Menu

 

СЕРГІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

МИРГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

(двадцять восьма сесія восьмого скликання)

 

РІШЕННЯ

18 серпня 2023 року

 

Про затвердження Програми підтримки Захисників та Захисниць України та членів їх сімей на 2023-2025 рік

 

Відповідно до статтей 26, 34 та частини шостої статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», сільська рада ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Програму підтримки Захисників та Захисниць України та членів їх сімей на 2023-2025 рік (далі – Програма), що додається (додаток 1).
  2. Затвердити Порядок про надання одноразової грошової допомоги Захисникам і Захисницям України які зареєстровані та/або фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади та мобілізовані відповідно до Указу Президента №69 від 24.02.2022 р. після повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, та інших військових формувань України до дня Захисника України (1 жовтня), що додається (додаток 2).
  3. Затвердити Порядок про надання одноразової грошової допомоги пораненому в зоні бойових дій Захиснику та Захисниці України, що додається (додаток 3).
  4. Затвердити Порядок про надання одноразової грошової допомоги членам сім’ї загиблого (померлого) під час захисту Батьківщини у період дії воєнного стану військовослужбовця для проведення поховання, що додається (додаток 4).
  5. Затвердити Порядок про відшкодування витрат на поховання військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань України, які загинули (померли) в наслідок військової агресії російської федерації проти України, та пов’язаних з цим ритуальних послуг, що додається (додаток 5).
  6. Начальнику фінансового відділу виконавчого комітету Сергіївської сільської ради (Лобода В.Г.) передбачити кошти в бюджеті на виконання заходів Програми.
  7. Спеціалісту І категорії виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Вербі А.В. оприлюднити це рішення на офіційному Веб-сайті Сергіївської сільської ради в глобальній інформаційній мережі Інтернет - http://sergiyvska-rada.gov.ua/.
  8. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з гуманітарних питань Сергіївської сільської ради.

 

Сільський голова                                                                                   Ігор ЛІДОВИЙ

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішенням двадцять восьмої сесії восьмого скликання Сергіївської сільської ради від 18.08.2023

Програма підтримки Захисників та Захисниць України та членів їх сімей на 2023-2025 рік

 

с. Сергіївка 2023 р.

Вступ

     При розробці Програми враховано всі можливі фінансові ресурси для підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей. В умовах ведення в Україні бойових дій за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність виникає необхідність підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей.

 

1.Загальні положення Програми

     Виконання визначених цією Програмою заходів поліпшить матеріально-побутове становище ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, соціально-психологічний мікроклімат у таких родинах, дасть можливість сім’ям отримати додаткові соціальні гарантії. Водночас, виконання заходів Програми сприятиме підвищенню рівня довіри до органів місцевого самоврядування та створенню в суспільстві атмосфери співчуття, підтримки та поважного ставлення до цієї категорії громадян.

 

2.Визначення проблем, на вирішення яких спрямовано Програму

     Україна протистоїть агресії російської федерації й вже понад півтора роки триває повномасштабна війна. Українські військові та добровольці сміливо та мужньо обороняють нашу країну, героїчно чинять опір російським окупантам, захищають незалежність і суверенітет держави.

     Одним із першочергових завдань держави та місцевих органів влади є забезпечення соціального захисту та всебічної підтримки осіб, які стали на захищають держави у складі Збройних Сил України, Національної гвардії України та інших оборонних та правоохоронних органів, та членів їхніх сімей. Крім цього, особливої уваги й підтримки з боку органів влади та суспільства потребують члени сімей загиблих Захисників та Захисниць України.

     Програма зумовлена необхідністю забезпечення позитивних зобов'язань держави та органів місцевого самоврядування перед своїми громадянами, які відстоювали конституційні засади демократії, права і свободи людини, активну благодійну, гуманістичну, громадську діяльність в Україні, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час подій, пов'язаних із захистом незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, в тому числі під час Революції Гідності, в ході антитерористичної операції, операції Об'єднаних сил, під час здійснення заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.

