслідків вчинення правочину, який вчинено під впливом помилки); ст. 230 Цивільного кодексу України (щодо правових наслідків вчинення правочину, який вчинено під впливом обману); ст. 231 Цивільного кодексу України (щодо правових наслідків вчинення правочину, який вчинено під впливом насильства); ст. 232 Цивільного кодексу України (щодо правових наслідків правочину, який вчинено у результаті зловмисної домовленості представника однієї сторони з другою стороною); ст. 233 Цивільного кодексу України (щодо правових наслідків вчинення правочину, який вчинено під впливом тяжкої обставини); ст. 234 Цивільного кодексу України (щодо правових наслідків фіктивного правочину); ст. 235 Цивільного кодексу України (щодо правових наслідків удаваного правочину) Сторонам нотаріусом роз'яснено.
  5. Цей договір складено в 3-х примірниках, один із яких залишається в справах приватного нотаріуса, по одному – кожній із сторін.
  6. Цей договір набирає чинності з моменту його підписання і діє до повного виконання Сторонами своїх обов’язків.
  7. Підписи:

 

 

Секретар ради                                                                          Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

 

 

Карта захисних споруд полтавської області

вгору