     Програма передбачає реалізацію низки заходів, скерованих на вирішення нагальних питань соціального захисту і реабілітації учасників бойових дій, ветеранів війни, Захисників та Захисниць України, членів їхніх сімей, підтримку їхнього належного морально-психологічного стану; а також підвищення ефективності взаємодії місцевих органів влади та створення в суспільстві атмосфери співчуття, підтримки й поважного ставлення до членів сімей загиблих та Захисників й Захисниць України.

     Поточна ситуація в Україні зумовлює значне збільшення кількості сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, зниження їх життєвого рівня та погіршення морально-психологічного стану.

     Соціальний захист військовослужбовців – один із пріоритетних напрямків діяльності держави, яка спрямована за встановлення правових і соціальних гарантій, прав та пільг як для військовослужбовців, так і членів їх сімей, а також  задоволення матеріальних і духовних потреб військовослужбовців.

     В умовах воєнного стану держава приділяє особливу увагу забезпеченню військовослужбовцям, зокрема гарантує достатнє матеріальне, грошове, продовольче, речове та інші види забезпечення.

     Питання соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей, а також ветеранів війни (учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники війни) регулюються Законом України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» від 20 грудня 1991 року № 2011-XII та Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» від 22 жовтня 1993 року № 3551-XII.

     Тому, виникає необхідність надання додаткових соціальних гарантій Захисникам і Захисницям України, членам їх сімей, а також сім'ям, члени яких загинули або постраждали під час бойових дій, зокрема, у частині поліпшення фінансово-матеріального стану зазначених категорій осіб, забезпечення їх потреб у соціальному обслуговуванні та психологічній підтримці.

 

3.Мета Програми

     Основною метою Програми є надання комплексної допомоги Захисникам та Захисницям України та членам їхніх сімей та членам сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, підвищення рівня поінформованості з питань соціальної підтримки зазначених категорій осіб, їхніх сімей; поліпшення ефективності взаємодії органів місцевого самоврядування та органів державної влади з регіональними громадськими організаціями та іншими юридичними особами у сфері підтримки учасників бойових дій, Захисників та Захисниць України та членів їхніх сімей.

 

4.Шляхи і засоби вирішення проблем, строки та етапи виконання Програми

     Основними завданнями програми є надання Захисникам і Захисницям України та членів їх сімей матеріальних допомог; надання матеріальної допомоги військовослужбовцям, що отримали поранення під час проходження військової служби; забезпечення потреб у медичному обслуговуванні та підтримання рівня здоров’я Захисників і Захисниць України

Виконання програми дасть змогу:

- посилити соціальний захист Захисникам і Захисницям України та членів їх сімей;

- забезпечити комплексною допомогою Захисників і Захисниць України та членів їх сімей; 

-створити умови для відновлення психологічного, духовного і фізичного стану членів сімей військовослужбовців та військовослужбовців, які отримали поранення під час проходження військової служби;

- сформувати позитивне ставлення до військовослужбовців;

          - створити умови для відновлення психологічного, духовного і фізичного стану членів сімей загиблих військовослужбовців.

 

  1. КОНТРОЛЬ ЗА ХОДОМ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

     Контроль за ходом виконання програми покладається на постійну гуманітарну комісію Сергіївської сільської ради.

ПАСПОРТ

Програми підтримки Захисників та Захисниць України та членів їх сімей на 2023-2025 рік

1

Ініціатори розроблення Програми

«Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради

2

Підстава для прийняття Програми

Відповідно до статтей 26, 34 та частини шостої статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні»

3

Розробники Програми

Відділ економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

4

Співрозробники Програми

-

5

Відповідальний виконавець

Секретар сільської ради, відділ бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради, «Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради

6

Учасники Програми

Захисники та Захисниці України та членів їх сімей

7

Термін реалізації

2023-2025 рік

8

Мета Програми

Надання комплексної допомоги Захисникам та Захисницям України та членам їхніх сімей та членам сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України

9

 

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього, у тому числі:

2023 р. – 700,000 тис. грн

2024 р. – 730,000 тис. грн.

2025 р. –730,000 тис. грн.

коштів сільського бюджету

2023 р. – 700,000 тис. грн

2024 р. –730,000 тис. грн.

2025 р. –730,000 тис. грн.

коштів обласного бюджету

-

коштів державного бюджету

-

коштів інших джерел

-

10

Очікувані результати виконання

Посилити соціальний захист Захисникам і Захисницям України та членів їх сімей

11

Ключові показники ефективності

% забезпечення Захисників і Захисниць України соціальними гарантіями

 

Секретар сільської ради                                                      Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

Заходи програми підтримки Захисників та Захисниць України та членів їх сімей на 2023-2025 рік

 

№ з\п

Назва напрямку діяльності (пріоритетні завдання)

Перелік заходів Програми

Строк виконання заходу

Виконавці

Джерела фінансування

Орієнтовні обсяги фінансування (вартість), тис. грн, у тому числі по роках:

Очікувані результати

1

Санаторно-курортне лікування Захисників та Захисниць України

Забезпечення санаторно-курортним лікування Захисників та Захисниць України (не більше 1 разу на рік)

2024-2025 роки

«Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради

Обласний бюджет, місцевий бюджет

2024 р. – 80,000 тис. грн.

2025 р. – 80,000 тис. грн

Забезпечення санаторно-курортним лікуванням бажаючих Захисників та Захисниць України

2

Забезпечення технічними засобами та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю внаслідок війни

Забезпечення технічними засобами та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю внаслідок війни

2023-2025 роки

«Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет, інші джерела фінансування не заборонені законодавством

-

100 % забезпечення осіб з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації

3

Психологічна реабілітація Захисників та Захисниць України

Проведення семінарів, тренінгів із кваліфікованими психологами для Захисників та Захисниць України

2023-2025 роки

Відділ економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

інші джерела фінансування не заборонені законодавством

-

Проведення психологічної реабілітації Захисників та Захисниць України

4

Соціальний супровід Захисників та Захисниць України та їх родин

Забезпечення соціальної підтримки та надання соціальних послуг Захисникам та Захисницям України та членам їх сімей

2023-2025 роки

«Центр надання соціальних послуг» Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

-

Надання соціальних гарантій Захисникам та Захисницям України та членам їх сімей

5

Проведення заходів національно-патріотичного виховання

Сприяння учнів з наданням волонтерської допомоги

2023-2025 роки

Відділ освіти, молоді, спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

-

Національне патріотичне виховання молодого покоління України

Сприяння залученню Захисників та Захисниць України до національно-патріотичних заходів

2023-2025 роки

Відділ освіти, молоді, спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

-

6

Сприяння зайнятості Захисників та Захисниць України

Сприяння першочерговому працевлаштуванню Захисників та Захисниць України

2023-2025 роки

Відділ економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

-

Забезпечення працевлаштування та самозайнятості серед Захисників і Захисниць України

Проведення заходів для розвитку власного бізнесу серед Захисників та Захисниць України

2023-2025 роки

Відділ економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

-

7

Соціальний захист сімей загиблих Захисників і Захисниць України

Забезпечення одноразової матеріальної допомоги сім’ї загиблого (померлого) Захисника і Захисниці України

2023-2025 роки

Секретар сільської ради, начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

2023 р – 50,000 тис. грн

2024 - -

2025 р. - -

Забезпечення соціального захисту сімей загиблих Захисників і Захисниць України

Організаця поховання загиблого (померлого) Захисника і Захисниці України (транспортні витрати, поминальні обіди,спорудження надгробка на могилі та інші)

2023-2025 роки

Секретар сільської ради, начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

2023 р. – 50,000 тис. грн

2024 р. - -

2025 р. - -

8

Соціальний захист Захисників та Захисниць України

Забезпечення виплати одноразової матеріальної допомоги Захисникам і Захисницям України, які зареєстровані та\або фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади та мобілізовані відповідно до Указу Презедента №69 від 24.02.2022 року після повномаштабного вторгнення російської федерації на територію України та інших військових формувань України до дня Захисника України (1 жовтня).

2023-2025 роки

Секретар сільської ради, начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

2023 р. – 550,000 тис. грн. (по 10,000 тис. грн)

2024 р. – 550,000 тис. грн

2025 р. – 550,000 тис. грн

Забезпечення соціального захисту Захисників та Захисниць України

Забезпечення виплати одноразової матеріальної допомоги пораненим (легкий, середній та тяжкий ступінь) Захисникам і Захисницям України, які зареєстровані та\або фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади та мобілізовані відповідно до Указу Презедента №69 від 24.02.2022 року після повномаштабного вторгнення російської федерації на територію України та інших військових формувань України

2023-2025 роки

Секретар сільської ради, начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

Місцевий бюджет

2023 р. – 50,000 тис. грн

(легкий ступінь – 15 тис. грн., середній ступінь – 30 тис. грн., важкий ступінь – 50 тис. грн)

2024 р. – 100,000 тис. грн

2025 р. – 100,000 тис. грн

 

 

Секретар сільської ради                                                                                                                                           Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

Показники результативності програми підтримки Захисників та Захисниць України та членів їх сімей на 2023-2025 рік

 

№ з/п

Назва показника

Одиниця виміру

Вихідні данні на початок дії Програми

 

2023 рік

 

2024 рік

 

2025 рік

1

2

3

4

5

6

7

 

І. Показники витрат

 

1

Обсяг ресурсів на реалізацію заходів програми, всього

тис. грн.

0

700,000

730,000

730,000

ІІ. Показники продукту

 

1

Кількість Захисників і Захисниць України наданим одноразова матеріальна допомога

осіб

0

55

55

55

2

Кількість поранених Захисників і Захисниць України наданим матеріальна допомога

осіб

0

1

1

1

3

Забезпечення одноразової матеріальної допомоги сім’ї загиблого (померлого) Захисника і Захисниці України

осіб

0

0

0

0

ІІІ. Показники ефективності

 

1

Забезпечення Захисників і Захисниць одноразовою матеріальною допомогою

% забезпечення від потреби

0

100

100

100

2

Забезпечення поранених Захисників і Захисниць України наданим матеріальна допомога

% забезпечення від потреби

0

100

100

100

ІV. Показники якості

 

1

Забезпеченість Захисників І Захисниць соціальними послугами

% забезпечення від потреби

0

100

100

100

 

Секретар сільської ради                                                                                                                                      Надія ІЛЛЯШЕНКО

Додаток 2

до рішення двадцять восьмої сесії

восьмого скликання

від 18.08.2023 року

 

ПОРЯДОК

Про надання одноразової грошової допомоги Захисникам і Захисницям України які зареєстровані та/або фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади та мобілізовані відповідно до Указу Президента №69 від 24.02.2022 р. після повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, та інших військових формувань України до дня Захисника України (1 жовтня)

  1. Загальні положення.
    • Одноразова грошова допомога для військовослужбовців надається в межах бюджетних призначень визначених по Програмі «Підтримка Захисників та Захисниць України та членів їх сімей»
    • Розмір одноразової грошової допомоги для Захисників і Захисниць України становить 10,000 тис. грн.
    • Підставою для розгляду питання щодо надання одноразової грошової допомоги є списки військовослужбовців, що подаються секретарем Сергіївської сільської ради.
    • Одноразова грошова допомога надається особам які зареєстровані та/або фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади.
    • Підставою для надання матеріальної допомоги є наявність документів:
  • Копію паспорта військовослужбовців (сторінки 1, 2, 3-6 (в разі необхідності), сторінку з вказаним місцем реєстрації) або копію ID-карти з Витягом із державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання особи відповідно до додатку 13 Правил реєстрації місця проживання затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02 березня 2016 року №207;
  • Реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер) або довідку (штамп у паспорті) органів державної податкової служби про відмову від ідентифікаційного номеру через свої релігійні або інші переконання;
  • Довідку з підрозділу територіального центру комплектування та соціальної підтримки, про те, що член сім’ї є дійсно мобілізованим відповідно до указу Президенту України (для мобілізованих);
  • Довідка з військової частини, що засвідчує перебування його в зоні бойових дій (для контрактників);
  • Інформація про реквізити карткового рахунку у банківській установі.
  1. Порядок розгляду заяв.
    • Рішення про надання одноразової грошової допомоги (або відмові у наданні) приймається гуманітарною комісією Сергіївської сільської ради (далі – Комісія). Склад комісії затверджується рішенням сесії сільської ради.
    • Допомога надається з урахуванням можливостей місцевого бюджету, виконавчий комітет Сергіївської сільської ради має право як збільшити та і зменшити суму одноразової допомоги відповідно до Програми «Сприяння проведення мобілізації та призову громадян Сергіївської ТГ до лав Збройних Сил України»;
    • Виплата грошової допомоги здійснюється після прийняття рішення Комісії та розпорядження сільського голови на підставі відповідного рішення Комісії.
  2. Порядок виплати.
    • Видатки, пов’язані з наданням допомоги, здійснюються у межах коштів місцевого бюджету, передбачених на цю мету, і відображаються за КПКВК 8220 «Заходи і роботи з мобілізаційної підготовки місцевого значення», КЕКВ «Інші виплати населенню»;
    • Реєстрація зобов’язань, фінансування видатків, пов’язаних з наданням допомоги, та проведення таких виплат громадянам здійснюються у межах асигнування відповідно до помісячного розпису видатків місцевого бюджету.
    • Виплата допомоги здійснюється шляхом перерахування коштів на особисті банківські рахунки.
    • Секретар сільської ради забезпечує повідомлення одержувачів про порядок виплати допомоги.
    • У випадку смерті заявника призначена допомога членам сім’ї та рідним заявника виплачується згідно з чинним законодавством.
    • Фінансова звітність про використання коштів складається і подається в установленому порядку.

 

Секретар сільської ради                                                        Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

Додаток 3

рішенням двадцять восьмої сесії

сесії восьмого скликання

Сергіївської сільської ради

від 18.08.2023 року

 

ПОРЯДОК

Про надання одноразової грошової допомоги пораненому в зоні бойових дій Захиснику та Захисниці України 

  1. Загальні положення.
    • Одноразова грошова допомога для  пораненого в зоні бойових дій військовослужбовця надається в межах бюджетних призначень визначених по Програмі «Підтримка Захисників та Захисниць України та членів їх сімей».
    • Розмір одноразової грошової допомоги поранених в зоні бойових дій військовослужбовців становить:

Поранення легкого ступеня - 15,000 тис. грн.;

Поранення середнього ступеня – 30,000 тис. грн.;

Поранення важкого ступеня – 50,000 тис. грн.

  • Підставою для розгляду питання щодо надання одноразової грошової допомоги є заява пораненого військовослужбовця в зоні бойових дій, що подається секретарю Сергіївської сільської ради.
  • Одноразова грошова допомога надається особам які зареєстровані та/або фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади.
  • Для надання матеріальної допомоги заявником надаються наступні документи:
  • Заява про надання одноразової грошової допомоги від пораненого військовослужбовця;
  • Копію паспорта заявника (сторінки 1, 2, 3-6 (в разі необхідності), сторінку з вказаним місцем реєстрації) або копію ID-карти з Витягом із державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання особи відповідно до додатку 13 Правил реєстрації місця проживання затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02 березня 2016 року №207;
  • Реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер) або довідку (штамп у паспорті) органів державної податкової служби про відмову від ідентифікаційного номеру через свої релігійні або інші переконання;
  • Довідку з підрозділу територіального центру комплектування та соціальної підтримки, про те, що член сім’ї є дійсно мобілізованим відповідно до указу Президенту України (для мобілізованих);
  • Документ, що підтверджує підстави для надання допомоги (належним чином оформленої медичної довідки про лікування в медичних закладах внаслідок поранення, контузії, каліцтва, травми,  отриманих у ході проведення ООС чи висновок медико-соціальної експертизи про встановлення інвалідності та ступеню втрати працездатності з зазначенням причини втрати працездатності або витяг з наказу з викладенням обставин поранення та військовий квиток з відповідними відмітками про поранення, контузію, каліцтво, травму);
  • Інформація про реквізити карткового рахунку у банківській установі.
  1. Порядок розгляду заяв.
    • . Рішення про надання одноразової грошової допомоги (або відмові у наданні) приймається гуманітарною комісією Сергіївської сільської ради (далі – Комісія). Склад комісії затверджується рішенням сесії сільської ради.
    • .Допомога надається з урахуванням можливостей місцевого бюджету, виконавчий комітет Сергіївської сільської ради має право як збільшити так і зменшити суму одноразової допомоги відповідно до Програми «Підтримка Захисників та Захисниць України та членів їх сімей»;
    • .Виплата грошової допомоги здійснюється після прийняття рішення Комісії та розпорядження сільського голови на підставі відповідного рішення Комісії з подальшим затвердженням на черговому засіданні виконавчого комітету Сергіївської сільської ради.
  2. Порядок виплати.
    • Видатки, пов’язані з наданням допомоги, здійснюються у межах коштів місцевого бюджету, передбачених на цю мету, і відображаються за КПКВК 8220 «Заходи і роботи з мобілізаційної підготовки місцевого значення», КЕКВ «Інші виплати населенню»;
    • Реєстрація зобов’язань, фінансування видатків, пов’язаних з наданням допомоги, та проведення таких виплат громадянам здійснюються у межах асигнування відповідно до помісячного розпису видатків місцевого бюджету.
    • Виплата допомоги здійснюється шляхом перерахування коштів на особисті банківські рахунки заявників.
    • Секретар сільської ради забезпечує повідомлення одержувачів про порядок виплати допомоги.
    • У випадку смерті заявника призначена допомога членам сім’ї та рідним заявника виплачується згідно з чинним законодавством.
    • Фінансова звітність про використання коштів складається і подається в установленому порядку.

 

Секретар сільської ради                                                             Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

 

Додаток 3

рішення двадцять восьмої

сесії восьмого скликання

Сергіївської сільської ради

від 18.08.2023 року

ПОРЯДОК

Про надання одноразової грошової допомоги членам сім’ї загиблого (померлого) під час захисту Батьківщини у період дії воєнного стану

військовослужбовця для проведення поховання

 

  1. Загальні положення.
    • Одноразова грошова допомога для сім’ї загиблого (померлого) під час захисту Батьківщини у період воєнного стану військовослужбовця надається в межах бюджетних призначень визначених по Програмі «Підтримка Захисників та Захисниць України та членів їх сімей».
    • Надання одноразової грошової допомоги членам сім’ї загиблого (померлого) під час захисту Батьківщини у період дії воєнного стану військовослужбовця для проведення поховання становить 50,000 тис. грн.
    • Підставою для розгляду питання щодо надання одноразової грошової допомоги є заява одного з членів сім’ї загиблого (померлого) під час захисту Батьківщини у період воєнного стану військовослужбовця, що подається секретарю Сергіївської сільської ради.
    • Одноразова грошова допомога надається особам які зареєстровані та/або фактично проживають на території Сергіївської сільської територіальної громади.
    • Для надання матеріальної допомоги заявником надаються наступні документи:
  • Заява про надання одноразової грошової допомоги від дружини/чоловіка чи одного з батьків загиблого (померлого) військовослужбовця;
  • Копію паспорта заявника (сторінки 1, 2, 3-6 (в разі необхідності), сторінку з вказаним місцем реєстрації) або копію ID-карти з Витягом із державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання особи відповідно до додатку 13 Правил реєстрації місця проживання затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02 березня 2016 року №207;
  • Реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер) або довідку (штамп у паспорті) органів державної податкової служби про відмову від ідентифікаційного номеру через свої релігійні або інші переконання;
  • Копію свідоцтва про шлюб/свідоцтва про народження;
  • свідоцтва про смерть особи (з пред’явленням оригіналу) та документ, що підтверджує смерть під час захисту Батьківщини у період дії воєнного стану
  • Довідка про склад сім’ї;
  • Інформація про реквізити карткового рахунку у банківській установі.
  1. Порядок розгляду заяв.
    • Рішення про надання одноразової грошової допомоги (або відмові у наданні) приймається гуманітарною комісією Сергіївської сільської ради (далі – Комісія). Склад комісії затверджується рішенням сесії сільської ради.
    • Допомога надається з урахуванням можливостей місцевого бюджету, виконавчий комітет Сергіївської сільської ради має право як збільшити та і зменшити суму одноразової допомоги відповідно до Програми «Підтримка Захисників та Захисниць України та членів їх сімей»;
    • Виплата грошової допомоги здійснюється після прийняття рішення Комісії та розпорядження сільського голови на підставі відповідного рішення Комісії з подальшим затвердженням на черговому засіданні виконавчого комітету Сергіївської сільської ради.
  2. Порядок виплати.
    • Видатки, пов’язані з наданням допомоги, здійснюються у межах коштів місцевого бюджету, передбачених на цю мету, і відображаються за КПКВК 8220 «Заходи і роботи з мобілізаційної підготовки місцевого значення», КЕКВ «Інші виплати населенню»;
    • Реєстрація зобов’язань, фінансування видатків, пов’язаних з наданням допомоги, та проведення таких виплат громадянам здійснюються у межах асигнування відповідно до помісячного розпису видатків місцевого бюджету.
    • Виплата допомоги здійснюється шляхом перерахування коштів на особисті банківські рахунки заявників.
    • Секретар сільської ради забезпечує повідомлення одержувачів про порядок виплати допомоги.
    • У випадку смерті заявника призначена допомога членам сім’ї та рідним заявника виплачується згідно з чинним законодавством.
    • Фінансова звітність про використання коштів складається і подається в установленому порядку.

 

Секретар сільської ради                                                        Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

 

Додаток 4

рішення двадцять восьмої

сесії восьмого скликання

Сергіївської сільської ради

від 18.08.2023 року

ПОРЯДОК

Про відшкодування витрат на поховання військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань України, які загинули (померли) в наслідок військової агресії російської федерації проти України, та пов’язаних з цим ритуальних послуг 

  1. Порядок відшкодування витрат на поховання військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань України, добровольців, які загинули в наслідок військової агресії російської федерації проти України, та пов’язаних з цим ритуальних послуг (далі – Положення) визначає умови відшкодування витрат (вартості ритуальних товарів та послуг) на поховання військовослужбовців, які загинули (померли) під час участі у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, участі у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави в наслідок військової агресії російської федерації проти України.
  2. Поховання осіб, зазначених в пункті 1 Порядку виконується на підставі

Розпорядження сільського голови.

  1. Обсяг необхідних витрат (ритуальних товарів та послуг) визначається робочою групою з організації поховання (далі робоча група).
  2. Протокол робочої групи підписується членами робочої групи та є обов’язковим до виконання.
  3. Поховання осіб, зазначених в пункті 1 Порядку, здійснюється виконавчим комітетом Сергіївської сільської ради.
  4. Відшкодування понесених витрат, здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету, передбачених для реалізації заходів Програми «Підтримка Захисників та Захисниць України».

Виконавчий комітет Сергіївської сільської ради здійснює відшкодування вартості таких послуг на поховання:

- копання могили ручним або механізованим способом, опускання труни з тілом померлого в могилу, закопування могили, формування намогильного насипу та одноразове прибирання території біля могили;

- надання автокатафалка;

- транспортні послуги;

- музичний супровід обряду поховання;

- труна, подушка, похоронне покривало, надгробний хрест, ритуальний вінок і траурна стрічка для нього, рушники (комплект), квіти, фотографія у форматі А4, державний прапор та інше.

  1. Головним розпорядником коштів місцевого бюджету для відшкодування вартості витрат є виконавчий комітет Сергіївської сільської ради, якому надано право підписанням відповідних фінансових документів, з подальшим відшкодуванням витрат на поховання та пов’язаних з цим ритуальних послуг.
  2. Відшкодування витрат здійснюється на підставі відповідного акту виконаних робіт із зазначенням прізвища, ім’я, по батькові, категорії, адреси загиблого, суми витрат на поховання, в безготівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунок.
  3. Загальна сума витрат на поховання однієї особи не повинна перевищувати 50 тис. грн.
  4. Контроль за здійсненням поховань та пов’язаних з цим ритуальних послуг, обсягами фінансування витрат, покладається на постійну гуманітарну комісію Сергіївської сільської ради.

 

Секретар сільської ради                                                             Надія ІЛЛЯШЕНКО

Карта захисних споруд полтавської області

вгору